IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Икономическата програма на СДС

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Икономическата програма на СДС

Лично за мен няма по-реална и добре обоснована икономическа програма от тази на ОДС.

Както чухме снощи по Канал1 на БНТ, корупцията не е проблем на определена политическа сила, а на законите, администрацията и съответно интерпретацията им от индивида заемащ държавната служба.

Радвам се, че това мнение се сподели от всички политически лидери участвали в дебата, респективно и техните партии, а именно:

ОДС, БСП, ДПС, БЕЛ.

Коментар

Не съм аз този, който нарича другите прости, глупави, че им липсва възпитание и т.н. Ако погледнеш внимателно коментарите ще се убедиш в това.

Поздрави,
      Терминатора

Коментар

Терминаторе, през последните няколко часа много остро нападаш Петър. Май личните нападки са твой патент. Или пък имаш конкурентен проект за картонени чашки, който ще прокараш когато НДС2 спечели:-))
        Майтапя се разбира се, но нека не се нападаме лично. С най-добри чувства!

Коментар

Както обикновено г-н Караиванов си изпуска нервите и започва с личните нападки. Това е признак на слабост.
          Крайно време е екипа на ИВЕСТОРБГ да вземе радикални мерки срещу такива коментари.

Коментар

......

Коментар

Много хубаво ме молиш да дам алтернатива, ама ще ти дам само НДСІІ. Каквото и да говори Боби, тяхната програма си е чист черен капитализъм )) Икономическата им програма е много хубава, а не виждам какво сте се хванали всички за 5000-те лева. Вие за микрокредитиране не сте ли чували? Ами тя Любка си обясни за какво става дума.
              Колкото до това, че у нас политиката е по-дясна отколкото в повечето европейски държави - това си го знаем. Даже и по-дясна трябва да е. Те могат да си позволят да си обременяват икономиката с леви работи, ние - не.
              Между другото, само аз ли се дразня от рекламата на ОДС - "Можем ли да поемем този риск?" Не мога да си представя как е възможно в цивилизована страна да се води толкова примитивна негативна кампания. Ако не бях решил по-отрано, само тази реклама щеше да ме откаже от ОДС. Може би те се опитват да загубят изборите?

Коментар

Съгласен съм, че СДС не е достатъчно дясна, въпреки че в момента политиката в БГ е по-дясна от тази в Англия и Франция - за това бих могъл да се ориентирам. Но по-дясна и едновременно реална алтернатива в Българския политически живот НЯМА. Не ми казвайте, че това е движението на Стоян Ганев, Кошлуков, Весела Драганова и ген. Радион Попов, защото те използват популистки обещания за благоденствие след 800 дни и пари в кеш, които е тайна откъде ще дойдат. А това си е ляво поведение!

Коментар

Много прост репортер - ДАЙ АЛТЕРНАТИВНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ

Коментар

Браво, "глупак"! Най-накрая някой друг да прозре истината за СДС в която се опитвам да убедя всички около себе си, но никой не ми вярваше като им обяснявах, че СДС е лява партия.
                    Никой нормален човек от бизнеса не би трябвало да гласува за ляво упраление.

Коментар

Съжалява, че се намесвам. Ако погледнете на сайта на Великдена ще видите, че BGV има сериозен проблем - не е само Марковски, който не приема сегашното развитие на нещата. има и други които се противопоставят на политизацията му защото трудно това състояние може да бъде наречено по друг начин. И това е днес - при много силна подкрепа на НДС ІІ. При най-малко съмнение за провал на някои от идеите издигнати на великдена и прилагани от една партия критиките ще се изострят рязко обвинявайки за провала политимеската платформа, която се е наела да ги прилага. Това е риск който трябва и може да се избегне само по един начин - Великдена да е критичен коректив на ВСЯКО правителство. В този си вид той има бъдеще защото България е твърде малка и твърде оплетена във връзките на интересите и лобитата и точно за това има нужда от максимално неангажиран нито политически нито икономически дискусионен форум.
                      Може би някой ще каже, че това е невъзможно?

Коментар

Петъре, Българският Великден може да стане такъв мозъчен тръст, стига управляващите да не го използват за предизборна пропаганда и да имат желание да се вслушат в съветите на хората участващи в него. До сега това не стана, но може би цялата инициятива трябва да се сведе до една по малка и по дейсвена група, която да се среща по често.

Коментар

СДС си е 4исто лява партия, жалко за тези, моито не са го разбрали досега. Държавна намеса в икономиката, регулиране на какво ли не, уравниловка в заплатите /държавни и общински/ и т.н.
                          И още - монопол/държавен/ на НОИ, , монопол /държавен/ на НЗОК. БТК - все още държавна - май завинаги. Ние какво - комунизъм ли ще градим ??

Коментар

Идеята на Петър ми изглежда интересна.
                            В Югославия има подобна група. Ако не се лъжа я наричат Г-17 и е доста авторитетна.
                            Остава само да не ни управляват политици като Слобо ;-)и всичко ще е ОК.

Коментар

Ще ти отговоря на въпроса с написаното по-рано от мен. Аз лично смятам че това е решени или поне някаква основа, от която да се тръгне и да бъде доразвита.

Аз лично смятам, че за България най-добре е да бъде формиран (създаден) някакъв "МОЗЪЧЕН ТРЪСТ" от специалисти в областта на финансите, който да бъде генезисът на икономическия растеж на страната и той да бъде ангажиран пряко в управлението на страната (без значение какво правителство ще бъде на власт), но само като консултантско и експертно ниво. На някои думите ми могат да сторят утопични или еретични но това си е ЛИЧНО МОЕТО МНЕНИЕ.

Коментар

За Нулев бюджетен дефицит
                                За Нулева капиталова печалба
                                Не Използване на валутния резерв
                                За Голямите дружества на БФБ
                                Това е твърде общо зададено - Революционни промени на фондовия пазар или постепенна промяна , заменям го с
                                блокови сделки
                                маржин и къси
                                корупция в ЦМП

Не съм компетентен, но със сигурност знам, че трябва да трансформираме част от дълга си в по-дългосрочен, защото иначе бремето в следващите 2 години ще е тежко. Също така знам, че Аржентина е искала да направи същото преди време, но не е успяла (и тя е в борд като нас, но по отдавна)- Еврооблигации веднага или "когато му дойде времето"

? Да се направи ли обединена инф. система м/у данъчната и митническата администрация
                                ? Да се глобяват ли хората с 5 лв. когато не искат касови бележки

Коментар

Working...
                                X