IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 23.11.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Защо тогава няма учители в образованието .....
    Това са баби преди пенсия който са на 900 лв заплата чисти.......
    Младите 30 г са 5% от учителите...
    Щото младите искат сега и веднага а в тая професия приличната заплата идва с 20-30 години стаж и защита на клас квалификация ...... системата така е устроена , грешно ли е или правилно не се наемам аз да кажа.
    Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
      Между другото преди 15 години съм работил в образованието и по моите наблюдения възнаграждението варираше силно , младши учител беше от порядъка които говорите но учител с 30 години стаж заплатата му порастваше минимум 2 пъти. Поради педагогическия стаж по 1 % + 0,8 % нормалния процент за прослужено време, тоест всяка година добавя по близо 2 % към възнаграждението.
      Ако учителя е по амбициозен и защити клас квалификация , допълнително се качваше заплатата ......най старшите учители стигат до заплати от 1400- 1500 лева брутно. Като се добавят 3 месеца отпуск , работа по 5-6 часа дневно / норматива за повечето предмети за пълна щатна бройка е 648 часа на учебна година / и допълнителното възнаграждение по закон / за 24 май , 15 септември и 24 декември / което прави още една заплата нещата не са чак толкова зле.

Иначе проблема с образованието е като всички останали в нашето общество , няма уважение и респект към другите като се добави и чисто българската безхаберност и нашенския принцип " ти ли ша ми кажеш " ....гледаме печалните резултати....

Защо тогава няма учители в образованието .....
      Това са баби преди пенсия който са на 900 лв заплата чисти.......
      Младите 30 г са 5% от учителите...

Коментар

• gigow
        Това съобщение беше изтрито от Andi11. Причина: Неприемливо съдържание
        О да!
        Неприемливо е да се казва, че световната антидопингова асоциация разрешава на американските спортисти като "сестрите" ( а дали наистина са жени) да използват забранени стимуланти, а Русия по силата на доноса на някакъв платен агент на Фашингтон беше почти изключена от олимпийските игри.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
          Урок по тенис - 25 лв. на час. Поставяне на плочки - 25 лв. на кв. метър, фина шпакловка и боядисване на кв. метър 8 лв, пример бол.
          Частните уроци при учителите са допълнителен доход колега, или са пенсионери или действащи учители .... не го сравнявай с основния доход на някои друг не е коректно.

Ако питаш мен училището трябва да дава такова ниво на знанията което да НЕ налага вземане на частни уроци....и на времето си беше така. Нямам спомен по мое време някои да е ходел на частни уроци .....сега е масово !

Коментар

8-10 лева са , плащам на потомството си по ингилизки , математика и руски
            Урок по тенис - 25 лв. на час. Поставяне на плочки - 25 лв. на кв. метър, фина шпакловка и боядисване на кв. метър 8 лв, пример бол.
            Всеки работил честно с двете си ръце или главата си заслужава достойно заплащане. Но дали продуктът на даскала не е по-важен от всичко останало? Обаче защо като стане въпрос за учителите и все им е много заплащането. Еми нали и те трябва да са пример за децата, с които прекарват повече време, отколкото с родителите им. И защо не се замислим дали в нормалните държави учителите са по-ниско платени от обикновения общ работник.
            Иначе дано наистина вземат вече едно 1400-1500, но се надявам това да е нето заплащане, че ако е бруто, пак отиваме на смешни пари. И трябва да не е само ако си "свръхучител" взел всики възможни клас-квалификации, а и за новозапочващите.
            А и накрая, понеже нямам деца на мен би трябвало да ми е все тая колко се плаща и как се чувстват учителите в даскалото, ама не ми е.

Коментар

• А бе защо коментираме образованието, а не коментираме костов?? Вчера излязоха 2 статии за него и златни пясъци- то всъщност се знаеха нещата, но вчера ги казаха публично

Коментар

Иначе проблема с образованието е като всички останали в нашето общество , няма уважение и респект към другите като се добави и чисто българската безхаберност и нашенския принцип " ти ли ша ми кажеш " ....гледаме печалните резултати....
                Ами уважение и респект се добиват много лесно- тук не правят нормално изпитване каквото има в бг на дъската, правят много тестове като имат 4 задължителни- по 2 на срок. Пропадаш на тестовете- какво да направи учителя- това са тестове- за целия випуск, все едно си на приемен изпит за ВУЗ. Има оставащи ученици тук- в класа на дъщеря ми има една която е оставала 1 година , а от тази година има още едно момиче което е повтаряло 2 години

Коментар

• Между другото преди 15 години съм работил в образованието и по моите наблюдения възнаграждението варираше силно , младши учител беше от порядъка които говорите но учител с 30 години стаж заплатата му порастваше минимум 2 пъти. Поради педагогическия стаж по 1 % + 0,8 % нормалния процент за прослужено време, тоест всяка година добавя по близо 2 % към възнаграждението.
                  Ако учителя е по амбициозен и защити клас квалификация , допълнително се качваше заплатата ......най старшите учители стигат до заплати от 1400- 1500 лева брутно. Като се добавят 3 месеца отпуск , работа по 5-6 часа дневно / норматива за повечето предмети за пълна щатна бройка е 648 часа на учебна година / и допълнителното възнаграждение по закон / за 24 май , 15 септември и 24 декември / което прави още една заплата нещата не са чак толкова зле.

Last edited by markoci; 18.09.2016, 12:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                    Между другото ми попадна преди около 2 месеца обява за частни уроци по математика до 10клас - 25 евро за 45 минути- ванчо както иска така да ги смята. В бг уроците мисля че са по около 5-6 лева
                    8-10 лева са , плащам на потомството си по ингилизки , математика и руски

Коментар

ни.
                      Между другото ми попадна преди около 2 месеца обява за частни уроци по математика до 10клас - 25 евро за 45 минути- ванчо както иска така да ги смята. В бг уроците мисля че са по около 5-6 лева

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        Не знам дали са много, но тук са добре платени- дъщеря ми говори за нещо около 4000чисти, та според иванчо дали 790 са равни като покупателна способност на 4000
                        Ако това лице Ванката съществува и прояви интерес, мога да проверя специално за него колко са заплатите на учителите в Люксембург, че има кого да питам лично.
                        Все пак в страни от въпроса бот ли е Иванушка или не, проблемите в българско образование са липсата на всякакво уважение към учителите както от страна на родителите и медиите, за които всеки проблем с децата е вина на учителите, така и от страна на държавата, което си личи от заплащането. Даскалите ги правят на луди кой ги хване, нямат никакви инстументи да налагат дисциплина в клас, щото на разглезените келеши татковците им ще намерят цаката как да покрият всяка издънка на отрочетата си, на които им липсват първите 7 години по вина на родителите. И като възникне някакъв по шумен школски проблем, всеки почва да гледа в канчето на учителите и разправя как давали уроци. Ами гладни ли да умират? Щото програмата от министесрството е така направена, че децата имат нужда от допълнително внимание, но не, ще гледаме в канчетата на учителите, дето вероятно на повечето дрехите в целия им гардероб са по-евтини от телефона, с който някой келеш си чати в час, вместо да учи. То крушата не пада по-далеч от дървото. Например тук някои хора си пишат във форума в работно време и го смятат за много нормално нещо, но иначе ни проглушават ушите за евроценностите.
                        Е, какъв пример се дава на нормално възпитаните деца като виждат в час, че има ученици, които могат да си правят с учителите каквото искат. Как този учител да вдъхне респект на учениците? Тъжна работа, особено като знаем през Възраждането какво е било отношението към учителите, а тук някакъв бот ще ни обяснява колко добре платени били те. Еми с такива индивиди нищо хубаво не чака държавицата ни.

Коментар

• ССА - Свободната сирийска армия подкрепяна от САЩ разбраха че всъщност САЩ подкрепят ИДИЛ:

Съюзници изгониха войници на САЩ от Сирия с викове: "Ще ви избием" (ВИДЕО)
                          "Кучета, американски агенти", "Те са кръстоносци и неверници", "Долу Америка", Махайте се прасета", "Идват в Сирия, за да я окупират", викат бунтовниците

Бойците са прокудили шестима войници от специалните сили на САЩ от град Ал-Рай, като американците са потърсили убежище в Турция. Те са били там, за да вземат участие в операция "Щитът на Ефрат", която започна в края на миналия месец, водена от Свободната сирийска армия, турски самолети и артилерия.
                          В резултат на операцията бунтовниците, които са против президента Башар Асад и "Ислямска държава", успяха да изтласкат джихадистите от турската граница навътре в Сирия.

Видеото, публикувано в Туитър, показва колко по-сложна е всъщност ситуацията в страната. На него се вижда и чува как подкрепяните от Щатите бунтовници крещят лозунги срещу тях.

"Кучета, американски агенти", "Те са кръстоносци и неверници", "Долу Америка", Махайте се прасета", "Идват в Сирия, за да я окупират" са само част от виковете, които се чуват на записа на арабски.

Свободната сирийска армия е смятана от САЩ за "умерена" и е основната бойна група, подкрепяна от западната държава в конфликта в Сирия. Именно на нея Белият дом възлага надеждите си за сваляне на Асад. Видеото определено ще налее още масло в огъня на критиката към Вашингтон и неговата политика спрямо сирийския конфликт, смятана от много хора за късогледа и непоследователна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                            Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че сега уж средната заплата на месец на учителите в България била 470 лева? Това твърдение на ко мо не та та изобщо не е вярно. Според медии сега брутната средна месечна заплата на учителите в България е около 890 лева. Според някои анализатори през 2016г. средната брутна годишна заплата на учителите в България ще бъде около 5650-5660 евро, а средната месечна чиста заплата (след удържане на данъци и осигуровки) на учителите в България ще бъде около 790 лева на месец, тъй като учителите получават и премии.

https://www.kik-info.com/spravochnik...ci-za-2016.php

Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж аз съм бил в сивата икономика? Аз не съм в сивата икономика, а просто ко мо не та та за пореден път се опитаха да ви излъжат.
                            Абе лъжец чистата заплата на 890 е 690 лв..... я ми кажи какви са тези премии по 2,3 бона ...само на платените тролове дават толкова и то на техните ръководители....

Коментар

Ей бот, не разбрах 790 лв на месец според теб много пари ли са за призванието, което имат учителите?
                              Не знам дали са много, но тук са добре платени- дъщеря ми говори за нещо около 4000чисти, та според иванчо дали 790 са равни като покупателна способност на 4000

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                                Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж сега брутната минимална заплата на учителите, които току що са започнали работа като учители била 530 лева? Истината обаче е съвсем друга. Сега минималната брутна основна месечна заплата на учителите , които току що са започнали работа, като учители е 600 лева. Сега минималната брутна месечна основна заплата на младши учител и младши възпитател е 600 лева, а минималната брутна месечна основна заплата на главен учител и главен възпитател е 660 лева. Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж сега годишната брутна заплата на учителите в България била само 4271 евро? Истината обаче е съвсем друга. Според медии от 1 октомври 2015г. средната месечна брутна заплата на учителите вече е около 890 лева на месец, което е равно на около 5460 евро годишна брутна средна заплата на учителите в България. Според някои анализатори, през 2016г. годишната брутна средна заплата на учителите в България ще бъде около 5650-5660 евро, тъй като учителите получават и премии.
                                Един мой познат казваше, че целта на ко мо не та та е да ви излъжат.

http://trud.bg/article-5076387/
                                Аме лъжец , тебе докога ще те търпят модераторите в този форум..
                                Чистата заплата на 600 лв е 470 лв а на 660 лв е около 515 лв ...
                                Платения си е платен ...ама лошото е ,че профанизира форума да се занимаваме с него...

Коментар

Working...
                                X