Първоначално изпратено от energetik
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 23.11.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнениеУля-ля, освен с химията, май имаме проблеми и с reading and comprehension in Russian, а също и с математиката. Значи дисцилината събиране се учеше в първи клас, виж изчисляването на проценти, май е за третокласници. Само се чудя за какво ми гледаше руска телевизия по цял ден навремето?
По-лошото е, че в тази табличка чуждите думички не са много. Значи 111,6 млн всего избирателей = 111,6 млн "всичкото" избиратели на чист български. То и един мангал щеше да ти го преведе. Та колко % са 25,8 млн избиратели от 111,6 млн? Ето няколко примерни отговора.
А.не знам, не мога да чета и да осмислям текст, ще избера отговор В, защото е посредата;
Б.не знам, не мога да смятам;
B.8 %;
Г.23,11 %;
Д.Абе какво ме занимавате с тестове за ИнтИлигенти, я долу Путин и кой не скача е червен.
А пък за назнайващите елементарни неща за политическото устройство на РФ, дори и на УСА-то, парламентарните избори в тез държави са горе-долу толкова значими, колкото тук са президентските. Та от там и защо ходят на лов за какво, за ГЪБИ.
Коментар
-
Гледам, че днес сте отпочнале темата за изборите в Русия, та рекох и аз да изучаствам малце
Резултатът е от ясен по-ясен, въпросът е какво означава !
Тук може доста неща да се кажат, но аз ще се огранича до 3-4:
1. На фона на всички раздувки по руските медии как тези избори били най-честните, най-прозрачните и прочее най-най "Демокрацията" в Русия продължава да не е баш според нашите разбирания - за справка, на фона на относително ниската избирателна активност просто се набиват на очи резултатите в Северен Кавказ и етническите републики в Урал и Сибир:
Чечня - явили се 94,9%, гласували за Единая Россия - 96,29%
Дагестан - явили се 87,9%, гласували за Единая Россия - 88, 83%
Мордовия - явили се 83%, гласували за Единая Россия - 83,36%
Тува - явили се 89.8%, гласували за Единая Россия - 83,75%
и пр., и пр., за справка -
https://ria.ru/infografika/20160918/1476912507.html
2. Специално за тези избори за да се подсигури Путин (а както се видя вчера това е било напълно излишно) смени избирателната система и вкара мажоритарен елемент - половината места в Думата се излъчват от едномандатни избирателни райони - резултатът е СМАЗВАЩ - от 225 места Единая Россия печели 203 !!!
Това специално го пиша за любителите на мажоритарни избори у нас
3. При все това няма как да не се каже, че изборите потвърдиха запазващата се подкрепа за Путин и водената от него политика, а твърдата прозападна опозиция в лицето на Яблоко и ПАРНАС беше тотално размазана.
С две думи - на третата година от санкциите, изолирането и пр. Путин е по-силен от всякога във вътрешно и външнополитически план, а очаквания Московски Майдан се отлага до второ нареждане ...
Нищо де, остава надеждата, че Русия аха-аха и ще се срути икономически (то май за догодина се очертава лек растеж там, ама това са незначителни подробности - Russia expected to return to growth in 2017: IMF
http://www.cnbc.com/2016/07/13/russi...-2017-imf.html
и Путя все пак ще бъде свален някак си , за да бъде поето кормилото от свръхпопулярните в Русия прозападни политици като Явлински (1, 99%), Касянов (0.83%), а току виж им пратили и специалиста по демократизиране Миша Саакашвили - той тъкмо ще е довършил с Украина-незалежнаLast edited by energetik; 19.09.2016, 19:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнениеРосстат публикува данни, според които през август 2016г. оборотът в търговията на дребно в Русия е намалял с 5,1 % спрямо август 2015г. по съпоставими цени, а през периода от началото на 2016г. до края на август 2016г. оборотът в търговията на дребно в Русия е намалял с 5,7 % спрямо периода от началото на 2015г. до края на август 2015г. по съпоставими цени.
Да ви напомня, че НСИ публикува календарно изгладени данни за юли 2016г., според които през юли 2016г. оборотът в търговията на дребно в България се е увеличил с 2,2 % спрямо юли 2015г..
дето се качил изотзадзе на слоницата.Благоевградският тарикат нали тръби наляво
и надясно че ще ги скъса само ,че кой го взема насериозно.Last edited by Grosss; 19.09.2016, 19:28.
Коментар
-
Росстат публикува данни, според които през август 2016г. оборотът в търговията на дребно в Русия е намалял с 5,1 % спрямо август 2015г. по съпоставими цени, а през периода от началото на 2016г. до края на август 2016г. оборотът в търговията на дребно в Русия е намалял с 5,7 % спрямо периода от началото на 2015г. до края на август 2015г. по съпоставими цени.
Да ви напомня, че НСИ публикува календарно изгладени данни за юли 2016г., според които през юли 2016г. оборотът в търговията на дребно в България се е увеличил с 2,2 % спрямо юли 2015г..
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеOт всичките 99,999 %, които твърдо подкрепят Пу, само някакви си 8% са показали обичта си с бюлетина, а може би са и по-малко (виж клипчето в предния ми пост)...
По-лошото е, че в тази табличка чуждите думички не са много. Значи 111,6 млн всего избирателей = 111,6 млн "всичкото" избиратели на чист български. То и един мангал щеше да ти го преведе. Та колко % са 25,8 млн избиратели от 111,6 млн? Ето няколко примерни отговора.
А.не знам, не мога да чета и да осмислям текст, ще избера отговор В, защото е посредата;
Б.не знам, не мога да смятам;
B.8 %;
Г.23,11 %;
Д.Абе какво ме занимавате с тестове за ИнтИлигенти, я долу Путин и кой не скача е червен.
А пък за назнайващите елементарни неща за политическото устройство на РФ, дори и на УСА-то, парламентарните избори в тез държави са горе-долу толкова значими, колкото тук са президентските. Та от там и защо ходят на лов за какво, за ГЪБИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеНаташа Берто
Европейсктата комисия потвърди политиката си да не финансира изграждането на преградни съоръжения по границите на страните членки. Отпуснатите на България 108 млн. евро не могат да бъдат използвани за тази цел, заяви говорителката на ЕК Наташа Берто, запитана в Брюксел от журналиста Георги Готев.
По думите й парите ще отидат за управление на граничния контрол и за изграждане на приемателни центрове за мигранти. Не е ясно дали в тях ще бъдат настанявани мигранти, върнати от Западна Европа в първата страна на прием, каквато е България.
http://www.segabg.com/article.php?id...jkktI.facebook
Честито......Ще строим бежански лагери а не огради.Мигрантите ще са при нас
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениеСеки мое си говори, кокот си желае...
Предполагам, че и тия, полицаите дет ги ипотрепаха у Афгънистан, съшо са биле предрешени КГБ агенти..
Коментар
-
Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнениеДа и аз им вервам...ма много им вервам
Те колегите тук само " истини " говорят за рашата ...намигам
Предполагам, че и тия, полицаите дет ги ипотрепаха у Афгънистан, съшо са биле предрешени КГБ агенти..Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнениеДа и аз им вервам...ма много им вервам
Те колегите тук само " истини " говорят за рашата ...намигам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениеСигурно, точно така е станало...
Те колегите тук само " истини " говорят за рашата ...намигамНе спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Наташа Берто
Европейсктата комисия потвърди политиката си да не финансира изграждането на преградни съоръжения по границите на страните членки. Отпуснатите на България 108 млн. евро не могат да бъдат използвани за тази цел, заяви говорителката на ЕК Наташа Берто, запитана в Брюксел от журналиста Георги Готев.
По думите й парите ще отидат за управление на граничния контрол и за изграждане на приемателни центрове за мигранти. Не е ясно дали в тях ще бъдат настанявани мигранти, върнати от Западна Европа в първата страна на прием, каквато е България.
http://www.segabg.com/article.php?id...jkktI.facebook
Честито......Ще строим бежански лагери а не огради.Мигрантите ще са при нас
Коментар
-
Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнениеХахх, без съмнениеПо този повод даже Чуркин проговори на английски в ООН
Жалко, че не успя да изложи руслямската версия, да се посмеем
Коментар
Коментар