IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 23.11.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Благоевградският прокурор Райна Бачева може да загуби работата си заради това, че се възползвала от поста си, за да отмени глоба на сина си. Главният прокурор Сотир Цацаров внесе предложение във Висшия съдебен съвет (ВСС) за образуване на дисциплинарно производство срещу нея заради накърняване на престижа на съдебната власт и превишаване на правомощията. Цацаров ще поиска и дисциплинарно освобождаване на Бачева, съобщиха от прокуратурата.

На 18 октомври синът на прокурор Бачева е бил спрян за проверка от пътни полицаи. Автомобилът му бил с включени халогенни светлини, което е забранено от закона. За нарушението му е съставен акт.

Още същия ден Бачева е позвънила лично на служителя, съставил фиша. Тя поискала от него да се яви лично в кабинета ѝ. След пристигането на полицая тя му показала снимка на фиша и му обяснила, че санкционираният шофьор е нейният син, заявила, че нарушението е незначително, а синът й въобще не е следвало да бъде глобяван.

Прокурорът разяснила на полицая, че проблемът не е в размера на санкцията, а че синът е бил спрян за проверка. Три пъти повторила регистрационния номер на автомобила, управляван от сина й, и разпоредила повече този автомобил да не се спира.

Действията на Бачева бяха определени от Цацаров като пример как магистратите се възползват от служебното си положение с цел извличане на лична облага.

-------------------------------------------------
    нагли, нагли, недоутрепани уроди
    The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
      Преди малко искаше да се връщаш в канада, преди 2-3 дни обясняваше че си в офиса на собственик на редовна бг фирма, преди 6-7 месеца обясняваше че си работодател и плащаш поне 1000лв на работник/ за баничарницата, ай фоня и бмв ще ти отметна мнението като лирическо отклонение/
      За да не стават такива неща като гореспоменатите ще те помоля да ползуваш за различните профили различни компютри
      Да, отново ще ти "обяснявам",
      че не е проблем един човек да е собственик на фирма и да се връща в Канада..

Ако на теб това ти е проблем, запази го за себе си, най малкото ровичкането в лични дела не е по ценза на този форум.. Да те е.а в селянина..

Да, плащам минимум 1300 лева беше цифрата, а не 1000 на работник и не е в баничарницата на сестра ти , където се е съгласила на 3 лева на ден, а в нещо доста по-различно. Айфоня и бмвто са приоритет на бг тийновете, с които ти дадох елементарен пример, който ти така и не схвана.
      Така...
      За да не стават такива неща като гореспоменатите ще те помоля да ползуваш за различните профили различни компютри
      Какви неща?
      Не ме моли нищо..Не си някакъв в позиция на контрол тук..
      Ти си просто един досаден новобранец във форума.
      Вечно несхванал, вечно неразбрал..
      Какви различни профили??
      Какви различни компютри?

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
        Аз съм му дал пример като за него, който така или иначе отново не схвана.
        Преди година му дадох пример с баничарница, преди година и половина му дадох пример с работна заплата и ето го резултата, според него сега работя за 1000 лева в баничарница.
        Иначе разни пречупвания на значения и формулировки гарнирани с НПО фобиите не се мъчи да ми ги продаваш. Пределно наясно съм за разликите в исторически аспект, за да мислиш, че ще ми ги вадиш като някакъв скрит коз.. И когато се хвърляш в укори, че не съм прав и е прав ватата, не забравяй, че само десет минути преди това си написал именно обратното, че ватата не е прав. Сега чао и на двама ви, да не ви досаждам в НПОфобирането на едро.
        Преди малко искаше да се връщаш в канада, преди 2-3 дни обясняваше че си в офиса на собственик на редовна бг фирма, преди 6-7 месеца обясняваше че си работодател и плащаш поне 1000лв на работник/ за баничарницата, ай фоня и бмв ще ти отметна мнението като лирическо отклонение/

Коментар

• Първоначално изпратено от energetik Разгледай мнение
          Ами да, прав е Вальо, глупости пишеш за очевидните културни разграничение ! Пряката демокрация не може да проработи и в далеч по-развити и богати от нас държави. Защото в случая въпросът за благосъстоянието и образованието на населението е важен, но НЕ ОСНОВЕН критерий ! И защото не става дума за суперинтелигентните и образовани хора в Швейцария и селтаците и простаците в БГ, а за ВЕКОВНИ Институции, продукт на уникалния швейцарски исторически опит. ! И които са се формирали ЕВОЛЮЦИОННО, а не в резултат на НПО проект !
          Аз съм му дал пример като за него, който така или иначе отново не схвана.
          Преди година му дадох пример с баничарница, преди година и половина му дадох пример с работна заплата и ето го резултата, според него сега работя за 1000 лева в баничарница.
          Иначе разни пречупвания на значения и формулировки гарнирани с НПО фобиите не се мъчи да ми ги продаваш. Пределно наясно съм за разликите в исторически аспект, за да мислиш, че ще ми ги вадиш като някакъв скрит коз.. И когато се хвърляш в укори, че не съм прав и е прав ватата, не забравяй, че само десет минути преди това си написал именно обратното, че ватата не е прав. Сега чао и на двама ви, да не ви досаждам в НПОфобирането на едро.

Коментар

Пиша ти за последно, понеже постоянно се отклоняваш и разсейваш.
            Щом разграничаването от културата на българина и швейцареца ти е глупости, спирам да си губя времето. Не можеш, да сравняваш интелекта на прагматичен и учил човек с този на селския овчар. Кое точно не разбираш?? Ватник ли си?
            Ами да, прав е Вальо, глупости пишеш за очевидните културни разграничение ! Пряката демокрация не може да проработи и в далеч по-развити и богати от нас държави. Защото в случая въпросът за благосъстоянието и образованието на населението е важен, но НЕ ОСНОВЕН критерий ! И защото не става дума за суперинтелигентните и образовани хора в Швейцария и селтаците и простаците в БГ, а за ВЕКОВНИ Институции, продукт на уникалния швейцарски исторически опит. ! И които са се формирали ЕВОЛЮЦИОННО, а не в резултат на НПО проект !

Коментар

Циганина хваща мечка от гората и я научава да танцува, ти какви глупости обясняваш не знам. Ето например сега пак има някакъв почин да се връщат българите в бг. Да бих се върнал, но искам осигуровка на реалната заплата, искам с един работен ден да мога да си купя храната на семейството за седмицата, искам да почивам събота и неделя и вайнахт гелд, искам да не ми превъртат километража на колата която купувам, искам хубави пътища, искам евтино отопление и други такива неща

Да тогава бих се върнал и когато се върна ще работя както тук, ще допринеса за благосъстоянието на Бг. Но няма да се стане това което искам и съответно аз няма да се върна
              Пиша ти за последно, понеже постоянно се отклоняваш и разсейваш.
              Щом разграничаването от културата на българина и швейцареца ти е глупости, спирам да си губя времето. Не можеш, да сравняваш интелекта на прагматичен и учил човек с този на селския овчар. Кое точно не разбираш?? Ватник ли си?

Коментар

• Петко Вацев: Егати държавата...!
                През границите и се минава свободно, в болниците и се влиза с пръстов отпечатък...!

Коментар

С две думи, да се връщам в Канада.. Тук надежда всяка оставете!
                  хахаха абе ти кога говориш истината, онзи ден беше шапкар, приет в долна без изпит, после стана бг работодател с 1000лв заплата/ минимална, че и осигуровки платени/ на работник/ някаква баничарница/, след това имаше мечти за айфоня и бмв тройка, сега канадец- въобще внимавай от кой профил какво пишеш, или поне ползувай различни компютри за различните профили/ това е по просто като за по глупавите, ама за теб става/

Коментар

Не, нямам предвид само един вид култура, по-скоро всички видове култура.
                    Ако швейцареца е узрял за 60 референдума в година, добре. Ние обаче не сме.
                    Никога няма и да бъдем, защото ние сме селските неуки тарикати в болшинство.
                    Та такива като нас не могат, да се самоуправляват с референдуми, защото нямат
                    капацитета за вземане на оптимално премерени и правилни решения като щвейцарците.
                    Не можеш да сравняваш овчари с часовникари, но все пак го правиш. Тъпо.

И колко много обяснения трябва да ти генерираме, заради едно непохватно сравнение.
                    Циганина хваща мечка от гората и я научава да танцува, ти какви глупости обясняваш не знам. Ето например сега пак има някакъв почин да се връщат българите в бг. Да бих се върнал, но искам осигуровка на реалната заплата, искам с един работен ден да мога да си купя храната на семейството за седмицата, искам да почивам събота и неделя и вайнахт гелд, искам да не ми превъртат километража на колата която купувам, искам хубави пътища, искам евтино отопление и други такива неща

Да тогава бих се върнал и когато се върна ще работя както тук, ще допринеса за благосъстоянието на Бг, мисленето също се променя, така че ще дойда с малко или много немско мислене. Но няма да се стане това което искам и съответно аз няма да се върна
                    Last edited by v_tin; 03.11.2016, 12:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Емил Измирлиев
                      преди 22 мин. ·

През далечната 1999 г плащах за 8 кубика питена вода 3,20 лв(три лева и двадесет стотинки) - сега за същите 8 куб. вода, също толкова питейна - плащам 14,59 лв(четиринадест лева и 59 стотинки) или 4, 56 пъти(четири пъти и 56 стотни пъти) или цената на питейната вода в столицата е нарастнала за 17 години с 456 процента. Странното е, че бандитската Софийска вода продължава да купува един кубик вода от държавата на БАСНОСЛОВНО ниската цена от 0,01 ст(една стотна от стотинката) и я продава на своите абонати на цена 1,82375 лв (един лев и 82 стотинки)за кубик или 182(сто осемдесет и два пъти) по-скъпо, нали нищо г-жо Фандъкова...
                      Ето на например тук може да се направи референдум- на шопите/ и на бг. Трябва ли външна фирма да бъде оператор на естествените монополи, в кипър електроразпределението остана държавно, тук е 3 дружества които се сещат за отговорностите си само зимата и то само ако има сняг и се скъсат електропроводите. Водата е същата работа, ама е по добре да приберем някой лефффффффф под масата и да дадем работата на някой друг, а после гражданята да му мислят. Справка топлофикация софия- когато беше кмет бай хуй рева ЗА нея, после като му я дадоха, започна пак да се оплаква ОТ нея.Няма угодия- материала калпав. Сега няма развод с топлофикацията- умиране има , развод няма

Коментар

Предполагам че имаш предвид политическата култура. Тя се култивира полека лека. Няма как да стане от веднъж. Няма да стане и с доводи- референдумите са грешка, не гласувай. Това става с искане, молба, принуда за гласуване. В даден момент и в бг ще имаме тази култура. Отделно че на референдума има два варианта- промяна и запазване на статуквото- например в сегашния - искате ли мажоритарна система- аз отговарям искам/ например/ , ти отговаряш не искам. За едното левче също. Аз смятам че 12 милиона са им много- ти казваш не не са много
                        Но трябва да се гласува- дори и да знаеш че от твоя глас не зависи нищо. Например килърито как и хванаха бюлетините в склада- костинброско гласуване
                        Не, нямам предвид само един вид култура, по-скоро всички видове култура.
                        Ако швейцареца е узрял за 60 референдума в година, добре. Ние обаче не сме.
                        Никога няма и да бъдем, защото ние сме селските неуки тарикати в болшинство.
                        Та такива като нас не могат, да се самоуправляват с референдуми, защото нямат
                        капацитета за вземане на оптимално премерени и правилни решения като щвейцарците.
                        Не можеш да сравняваш овчари с часовникари, но все пак го правиш. Тъпо.

И колко много обяснения трябва да ти генерираме, заради едно непохватно сравнение.

Коментар

Ватик,

ти къде сравняваш културата на швейцарците с
                          нашите селяндури??
                          Май започваш по-тъп спор и от вчерашния с тия доводи.
                          Предполагам че имаш предвид политическата култура. Тя се култивира полека лека. Няма как да стане от веднъж. Няма да стане и с доводи- референдумите са грешка, не гласувай. Това става с искане, молба, принуда за гласуване. В даден момент и в бг ще имаме тази култура. Отделно че на референдума има два варианта- промяна и запазване на статуквото- например в сегашния - искате ли мажоритарна система- аз отговарям искам/ например/ , ти отговаряш не искам. За едното левче също. Аз смятам че 12 милиона са им много- ти казваш не не са много
                          Но трябва да се гласува- дори и да знаеш че от твоя глас не зависи нищо. Например килърито как и хванаха бюлетините в склада- костинброско гласуване

Коментар

• [QUOTE=v_tin;1060045096]
                            Първоначално изпратено от energetik Разгледай мнение

Така ли??? Защо не го обясниш например на швейцарците- мисля че общия брой референдуми там е около 60 на година/ за всеки кантон е различно/ Вярно е правят и глупави , но така или иначе това е форма на пряка демокрация в която и ти участвуваш. Представителната дермокрация е добра дотолкова доколкото трябва да има смяна на представителите- този мандат аз съм твой представител, на следващия ти си мой, на по следващия трети е представител на нас двамата. Но това все повече не важи за съвременния свят. Оформя се партокрация- политиката му е работа на даден човек- например някой депутати от бсп не са излизали от парламента от 20 години или кирето когото хванаха на границата с мангизите- бащата политик, сина и той, или волен- той в политиката и сина му също
                            Ето това е твоята представителна система. Затова е по добрият вариант смесена- но на политиците не им отърваЗащото ако съм избран от моя регион , аз ще натискам за него и ще се противопоставям на парите да отидат в друг регион. А по твоята система има един силен човек- да кажем БХ и всички около него са му послушници
                            Тоя разговор го водих до втръсване преди три години и половина (през март 2013), когато Сулю и Пулю се беше юрнал да предлага нови конституции, граждански комитети, пряка демокрация и какви ли не други щуротии ...

Понеже ме мързи да се повтарям, ще се огранича до сновния аргумент - ТУК не е Швейцария и НИЕ не сме швейцарци ! И никога няма да бъдем ! А междувременно тая държава трябва все някак си да бъде управлявана - Better the devil we know ...

Знам че звучи доста конформистки, обаче в момента изобщо не съм на вълна "социални експерименти", не и когато така се е сдухало всичко наоколо ...

А мен ако питаш нас при следващата криза (икономическа, бежанска или не дай си боже - терористична атака у нас) така или иначе ни чака правителство на националното спасение (ГЕРБ, БСП, ПФ +) така че всички тия "президентски" и "референдумни" драми в момента са повече от излишни !

Коментар

• Емил Измирлиев
                              преди 22 мин. ·

През далечната 1999 г плащах за 8 кубика питена вода 3,20 лв(три лева и двадесет стотинки) - сега за същите 8 куб. вода, също толкова питейна - плащам 14,59 лв(четиринадест лева и 59 стотинки) или 4, 56 пъти(четири пъти и 56 стотни пъти) или цената на питейната вода в столицата е нарастнала за 17 години с 456 процента. Странното е, че бандитската Софийска вода продължава да купува един кубик вода от държавата на БАСНОСЛОВНО ниската цена от 0,01 ст(една стотна от стотинката) и я продава на своите абонати на цена 1,82375 лв (един лев и 82 стотинки)за кубик или 182(сто осемдесет и два пъти) по-скъпо, нали нищо г-жо Фандъкова...

Коментар

Гръмна скандалът на 2016 г.! Документи разкриват как кандидат-президент е взел 70 000 евро, за да защитава интереса на България за АЕЦ "Белене"!
                                Единственият достоен ход на Реформаторите е незабавно да свалят доверието си от Трайчо Трайков, ако сам не го направи

Издигнатият за кандидат-президент от Реформаторския блок Трайчо Трайков е получил над 70 000 евро (около 140 000 лева), за да защити българските национални интереси по арбитражното дело за АЕЦ "Белене". Това установи разследване на БЛИЦ подкрепено с факти и документи.
                                От документите става ясно, че министърът на икономиката и енергетиката в първото правителство на премиера Борисов, е бил поканен като свидетел по заведеното срещу родината ни дело от адвокатската кантора "White & Case" LLP.

Трайков е дал съгласието си, но е поставил категоричното си условие да му бъде платен солиден хонорар за извършената от него "работа".

Нетуър и ти ли получаваш по 70 000 еврака за няколко часа?
                                Ако и ти ги получаваш може спокойно да се кандидатираш за президент, аз поне ще те подкрепя
                                Е-е-е далеч съм аз от висшия пилотаж на Трайчо мошеника Явно не ставам за президент - трябва да можеш да крадеш в големи мащаби
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X