If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Голяма ли е разликата? Пък не всички родени оживяват до 18 годишна възраст. Половината са момичета. Част от момчетата са негодни по различни причини, предимно болест.
А бе призна си че дрънкаш небивалици и не ме карай да се ровичкам. Дрънкаш глупости.
Смъртността е малка, половината са момичета, а негодните определено не са били много. Така че пак си идват към 150 хил наборника. за две години служба. Като се има в предвид че 50 и 60 години е било нормално да ги задържат и до три години. А дядо ми например е служил буквално 5 години след втората световна война - без да е бил военен. Та дори може да съм подценил бройката.
И след това ама защо хората не се били бунтували. ми как да се бунтуват. Децата им в армията. Армията огромна, полицията огромна, съседите и колегите доносници. И на всичкото отгоре северните варвари само чакат да пратят танкове и те.
Пардон - милицията
А да ти е хрумвало, че БНА беше наистина, Българска НАРОДНА Армия? Не, нали? Който знае само "МОЕ!" е ограбен човек. Не завиждам нито на такива, нето на техните роднини, нито на приятелите им.
Ti си болен приятел, трябва ти ментален доктор, имам роднини в калифорния, чичо на майка ми е осъден задочно от народния съд/бяга в германия , а след това в шаш- калифорния/. Никой никога не съм чул да ни заплашва, единственото е че не ми разрешиха да кандидатствам в долна митрополия- получих си номерчето , но се обадиха и казаха че е грешка.
Това е заплахата, никой никъде не ме е спрял от бг властите, виж исках да отида в англия около 2000година, от посолството не ми разрешиха- ако това може да се нарече демократичен тормоз - да, но от бг властите нищо никога
Не, ти не си в час. Да не би да мислиш че народа по времето на комунизма си е стоял зад желузната завеса ей така - защото му е било кеф. СТтоял е защото не е можел да премине. А това със заплахите са ми ги разправяли близки роднини. Които при това ама по никакъв начен не е можело да минат за народни врагове или нещо подобно. Просто нормални хора, които са искали да видят свят. И които са ги влачили с дни по полицейски управления и са им заплашвали роднините, само заради това че да могат да хванат един самолет и за две седмици да видят западна европа. разбира се под зоркия поглед на местния БКП функционер който се държал след това с тях, както в северна Корея в момента. Не можеш да ходиш никъде сам, все трябва да бъдеш надзираван, само групови разходки и така нат.
Голяма ли е разликата? Пък не всички родени оживяват до 18 годишна възраст. Половината са момичета. Част от момчетата са негодни по различни причини, предимно болест.
А бе призна си че дрънкаш небивалици и не ме карай да се ровичкам. Дрънкаш глупости.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
това може да е вярно само ако са били от червената върхушка. Всеки който не е бил свой е бил яко заплашван.
имам роднини в калифорния, чичо на майка ми е осъден задочно от народния съд/бяга в германия , а след това в шаш- калифорния/. Никой никога не съм чул да ни заплашва, единственото е че не ми разрешиха да кандидатствам в долна митрополия- получих си номерчето , но се обадиха и казаха че е грешка.
Това е заплахата, никой никъде не ме е спрял от бг властите, виж исках да отида в англия около 2000година, от посолството не ми разрешиха- ако това може да се нарече демократичен тормоз - да, но от бг властите нищо никога
И след това ама защо хората не се били бунтували. ми как да се бунтуват. Децата им в армията. Армията огромна, полицията огромна, съседите и колегите доносници. И на всичкото отгоре северните варвари само чакат да пратят танкове и те.
И защо даваш 1990 годината с една от най-ниските раждаемости. Виж 50 и 60 те години.
Не знам дали знаеш но, към числеността на армията се броят и кадровите военнослужещи, които тогава ще да са били поне 1/4 до 1/5 от наборните, или към 25000 души. Ще рече...ама ти смятай, че пак някаква "умнотия" ще натвориш. "Експерт".
Какви са тези "експерти", дето не разбират смисъла на числата?
Поредната измишльотина.
През 1990г са родени 122 000 деца, а преди това са били и по-малко. Тоест около 100 000 деца са достигали 18 годишна възраст през 90г. От тях около 50 000 момчета. И не всички са били годни да служат в армията.
От тях е имало в Строителни и ЖП войски, които не са никакви войски. Едни обикновени безправни роби в униформа, които работят и произвеждат. Каква армия са те? Дори не им даваха пушки. Само до клетвата, след туй лопати и кирки.
В края на 40-те години на 20 век, армията е разширена до над 200 000 души и стотици хиляди допълнителни войници резерв. Военната служба е задължителна.
Мирновременният състав на армията към 1987 г. е около 152 000, мобилизационният капацитет на България тогава, по оценка на ЦРУ, надхвърля 2,11 милиона мъже.
Ами дядо ми беше обикновен моряк-шлепчия в Българско речно плаване, а баба ми не работеше откак е започнала да гледа внуци. Преди това в ТКЗС.
А другия дядо беше по-беден и от него. Каруцар. Аз го помня само като пенсионер с нищожна пенсия. Почина 1966г. Та какво?
И какво не ти ли се струва странно че родитетиле ти с доста ниски заплати - защото икономистите никога не са взимали високи заплати по времото на социализма са успели да съберат толкова пари. Че то само за една кола няма как да съберат - да не говорим за всичко това което го казваш. Или искаш директно да кажа какво следва когато разходите са доста по-високи от приходите и няма задлъжняване.
Е тогава кажи за дядо си. Щото с 100 лева заплата колкото трябва да са взимали баща ти и майка ти - нямало е как и тогава да си постоят апартаменти, да купят коли и да дадат по за една кола на децата си.
Ами дядо ми беше обикновен моряк-шлепчия в Българско речно плаване, а баба ми не работеше откак е започнала да гледа внуци. Преди това в ТКЗС.
А другия дядо беше по-беден и от него. Каруцар. Аз го помня само като пенсионер с нищожна пенсия. Почина 1966г. Та какво?
Поредната измишльотина.
През 1990г са родени 122 000 деца, а преди това са били и по-малко. Тоест около 100 000 деца са достигали 18 годишна възраст през 90г. От тях около 50 000 момчета. И не всички са били годни да служат в армията.
От тях е имало в Строителни и ЖП войски, които не са никакви войски. Едни обикновени безправни роби в униформа, които работят и произвеждат. Каква армия са те? Дори не им даваха пушки. Само до клетвата, след туй лопати и кирки.
И защо даваш 1990 годината с една от най-ниските раждаемости. Виж 50 и 60 те години.
Лъжите ти ги говориш. При 2 години служба и по 100 000 един набор само наброните войници трябва да са били над 200 000
И, понеже в БА служеха само мъже, някой друг тук ще изкара, че в България са се раждали годишно по 200000 /двеста хиляди!/ души? Нямам думи, много велики калкулатори се извъдихте.
Лъжите ти ги говориш. При 2 години служба и по 100 000 един набор само наброните войници трябва да са били над 200 000
Поредната измишльотина.
Коментар