Така ли??? Защо не го обясниш например на швейцарците- мисля че общия брой референдуми там е около 60 на година/ за всеки кантон е различно/ Вярно е правят и глупави , но така или иначе това е форма на пряка демокрация в която и ти участвуваш. Представителната дермокрация е добра дотолкова доколкото трябва да има смяна на представителите- този мандат аз съм твой представител, на следващия ти си мой, на по следващия трети е представител на нас двамата. Но това все повече не важи за съвременния свят. Оформя се партокрация- политиката му е работа на даден човек- например някой депутати от бсп не са излизали от парламента от 20 години или кирето когото хванаха на границата с мангизите- бащата политик, сина и той, или волен- той в политиката и сина му също
Ето това е твоята представителна система. Затова е по добрият вариант смесена- но на политиците не им отърваЗащото ако съм избран от моя регион , аз ще натискам за него и ще се противопоставям на парите да отидат в друг регион. А по твоята система има един силен човек- да кажем БХ и всички около него са му послушници
Ето това е твоята представителна система. Затова е по добрият вариант смесена- но на политиците не им отърваЗащото ако съм избран от моя регион , аз ще натискам за него и ще се противопоставям на парите да отидат в друг регион. А по твоята система има един силен човек- да кажем БХ и всички около него са му послушници
ти къде сравняваш културата на швейцарците с
нашите селяндури??
Май започваш по-тъп спор и от вчерашния с тия доводи.
Коментар