IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (без бъг) (Архив до 20.02.2017 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Барба пак си се превъзбудил.

Цял ден пак сте тролили как Русия е гладна, бедна, мизерна , фалирала , разпаднала се и т.н.

А всъщност излиза че Русия назначи президента на САЩ , и в Сирия се наложи Руската воля ! А през 2017 година очакваме Путин да ви назначи президент и на вас Франсетата......така че полека с джавкането да не те върнат в родината че и тук гледам Русофил станал президент , да не реши да рестартира Белене.....че за там ша трябва много работна ръка , за предпочитане соросойди.....
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• и барбарона чарли ебди го допълзя от някъде )))
      досвиданя от мен

Коментар

• [QUOTE=majnata;n3154597]
        Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        "Русия реши да се прави на това, което бе в миналото и заслужи, поне засега, само дипломатическа тояга
        Без "копи/пастата" си за мустака , приятел...цял свят видя кой колко тежи. След 20 януари ще са разговорите между мъже , замярането с кал е за политическите "примати".
        "Истината е, че поради икономическите си проблеми, затъването във войната в Сирия, украинската авантюра, катастрофалната финансова ситуация, Русия няма шанс за адекватен отговор в близките години. Цялата руска политика днес залага на една карта: Доналд Тръмп. Никога досега руската политика не е била така безпомощна, за да гледа само и единствено с надежда към Белия дом. Разчита се, че президентската смяна във Вашингтон ще донесе положителна промяна в руско-американските отношения и като първа стъпка ще се преразгледа политиката на санкции и респективно – очаква се да бъде отменено и това, което сполетя новогодишно руските дипломати. Сравнително сериозните руски издания, доколкото изобщо може да се говори за такива, като в. „Комерсант”, например, смятат обаче, че дългосрочните последствия от последното решение на президента Обама са необратими, защото механизмът на “санкции за кибератаките” вече е станал активен инструмент на американската външна политика. И едва ли Доналд Тръмп ще рискува да тръгне с „рогата напред” срещу политиката на своя предшественик."

Коментар

• [QUOTE=barbaron;n3154590]
          "Русия реши да се прави на това, което бе в миналото и заслужи, поне засега, само дипломатическа тояга

Без "копи/пастата" си за мустака , приятел...цял свят видя кой колко тежи. След 20 януари ще са разговорите между мъже , замярането с кал е за политическите "примати".

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
            Аз мисля че спокойна Нобеловият комитет може да отнеме нобеловата награда от американския войнолюбец и тя да бъде дадена на Владимир Путин.
            И с днешното си решение президентът на Русия доказа, че мисли не само държавнически, ами мисли като истински глобален лидер, докато дребнавото човеченце от Белия дом се показва като махленски скандалджия.

Новогодишен американски шут превърна 35 руски дипломати в „Persona non grata” и вместо да посрещнат Новата година във Вашингтон, Ню Йорк или Сан Франциско, те ще трябва да хванат първият самолет за Москва. Така повелява чл.9 от Виенската конвенция за дипломатическите отношения: „Приемащата държава може във всяко време, без да е длъжна да мотивира своето решение, да уведоми изпращащата държава, че шефът на представителството или кой да е от членовете на дипломатическия персонал на представителството е

Persona non grata

„Изритването“ на руските дипломати е само част от безпрецедентните, както ги определя руската преса, твърди санкции срещу Русия. След като Европейският съюз удължи времетраенето на санкциите срещу Русия с още половин година сега последва и логичен ход от страна на американската администрация. В „черния списък”, относно кибератаките на американски сървари от страна на руски хакери, освен конкретни лица са и пет руски ведомства, включително Федералната служба за сигурност и Главното разузнавателно управление към Генералния щаб на руската армия. Разбира се, руските дипломати, се изгонват и заради „недопустимото следене” на техните американски колеги от руската полиция и специалните служби.

Руското министерство на външните работи определя действията на американската администрация като „абсолютно непредсказуема проява на агресия” и с това показва, че паниката в Москва е голяма. Защото дори и за непознатите с езика на дипломацията това решение на президента Обама явно идва след години на толерантност спрямо враждебното поведение на руската страна към всяка американска инициатива."

Коментар

• Само във Фрог: Месецът на Обама–триумф на лудостта и агресията

Вярвал ли е някой, че светът ще очаква с нетърпения полагането на клетва от Доналд Тръмп като американски президент, за да се успокои международната обстановка и избухването на голяма война?

Ако това ви се струва като плосък виц, то може би е редно да прехвърлите набързо новинарския поток от международния обмен през последните седмици, за да видите как администрацията на отиващия си президент Барак Обама успя за броени дни да предизвика огромно напрежение.

Да вземем за пример последното абсурдно решение на американския държавен глава, с което той реши да изгони от страната 35 руски дипломати и техните семейства. Безпрецедентно решение, невиждано от времето на Студената война и довеждащо отношенията между Москва и Вашингтон до взривопасна ескалация.

Обвиненията са, че руската държава е извършила хакерска атака, с която е повлияла на изхода на изборите в САЩ, където, о ужас, съпартийката на Обама Хилари Клинтън претърпя тежък провал.
              .....................
              Ако агресията на Обама и администрацията му беше само по отношение на обвиненията към Русия, то в тях можеше да се потърси някаква глобална логика. Да вземем обаче за допълнителен пример това, което се случва в американо-израелските отношения.

Същата администрация, чиято външна политика се води от държавния секретар Джон Кери, обърна гръб на дългогодишния си партньор в Близкия Изток и дори открито призова за разделяне на държавата на две. Сякаш войните в региона не са достатъчно...
              ........
              Знаете ли в колко държави са падали американски бомби по време на осемгодишния мандат на Джордж Буш, предшестващ този на Барак Обама? Точно четири – Афганистан, Ирак, Пакистан и Сомалия. Колко страни са бомбардирани от САЩ по време на мандата на Обама? Девет. Точно така – над двойно повече.....
              Аз мисля че спокойна Нобеловият комитет може да отнеме нобеловата награда от американския войнолюбец и тя да бъде дадена на Владимир Путин.
              И с днешното си решение президентът на Русия доказа, че мисли не само държавнически, ами мисли като истински глобален лидер, докато дребнавото човеченце от Белия дом се показва като махленски скандалджия.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Турският сайт Хабер Гюндже публикува списък с имена на 143 български граждани със забрана да влизат в Турция, цитиран от "24 часа". Сред тях са политици, духовници, настоящи и бивши кметове и настоящи и бивши съветници.

Политици

Ахмед Доган, Делян Пееевски, Айдън Алиев - Плевен, Кадир Джалил Кадир /Завет/ Юнал Лютви /Харманли, Юнал Тасим /Момчилград/, Осман Ахмед Октай /Силистра/, Гюнер Тахир /Разград/, Емел Етем /Разград/, Хасан Адемов /Исперих/, Неджми Али /Кърджали/, Рамадан Аталай /Разград/, Мехмед Дикме /Кърджали/, Алиосман Имамов /Благоевград/, Четин Казак /Търговище/, Несрин Узун /Бургас/, Джевджет Чакъров /Асеновград/, Рафи Агуш /Смолян/, Нихат Кабил /Разград/ Дауд Осман /Разград/, Хюсеин Хамди /Силистра/, Фикрет Шабанов /Кърджали/, Корман Исмаилов /София/, Дурхан Мустафа /Бургас/, Муса Палев /Благоевград/, Хасан Хаджихасан /Велико Търново/, Ахмед Башев /Благоевград/, Нигяр Джафер /Разград/, Невин Хасан /Силистра/, Рушен Риза/Варна/, Мустафа Карадайъ /Смолян/

Духовници

Насуф Насуф /Крумовград/, Неджати Али /Монтана/, Абдулах Салих /Пазарджик/, Мехмед Сами /Разград/, Мюдесир Каксин /Силистра/, Турхан Хасан /Стара Загора/, Енвер Исмаилов /Търговище/, Недим Генджев /бивш главен мюфтия/, Билал Дарджан /Добрич/.

Настоящи и бивши кметове:

Шукран Идриз /Кирково/, Себихан Мехмед /Крумовград/, Ремзи Хюсеинов /с. Савин, Разград/, Насуф Махмуд /с. Сокол, Силистра/, Танер Али /Антоново, Търговище/, Нуридин Исмаил /Шуменско/, Галиб Мисирков /Дъбница, Благовевград/, Ибрахим Палев /Белица, Благоевград/, Арбен Мименов /Вълкосел, Благоевград/, Нуретин Мусов /Якоруда/, Георги Стафенов /Карнобат/, Акпер Сюлейманов /Разградско/, Добри Стефанов /с. Северци, Добрич/, Бейсим Шукрю /Разградско/, Мюмюн Искендер /Минерални Бани, Хасково/, Бейтула Сали /Владиимировци, Разград/, Сезгин Алибрям /с. Искра Силистра/, Фахри Адемов /Мадан/, Мухлиз Сеербез /Стамболово/.

Настоящи и бивши съветници

Ажар Мустафа /Дебрен Благоевград/, Халил Мусов /Вълкосел, Благоевград/, Емил Гулев /Гоце Делчев/, Съби Айвазов /Сатовча, Благоевград/, Савко Манов /Ваклиново, Благоевград/, Ружди Хасан /Мъглен, Бургас/, Ружди Хюсеин /Карагеоргиево, Бургас/, Фикри Ахмед /Айтос/, Шабан Сюлейман /Айтос/, Ружди Ахмед /Снежа, Бургас/, Хюсеин Мустафа /Руен/, Вежди Орманов /Соколец, Бургас/, ...
                http://www.faktor.bg/novini/balgariy...-turtziya.html

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata

Той не си пада по мацките.
                  Не мога да споря с теб. Във всеки случай жените съзнават колко е голяма силата и влиянието им над нас, докато..., да де - докато /и ако/ ни допуснат до себе си. През това време ние обикаляме, скимтим, мажем се, доказваме се, дори от партийни членове /в случая/ се превръщаме в крайни "демократи" и т.н. и т.н....

Коментар

• "Що се отнася до България, тя ще се озове в неприятното положение, Православната църква, оперираща на нейна територия, да остане трайно в Руския лагер, което ще подкопава имиджа на страната, икономическата и национална сигурност за дълго време. Най-важното е, че посредством нейната енорийска мрежа вероятно вече се води разузнавателна дейност."

"През последната година поведението на Синода на Българската православна църква (БПЦ) става все по-радикално и същевременно членовете му – все повече се стараят да заемат позата на „църковни патриоти“, отстояващи църковната независимост (автокефалия), както и „чистотата“ на Православието. Оказва се, че в БПЦ на най-високо ниво се толерира религиозният радикализъм, дори трима митрополити открито поддържат православни фундаменталисти. Всички православни църкви, които признават демокрацията, правата на човека и западната цивилизация, също биват еднозначно заклеймени в последните синодални решения, издадени във връзка с Критския събор (юни 2016), гласувани под натиска на двамата най-активни членове на Синода. В тази медийна среда много от българските отговорни фактори не отчетоха важността на хибридната война, водена посредством
                    Руската православна църква (РПЦ) и нейните сателити
                    от самото правителство в Кремъл.
                    БПЦ вече действа не просто като руски сателит,
                    но в случая със събора – като острие на външната политика на РФ
                    ,
                    понасяйки всички негативи свързани с това. За съжаление дейността на БПЦ през последната година нанесе значителни щети на имиджа на България. Държавната й администрация не успя да направи нищо, за да стопира това обсебване на първото по големина в страната религиозно вероизповедание от друга държава. За да разберем обаче в дълбочина позицията на БПЦ за събора и да си обясним връзката между това решение и интереса на РФ, трябва да разгледаме самите документи, издадени от Събора в Крит."
                    http://bulgariaanalytica.org/2016/12...E%D0%BD%D1%82/

Коментар

• Барак Хюсеинович седнал с мечката мед да яде...
                      Путин: Няма да депортираме американски дипломати
                      „Русия няма да забранява на семействата и децата (на дипломатите) да посещават ползваните от тях почивни места. Нещо повече – каня всички деца на акредитираните в Русия дипломати на новогодишен празник в Кремъл“, казва Путин.

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

Щото толкоз си грамотен и ти...марандеее сичката ти е такваз ,плащат ти да разлайваш кучетата само ...и до там !
                        Бе то, ако му плащаха - тоя нямаше да е така активен. Я помисли за някоя друга причина. Не зная, ама мисля, че тая причина не може да бъде някоя мацка, нали?

Коментар

• ''26% от българите биха гласували страната да напусне ЕС''... Журналистите както винаги послъгват (сакън, някои да не поискат референдум, че ще им секне хранилката), но това е без голямо значение. Бях против напускане на ЕС, но откак ми забраниха ароматизираните цигари талибаните в Брюксел и в София, вече съм за напускане на съюза. Защо ми е ЕС щом вместо да получа нещо от него и вместо да имам лична полза - той ми взема? Та на първите местни и за ЕС избори съм казал, че ще гласувам, но само за партия и хора които не са ми качвали данъци и ток, не са участвали в качването им, които не са ми забранявали да пуша Domingo - Vanilla понеже е прекалено хубав, а те искат да ми е гадно. И въобще не ми пука за светлото бъдеще или общественото благо, аз си искам Domingo - Vanilla! ЕС и юнионистите (тия които са останали) щом искат да не ми е хубаво - да вземат по една крива или права краставица според евродирективата за момента и да си я наврат, те знаят къде!
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение

Не е моя работа да търкам очите на примати из "инвеститорски" форуми. Направи си справка да видиш колко дял остана за самая пещерная.

И после се радвай пак как петрола расте и как взели да пазаруват на кило рафинерии. Да, ама стинките ги прибира друг, за жожо .. само коледна картичка и някоя четка за "най-влиятелна" личност

Важното е да не поскъпва антифриза, течностите за спирачките и препаратите за баня. Другото ще го изкарат на елда и на екс.
                            Русия продаде близо 20% от "Роснефт" срещу 10.5 млрд. евро

Купувачи са Glencore и суверенният фонд на Катар, а италианската банка Intesa Sanpaolo осигурява финансирането

След сделката държавата контролира половината от капитала на "Роснефт", но освен това притежава и "златна" акция, която засилва контрола ѝ. В акционерната структура присъства още британската BP, която притежава близо 20% от компанията. Книжата на "Роснефт" на борсата в Москва поскъпнаха с близо 7% след оповестяването на сделката, а с по толкова се покачиха котировките в Лондон и Франкфурт.

На мен ми е интересно друго.Как компания ,,която попада под санкциите на ЕС изкупува дялове в стратегически фирми на Германия.Вече не знам кой е закъсал финансово

http://www.capital.bg/biznes/kompani...shtu_105_mlrd/

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              Нали си грамотен. Намери си инфото сам. Моята руса особа се занимава с много по-сериозни неща в момента.
                              Щото толкоз си грамотен и ти...марандеее сичката ти е такваз ,плащат ти да разлайваш кучетата само ...и до там !

Коментар

• Нали си грамотен. Намери си инфото сам. Моята руса особа се занимава с много по-сериозни неща в момента и скоро трябва да излитам пак до Търново.

Коментар

Working...
                                X