IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Референдум

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Така се прави "богата" една нация, а лозунгът трябва да бъде: "Всеки българин - социолог!"

Може да добавим и следното:" Социолог или социопат - важно е да си социо"
    Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

• Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнение
      И не само това... Включиха се и разни социологически агенции, които извадиха графики и се опитаха уж "научно" да ни онагледят колко е лош мажоритарния избор. Не се посвениха дори леко завоалирано да ни обяснят как не сме били достатъчно компетентни, как не разбираме "същността на въпроса", как не можем да осъзнаем последствията и т.н. С други думи, опитаха се да ни кажат, че сме прости и не бива ние да решаваме, защото видиш ли, те били специалисти, а пък ние не можем да осъзнаем последствията...
      А вие се чудите, къде отивали парите от партийното субсидиране... Ето ви го и бизнес-решението: да се обосновава съществуването на все повече "социологически агенции" - сигурен доход за десетилетия напред...

Така се прави "богата" една нация, а лозунгът трябва да бъде: "Всеки българин - социолог!"

И хора по контейнерите няма да има... Нацията ще живне, навсякъде ще цъфти благополучие, няма да има недоволни и гладни... Когато се събудим - краката ни...

Коментар

• Страх сред политиците и обслужващите ги фирмички(социо-, полит-...) ....да не се случи и в България най-накрая нещо отдавна работещо в европейските страни -
        Институцията Референдум - на местно и национално ниво.
        А вероятно, точно това ни е нужно, за да може обществото да се явява спирачка пред самозабравили се политици и органите, които контролират.
        Когато не партийни листи, а конкретни хора се борят доверието, тогава не партийната централа ще е великият шаман, който дърпа всички конци. Така се намалява и корпоративното и ...мутренско влияние

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          и представяш ли си ...всички велики експерти обясняват как ще останат само 2-3 партии, уж, и как Герб щяла направо да изпълни мажоритарно парламента ... а пък самите Герб яхнаха всички законови и недотам похвати да саботират и направо да провалят Референдума ))
          И не само това... Включиха се и разни социологически агенции, които извадиха графики и се опитаха уж "научно" да ни онагледят колко е лош мажоритарния избор. Не се посвениха дори леко завоалирано да ни обяснят как не сме били достатъчно компетентни, как не разбираме "същността на въпроса", как не можем да осъзнаем последствията и т.н. С други думи, опитаха се да ни кажат, че сме прости и не бива ние да решаваме, защото видиш ли, те били специалисти, а пък ние не можем да осъзнаем последствията...
          Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

Чул те господ .... Дано...
            Освен всичко друго, се замислих и за следното: Защо всички политици, обществени дейци и всякакви НПО организации, започнаха да ни обясняват как нямало никакъв смисъл от мажоритарна система, как било все тая каква е системата, дадоха ни някакви хипотетични резултати от типа на "какво би било гласуването, ако еди какво би се случило" и т.н. Дали пък просто не ги е страх и загърбиха различията си в името на запазване на статута си? ....
            и представяш ли си ...всички велики експерти обясняват как ще останат само 2-3 партии, уж, и как Герб щяла направо да изпълни мажоритарно парламента ... а пък самите Герб яхнаха всички законови и недотам похвати да саботират и направо да провалят Референдума ))

Коментар

• Надявам се

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
              А дано имаме 1я валиден ...Глас народен )) независимо от конкретните решения и ще го полеем обилно в Кръчмата ))
              Чул те господ .... Дано...
              Освен всичко друго, се замислих и за следното: Защо всички политици, обществени дейци и всякакви НПО организации, започнаха да ни обясняват как нямало никакъв смисъл от мажоритарна система, как било все тая каква е системата, дадоха ни някакви хипотетични резултати от типа на "какво би било гласуването, ако еди какво би се случило" и т.н. Дали пък просто не ги е страх и загърбиха различията си в името на запазване на статута си? ....

Коментар

И аз не се бях замисляла и бях решила, че няма да участвам в референдума, защото не си заслужава.... Вие ме провокирахте да се замисля и реших, че в крайна сметка ще участвам, защото разбрах, че е важно.... Поднасям поздравления за разяснителната кампания, с която сте се нагърбила. Дълбок поклон.
                А дано имаме 1я валиден ...Глас народен )) независимо от конкретните решения и ще го полеем обилно в Кръчмата ))

Коментар

• И аз не се бях замисляла....

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                  Не бях се замисляла за това, че при провал (и) на този Референдум, следващ е почти невъзможно да се случи, т.е. да бъде легитимен.

https://www.youtube.com/watch?v=ePPQahgkSNE

Със законовото налагане на задължително участие в избори, но не и за референдумите, всеки следващ референдум ще има база за кворум парламентарни избори, които са със задължително гласуване.
                  Т.е. базата се качва все повече...

Още нещо, което се обсъжда във видеото -
                  в Закона за референдумите не е посочено докога са валидни неговите решения

Ако се приеме 1лв. на глас държавна издръжка на партиите, след няколко месеца спокойно могат да си гласуват пак колкото искат...

Да живее демокрацията и великите й стожери - мъдрите политици

Нека все пак разбуним духовете )
                  И аз не се бях замисляла и бях решила, че няма да участвам в референдума, защото не си заслужава.... Вие ме провокирахте да се замисля и реших, че в крайна сметка ще участвам, защото разбрах, че е важно.... Поднасям поздравления за разяснителната кампания, с която сте се нагърбила. Дълбок поклон.

Коментар

• по този повод ...мисля и на 2я въпрос да гласувам с ДА, макар да съм категорично против задължителното гласуване ....но в случая като баланс на мъдрите политически решения - като ще е задължително политическото гласуване, нека и общонародното допитване да е със същата тежест )

А лицемерието на политиците е безгранично, чета плакати, банери, реклами :

Гласувай на изборите! Твоят глас има значение!

и в същото време -

"Не гласувай за Референдума, той не е за прост народ, остави на нас умните и честни политици да решим"

Коментар

• Не бях се замисляла за това, че при провал (и) на този Референдум, следващ е почти невъзможно да се случи, т.е. да бъде легитимен.

https://www.youtube.com/watch?v=ePPQahgkSNE

Със законовото налагане на задължително участие в избори, но не и за референдумите, всеки следващ референдум ще има база за кворум парламентарни избори, които са със задължително гласуване.
                      Т.е. базата се качва все повече...

Още нещо, което се обсъжда във видеото -
                      в Закона за референдумите не е посочено докога са валидни неговите решения

Ако се приеме 1лв. на глас държавна издръжка на партиите, след няколко месеца спокойно могат да си гласуват пак колкото искат...

Да живее демокрацията и великите й стожери - мъдрите политици

Нека все пак разбуним духовете )

Коментар

• Trakatrak'

Демокрацията е като разпробита кофа с която трябва да носиш вода, големите пари , големите частни интереси я използват, манипулират и си купуват като в супермаркет това което на тях им трябва. И това не е само у нас а по света и у нас.
                        Този примитивен демократичен модел няма бъдеще, та той е меко казано смешен - някакви примати избират индивиди без мозъчни гънки да ги управляват и после нон стоп се жалват от лошо управление, кризи и проблеми.
                        Last edited by supertrader; 04.11.2016, 23:21.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Защо се занимавате с глупави сметки при положение че нямат никаква реалистична база - Колко пари трябвали за да съществувала една партия ? И 100 милиарда не са достатъчни дето се вика но и 100лв можела да съществува.
                          Как никой не вижда ? Не може да има държавна субсидия чиято цел е да направи независими от частни и корпоративни интереси партии и партиите да могат да си донаждат от други места пари към държавната субсидия. Защото тогава и 1 стотинка държавна субсидия е абсолютно безсмислена и няма да може да ги произведе субсидията независими от частно и корпоративно финансиране партии.
                          Трябва да се каже думичка " ИЛИ" и това се нарича в логиката дизюнкция , - партиите ще се издържат чрез държавна субсидия само ИЛИ няма да получават нито стотинка държавна субсидия. Това е правилния въпрос а с този референдум просто подвеждат господата лъжепатриоти.
                          Разбирате ли защо на България не и върви и потъва - Защото патриотите ни са лъжепатриоти.
                          Субсидията се дава за да се утвърдят партиите наложени от мафията като получат достатъчно предимство. Защо субсидията не беше отпусната 1990 г. ми Луканов раздаваше вестникарска хартия на контролираната опозиция? Манипулаторите никога не са възнамерявали у нас да има реален демократичен процес.

Коментар

• съни(тя)

- Борисов преди да го изберат говореше че БСП и другите партии крадат, сега е на власт вече 8 години и във властта са изключително крадлива сган хора - такива намери, такива насъбра. Нямаше как да стане друго - системата предполага че на един ще се даде чук, тесла и пирони и ще чакаме от него да спретне космически кораб а на друг ще бъдат даде евро милиони за да ни спретне чудото - автосервиз.
                            Докато не спре раздаването и на чукове, тесли и пирони и на милиони няма да се оправиме. Защото тези пари се събират чрез държавната машина от всички и после се прахосват. Хората трябва да знаят че това прахосване не са унищожава ресурс но то и обезсърчава публиката пред чието зрение се случва. Ефекта е двуяк.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• bota156

Защо се занимавате с глупави сметки при положение че нямат никаква реалистична база - Колко пари трябвали за да съществувала една партия ? И 100 милиарда не са достатъчни дето се вика но и 100лв можела да съществува.
                              Как никой не вижда ? Не може да има държавна субсидия чиято цел е да направи независими от частни и корпоративни интереси партии и партиите да могат да си донаждат от други места пари към държавната субсидия. Защото тогава и 1 стотинка държавна субсидия е абсолютно безсмислена и няма да може да ги произведе субсидията независими от частно и корпоративно финансиране партии.
                              Трябва да се каже думичка " ИЛИ" и това се нарича в логиката дизюнкция , - партиите ще се издържат чрез държавна субсидия само ИЛИ няма да получават нито стотинка държавна субсидия. Това е правилния въпрос а с този референдум просто подвеждат господата лъжепатриоти.
                              Разбирате ли защо на България не и върви и потъва - Защото патриотите ни са лъжепатриоти.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Впрочем, днес няколко от партиите имат милиони на влогове и депозити...
                                Спомняте си парите на депозит на ДСБ, които "изгоряха" в КТБ

И защо никой не иска да отговори за какво ползва ГЕРБ в първия си мандат 18 милиона годишно, а сега във втория 12 млн. ....за 4г. мандат - почти 50 млн.?
                                Пак повтарям, следващата партия след тях се издържа с 10 милиона по-малко и не е ...загинала....и други партии с още по-малко...
                                При положение, че ползват много ниски наеми за партийни офиси и имат телевизионно време, колкото искат?!

Възможно ли е с тези пари да се купува влияние, да се купуват медии, да се купуват гласове, да се развива бизнес ...?

Коментар

Working...
                                X