If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тези, които издигате Комунистката Цачева за Президент ли
Ние сме тези, които не искаме бивши кадри във властта. Искаме чисти хора с интелект, честни виждания и справедливи решения в интерес на българите. Ние не се отказваме. Доброто ни крепи живи. Ние създаваме живот, блага, развитие.
Все неща, непонятни за болшевишката сган.
Кат ми пейш пенке ле кой ли те слуша съни. Ти не виждаш ли че хората които са призвани да следват законите , не го правят, а говориш за простолюдието. Ей го на днес батман се изцепил че няма да дава хляб на една комунистка. А ако го питаш него той какъв е бил- е да де ама няма кой да го пита.. Гледай още веднъж интервюто на цеца от тази сутрин и ще видиш как отговаря на въпросите- въпрос- дори не се замисля- изстрелва отговора като картечница- тоест знае въпроса и е подготвена с отговора. Същата работа и с батман, велизар енчев може да го пита разни работи, ама баце не е толкова глупав- няма да отиде при него
Повтарям, Държавата определя правилата и законите, които регламентират обществените отношения.
В това няма съмнение. Проблемът са два:
1. Не можем да изберем хора, които да създадат кадърни обществените отношения.
2. В много сфери има що годе прилични обществените отношения поне на хартия, но 95% от обществото не ги спазва. Съответно т.н. контролни органи понеже са част и те от това общество и те нямат никва файда да налагат спазването им.
На избори гласуват около 50-на % от гражданите и тези, които после управляват вземат около 30-на от тези 50%...
Самата власт няма представителност на населението, но всички подскачат като ужилени само като чуят думата Референдум и промяна на правилата...
Затова, хайде да гледаме КОЙ е виновен за всяка проява на безхаберие в държавното управление, за да можем спокойно после да гледаме личните си градинки...
Приказките за добрите хора и лошите политици са за наивници.
Не може умни, трудолюбиви и разбрани хора да избират политици с точно обратните качества.
95% от БГ населението ако го вкараш в парламента, ще се държи по-същия начин като избраните политици.
Мога и да кажа по-брутално.
От кофти материал не може да излъчиш кадърни политици. От кофти материал излъчваш кофти политици.
Кадърни политици могат да бъдат излъчени само от кадърен материал.
Да, твърдя, че в България има много умни и почтени хора!
Повтарям, Държавата определя правилата и законите, които регламентират обществените отношения.
За политиците е удобна сегашната форма на статуквото и я пазят с всякакви средства да не се променя, включително с облъчване по медиите и платени тролове по форуми.
Една работеща и ефективна съдебна система би променила усещането у политиците за безнаказаност.
А голям граждански натиск би накарал народните избраници да променят законите, които създават с лобистки насоки или изцяло против гражданството.
Но това са процеси, които изискват огромна енергия ...
Поне 5 пъти го казах вече. Показахме се като държава без собствена политика, в резултат на което тепърва ще си инкасираме негативите все в наш ущърб. Пример блокадата на българо-гръцката граница. Мен лично това ме направи по-беден заради есеството на работата ми. Мислиш ли, че като показваме такова поведение в международните отношения някой ще ни уважава и няма да си разиграва коня спрямо нас както гръцките фермери?
А когато държавата ни е унижена така, на мен не ми е приятно. Ще ти кажа защо. Защото от поколения моя род си е давал живота и проливал кръвта като почнеш от четата на Ботев и стигнеш до войните преди и по време на самата ПСВ.
Виж други ги интересува само какво ще сложат на масата.
Ако се бяхме представили блестящо и бяхме успели, мислиш ли че гръцките фермери нямаше да блокират границата.
Приказките, че държавата е съставена от граждани, които избират политиците си и затова те носят отговорност за политиката е само за Наивни и за неглижиране на отговорността на тези, които управляват!
Ако имаше Пряка демокрация, пълен мажоритарен избор и реална възможност за смяна на избраника, след доказване, че работи за частни, корпоративни интереси, то
тогава би могъл да кажеш, че хората трябва първо да си оправят градинките пред блока!
В противен случай, корумпираната Държава бързо и безнаказано им опропастява труда!
Приказките за добрите хора и лошите политици са за наивници.
Не може умни, трудолюбиви и разбрани хора да избират политици с точно обратните качества.
95% от БГ населението ако го вкараш в парламента, ще се държи по-същия начин като избраните политици.
Мога и да кажа по-брутално.
От кофти материал не може да излъчиш кадърни политици. От кофти материал излъчваш кофти политици.
Кадърни политици могат да бъдат излъчени само от кадърен материал.
Ако бяха избрали едната щеше ли да станеш по-богат? Ми не.
Тогава кво ти пука?
Поне 5 пъти го казах вече. Показахме се като държава без собствена политика, в резултат на което тепърва ще си инкасираме негативите все в наш ущърб. Пример блокадата на българо-гръцката граница. Мен лично това ме направи по-беден заради есеството на работата ми. Мислиш ли, че като показваме такова поведение в международните отношения някой ще ни уважава и няма да си разиграва коня спрямо нас както гръцките фермери?
А когато държавата ни е унижена така, на мен не ми е приятно. Ще ти кажа защо. Защото от поколения моя род си е давал живота и проливал кръвта като почнеш от четата на Ботев и стигнеш до войните преди и по време на самата ПСВ.
Виж други ги интересува само какво ще сложат на масата.
Коментар