IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Провали ли се мутикултурализмът в Европа? Факти и предрасъдъци

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
    Знам, че не го мислиш с лошо, но персоналните упреци към Меркел са пресилени.
    Нещо лично.
    Преди около 10 години (по време на мандат на Меркел) мой близък роднина - млад, силен, начетен и образован (2 магистратури), красив (любим беше на немските каки) и още и още, бе настойчиво, дори грубо "поканен" да напусне Германия на чисто формално основание. Не са били налице причини за присъствие, така са се обосновали при любезното изхвърляне, нещо, което германецът владее много качествено, казвам ти го като немски възпитаник. Няма брак с местен, няма договор с немски работодател при определена процедура, образованието е завършило, а Бг все още не беше официално влезла в ЕС.

На власт е ЦДУ (практически същите хора, начело със същия лидер), демографската картина в Германия е идентична с днешната.

Какво кара същите тези хора днес да се държат по начин, че все едно са внесени от друга планета и си нямат хабер за човешката история и култура.

Нека да мислим!

За мигрантите отдавна съм си казал мнението в темата, там съм имал повод да обяснявам и да привеждам данни, че същата тази Меркел през 2010 година определи мултик-култи(то) за една пропаднала идея.

Интересен факт се събщава по-долу от Импето, че кака Хриси се е добрала до този документ на ООН.
    Какво е най-характерното в тази бумага?
    Най-характерното е, че това е външен по отношение на самата Германия акт.

Не мога да бъда категоричен по каква точно линия иде това по същество насилствено действие срещу Германия. Може да са огромни международни корпорации, съвмествият американо-европейски пазар, някакви неофициални центрове за упражняване на власт???
    Действията на Германия не са породени от неподправената воля на политическия елит или на желанието на немския народ.

Аз знам, че когато "Меркел" четеше немските закони и слушаше своята душа, тя "изгони" от страната си един европеец, който всяка страна би трябвало да е горда да има за свой гражданин, а в момента ...

Вече ЕС европеец, моят роднина ходи често на гости до Германия, където има много приятели, и никога на пропуска да поздрави германците с техните нови съграждани.
    Отношението по тема е срам, дълбок срам.
    Не мога да се съглася с подобна теза, че някой е принудил Меркел!

Първо да видим с какво може да я държи???

Заплаха за живота? Че тя е към 70те, мъжът и същата работа!
    Заплаха към семейството? Че тя деца няма, кой да заплашат!

Причините са много ПО-ПРОЗАИЧНИ! Тази дърта и ненаситна за власт бабица, за да бъде подкрепена от бизнеса, пожелал евтина работна ръка(поне това е илюзията на бизнеса, че може да намерят работници за без пари сред сганта), направи това безумно изказване и не само то разбира се, но продължи да настоява за политика към приемане на мигранти!
    Всеки нормален и милеещ за страната си политик, не би заменил личната са власт, за БУКВАЛНОТО ПОМИТАНЕ И УНИЩОЖЕНИЕ на народа си! Но тоя боклук го направи!
    Разбира се, Меркел, не е сама, тя е просто лицето на това зло, в ЕС и ЕК има много с подобно мислене, които трябва да бъдат изметени!

Не смятам, че Меркел е била принудена по един или друг начин!

Както казва Императора!

Да гори в АДА!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      За народният съд, Белене и Скравена - аз пък мисля, че е време за второ издание на Народният съд... и повечето Българи мислят като мене. Народ който за 20 години мир е загубил повече хора, отколкото за пет войни преди това, има право да се разправи безжалостно с мъчителите си.
      Ако повечето българи мислят, че трябва да се възстановят комунистическите концлагери, то - заслужават си съдбата на аморфно стадо, където са в момента. Прочети биографията на Димитър Талев отново и разказите на свидетелите. Народ, който трепе достойните си хора не е за оплакване - сам си е виновен.
      знаменитата си сага „Железният светилник”. Но идва 9 септември 1944 г. и животът му се обръща.

Новият режим променя политиката на България по Македонския въпрос изцяло и започва активна изкуствена македонизация на Пиринския край. Талев е обявен за националист и е изключен от Съюза на българските писатели. През октомври 1944 г. Димитър е арестуван, без официално обвинение, без съд и присъда, с упреци за „прояви на великобългарски шовинизъм“. Задържан е в Софийския централен затвор (до края на март 1945 г.) Той е изпратен в „трудово-изправително селище“ в Бобовдол (до края на август 1945). Талев отново е арестуван през октомври 1947 г. След тази случка здравословното състояние на Талев се влошава и той получава тежка язва. В изключително тежко състояние той е въдворен на работа в мина Перник, рудник „Куциян“ (до февруари 1948) г. Там Талев е трябвало да се храни с варени кочани зеле без никаква мазнина. В тежките условия е щял да загине, ако не са го спасили съпругата му и сълагерниците (анархистът Христо Колев Йорданов-големия). Синът му разказва как се е налагало семейството да се лишава от всякакви сладки храни, които жена му е затваряла в буркани и е изпращала в мините под предлог, че са лекарства.[3] По-късно пред Свинтила Талев сравнява престоя си в концлагера с Голгота: „Не зная страдал ли съм. Справях се с едно и с друго. Ти сам знаеш какво е концлагер. Целият си напрегнат — да изживееш тази минута и после следващата, и после следващата. В този смисъл страдание няма. Не можеш да застанеш да съзерцаваш, да кажеш: Аз страдам. Тялото ти, мишците ти са напрегнати. Ако изживееш това усилие, значи си спасен. За кратко, но спасен. Това е Голгота. […] Голготата е едно усилие да се направи следващата крачка. Историческият Иисус, не Спасителят, не Синът Божи, а човекът, в който е въплътен, прави следващата страшна крачка.“

Коментар

МЗХ - продължаваш с глупостите. Едно е да допуснеш чужда армия, която да ти помогне да запазиш властта, после да си тръгне - друго е да пуснеш терористи - и дори след като си покажат рогата, да продължиш да ги храниш и развъждаш. НЕ оправдавам кървавото потушаване на революциите в.
        Ти наистина ли не познаваш историята или съзнателно я изкривяваш? От къде точно си е тръгнала Червената Армия и кога? От Унгария и Чехословакия се изнесоха 1991-ва година!

Червената армия помогна на комунистическите теророристи да вземат власта и след това да си я запазят като избиват местното население и за теб това е ок?

Какъв пропблем има тогава, че Ислямска държава помага на собствените терористи в Европа? Щом първото е “нормално“ и второто би трябвало да е нормално!

Коментар

• Начев - решението за БГ е прилагане на законите !!! Дай ми власт, ще прилагам безкомпромисно само два члена от НК - 323а и 234в - проблемът с ромовият бандитизъм и паразитизъм ще бъде решен за отрицателно време.

МЗХ - продължаваш с глупостите. Едно е да допуснеш чужда армия, която да ти помогне да запазиш властта, после да си тръгне - друго е да пуснеш терористи - и дори след като си покажат рогата, да продължиш да ги храниш и развъждаш. НЕ оправдавам кървавото потушаване на революциите в.

В България Червената армия е била окупаторска по очевидни причини - защо сме били съюзник на Третият райх. тия палячовщини - да обявяваме война на Германия на 8 септемврий, даже и пред болен от Алцхаймер няма да минат метър.

За народният съд, Белене и Скравена - аз пък мисля, че е време за второ издание на Народният съд... и повечето Българи мислят като мене. Народ който за 20 години мир е загубил повече хора, отколкото за пет войни преди това, има право да се разправи безжалостно с мъчителите си.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Начев, ...
            Да ти кажа, споменавайки документа на ООН, аз не расъждавам за неговата международноправна сила или качество и т.н. (не дай Боже задължителност)

Водещият ми мотив е да намеря първо сам за себе си някакво основание и аргументи и обяснение за "лудостта" на Германия.
            Ерго, подтикът, причината с какъв източник са?
            За себе си стигам до заключение, че източникът е външен.

Документът на ООН категорично не е водещ.
            Той просто се нарежда там някъде в цялата картинка и допринася за изясняване на ситуацията. Някакви хора по някакви техни си причини и основания са решили да извършат всичко това и са започнали да работят на много фронове за да стане то факт, да го представят в някакъв ужкимски приемлив за обществото вид, да му дадат законова е етична форма и рамка.
            Да излъжат качествено гоите, че стават и лягат с мисъл за техните, а не за своите интереси.

По циганския въпрос не ми се подхваща приказка.
            За Бг не виждам никакво решение.

Коментар

МЗХ направи и друг абсурден паралел - с атентатът в Света Неделя, демек - колко лоши терористи били комунистите.
              Само че досега не съм чул комунисти, било наши, било чужди, доброволно да поканят орди диваци да прегазят държавата им и да се настанят в нея, изтребвайки и измествайки собствения им (на комунистите) народ !!! По времето на лошите комунисти държавата, държавната граница се охраняваше като светиня, а не да се пускат през нея всякакви озверели примитиви, защото имали "човешки права"... защото макар на думи интернационалисти, на дело комунистите бяха патриоти, макар по своя си начин... родоотстъпниците, толерастите, мултикултурниците, са по-опасни и лоши от комунисти, нацисти и каквито още се сетите, защото от предателят и изменникът по-лош и по-опасен няма.
              Иператоре, ти преди 1989-та година живял ли си в България и чел ли си български учебници по история?

Да си чул или чел случайно за окупирането на Източна Европа от Червена армия, за комунистическите преврати, за това как комунистите не само са поканили, но и са помагали на варварската Червена армия да свали законните правителства в Източна Европа?

Чел ли си случайно нещо за Народния съд или лагерите в Белене, Скравена Гулаг и т.н., в които са извършвани не по малки жестокости от колкото в Ислямска Държава?

Чел ли си за потопените в кръв революции в Унгария и Чехия, при които местните комунисти отново поканиха чужда варварска армия в борбата срещу собствения си народ?

Да си чел нещо, как чуждите нашественици с помоща на местните комунисти се опитаха тотално да промият мозъка на местното население, като му отнемат религията, свободите и т.н.?

По време на комунизма държавната граница се пазаеше като “светиня“ не за да не влезе някой през нея, а за да не избяга от “прекрасния“ режим и въпреки това хиляди хора си рискуваха живота и бяха разстрелвани на берлинската стена или българската граница! Голямо пазене е да стреляш срещу собствения си народ!

Аман от хора, които не познават собствената си история!
              Last edited by MZ/X; 24.03.2016, 14:36.

Коментар

• Няма смисъл да се отнасяме в древни времена. Моята теория е следната и съм я изложил по-долу.
                Ислямът има два вида същества:
                - еничари (фанатизирани военни)
                - башибозук (мирни граждани)
                Башибозукът сам по себе си не е заплаха, твърде хаотичен е.
                Когато (недай си Боже) се случи така че двата вида се обединят в някаква форма на държава от рода на Османската империя нещата добиват много трагичен оттенък.
                Другото са подробности.
                Теорията ми се потвърждава от последните събития . Тия в Кьолн са башибозука усетил слабостта на местното население. А тези у Белгия са еничарите.
                Тук не става дума за оценка на интелектуалния потенциал на тези същества. Еничарите са по-идеологически подготвени и обработени и с по-високо ниво, никой не се и съмнява. Но това не променя факта , че двете касти са разрушителни за света като цяло. Дано бях ясен горе- долу.

Прилагам справка от уикипедия:
                Башибозук (на турски: başıbozuk) е название за вид нередовна войска в Османската империя, както и за отделен войник от тези войски. В превод думата означава „повредена глава“, което подчертава липсата на подчинение и пълната им неорганизираност.

Набирали са се от представители на най-воинствените мюсюлмански народности в империята, най-често от Мала Азия и Албания-арнаутски башибозуци или на кратко Арнаути. Държавата осигурява на башибозуците само оръжие без да дава заплата и башибозукът се издържа от грабеж и убийства.
                Еничарството е създадено в средата на XIV в. и е просъществувало до 1826 г.

„Кръвният данък“ се събирал на периоди от 3 до 5 години, а децата били от 5 до 15-годишни. Наричани аджемиоглани, те били откарвани в казармите в Одрин, Цариград и Бурса, където били помохамеданчвани. После едни започвали работа в султанските конюшни и градини, други чиракували и научавали занаят, а трети работели като прислуга. Най-красивите били избирани да обслужват султана в покоите му. Някои от тях се издигали така до паши и везири. След 10-15 години далеч от дома аджемиогланите трябвало да забравят напълно рода си и да научат турски език. Хаджи и молли ги възпитавали в мохамеданската вяра. Накрая те постъпвали в еничарският корпус, където ставали отлични бойци.
                Факт е , че тези неща не са се променили от 1000 години.
                Last edited by verimg; 24.03.2016, 14:28.

Коментар

• Начев, оказва се, че за мултикултуралистите, ние - европейците в Европа, сме трета категория хора... в същото време всеки нахлул незаконно дивак, има "права" - да паразитира, да изнасилва, да тероризира и т.н. Казваш - външен акт, но това не променя нищо - всеки държавник има дълг само и единствено към своя народ - ООН по никакъв начин НЕ МОЖЕ да изисква от една държава да подлага на терор и геноцид своя собствен народ. ООН в моментът (включително чрез този документ) нарушава точно тези принципи, които е създадена да защитава, вкл. Всеобщата декларация. Цитирам само една точка от:

Член 29

1.Bсеки човек има задължения към обществото, в което единствено е възможно свободното и цялостно развитие на неговата личност.
                  2.Bсеки човек, при упражняването на своите права и свободи, е подчинен само на такива ограничения, установени със закон, изключително с цел да се осигури необходимото признаване и зачитане правата и свободите на другите и за удовлетворяване на справедливите изисквания на морала, обществения ред и общото благоденствие в едно демократично общество.

Е, спазва ли се това де факто в Европа? - Задължения към обществото на ислямисти (ромове в България) - НИКАКВИ !!!! Ограничения на абсурдните етнически свръхправа, очевидно засягащи правата и свободите на останалите граждани за ислямисти (ромове в България) - НИКАКВИ !!!

Картинката у нас - дето я познаваме по-добре:

КАКВИ ДАНЪЦИ ДА ПЛАЩАМЕ, БЕ ДУША, ЗАЩО ДА ГО ПРАВИМ?

http://www.blitz.bg/news/article/401191

Значи някакъв индивид може да строи незаконно, да развива незаконен бизнес, да не плаща нито стотинка данък, да получава и помощи отгоре на всичко, заедно със своите съплеменници да тормозят и тероризират всички останали - и никой не ги закача, щото - виждаш ли - те били "роми" и имали "права"..... а правата на всички останали и обществения ред да вървят по дяволите !!!! Задължения на горепосочените към държавата, която не само обитават, но и която ги хрантути - НИКАКВИ !!!! И на всичко отгоре пъква някакъв перверзен европейски "съд" и заявява на държавата ни, че не може да приложи собствените си закони спрямо тия гнусни и нагли субекти-паразити, защото те били от някакъв етнос !!! Във Всеобщата декларация пише тоже, че:

Член 7
                  Bсички хора са равни пред закона и имат право, без каквато и да е дискриминация, на еднаква закрила от закона.

Ама явно само си го пише - Мангау е над законите и Всеобщите декларации !!!

Апропо - във Всеобщата декларация пише и друго:

.....че е необходимо правата на човека да бъдат закриляни от закона така, че човек да не бъде принуждаван да прибягва към бунт срещу тиранията и потисничеството, като последен изход....

Е, при положение, че правата на европейските и Българските хора на равнопоставеност и закрила от държавата НЕ се защитават, но са грубо нарушавани, какво чакаме всички ние, та не вдигаме революция, за да избесим управниците си?

Коментар

• За да не бъда упрекнат в някакво едностранчиво третиране на нещата, редно е да посоча, макар и само като споменаване, още една в редицата потенциално възможни причини, които да обяснят поведението на Германия.

И това е ..... Путин, разбира се

Чисто геостратегически постигам вече оптична равновесност

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                      Сега се светнах що са толкова изпедерастени гейропейците.
                      Ами то да ти го мултикуртурват десетки години и крали марко гей ще стане.
                      Да не ми реват европейците, да ми палят свещички и да викат "аз сам гей", ами да се вземат в ръце, да изметат меркел и сие и да запазят християнска Европа и еврохристиянските ценности
                      Знам, че не го мислиш с лошо, но персоналните упреци към Меркел са пресилени.
                      Нещо лично.
                      Преди около 10 години (по време на мандат на Меркел) мой близък роднина - млад, силен, начетен и образован (2 магистратури), красив (любим беше на немските каки) и още и още, бе настойчиво, дори грубо "поканен" да напусне Германия на чисто формално основание. Не са били налице причини за присъствие, така са се обосновали при любезното изхвърляне, нещо, което германецът владее много качествено, казвам ти го като немски възпитаник. Няма брак с местен, няма договор с немски работодател при определена процедура, образованието е завършило, а Бг все още не беше официално влезла в ЕС.

На власт е ЦДУ (практически същите хора, начело със същия лидер), демографската картина в Германия е идентична с днешната.

Какво кара същите тези хора днес да се държат по начин, че все едно са внесени от друга планета и си нямат хабер за човешката история и култура.

Нека да мислим!

За мигрантите отдавна съм си казал мнението в темата, там съм имал повод да обяснявам и да привеждам данни, че същата тази Меркел през 2010 година определи мултик-култи(то) за една пропаднала идея.

Интересен факт се събщава по-долу от Импето, че кака Хриси се е добрала до този документ на ООН.
                      Какво е най-характерното в тази бумага?
                      Най-характерното е, че това е външен по отношение на самата Германия акт.

Не мога да бъда категоричен по каква точно линия иде това по същество насилствено действие срещу Германия. Може да са огромни международни корпорации, съвмествият американо-европейски пазар, някакви неофициални центрове за упражняване на власт???
                      Действията на Германия не са породени от неподправената воля на политическия елит или на желанието на немския народ.

Аз знам, че когато "Меркел" четеше немските закони и слушаше своята душа, тя "изгони" от страната си един европеец, който всяка страна би трябвало да е горда да има за свой гражданин, а в момента ...

Вече ЕС европеец, моят роднина ходи често на гости до Германия, където има много приятели, и никога на пропуска да поздрави германците с техните нови съграждани.
                      Отношението по тема е срам, дълбок срам.
                      Last edited by nacheff; 24.03.2016, 13:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
                        Няма как да се получи, налагано е със сила. И Картаген е имал култура, някой обаче спомня ли си за нея, останало ли е нещо от нея? Понякога силата унищожава културата изцяло. Действията днешно време се развиват по същите места на Земята. Как мислиш - чия култура ще остане? Вече има прецедент - не виждам защо да не се повтори. Въпрос на време е европейците да вземат инициативата. Неприятното е , че може да се проточи и ние да сме свидетели на всичко това.
                        Картаген е завладян от Рим след Пуническите войни. Рим никога не е унищожавал чуждите култури - напротив - толерантно е оставял завладените народи да живеят по своите си обичаи и да вярват в своите си богове. Времената са били други обаче - религиите са били политеистически, а това по презумпция изключва религиозното насилие. Щом сам ти вярваш в ного богове, лесно приемаш, че тия от съседното племе имат свои си богове. Юдейският бог обаче казва: "Да нямаш други богове, освен мене" - и това е най-опасната максима в историята на човечеството !!!
                        Какво очакваш да намериш от картагенската култура, освен разни грънци може би? Защо в Сердика - София няма почти никакви следи от траки и елини, но има монументални останки от римляните? - НЕ защото римляните са унищожавали умишлено гръко-тракийската култура, а защото гърчолякис са живеели в прости колиби, от които нищо не остава само след сто години, а римляните са строили за вековете и хилядолетията... в Картаген е същото.

Коментар

• След атентатите в Париж, писах какви трябва да са ответните действия на "мултикултурна" Европа....
                          Сега повтарям основното :
                          1. Изгаряне на останките на терористите и разпръскването им над сметището на Брюксел.
                          2, Конфискация на всички активи на фамилията до трето коляно. Жилищата се разрушават и мястото остава празно завинаги !
                          3. Депортиране на фамилията в държавата откъдето са дошли ...( даже и да са минали 100 г оттогава...) и черен печат завинаги ...

Така я разбирам мултикултурата.....

Коментар

• Сега се светнах що са толкова изпедерастени гейропейците.
                            Ами то да ти го мултикуртурват десетки години и крали марко гей ще стане.
                            Да не ми реват европейците, да ми палят свещички и да викат "аз сам гей", ами да се вземат в ръце, да изметат меркел и сие и да запазят християнска Европа и еврохристиянските ценности
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Плачете лицемери, за сърцето на Еврабия! И си публикувайте мечетата, свещичките. Но си ги пазете. Ще ви трябват.

Минути след очаквания и закономерен ислямистки рейд в Брюксел, който помете основното летище в квартал Завентем и ключова метростанция на метри от сградите на ЕП, ЕК и останалите институции, като отнесе десетки човешки животи и осакати стотици други, очаквано избухна и лицемерното либерално хленчене.
                              Армията от либерални мулти-култи лицемери заля социалните мрежи със снимки, колажи и сълзливи публикации, основно на свещички, плюшени мечета, анимационна скръб и белгийски знамена. По навик и рефлекс. Вече е лесно. Просто сменят знамето и датата върху готовите си шаблонни жалейки и отново са тъжни и съпричастни. Солидарни, един вид. Особено дразнещи в тази пошла имитация на състрадание са трубадурите на „толерантността”, на „мултикултурализма” и фалшивата „толерантност”. Саксиените либерали, грантовите правозащитници, полезните идиоти, „приятелите на бежанците” и цялата либералстваща пасмина, гръмко, но невярно наричаща се „гражданско общество” или по-ясно „НПО-сектор”.
                              Всички тези рупори и поддръжници на напълно провалената „меркелова” политика на „отворени врати”, „интеграция” и „мултикултурализъм”. Далеч съм от мисълта да виня само германския канцлер за тази политика.В случая тя е просто продължител и микрофон на куп кухи лозунги и клишета, натрупани с годините от немските комплекси след Втората световна война, съчетани с особено важния дебат за това колко всъщност са половете – 5 или клонят към безкрайност. Всички те обезателно са „Шарли”-та, във всичките им европейски варианти, но никога не са „Кения”, „Палмира”, „Ракка”, „Кобане” и прочее. Явно не им отива на европейския аутфит. И на европейските ценности. Та всички те вкупом ревнаха и си съдраха статусите за „сърцето на Европа”. Да се вгледаме по-отблизо в това „сърце на Европа”. Брюксел е да речем административна столица на Европейския съюз. Пиша административна, защото политическите решения, особено най-пагубните от тях, като поканата на „мути” към всички сирийци от цялата галактика, под лозунга „елате хиляди младежи”, определено не се вземат тук. Вземат се я в Берлин, я някъде другаде и се изпращат тук, за да бъдат подходящо хубаво овъртолени и омазани в политическа коректност и прочее плява и да бъдат „спуснати” надолу. Тук, в Брюксел, са разположени две от основните европейски институции – Европейската комисия и Европейският парламент, третата – Съда на ЕС е в Люксембург. Освен тях, в Брюксел се намират и десетина квартала, като Моленбек – люлка и крепост на стотици джихадисти и крайни ислямисти. Доказано най-голям брой регистрирани бойци на „Ислямска държава” са родени и израснали в Брюксел. Поне триста главорези и днес се сражават в Сирия и Ирак и срещу водената от САЩ коалиция.
                              Каква ирония, а?
                              Столицата на ЕС всъщност е и столица на европейските джихадисти и главорези. На европейския джихад. Това, ако не е ирония, здраве му кажи. Днес гледах интервю с едни от „най-влиятелните” ислямски духовници и проповедници в Брюксел по темата за нападенията от вчера. Никога няма да познаете къде беше взето интервюто. Шейх Хасан Айяши или нещо подобно, беше и все още си е в Сирия. Да, в Сирия, където уважаваният и влиятелен духовник воюва с „Калашников” в ръка…
                              И човекът каза, че „те”, тоест „белгийците” никога не дали на момчетата от квартала шанс да станат богати и те затова продавали хашиш, после влезли в затвора, там попаднали на хора, открили религията и затова така станало… Затова били млади и гневни. И затова правили такива неща…
                              Найс, а?
                              Още по-умилителното е, че на белгийските власти е известно съществуването на този шейх, неговата ислямистка дейност в т.нар. „сърце на Европа”, това че се бие в Сирия, очевидно не на страната на техния съюзник в НАТО – САЩ и нищо от това не ги стряска. А най-хубавото е, че белгийските журналисти могат да вземат от него интервю за по-малко от 24 часа след ислямистката атака в Брюксел, в което той да обясни, че момчетата от квартала били напрегнати и фрустрирани и затова така действали.
                              Сега разбирам защо е възможно цялата белгийска армия, полиция и специални части да провеждат поне 4-месечна операция в Брюксел, на територия далеч по-малка от Люлин и да не успеят да заловят нападателите от Париж, в края на краищата и тези нападатели да взривят под носа им всичко, което си поискат и могат. Пак повтарям, след 4-месечна, 24-часова операция по издирването и неутрализирането им. Просто в мюсюлманските квартали на Брюксел всички са укривали Салах Абдеслам и неговата весела пиродружинка от ислямисти-главорези. И радикали, и нерадикали. Всички. А това говори много.
                              Защо се стигна до тук ли?
                              Ами защото либералстващите лицемери години наред провеждаха политиката на „добре дошли” на всеки, на когото му скимне, в многообразието и разнообразието. На насърчаването на различието. Даже различието беше „европейска ценност” за тях. Колкото си по-различен, по-ислямист, по-джихадист, толкова си по-добре дошъл. Колкото си с по-дълга брада и по-налуден поглед – по-добре. Повече „куул”. Това е една от големите им грешки. От ключовите, бих казал. Защото политиката по този въпрос трябва да е точно обратната. Искаш в Белгия – правиш като белгийците. Искаш в Германия – правиш като германците. Пиеш бира, ядеш вурстчета, такива неща. Не искаш? Няма проблем, никой не те кара на сила. Дим да те няма.
                              Искаш да си носиш пижамата, искаш „халал”, „хиджаб”, „шериат”, искаш да биеш на воля петте си жени, искаш да ожениш 5-годишната си дъщеря за братовчед й – моля, няма проблеми, Саудитска Арабия те зове. Там си заявявай и защитавай „традициите” и „ценностите”. Тук не правим така и не желаем да знаем за тези „традиции”.
                              Дали полезните идиоти ще осъзнаят тази своя системна грешка? Надали. Дали има шанс за този политически проект? Да, има. Той ще настъпи след нападението над Германия. И ислямистите очевидно го съзнават, защото засега мируват в Германия, въпреки, че както е известно, броят на джихадистите там също е внушителен.
                              Просто са наясно, че 5 минути след подобно нападение, в който е да било германски град, Меркел ще се превърне в бежанец в Ракка, а 10 минути по-късно ще започне отвоюването на този континент. Ще започне Реконкистата на Европа, както би написал Мигел де Сервантес, който има опит с тези неща, особено изстрадан, след битката при Лепанто.
                              Дотогава, плачете лицемери, за сърцето на Еврабия, Брюксел. И си публикувайте мечетата, свещичките и знаменцата. Но си ги пазете. Ще ви трябват.

Ангел Джамбазки

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                                В древността доброволно или чрез налагане се е търсело приливането на една култура в друга. Докато при мултикултуризма - напротив - целта е съжителството между различните.
                                А дали това е възможно при условие, че понякога ценностите им системи са диаметрално противоположни, е отделен въпрос
                                Няма как да се получи, налагано е със сила. И Картаген е имал култура, някой обаче спомня ли си за нея, останало ли е нещо от нея? Понякога силата унищожава културата изцяло. Действията днешно време се развиват по същите места на Земята. Как мислиш - чия култура ще остане? Вече има прецедент - не виждам защо да не се повтори. Въпрос на време е европейците да вземат инициативата. Неприятното е , че може да се проточи и ние да сме свидетели на всичко това.

Коментар

Working...
                                X