Първоначално изпратено от netware5
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Референдум на Слави Трифонов
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеА дори и мисълта да заменим някого от сегашните идиоти с плезещия се чалгаджия е ужасяваща.
Просто е пуснал едни въпрос, ни партия има, не за президент ще се кандидатира.
Ако го направи ще последва съдбата на Барекофф си мисля. Ще получи едни 5-6% и после залез. Освен, ако някоя от големите партии не стои зад него.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеАз пък съм много доволен, че ще има референдум ....He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Аз пък съм много доволен, че ще има референдум.
И предложенията ми харесват. Ще гласувам с "да" на почти всички въпроси.
Броя на депутатите и размера на субсидиите задължително трябва да се намалят.
Това ще ограничи партиите да си си купуват гласове на изборите.
Също и броя на партиите трябва да бъде намален, ако искаме тая наша окаяна страна да излезе от перманентната рецесия.
Нова мажоритарната система ми се струва добра идея. Остарялата пропорционална избирателна система за толкова години доказа, че не работи при нас.
А на тия партии трябваше отдавна да им резнем субсидиите..
Някой може ли да каже в кои други страни използват мажоритарна система, където се гласува за личности, а не за партии?( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Изтритото мнение на Нетуеър си беше баш по темата.
И вместо да се правите на умрели лисици, премахвайте последователно и принципно всякакви политически внушения, формално отделени в нови теми.
Амстердам изскочи с наденат щик от окопа и гръмовно се провикна:
Дори с цената на живота си няма да допусна нова политическа тема.
Сега излиза, че получава вражески огън в тила.
Това е подло, Алекс № 262!
Вие нямате ли правила, стандарти, политика и йерархия в тази къща?!
Ако всеки характеропат с огромно его и много пари започне да прави референдуми по въпроси, които стигат до конституцията, енергията и вниманието на хората ще бъде отклонено в една напълно непродуктивна посока. Без значение дали името е Трифонов или Марешки.
Въпреки безсъмнения гении на народа, опитът отново да се пробутва подкупващата идея за мажоритарни вотове, може да доведе до фатални последици.
Не си играйте с огъня, работата е сериозна, дори не може да си представите колко.
А дори и мисълта да заменим някого от сегашните идиоти с плезещия се чалгаджия е ужасяваща.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеИ кое точно "не е по темата"? Това, че предлагам темата да бъде заключена или изтрита, защото дублира темата за политика?
Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнениеБеж от тука, бе! Това е форум за инвестори, а не за политпомияри!
Имате си тема, завирайте се в нея!
И не пускайте непрекъснато нови теми
Все едно аз да пусна нова тема "Вицове и бисери", щото има "Бисери и вицове"
Коментар
-
И кое точно "не е по темата"? Това, че предлагам темата да бъде заключена или изтрита, защото дублира темата за политика?
netware5
Това съобщение беше изтрито от aleks262. Причина: Не е по тематаМоля модераторския екип да премахне темата. Доколкото ми е известно, има решение да съществува само една тема за политика. Който иска да коментира брътвежите на гологлавия учиндолски педал, да бъде така добър да пише в тема Политика.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнениеИзцяло против подобен референдум,
Народът нито може да реши подобни неща, нито е компетентен да го направи. Затова си имаме Парламент, който може да решава такива важни въпроси, а най-важните са за ВНС.
Народът си няма никаква представа колко са натоварени депутатите и как ако се намалят с 120 хич няма да могат да се събират с кворум. Кво правим тогава и кой ще ни управлява и ръководи?
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЕ, това, ако е така - шапки долу за задкулисието ...
Аз мисля че времето на шерифите е минало.Според мен трябва да има национална полиция която да се занимава с големите икономически престъпления наркотиците и тежките криминални престъпления.Отделно общинска полиция която да следи за реда в населените места и да се занимава с дребните кокошкарски кражби.Не е работа на националната полиция да глобява за силна музика и неправилно паркиране
Коментар
-
Изцяло против подобен референдум,
Народът нито може да реши подобни неща, нито е компетентен да го направи. Затова си имаме Парламент, който може да решава такива важни въпроси, а най-важните са за ВНС.
Народът си няма никаква представа колко са натоварени депутатите и как ако се намалят с 120 хич няма да могат да се събират с кворум. Кво правим тогава и кой ще ни управлява и ръководи?
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеАз мисля че са комбина с Боцко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЯсно, че има някой отзад, но това не е важното. Важно е същността на въпросите.
В момента знаеш ли кой е шеф на РПУ-то ти? Носи ли отговорност? Отчита ли се пред живущите?
Мажо елемент с тежест 60-70% май е най-добре.
Как забърка Волгин със Слави нямам идея, ама здраве да е ...
При мажоритарен избор на полицаи съдии и прокурори ще настане мазало.Циганите ше определят кой да е окръжен прокурор съдия и началник на полицията щото при мажоритарен избор с един глас печелиш....Мислете бе хора.И разберете че проблема не в законите проблема е в хората.Няма система която да не може да се прецака.Когато всеки българин оправи себе си тогава ще се оправи и България.Другото е безсмислен неуморен трудLast edited by power grid; 12.05.2016, 15:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеХуу де, няма значение кой го внася, важни са въпросите.
Ето и аз как бих гласувал. Аргументите са дъвкани и предъфквани 1000 пъти.
Статията е абсурдна, а аргументите са изсмукани от пръстите.
1. Πoдĸpeпятe ли нapoднитe пpeдcтaвитeли дa ce избиpaт c мaжopитapнa избиpaтeлнa cиcтeмa c aбcoлютнo мнoзинcтвo в двa тypa? - ДА Тук имам леки забележки, не ме кефи да е изцяло мажо, но сравнено със сегашната ...
2. Πoдĸpeпятe ли бpoят нa нapoднитe пpeдcтaвитeли дa бъдe нaмaлeн нa 120? - ДА
3. Πoдĸpeпятe ли въвeждaнeтo нa зaдължитeлнo глacyвaнe нa избopитe и peфepeндyмитe? - ДА
4. Πoдĸpeпятe ли дa мoжe дa ce глacyвa и диcтaнциoннo пo eлeĸтpoнeн път пpи пpoизвeждaнe нa избopитe и peфepeндyмитe? - ДА
5. Πoдĸpeпятe ли гoдишнaтa дъpжaвнa cyбcидия, oтпycĸaнa зa финaнcиpaнe нa пoлитичecĸитe пapтии и ĸoaлициитe, дa бъдe eдин лeв зa eдин пoлyчeн дeйcтвитeлeн глac нa пocлeднитe пapлaмeнтapни избopи? - ДА
6. Πoдĸpeпятe ли диpeĸтopитe нa oблacтнитe диpeĸции нa Mиниcтepcтвoтo нa вътpeшнитe paбoти и нaчaлницитe нa paйoннитe yпpaвлeния в oблacтнитe диpeĸции нa Mиниcтepcтвoтo нa вътpeшнитe paбoти дa ce избиpaт c мaжopитapнa избиpaтeлнa cиcтeмa c aбcoлютнo мнoзинcтвo в двa тypa? - ДА
т.1. - ЗА
т.2. - ПРОТИВ
т.3. - въздържал се.
т.4. - ЗА
т.5. - ЗА
т.6. - ЗА
Иначе, относно СТ - за прост не е, ама е лицемер и 90% от случаите едно говори, друго мисли и вярва, доказан факт. Не желае решаване на всички проблеми, т.к. изведнъж ще стане тъй, щото да няма за какво да "протестират" и, както шоуто вече се е изчерпило, току-виж, ги свалили от екран. Кофти. И жалко за наивниците, дето вярват в неговите басни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеСлавчо е едно доста простовато момче на което някой дърпа конците.Видяхме какво се случи на Волгин защо на Слави му е позволено???Сега по темата.Мажоритарните избори са най корумпираните и там най много се купуват гласове.Според мен сегашната система е много добра само трябва да се премахне прага.Гласуваш за партия и за човек в листата и..Който събере най много гласове е първи.Но това партиите няма да го допуснат щото тогава ще се рабере че с назначени хора не става.Това с началниците на МВР Прокуратурата и Съда също е въпиюща простотия..
В момента знаеш ли кой е шеф на РПУ-то ти? Носи ли отговорност? Отчита ли се пред живущите?
Мажо елемент с тежест 60-70% май е най-добре.
Как забърка Волгин със Слави нямам идея, ама здраве да е ...
Коментар
Коментар