IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    Стига лъга бе! Аман от манипулации.
    1965г родени 125791, 1966г родени 123039, общо за две години 248830 родени. Половина момичета, остават 122 000 момчета. Част от тях умират, част са идиоти, част са просто болни, сакати, неми, слепи, глухи и т.н. От къде след 18 години, през 1983г ще вземеш 150 000 наборника????

Много обичате да манипулирате. Много. С конкурс за лъжци ли ви назначават?
    Е ако забелязваш аз говоря за армията от 50 -60 и 70 те години. 80 те години вече се подготвяше фалита на България и ограбването на българите с външния дълг. На никой не са му се давали пари за армия, след като тези пари е щяло да бъдат ограбени.

Коментар

• Евродепутати в Брюксел възмутени от харчовете на Кристалина, „Тя не е кандидат за генерален секретар на ООН от Общността”

„Тя не е кандидат за генерален секретар на ООН от Общността”, категорични са oт ЕК.

Британски депутат поиска заместник-председателя на ЕК Кристалина Георгиева да обясни пред евродепутатите защо пътува често в командировки по света, които не съответстват с ресора й, като комисар на ЕС по бюджета и човешките ресурси.

Средства от бюджета на съюза, който за момента отчита 12 милиарда дефицит още в първия месец на годината се използват неправомерно за личната кампания на Кристалина Георгиева за шеф на ООН, алармират евродепутати, цитирани от авторитетния сайт EurActiv.

В челната статия се публикува цялото писмо на близкия до Дейвид Камерън британски евродепутат от торите Дейвид Кемпбъл Банерман, който задава въпрос към вицепрезидента на ЕК от България по каква причина използва европейски пари за личната си кампания в нарочно питане в Европейския парламент.

„Тя не е кандидат за генерален секретар на ООН от Общността”, категорични са от Брюксел и не могат да обяснят нито програмата й – вчера на среща на Африканския съюз, онзи ден в Япония, а днес и през следващите дни в САЩ – никое от тези посещения няма общо с работата й на еврокомисар по бюджета и човешките ресурси. Всичките са насочени към манията да оглави ООН.

Критиката на британския евродепутат се подкрепя и от други висши представители в Брюксел- комисаря по външната политика Могерини от Италия, комисаря по хуманитарните въпроси Стилиандис от Гърция, както и комисаря по развитие Мимика. За момента зам.-председателят на Европейската комисия запазва мълчание за комндировките.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Смъртността е малка, половината са момичета, а негодните определено не са били много. Така че пак си идват към 150 хил наборника. за две години служба. Като се има в предвид че 50 и 60 години е било нормално да ги задържат и до три години. А дядо ми например е служил буквално 5 години след втората световна война - без да е бил военен. Та дори може да съм подценил бройката.
        Стига лъга бе! Аман от манипулации.
        1965г родени 125791, 1966г родени 123039, общо за две години 248830 родени. Половина момичета, остават 122 000 момчета. Част от тях умират, част са идиоти, част са просто болни, сакати, неми, слепи, глухи и т.н. От къде след 18 години, през 1983г ще вземеш 150 000 наборника????

Много обичате да манипулирате. Много. С конкурс за лъжци ли ви назначават?
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          имам роднини в калифорния, чичо на майка ми е осъден задочно от народния съд/бяга в германия , а след това в шаш- калифорния/. Никой никога не съм чул да ни заплашва, единственото е че не ми разрешиха да кандидатствам в долна митрополия- получих си номерчето , но се обадиха и казаха че е грешка.
          Това е заплахата, никой никъде не ме е спрял от бг властите, виж исках да отида в англия около 2000година, от посолството не ми разрешиха- ако това може да се нарече демократичен тормоз - да, но от бг властите нищо никога
          Не знам за чича ти и стринка ти,обаче аз живях по това време и ми става смешно колко са ви полирали мозъците
          Натиска беше толкова силен,че дори с приятели не споделяхме какво мислим,а колко народ даде фира просто не е истина.
          По времето на социализма,ако имаше начин не половината държава,а 90% щяхме да сме навън и точно заради това беше и стената.Горките комунета щяха да си останат сами и да се наложи да работят,че нямаше да има кой да ги храни тези търтей
          Сега поради псевдо демокрацията и руския ботуш децата ни и ние самите сме извън Родината и отново комунетата плачат,гладни и пенсии малки и няма кой да работи и т.н.
          Няма и да има докато все рашките са ви в главите вече и пеленачетата бягат от вас

Коментар

• През 1944г. в България жените са раждали средно 2,83 деца, а през 1990 г. жените в България са раждали средно 1,81 деца. Тоест преди 9 септември 1944г. жените в България са раждали повече деца в сравнение с 1989-1990г. Броят на родените деца зависи и от броя на жените в детеродна възраст. Един мой познат казваше, че ко мо нягите са уникални тъпанари и ако те не бяха тъпанари нямаше да са ко мо няги.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              Ако уикипедията лъже, търсете и друго инфо.
              Числеността на Българската народна армия варира в зависимост от промените в международното напрежение по време на Студената война. Така през 1950 година военната служба е установена на 2,5 години в сухопътните войски, 3 години в механизираните части и 4 години във флота и военновъздушните сили. През 1955 година е взето решение за намаляване на армията с 18 хиляди души и военната служба е намалена на 2 години в сухопътните войски и 3 години във флота и военновъздушните сили.[13]

Коментар

• Ако уикипедията лъже, търсете и друго инфо.

Коментар

• Разделяй и владей!
                  Познато правило - нали!
                  Разделиха ни ....
                  Владеят ни...
                  Топим се...
                  А тук вместо бойни знамена се веят либерални парцали.
                  Ето какво разделиха, разбиха и сега успешно владеят:

Slavic States – area: 18 694 500 km²
                  population: 287 052 000 people
                  Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                    Вместо да погледне по-специализирано инфо за БА, то се заровило в гинекологията ... ахахахх
                    Инфото е писано от такива специЯлистки като тебе. Американски тротинета.
                    А армията, говоря за БНА, а не за Строителни войски или транспортни войски, където служеха цигани и турци, АРМИЯТА не е надхвърляла 120 000. И то беше много. Армията и полицията не трябва да превишава 1% от населението. Щото не произвежда, ами потребява. И отнема работна сила от производството.
                    Би трябвало армията да е до 50 000 и полицията до 30 000. Не повече.

Впрочем няма от къде да вземеш войници, освен от гинекологията. Те се раждат, отглеждат, учат и обучават докато станат войници. Като раждането е първо.

Коментар

Смъртността е малка, половината са момичета, а негодните определено не са били много. Така че пак си идват към 150 хил наборника. за две години служба. Като се има в предвид че 50 и 60 години е било нормално да ги задържат и до три години. А дядо ми например е служил буквално 5 години след втората световна война - без да е бил военен. Та дори може да съм подценил бройката.
                      Тези данни за фалиралата социалистическа България ли са ?......
                      Щото в днешната ни "демократична" Родина, смъртността е най - високата в Европа, а недоносени, недоразвити и с малформации новородени са 30 % и нагоре.....

пп " Лошо Седларов, лошо.."
                      Внимавай какво пишеш, за да не останеш на улицата....

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        Какво му е странното?
                        Тока - почти без пари. 2 ст за киловат, а се топлиш на битова нафта 8.5 ст на литър, 85 лева за хиляда литра и на въглища.

В стола на завода обяд с първо, второ, трето - 15-20 ст най-много. Айде, да са 30ст.
                        Москвича 4500лв. Нов. Заплата на счетоводителка 150 лв. За три години - москвич. И остават всяка година за почивка на море две седмици. Баща ми естествено вземаше двойно повече.

Не ми приказвай глупости. Живееш на село, работиш в града. Билетчето 5-6 ст. Карта за три месеца за ученик 5 лв за две линии, които ти покриват 70% от града.
                        три москвича + апартамент 10 години да не харчат пукнат лев, а само да спестяват. Ако спестяват половината си доходи отиват 20 години.

Че то с една средна заплата сега + една двойна на средната ако спестяваш 10 години без да харчиш нищо ще имаш три нови фолсквагена + три апартамента

Ама проблема е с това че някак си никой не успява да спестява толкова нито сега - нито тогава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                          През 1950 година в България са родени 182 571 души, а през 1990г. 105 180 души.
                          Искаш да кажеш при комунизма е имало повече деца в сравнение с демокрастията, така ли все пак 80000 си е цифра

Коментар

И какво не ти ли се струва странно че родитетиле ти с доста ниски заплати - защото икономистите никога не са взимали високи заплати по времото на социализма са успели да съберат толкова пари. Че то само за една кола няма как да съберат - да не говорим за всичко това което го казваш. Или искаш директно да кажа какво следва когато разходите са доста по-високи от приходите и няма задлъжняване.
                            Какво му е странното?
                            Тока - почти без пари. 2 ст за киловат, а се топлиш на битова нафта 8.5 ст на литър, 85 лева за хиляда литра и на въглища.

В стола на завода обяд с първо, второ, трето - 15-20 ст най-много. Айде, да са 30ст.
                            Москвича 4500лв. Нов. Заплата на счетоводителка 150 лв. За три години - москвич. И остават всяка година за почивка на море две седмици. Баща ми естествено вземаше двойно повече.

Не ми приказвай глупости. Живееш на село, работиш в града. Билетчето 5-6 ст. Карта за три месеца за ученик 5 лв за две линии, които ти покриват 70% от града.

Коментар

• През 1950 година в България са родени 182 571 души, през 1989г. са родени 112 289 души, а през 1990г. 105 180 души.
                              Last edited by Ivan2015; 01.02.2016, 22:19.

Коментар

.
                                За заплахи не знам, знам за един викахме му диверсанта, 3 опита за бягство, след 2 му слагат въже на главата и започват да стягат с една пръчка това въже- усукват го и го карат да каже кои са му ятаци/ агенти в гърция, да това е истина, имало е бой убити и лагери, но това е 50-60- година- за диверсанта е от около 72-74 г, но в последствие всичко отшумя, дори президента каза че на 10-ти е ходил с парче тапет да протестира срещу комунистите- ти нали му вярваш???

Коментар

Working...
                                X