IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Референдум

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това е интервю на С. Трифонов при Цветанка Ризова...Слави поне пет пъти цитира член първи от Конституцията...и, аз няколко пъти се опитвам да Ви насоча към чл. 1...който казва, че не може да има ограничения във властта на Народа. Така, че може да се провеждат референдуми по всякакви въпроси стига да се съберат необходимите подписи. А подписите на Слави се оказва, че са 1 000 000. Така, че зад него има един милион човека от Народа. Чуйте това интервю...много ще Ви е от полза. Време е Народа да придобие малко повече самочувствие...и, че всичко зависи от него...стига да успее да се организира.

http://www.btv.bg/video/shows/lice-v...teni-hora.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Лоцман Разгледай мнение
      Да не би да казваш, че партиите няма да издигат мажоритарни кандидати ако се направи подобна промяна в избирателния закон?
      Има разлика м/у проведени мажоритарни избори в определена партия и пръкнал се от нищото претендент за мажоритарен вот с голям пр бюджет.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
        Партиите имат история за разлика от мажоритарните комети профучали през политическия ни небосклон.
        Да не би да казваш, че партиите няма да издигат мажоритарни кандидати ако се направи подобна промяна в избирателния закон?

Коментар

На този въпрос бих отговорил, само ако кажеш как ще разбереш кой, реално, стои зад пропорционален кандидат.
          Партиите имат история за разлика от мажоритарните комети профучали през политическия ни небосклон.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
            Лоцман, как ще рабереш кой, реално, стои зад мажоритарен кандидат? Обикновено са фигуранти или наивници-идеалисти.
            На този въпрос бих отговорил, само ако кажеш как ще разбереш кой, реално, стои зад пропорционален кандидат.

Коментар

.......
              С едно съм съгласен с тракатак, в посока че няма идеален вариант, всеки от тях има плюсове и минуси. Но според мен не можеш да вземеш само най-доброто от двете. То ще е като хибрид между кон и кокошка.
              А и ето един сценарий при само мажоритарна система при текущата ситуация: ГЕРБ получава над 50% или над 66%. Тогава ще може да реализира в най-пълен размер програмата си. Но ако много се самозабравят, на следващите избори може и изобщо да не влязат в парламента. Тогава няма да имат оправдание за нищо, нито РБ, нито ДСБ, нито който и да било друг ще е виновен. Според мен с течение на времето нещата биха се урегулирали, може и само две партии да останат...
              Та ако това беше направено преди 25 години, до сега може би нещата щяха да са улегнали.
              В момента какво става - казвате мажоритарната система е убиец на избора. Означава ли това, пропорционалната е майката на избора, че е най-добрата система? Защото ако е така, то всички дискусии са безсмислени, пропорционална система имаме в последните 25 години, а резултата не е никак впечатляващ - едни и същи лица и децата им.
              Аз считам писането си за телеграфно и пестеливо
              и ето ти добра илюстрация за възникване на недоразумения, въпреки че Инвестора мисли обратното и скърца със зъби при постовете ми, че върви много Артия.

Остави ги майката и бащата.
              Просто предложението ми е, да не се преекспонира гъделичкащо, изработващата, прелъстяваща идея за мажоритарност.

Проф. Константинов веднъж вика по темата: Ние сега се оплакваме от купен вот, вие да видите при мажоритарните избори, какво се вика купени избори!

Поради исторически, политически, но и културно-манталитетни причини, с мажоритания вот у нас трябва много да се внимава, с евентуално и частично приложение при внимателно и консервативно управление на изборно законодателство.
              Абе, Трака-трака по ги разбира тези работи, виж и той какво ти е писал.

И партиите трябва да се вкарат в ред. Бай ти Боко за малко да ме свали с простодушното си заявление, че някога Р. Петков го ядосАл и той направИл партия.
              До онзи момент аз имах съвсем различна представа за причините за учредяване на партии. Ама - на! Шат и ме приземиха.
              А вътре да има "нормални", правила за норми за кадрова работа, за кариерно израстване. По един проверен и надежден (относително) начин партията да си носи отговорност и последици.
              Един се ядосАл, направил партия и определя дневния ред на страната.
              Друг без ден трудов стаж го взеха за ушите и го сложиха начело на държавата.
              Шантава работа.

Коментар

• Лоцман, как ще рабереш кой, реално, стои зад мажоритарен кандидат? Обикновено са фигуранти или наивници-идеалисти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                  Не само за да си осигури място в парламента, но по-изявените личности в партията се регистрират в няколко района, за да теглят подкрепа. Ако са само в един район, партията ще трябва да осигури качествени кандидати за останалите райони, което ще позволи евентуално партиите да се отворят за повече кандидат политици и експерти. Ще се повиши плурализмът. Доминираните от един или няколко души партии ще снижат политическото си влияние.
                  А ачествени кандидати нямааа. То не че няма, но пък "снижаването на политическото влияние" май е неприемливо.

Коментар

Това ми хареса.

А и да добавя към предишния ми пост, че е добре да се избегнат регистрациите на един кандидат в повече от една листа, или в другия случай (мажоритарния) да може да се кандидатира само в един район. Защото сега може да се кандидатира в София, Плевен, Бургас, и къде ли още не, само и само да стане народен представител. Това трябва да се избегне
                    Не само за да си осигури място в парламента, но по-изявените личности в партията се регистрират в няколко района, за да теглят подкрепа. Ако са само в един район, партията ще трябва да осигури качествени кандидати за останалите райони, което ще позволи евентуално партиите да се отворят за повече кандидат политици и експерти. Ще се повиши плурализмът. Доминираните от един или няколко души партии ще снижат политическото си влияние.
                    Last edited by Trakatrak'; 18.05.2016, 20:33.

Коментар

Партиите, партиите са отговорни, но у нас те са блокирани от външни интереси и пробивни интриганти. Без същински партии с ясни и изпълними програми и платформи, а такива май няма, всичко друго си е частногрупови пробиви на хайдушки формирования.
                      Това ми хареса.

А и да добавя към предишния ми пост, че е добре да се избегнат регистрациите на един кандидат в повече от една листа, или в другия случай (мажоритарния) да може да се кандидатира само в един район. Защото сега може да се кандидатира в София, Плевен, Бургас, и къде ли още не, само и само да стане народен представител. Това трябва да се избегне

Коментар

• Май започвате да осъзнавате положителните страни на партийната система. Е, разбира се, говорим за традиционни партии, а не бизнес групи, с добра маркетингова и ПР стратегии, сформирани в точния ( стратегически) момент.
                        Last edited by val/she; 18.05.2016, 21:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                          Не е подходящо да се обяснява прекалено настойчиво или агресивно, че някой в анонимен форум е малко или много неправ.
                          По-надолу със сигурност е коментирано за плюсовете и минусите на различните видове избирателни системи.
                          Аз лично пуснах един линк и там има изброени предимства и недостатъци.

Въпросът ти е привидно кратък, но не знам дали си давеш сметка, каква бездна отваряш с него.

Аз имам безброй възражения към мажоритарен за Бг. То и за пропорционалния имам, ама това е друго.
                          Ще ми се да кажа поне едно нещо от нетрадиционните възражения.
                          Викаш .... ще се знае кои е о...ал пейзажа!?
                          И .. после?
                          Ще пратим да го о....ва следващия ли?
                          А колко пъти е допустимо да се случи това?!
                          Един прекрасно изглеждащ, с чудесно СВ, говорещ гладко, завладяващо и убедително, може ли да си е луд за въдворяване, когото просто не познаваме в действителност, че иде от чужбина. У-ха!
                          А може ли да е всичко от горното, да не е луд за въдворяване, но да е толкова слабохарактерен, че колчем го погледне някой бойковец от типа алфа мъжкари, които давят без колебание - и да се посира.

Повярвай ми, мога още много въпроси и хипотези да изредя (нестандартни), ама няма време.
                          Всеки вярва в каквото му харесва
                          По това подчертаното рано или късно ще даде резултат. Преди години Мая Манолова каза в шоуто на Слави "ама как мажоритарен вот, тогава БСП нямаше да влезне в парламента..."
                          Точно това е идеята на мажоритарния вот. И ще дойде време когато тези заради които България е в такова незавидно положение ще изчезнат.
                          Преди години баща ми (бог да го прости) гласуваше за Софиянски на кметските избори. Струваше му се че прави нещо за София, а в същото време беше - така да се каже - ляв симпатизант.
                          С едно съм съгласен с тракатак, в посока че няма идеален вариант, всеки от тях има плюсове и минуси. Но според мен не можеш да вземеш само най-доброто от двете. То ще е като хибрид между кон и кокошка.
                          А и ето един сценарий при само мажоритарна система при текущата ситуация: ГЕРБ получава над 50% или над 66%. Тогава ще може да реализира в най-пълен размер програмата си. Но ако много се самозабравят, на следващите избори може и изобщо да не влязат в парламента. Тогава няма да имат оправдание за нищо, нито РБ, нито ДСБ, нито който и да било друг ще е виновен. Според мен с течение на времето нещата биха се урегулирали, може и само две партии да останат...
                          Та ако това беше направено преди 25 години, до сега може би нещата щяха да са улегнали.
                          В момента какво става - казвате мажоритарната система е убиец на избора. Означава ли това, пропорционалната е майката на избора, че е най-добрата система? Защото ако е така, то всички дискусии са безсмислени, пропорционална система имаме в последните 25 години, а резултата не е никак впечатляващ - едни и същи лица и децата им.

Коментар

Партиите, партиите са отговорни, но у нас те са блокирани от външни интереси и пробивни интриганти. Без същински партии с ясни и изпълними програми и платформи, а такива май няма, всичко друго си е частногрупови пробиви на хайдушки формирования.
                            Да, партиите да са такива, че по един стимулиращ и обществено полезен механизъм да обединяват проверени и естествени обеществени елити. Дори и мисълта за провал да е неприемлива.

Приказките за пряка демокрация и божествени личности са хубави, но ... в общия случай са годни за приспиване ... на подрастващи.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                              Не е подходящо да се обяснява прекалено настойчиво или агресивно, че някой в анонимен форум е малко или много неправ.
                              По-надолу със сигурност е коментирано за плюсовете и минусите на различните видове избирателни системи.
                              Аз лично пуснах един линк и там има изброени предимства и недостатъци.

Въпросът ти е привидно кратък, но не знам дали си давеш сметка, каква бездна отваряш с него.

Аз имам безброй възражения към мажоритарен за Бг. То и за пропорционалния имам, ама това е друго.
                              Ще ми се да кажа поне едно нещо от нетрадиционните възражения.
                              Викаш .... ще се знае кои е о...ал пейзажа!?
                              И .. после?
                              Ще пратим да го о....ва следващия ли?
                              А колко пъти е допустимо да се случи това?!
                              Един прекрасно изглеждащ, с чудесно СВ, говорещ гладко, завладяващо и убедително, може ли да си е луд за въдворяване, когото просто не познаваме в действителност, че иде от чужбина. У-ха!
                              А може ли да е всичко от горното, да не е луд за въдворяване, но да е толкова слабохарактерен, че колчем го погледне някой бойковец от типа алфа мъжкари, които давят без колебание - и да се посира.

Повярвай ми, мога още много въпроси и хипотези да изредя (нестандартни), ама няма време.
                              Всеки вярва в каквото му харесва

Коментар

Защо пък мажоритарната система да е убиец на избора? Ами другата каква е, гласуваш за... незнайно кой от дадена партия която ти харесва. Ами не забелязвате ли, че за последните 25 години има две партии в които избранниците са все едни и същи?
                                Докато при мажоритарна система знаеш точно за кой гласуваш, и точно кои е о...ал пейзажа. И следващия път този същия е аут.
                                Именно затова трябва да се търси междинен вариант, който да преодолява слабостите и да изтъква благоприятните възможности.

Коментар

Working...
                                X