IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Икономическата програма на СДС

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Икономическата програма на СДС

Не се сдържах пак да се изявя. По повод коментарите, че Ники и Любка щели да бъдат използвани - ами като сте толкова умни всичките вие какво ще направите? Това е психиката на човек, който предпочита някой друг да взема решенията вместо него. Ники и Любка видяха шанс да направят нещо за нашата бананова република (т.е., те да вземат решения) и се възползваха от него. Ако видят, че наистина само ги използват, ще си вдигнат шапките и ще си заминат. Ако ги бяха поканили от СДС, щяха сега да са от СДС. Както вече казаха преди мен, никоя партия не е свещена крава. НДС2 (или по-точно принц Кирил) успя да види, че в тези хора има хляб, и ги покани. През това време СДС къде бляха? Жотев ги наричаше "Великденчетата" и им се подиграваше. Просто не желая да слушам повече глупости как младите хора от Запад били използвани от големия лош Симеон.
    Колкото до икономичската програма на СДС, тези хора предлагат ли въобще нещо? Каквото и да е, само да е конкретно. Програмата им е пълна с хвалби колко много са направили дотук и как сме щели да влезем в Европейския съюз. Моля някой да ме обори, защото не успях да я прочета цялата.
    И още един въпрос - СДС дясна партия ли са или лява?! Не желая да гласувам за политическа сила, която не може да се самоопредели.

Коментар

А ето че си призна ти агитираш а не дискутираш. Така че предлагам на организаторите на сайта да организират отделна рубрика за агитация. Така всеки който искат да го агитират или всеки който иска да агитира да получи възможност.Аз предпочитам да дискутирам а не да бъда агитиран.

Коментар

Ето че се разбираме.
        Доста скъпо ще ми излезе да чакам 4 години да се разбере дали царските претенденти ще изпълнят обещанията. По-добре да се опитаме да видим дали имат качества и искреност когато ги правят. Извинявам се не агитирам за Костов, но знам какво той може да предложи и знам, че колкото и да са били много корумпираните при него той изрита немалка част от тях, и за жалост част от тези изритани сега редят листите и пишат обещанията на царя.

Коментар

Както партиите така и управленците не са свещенна крава. Когато някой спечели симпатии със своята работа той печели овации когато някой се провали него го критикуват и си отива. Но не може да се съди за хора персонално без да бъдат видяни в действие. Също така и не могат да бъдат обвинявани обикновенните хора че искат нещо повече от това от което са постигнали. В противен случай това лъха на комунизъм- Нали вече имаш 1000лв. защо искаш да имаш още 1000.

Коментар

Инвесторе, при цялото ми уважение не виждам как обсъждането на едно предизборно твърдение може да се откъсне от въпроса за своята достоверност, което е въпрос за това доколко сериозни са намеренията на авторите (и възможностите на нЕкои от тях) на това твърдение да го реализират, а не само да прелъгват колебаещ се електорат. Точно това подозират много от читателите на вътрешнопротиворечивите намерения на царската програма.

Коментар

Точно тук е въпросът - няма значение кой кого подкрепя, а как смята лично той че трябва да се развива икономиката. Аз лично никога не съм гледал на една партия като на свещенна крава а съм гледал съответните предложения. Относно дилемите те също не трябва да се разглеждат в самостоятелен аспект, а в цялостна концепция. Ако някой има точни сметки нека да ги предостави. Колко ще загуби държавата от:
              - Нулев бюджетен дефицит - Според мен около 100млн.лв.
              - От нулев данък печалба при реинвестиции - според мен около 1млрд.
              Може ли обаче тази загуба да бъде покрита от нови приходи от ДДС акцизи митнически такси. Да ако бъде затегнат контрола на митниците. Това, което ме притеснява обаче при програмата на царя е, че моркова ще бъде изяден и ще остане само тоягата. Хубаво е обаче винаги да има морков.

Коментар

Ще се възползвам от неволното повторение да благодаря на "идиот" за много точната оценка за "еуфорията" и "настървението".
                Да много ще е добре ако можем спокойно да коментитаме посочените проблеми, но ...
                Мисля, че всеки, който подкрепя СДС ще избере това, което СДС предлага и обратно .
                Може би е по-добре да се отворят нови теми по-тези важни проблеми)

Коментар

Преди известно време бях уплашен от еуфорията която бе обхванала участниците след обявяването на икономическия екип на царя. Сега вече се плаша от настървението с което други го критикуват. Моето мнение че дискусията трябва да се съсредоточи в това:

- Нулев бюджетен дефицит или сегашния
                  - Нулева капиталова печалба или това което предлага СДС
                  - Използване на валутния резерв или не
                  - Голямите дружества на БФБ или търсене на стратегически инвеститор
                  - Революционни промени на фондовия пазар или постепенна промяна
                  - Еврооблигации веднага или "когато му дойде времето"

Защо имам чувството че точно девиза на СДС е "когато му дойде времето".
                  Нека всеки който желае а отговори на тези въпроси или ако иска да зададе други дилеми.

Коментар

Петър,
                    ценя умерените и принципни мнения които предлагаш в дискусията в никакъв случай не искам да те противопоставя на колегите и приятелите, но ако все пак можеш да намериш неутрален начин да го коментираш моля сподели на какво основание очакваш задочно-получените счетоводно експертни качества на Любка да бъдат не просто полезни, а много полезни за страната ни. Защото това е имиджът който се формира около нея. Според мен е просто РR, което много хора си рашифроват като PRah в очите.

Коментар

До Инвестора.
                      Няма защо да ми благодарите, че не съм отправил нападки към колегите Николай Василев и Любка. Ако сте чели внимателно до сега моите коментари ще видите, че аз не само нямам намерение да ги критикувам, а напротив, опасявам се че ще бъдат УПОТРЕБЕНИ по недостоен начин, тъй като в НДС2 според мен има твърде много недостойни хора със съмнителен политически морал. Аз не съм против идеите на движението, а по начинът по който се опитват да ни ги вменят хора, които не споделят рези идеи, хора кариеристи изпаднали от политиката и се борят отчаяно отново да се завърнат в нея,за да могат отново да "лапат" като преди няколко години. Това движение има една чисто популистка програма. Популистка е за това защото генерира позитивното което носят уважаваните от мен Любка, Ники и още няколко души от листите на движението,а в последствие ще се пишат актив на цялата "манджа и най - вече на "МЕРОДИЯТА" на манджата" която според мен вече започна да се "вкисва". Немога да отрека факта, че най-силната част от тази "манджа" са икономическия и юридическия екипи, но всичко останало е "плява".ЯД МЕ Е! Яд ме е, че колегите ще бъдат използвани като салфетки и след това захърлени.

Аз лично смятам че за България най-добре е да бъде формиран (създаден) някакъв "МОЗЪЧЕН ТРЪСТ" от специалисти в областта на финансите, който да бъде генезисът на икономическия растеж на страната и той да бъде ангажиран пряко в управлението на страната (без значение какво правителство ще бъде на власт), но само като консултантско и експертно ниво. На някои думите ми могат да сторят утопични или еретични но това си е ЛИЧНО МОЕТО МНЕНИЕ.

Коментар

Извинявайте, че се отклоних от посоката на разговора! Не съм имал намерение да размахвам компромати. По-скоро идеята ми беше да се допитам до вас относно следното. Какво свещено тайнство трябва да е виждането на НДС2 за тяхното управление, щом във всеки един елемент от публичните им изяви се натрапва усещането, че нещо крият. Представянето на предизборната им платформа /или както там се казва/ беше на високотехнологичен информационен носител /дискета/; постоянното повтаряне на емблематичното "Вервайте ми"; срещите на Симеон II /идеолог и обединител/ с ... например посланиците на незнам си коя държава или разходка до Европа за разяснителна кампания с НЕбългари,вместо с наши журналисти или заинтересуваните избиратели и т.н. и т.н. няма да се спирам на това до степен на вманиаченост /макар, че наистина ме дразни много/.
                        Защо всичко трябва да е толкова потайно, че чак неясно. Или това е целта - простият дядо от село да не разбере нищо съществено и да гласува по носталгия. Ако е така, то това си е чиста проба подигравка - за толкова тъпи ли ни смятат! Това, естествено са само догадки. Нека никой не се чувства засегнат, моля! По-късно ще се спра и на някои точни икономически аспекти на програмата /те ме интересуват най-много, а разбирам повече от тях, отколкото от здравеопазване например/, но първо ще довърша четенето й. Надявам се да споделите и ваши виждания, защото, честно казано не съм имал възможността да прочета всички коментари дотук.

Коментар

Понеже темата малко се отклони ще се възползвам да кажа на Geno, че такъв отговор може да намали само доверието към НДС2. Така, че такива отговори са добри за СДС
                          Искам да благодаря на Петър, че въпреки многото критика към НДС2, той все пак не нападна Н. Василев ( водещия в икон. екип). Искам още веднъж да кажа, че екипът ни подкрепя това, за което той се бори (а не НДС2) - европейски стандарти за икономиката ни.
                          И нещо по темата: този, който си е направил труда да прочете програмата на СДС сигурно е разочарован - на мен ми прилича на доклад, за пред конференция на СДС.

Коментар

Позволете ми да се включа в разобличаването на НДС2. Като говорите за неверието в собствените им идеи на самите кандидати от въпросната листа, ще споделя свое случайно наблюдение. Снощи/31.05/ в диспута за етническия модел у нас, на представителя на НДС2 беше зададен следния въпрос: КАК БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ КОНВЕНЦИЯТА ЗА МАЛЦИНСТВАТА ДНЕС, АКО БЯХТЕ ДЕПУТАТ И НДС2 УПРАВЛЯВАШЕ БЪЛГАРИЯ?
                            Честно да ви кажа едва не паднах от стола. Все си мислех, че не може всички да са еднакви. Отговорът беше: НЯМА ДА ОТГОВОРЯ НА ТОЗИ ВЪПРОС - последваха диви викове от залата - НО АКО НИЕ БЯХМЕ НА ВЛАСТ, ПОВЯРВАЙТЕ МИ, ЩЯХМЕ ДА ГО ГЛАСУВАМЕ ПО ВЪЗМОЖНО НАЙ-ДОБРИЯ НАЧИН...
                            Не желая да коментирам това.

Коментар

Марияне,от имената от листите на НДС2 които споменаваш,само на първите 2 аз мога да кажа че имам доверие.Останалите са лапачи или
                              гледад да докопат нещо на което да изпият кръвчицата (кърлежи) с много благи и "дълбокомислени" думи.Спомни си какво отговори Каролев в самото начало на кампанията в диспута му с Овчаров.
                              На въпроса каква гаранция може да даде че предизборните обещания на НДС2 ще бъдат изпълнени, човекът даде отговор като за полуидиоти, цитирам:"Гаранция Франция, ако се издъним ще ни бият шута, като на
                              предишните".Това означава,че дори той не си вярва на голите обещания, а народа кучета го яли, ако нищо не излезе.Е аз вече неискам да разни
                              "Каролевци" да ми дават "Гаранция Франция" и да продължават експери-ментите с моя живот и живота на детето ми и моите родители.
                              Ти щом "ВЕРВАШ" на "Гаранция Франция" значи си доста лековерен според мен (без да се обиждаш-това си е твоят светоглед)
                              Що се отнася до това дали ОДС са свършили нещо или не, аз мисля, че ФАКТИТЕ И ДЕЛАТА сами говорят за себе си. Вярно е, че и те имат много
                              "трески за дялане" но аз лично поне за сега невиждам по -добра алтернатива за България от нов кабинет на ОДС.

Коментар

• Трябва бързо да крадеш

Всеки като влезе в политиката трябва бързо да краде иначе го жертват. Примери:
                                Божков, Бакърджиев, Бисиеров, разбира се Софиански и да не забравяме Костов, но той е Командира, няма страшно за него.
                                Сега представете си, че влизате в политиката. Ако сте честен нищо няма да спечелите, защото ще ви махнат (как може да не крадете, това е позор).
                                По лошото, е че ако не се налапате Командира все ще му трекне да ви жертва (както се скара със всички).
                                Вижте Бонев, той много не се налапа и сега е маргинален.
                                Но вижте Бисеров (той има в момента общ бизнес с Костов, защото Костов обича богатите хора, скандал между тях е привиден).
                                Моя съвет към кандидат депутатите е:
                                Като влезете в парламента бързо се налапайте, за да сте силни и да не ви махне Командира.

Коментар

Working...
                                X