IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (без бъг) (Архив до 20.02.2017 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мирно ве. Премиера говори в Панорамата.
    г-жа Фирдевс.2015г.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Когато човек излъже още в първото изречение , по надолу е безсмислено да се чат погрешни изводи стъпващи на ГРЕШНИ входни данни .....

Бегла справка в данните на световната банка показва че 2000 г. са имали БВП - 5450 долара на калпак а 2013г. вече 10 800 долара на калпак.....

http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.CD

Само дето си объркал беглата справка. Ето ти я истинската. Enjoy

http://data.worldbank.org/indicator/...D?locations=SY

Даже Световната банка ги дават още по-зле отколкото IMF-то. Ама карай.

Коментар

Когато човек излъже още в първото изречение , по надолу е безсмислено да се чат погрешни изводи стъпващи на ГРЕШНИ входни данни .....

Бегла справка в данните на световната банка показва че 2000 г. са имали БВП - 5450 долара на калпак а 2013г. вече 10 800 долара на калпак.....

Ем, очевидно беглата ти справка е била по-бегла от допустимото, та ще трябва повече да се постараеш и да си цъкнеш данните за Сирия, щом се интересуваш от тях
        Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
          КАРДИОГРАМА НА РУСИЯ (Курс на петрола => Курс на рублата, Московската борса)

На картинката ясно се вижда това, което е направил курса на петрола и газа (а не Путин)
          Барби далеч си от икономиката.

Сегашния им управляващ екип успя да направи няколко много важни неща:

- не се поддаде на порива в богатите години да харчи излишните пари за популизъм , А успя да натрупа резерви / бели пари за черни дни /.
          - изплати външните задължения на държавата до размери който не могат да и разклатят финансите.
          - в периода на криза не започна да печата пари инфлационно , а сви разходите и използва вътрешните резерви.....това позволи въпреки спадналите приходи от енерго ресурси рублата да се стабилизира и поскъпне значително след първоначалния шок.....

За тези неща трябва воля.....
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Криво ляво си напипал логиката.

Само няколко корекции. Преди да избухне войната в Сирия БВП им беше 2000 долара на година на калпак. И така стоеше 15-20 години. Може да си намериш графиката. Демек те са обеднявали, щото цените се качват...................

Last edited by markov; 13.01.2017, 21:41.

Коментар

• КАРДИОГРАМА НА РУСИЯ (Курс на петрола => Курс на рублата, Московската борса)

Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
              А в Русия, при "демократичния" Елцин руснаците живееха зле. Никакъв ред, никакъв закон, бандитизъм и насилие навсякъде. Като прибавим и ниския жизнен стандарт, срава ясно защо сега народът на Русия иска да го управлява Владимир Путин. Въведе ред, законност, намали драстично бандитизма и разграбването, както и се вдигна стандарта на живот. Миналата година в Москва екскурзоводката говореше с ужас за годините при Елцин. И не, не боготвореше Путин, просто харесваше това, което е направил.
              На картинката ясно се вижда това, което е направил курса на петрола и газа (а не Путин)

Коментар

• На никой народ не му пука дали живее при "демокрация" или не.
                ================================================== ================
                Така мислиш ти. Даже може и да не мислиш, а просто така да ти отговаря на намеренията. Те са ясни на всички в тази тема. България вън от ЕС и НАТО и отново руска губерния.
                Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Ето какво се случва с вероятността за фалит на България, след като стана ясно, че няма да има ново правителство при този парламент и че новият президент ще го разпусне по най-бързия начин Източник: Deutsche Bank.

He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Само няколко корекции. Преди да избухне войната в Сирия БВП им беше 2000 долара на година на калпак. И така стоеше 15-20 години. Може да си намериш графиката. Демек те са обеднявали, щото цените се качват.

Примерно вземи средната заплата по времето на Костов - да кажем 200 лв. И си представи че от тогава до сега (15 години) седи все на 200 лв, а цените на вносните стоки се увеличават. Ми ти ще си първия дето ще скочи да протестира.

И накрая за Русия. Ми то е валидно същото и за България. Ама вас ви влече все към Русия. Спомни си мутрите през 90-те. Сигурно и екскурзоводката за това ти е говорила. Спомни си хиперинфлацията, опашките, етц. Да си са радват хората на Путин, няма нищо лошо. Ама моля не ми го натяквайте, щото при нас нещата са по-добре без него. И аз не знам как така без бащицата.

Все пак в момента Русия по убийства е номер 1 в Европа. Цели 6 пъти повече от нас на глава на населението. Самоубийства също 2-3 пъти. Аборти 2 пъти. Употреба на алкохол, опиати, етц. Не знам как е било при Елцин.

Така че хората да си го обичат, ама без да ми го натяквате, моля.

Това с описанието на про/ецъфтяваща Русия много ми заприлича на нашата "стабилност", ама много!...
                    The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                      На никой народ не му пука дали живее при "демокрация" или не. Хората искат да живеят добре. И в Либия живееха добре, не всички естествено, ама повечето. Както и в САЩ не всички живеят добре, ама повечето. И в Сирия повечето живееха добре, особено в сравнение с войната.
                      А в Русия, при "демократичния" Елцин руснаците живееха зле. Никакъв ред, никакъв закон, бандитизъм и насилие навсякъде. Като прибавим и ниския жизнен стандарт, срава ясно защо сега народът на Русия иска да го управлява Владимир Путин. Въведе ред, законност, намали драстично бандитизма и разграбването, както и се вдигна стандарта на живот. Миналата година в Москва екскурзоводката говореше с ужас за годините при Елцин. И не, не боготвореше Путин, просто харесваше това, което е направил.

Само няколко корекции. Преди да избухне войната в Сирия БВП им беше 2000 долара на година на калпак. И така стоеше 15-20 години. Може да си намериш графиката. Демек те са обеднявали, щото цените се качват.

Примерно вземи средната заплата по времето на Костов - да кажем 200 лв. И си представи че от тогава до сега (15 години) седи все на 200 лв, а цените на вносните стоки се увеличават. Ми ти ще си първия дето ще скочи да протестира.

И накрая за Русия. Ми то е валидно същото и за България. Ама вас ви влече все към Русия. Спомни си мутрите през 90-те. Сигурно и екскурзоводката за това ти е говорила. Спомни си хиперинфлацията, опашките, етц. Да си са радват хората на Путин, няма нищо лошо. Ама моля не ми го натяквайте, щото при нас нещата са по-добре без него. И аз не знам как така без бащицата.

Все пак в момента Русия по убийства е номер 1 в Европа. Цели 6 пъти повече от нас на глава на населението. Самоубийства също 2-3 пъти. Аборти 2 пъти. Употреба на алкохол, опиати, етц. Не знам как е било при Елцин.

Така че хората да си го обичат, ама без да ми го натяквате, моля.

Коментар

• На никой народ не му пука дали живее при "демокрация" или не. Хората искат да живеят добре. И в Либия живееха добре, не всички естествено, ама повечето. Както и в САЩ не всички живеят добре, ама повечето. И в Сирия повечето живееха добре, особено в сравнение с войната.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

ма как ша е адекватно ......няма нищо съмнително в демокрациите в САЩ и техните съюзници Катар и Саудитска Арабия ...нъл тъй нищо че я карат потомствена и на трите места
                          Е какво сравняваш една от първите в света с една от паследните?
                          Сравнявай равен с равен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

Там повече от два мандата не карат. Пък и сравнението ти отново е неадекватно.
                            ма как ша е адекватно ......няма нищо съмнително в демокрациите в САЩ и техните съюзници Катар и Саудитска Арабия ...нъл тъй нищо че я карат потомствена и на трите места

Коментар

• Гигоу, имперските изяви на Русия датират от доста отдавна, още никой не ги е разминал.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Кой е казал, че задължително трябва да е демократична една държава? Хамериканците? И понеже ТЕ така казват се опитват да го наложат на целия свят с огън и меч. Тоест с бомбардировки и въоръжени интервенции.
                                Никой не е казвал, но Русия претендира за такава. Забрави ли?

Коментар

Working...
                                X