IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 23.11.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ето потвърждение, че санкциите не работят:

Въпреки международните санкции срещу Русия, въведени след анексирането на украинския полуостров Крим и въпреки срива на рублата, криза за руските олигарси няма. Това показват данните на списание Forbes за най-богатите семейства във федерацията.

И тази година класацията за най-успешните предприемачески династии в Русия, също както през 2015 г., се оглавява от фамилията Гуцериеви. Нейното състояние се оценява на 9,8 милиарда долара.

Второто място остава за семейството на Аркадий Ротенберг (собственици на "Стройгазмонтаж", която е основен подизпълнител на "Газпром") , а третата позиция е за тримата собственици на "Промсвязкапитал", братя Ананиеви.

В сравнение с миналата година състоянието на десетте най-богати семейства в Руската федерация се е увеличило почти с 40 процента - от 18 милиарда долара на 25 млрд. долара. Затова допринася основно именно фамилията Гуцериеви, чието богатство за година е нараснало два и половина пъти. Тяхната инвестиционна група БИН е сключила сделки на стойност 1,5 млрд. долара през последната година, а освен това само Михаил Гуцериев е спечелил самостоятелно $700 млн. от нефтени опциони.

Четвъртото място в списъка на най-богатите руснаци се заема от баща и син Шамалови, които са увеличили състоянието си за една година с $1,1 млрд. до 2,4 млрд. долара. За тях любопитното е, че възходът им започва след една сватба през февруари 2013 г. Тогава се предпомага, че младият Кирил Шамалов се е оженил за малката дъщеря на руския президент Владимир Путин Катерина Тихонова. Именно синът е големият богаташ във фамилията - неговото състояние е в размер на 2,3 млрд. долара, докато бащата Николай Шамалов има само някакви си 100 милиона в зелено, показват данните на Forbes.

Пети по богатство в Русия са синовете на първия президент на Татарстан Радик и Айрат Шаймиеви.

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
      Еи това на снимката тавариш Сталин ли е ?

Не знаех че там още е на почит
      Модерен фалшификат, който китайчетата ще пробутат за 2-300 евро на неразбирач като постер от културната революция...

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Браво на Джокович!
        Добре им го е зачукал. Дано е било в директно предаване, че да не могат да го изрежат.
        Сигурно е било такова, иначе нямаше да види бял свят в тези натовски дерьмократични медии.
        Mхм, а къде е дал интервюто... в Масква... оф ма той живее в декадентско МОНАКО...

Впрочем нормална патриотична позиция... която не рабирам с какво помага на путиноидни каузи... ша ма прощавате, ма ни въ разбирам...

Коментар

• Първоначално изпратено от KrumE Разгледай мнение
          Това не вярно.
          Северна Корея е идеята "чухче" .
          Венецуела - чавизъм
          Русия - нищо общо с комунизма.

Единствените държави, в които на власт са комунистически партии са Китай, Виетнам и Лаос, но докато в Китай комунизма е държавна политика, в Виетнам комунистическата партия стои настрана, въпреки че управлява страната.

Комунистически Китай е първи приятел на България, особено е модно да се пътува до там. И всички, които се правят на антикомунисти в България - Плевнелиев, Борисов, Лукарски, Цачева и сие се снимат на фона на петолъчката ... Сега се чува, че щели да строят Белене. Кой знае, може и да го построят - българските комунисти не успяха, току виж - китайските успели ...

На снимката - плакат на Китайската комунистическа партия

Еи това на снимката тавариш Сталин ли е ?

Не знаех че там още е на почит
          Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от KrumE Разгледай мнение
            И понеже много от пишещите може да не разберат близкия ни сръбски , ще го добавя на любия им руски

Браво на Джокович!
            Добре им го е зачукал. Дано е било в директно предаване, че да не могат да го изрежат.
            Сигурно е било такова, иначе нямаше да види бял свят в тези натовски дерьмократични медии.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• И понеже много от пишещите може да не разберат близкия ни сръбски , ще го добавя на любия им руски

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                Веднъж го писах, ама пак ще го напиша. Русия е комунистическа страна не защото обществено-политическият строй там е такъв, а защото подковаваното и промиваното с десетилетия население е с болшевишко-комунистическо мислене. В този продължаващ съществуването си СССР паралелно с тези душевни нагласи и мислене, съществува олигархично-мафиотско управление. Там живеят с манията за минало величие и не могат по никакъв начин да признаят поне малко от многобройните си престъпления срещу човечеството и собствения си народ. Управляващите умело дрънкат на патриотарската струнка. Нима е нормално да се правят грандомански паради всяка година, след като се знае например, че Хитлер и Сталин (СССР и Германия) са били съюзници през Втората световна война? С това ли ще се обединява нацията? Промитите мозъци там са много, защото там управлението на болшевиките е продължило по-дълго, отколкото у нас. У нас хората имаха собствени домове, че и земя за ползване. Там имаха хрушчовки (комунални квартири), в които живееха по няколко семейства. Оскотяването на нацията там придоби огромни размери. Малкото другомислещи бяха смазвани. И сега по форумите реват, колко хубаво е било някога, само дето не се замислят, защо всичко това свърши. Пак им се привиждат предатели с партиен билет. То Елцин, то Горбачов...Пак песента от тридесетте години.
                Твърденията ти са ... твой проблем. А защо никой не казва за Китай, че ми убягва?

Коментар

• За това Джокович е легенда не само в Сърбия ...

Коментар

• Ето това имах предвид, когато написах онзи пост, за който бях наречен анонимник. Нека всеки вдене - когато нямаш своя собственост, ти си едно манипулируемо нищожество. Как не му дойде на този руснак да нарече онзи старик "реститут"?
                    Дори човек живял в страна, съзнателно лишавала в продължение на десетилетия гражданите си от лична материална собственост (даваща лична независимост), осъзнава какво липсва на съветските граждани, в сравнение с останалите европейци.
                    Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Яков МИРКИНЯков МИРКИН
                      экономист
                      Aa+

Хотим поднять нашу экономику? Дайте каждой семье землю и дом!

Лучшее, что можно сделать, чтобы жизнь в России стала устойчивее и умнее - это сделать все, чтобы в каждой семье появилась собственность: дома, земля, финансовые активы, бизнес любого размера.
                      Лучшее, что можно сделать, чтобы жизнь в России стала устойчивее и умнее - это сделать все, чтобы в каждой семье появилась собственность: дома, земля, финансовые активы, бизнес любого размера.
                      Фото: Евгения ГУСЕВА

Наш колумнист считает, что это будет лучшим средством для борьбы с кризисом

В середине 1990-х годов мы снимали дачу под Прагой. Это было намного дешевле, чем под Москвой. Визы были не нужны, молочные продукты и воздух для детей – чище. Тем более что чехи были рады вспомнить школьный русский, и знакомства завязывались с полуслова.

Именно тогда я нашел одно из объяснений тому, почему реформы в Чехии прошли мягче, чем у нас. Не было таких ужасов, таких спадов, такой инфляции, такой убыли людей. Была – вместо этого – мирная страна, не без боли, но что-то там постукивающая, быстро латающая свои дыры.

Почему? Это были люди с собственностью. Они жили в своих каменных домах. Часто семья пролетария занимала наследственную виллу – именно виллу арт-деко – полученную в третьем-четвертом поколении. Или огромные крестьянские каменные дома, с кирпичными амбарами, окруженные почти крепостными стенами. Там жили семьи в неизвестно каком поколении.

У них не отобрали дома. И не запрещали их строить в два этажа. Им вернули землю, которую когда-то отобрали. На моих глазах сосед, просто старик, просто пенсионер, превратился в миллионера, поскольку этой своей наследственной землей он и его семья могли торговать еще десятки лет.

Мечта чеха или словака, или венгра, или поляка – иметь свой дом.

А мы – люди, вошедшие в 1990-е годы без собственности, без крупного имущества, накопленного в семьях многими поколениями. Его отбирали, раскулачивали, бомбили, убивали революциями и войнами.

Самое лучшее, что можно сделать, чтобы жизнь в России стала устойчивее и умнее, чтобы нас не бросало в самые дикие идеологические и властные повороты, – это сделать все, чтобы в каждой семье появилась собственность: дома, земля, финансовые активы, бизнес любого размера.

Больше собственности у среднего класса – жизнь тише, быстрее, лучше и даже, страшно сказать, инновационнее. Большой спрос на все новенькое.

А это уже - политика дешевого кредита, низких налогов, выделения земли, дешевизны и легкости государственных услуг, любой помощи тому, кто строится и пытается найти себя, прежде всего в центральном ядре России. Там сегодня – все больше исчезающих деревень и уменьшающихся городов.

Переход к такой политике – лучшее средство от любого кризиса.

Строительство, помощь в отстраивании имущества семей (не времянок), спокойной жизни ради себя и всех. За 5 - 10 лет начала бы отстраиваться другая страна. Без надрыва, без кликушества, без внутренней агрессивности, которая стремительно нарастает. По хорошим стандартам качества. С другой риторикой, с другим ощущением рисков, с чувством нарастающей свободы.

Каждый, кто бывал в Нидерландах или Швеции, кожей чувствовал куски такой страны. Те, кто там живут - им неплохо друг с другом. А нам, судя по тому, что имеем в экономике, не слишком хорошо всем вместе.

Текст взят с разрешения автора с его официальной страницы в сети «Фейсбук».

Това е от вчера, "КОмсомольская правда". За който не вярва:

http://www.msk.kp.ru/daily/26572/3588398/

Този едва ли е обожател на Обама.
                      Last edited by rover; 25.08.2016, 20:30.
                      Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Ilian Vassilev:
                        "Последната идиотщина която познат сподели, че се лансира за мен от "здравите сили" е, че .... съм единственият българин със забрана за влизане в Русия - този списък с вицепремиери, министри на външни работи отбрана, шефове на разузнавания и т.н. 86 души в ЕС - е в същност тънка операция на КГБ за ме внедрят още по-надълбоко в българския тил за да върша пъкленото си дело. Тъй и тъй съм бил КГБ по дефолт. .
                        Схемата с досиетата беше лансирана именно от генералите от ДС и от партийната номенклатура /във вида в който сега я виждате/ с много цели, но една от главните бе да служат като бухалка за саморазправа с всеки, който им е неудобен.
                        Хората не могат да знаят, пък и не е нужно да знаят подробности. Така по лесно етикет, медийни хрътки и се оказваш извън орбита.
                        Но с мен нещо не им тръгна и особено след забраната от Кремъл, защото нали по дефиниция всички бяхме агенти на КГБ?! Дълго се мъчиха да намерят някакво противодействие и сега главите им родиха горното малоумие, че забраната в същност е акт на агентурна принадлежност от най-висока проба..
                        Затова и започвам да открехвам вратите на темата досиета - не че съм голям експерт. Напротив - но зная много неща, именно защото работих близо до властта, без да съм част от нея.
                        След като вече Ви казах, че най-важните досиета и информаицонни масиви бяха в ЦК на БКП и изобщо в системата на БКП - райони, градски, ОК и т.н днес Ви казвам - запитайте се - защо днес след като извадиха досиетата и във властта вече няма хора с такива /поне така се твърди/ защо пак властта не е в състояние да реализира вашите надежди.
                        Изберете си отговор, но аз ще дам относително лесен - други са мрежите и системите на задкулисието, които Ви ограбват, които Ви лишават от сигурност и благоденствие.
                        "
                        http://bulgariaanalytica.org/author/avtorvassilev/

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                          вИдя го...
                          нале ас съм га писал..

Точно за кое ?
                          И що ВИЕ (в смисъл, аз ко общо имам ?... освен, че съм комунист и агент на Путин де.. )
                          Кой вие ?

Чечня е част от Руската Федерация
                          Молдова е суверенна държава
                          Северна Осетия е част от Руската Федерация
                          Крим е част от Руската Федерация
                          Донбасс е област, която до сравнително скоро, беше в границите на украйна. Благодарение на хунтата, която завзе със сила властта 2014, вече не е..

Освен неаргументирано голословие, със задължително присъствие на определени думички, някакъв аргумент имаш ли ?
                          Пак питам, що държавата ВИ ?
                          Аз съм Българин.
                          Вас (целия ви колектив) честно, не мога да определя точно какви сте.. Ванкопетнайста, само подозирам че е некакво електронно творение - еднакви постове със сменени няколко знака...
                          Аз мога , ама ще ме Ба(м))нат

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                            Веднъж го писах, ама пак ще го напиша. Русия е комунистическа страна не защото обществено-политическият строй там е такъв, а защото подковаваното и промиваното с десетилетия население е с болшевишко-комунистическо мислене. В този продължаващ съществуването си СССР паралелно с тези душевни нагласи и мислене, съществува олигархично-мафиотско управление. Там живеят с манията за минало величие и не могат по никакъв начин да признаят поне малко от многобройните си престъпления срещу човечеството и собствения си народ. Управляващите умело дрънкат на патриотарската струнка. Нима е нормално да се правят грандомански паради всяка година, след като се знае например, че Хитлер и Сталин (СССР и Германия) са били съюзници през Втората световна война? С това ли ще се обединява нацията? Промитите мозъци там са много, защото там управлението на болшевиките е продължило по-дълго, отколкото у нас. У нас хората имаха собствени домове, че и земя за ползване. Там имаха хрушчовки (комунални квартири), в които живееха по няколко семейства. Оскотяването на нацията там придоби огромни размери. Малкото другомислещи бяха смазвани. И сега по форумите реват, колко хубаво е било някога, само дето не се замислят, защо всичко това свърши. Пак им се привиждат предатели с партиен билет. То Елцин, то Горбачов...Пак песента от тридесетте години.
                            Песента е: Седесар е моя татко/Седесар ще съм и аз./баща ми Сталин мрази/Обонго любя аз.

Кой си ти бе анонимник? Защо си мислиш че някой се интересува от оценките на един анонимник, освен тези, с които пр@цкате в едно гърне.... от оценките на повърналия в селския рейс, който се смее на този върху когото се е издрайфал?

Основните евро и либерастически ценностти са лицемерието/двойни стандарти/, шизофрения и подлост... Коя от твоите оценки на омразната ти русия искаш да сравним с любимия ти запад

Коментар

• Първоначално изпратено от RealUser Разгледай мнение
                              Даже вчера спорих, че в никакъв случай няма тя да му е кандидатът...днес, не съм толкова сигурен ...А реално, ГЕРБ ще спечели, независимо кого кандидатира.
                              Тогава да кандидатира някой с мозък в главата и без партизански дядо в родословното дърво... АМАН ВЕЧЕ!!
                              The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                                ..което все повече прилича на безсилие! Другарите вече нямат личности.

отделно от това - как звучи само:

Йорданка Фандъкова на инглиш си го представете..

Иван Иванов е къде къде по произнасяемо.
                                Даже вчера спорих, че в никакъв случай няма тя да му е кандидатът...днес, не съм толкова сигурен ...А реално, ГЕРБ ще спечели, независимо кого кандидатира.

Коментар

Working...
                                X