IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    ....
    Французите мине не мине време и нахлуват в някоя африканска държава - не съм чул да са загубили война - пак все с професионална.

Та май всъщност с наборни войски няма спечела армия последните години - освен какво чудо войната с Грузия Единствената военна победа на Русия от втората световна война насам.
    хехехе...
    Ама Германия за има-няма три седмици окупира "великата" Франция....
    А о един век и нещо преди това Наполеон "превзе" опразнената Москва, пък после бяга с все сили да си спаси кожата. След което руснаците влязоха в Париж, а Наполеон хвърли бялата кърпа.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Президентът на САЩ говореше не само за САЩ, а и за коалицията, и дори за войските на Сирия и Ирак. И в цялата му реч има само ЕДНО споменаване на думата "война". И то без еднозначно да се свързва с война САЩ - ИД. През цялото време говори за "удари", "кампания", "бомбардиране", "преследване".
      Хъка-мъка, осул-изсул, обаче no pasaran, то и тез езици сигурно не ги владееш, що ли се моря да го пиша.
      Искаше да ти се даде пример, даде ти се.
      Ей ти и първото изречение от статията. Тичай да ти го преведе заклет преводач и после отивай да спориш със CNBC, че УСА-то не воюват с ИД, неграмотник.

The U.S. and its coalition partners are hitting ISIS "harder than ever," President Barack Obama said Monday.
      Last edited by X_Y; 18.02.2016, 12:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
        Лорде, това е единствения начин да се повдигне духа на обикновения ватник и на мурзилката. Друго комай не остана.

A иначе ето нещо да се пообразовате.
        http://www.rosbalt.ru/exussr/2016/02/16/1490590.html

За мурзилките които не знаят руски, ще кажа с две думи: ако има пряка война между турците и северните варвари, то севеврните варвари не само ще загубят всичко в Сирия, но и ще загубят половината си флот.
        И това без намесата на НАТО.
        Ако има война между Турция и Русия, то Босфора и Дарданелите ще се разширят на 200-300 километра всеки и ще се съединят. Истанбул ще стане дъно на Черно море и леководолази ще се гмуркат да търсят антични паметници на дъното. След като се размие радиацията....
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Къде я виждаш тази драстична промяна - освен в кафявата Прас Прес, препечетваща друга кафява руска преса.
          ОЩЕ:
          http://www.fbr.bg/read.php?n=39384
          Айде бегай легай, че нищо не става от тибяй

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Добре дошъл!

Бях се притеснил, че поради хаплив език и спор с тИбека, си се фръцнал. Па, Русото си те кльопа.

Ще припомня, за да не стават инсинуации и селски интриги:

1. В края на лятото разменхме няколко по-цветущи реплики, понеже казвах, че Манголия ще вкара войски в Сирия и ще атакува, па ти ги бараше на херувимчета и бучеше като ощипана госпожица лафчета в стил: Кой?! Манголия?! Агресия в чужда държавава?! = невъзможно ....

П.П. Няколко дена след агресията ( 15 септември ) изчезна, и писах, че би било тъпо да се вържеш за подобни глупости, които се водят ресърч и ги плащат навсякъде. За мен такива прогнози, които са винаги верни, са част от работата ми. За съжаление не работя за БГ..

Тоест винаги ми е интересно да те чета като компетенция по армиите най-вече. Поздрави!
            Привет!

Не съм се фръцнал, просто много работа, командировки и прочее. А и влизам тук за запълване на времето.

Що се касае до онази дискусия, то тогава още нямаше руска намеса. Макар че, признавам си, че не очаквах и да има.

п. с. Лордът е набрал скорост тази вечер

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
              Ми навсякъде, цитирах ти поне пет публикации
              Как си, браточка?

Трябва малко да побачкаш, понеже стана смешно - ЕС иска да отцепи БГ от Румъния, предвид свинската корупция тук.

Вкарвай наред, брато! 300 глупака тук, ще ни изкарат като нищо от ЕС и Европа, защото им забраняват да крадат.

Чиърс!

П.П. Говорил съм с партийни тюфлеци, понеже имам приятели и съм ги питал директно на предните избори ( преди 5 месеца ): Добре, де Румъния от няколко години осъди, когото се сети човек.

Тия ме тупаха благо по ръката и викат: Още е рано - след 20 години. - Питам как след 20 години, ние ще сме мъртви тогава и вероятно децата ни? - Рано е, бре и няма "как"?

Действай!
              Last edited by marandi; 18.02.2016, 00:11.

Коментар

• Докато Западът се надява на добри вести от преговорите в Женева, Русия и Асад решават нещата на бойното поле в Алепо.
                http://www.dw.com/bg/%D0%B5%D0%BD%D0...%8F/a-19033625
                Това малко ли ти е НПОП балалайко
                Безпомощността на Запада
                Асад възкръсна благодарение на руснаците, които се възползваха от възникналия вакуум във властта. Путин изобщо не се поколеба да се намеси, а една от основните му цели е да помогне на Асад да се задържи на власт. И Кремъл подчинява всичко именно на тази цел.

Коментар

Къде я виждаш тази драстична промяна - освен в кафявата Прас Прес, препечетваща друга кафява руска преса.
                  Ми навсякъде, цитирах ти поне пет публикации

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
                    Да де, само, че целия свят призна, че Русия като се намеси в Сирия и нещата се промениха драстично, а ти си лай на кафяво, за това ти плащат. Лошото е, че нищо не можеш да промениш на терена само с писане.

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
                      Ти изобщо чуваш ли се какви ги говориш? Нали искаше поне един официален източник? Президентът не ти стига май. Седнал да ми увърта, че нашата война не значело нашата, ами нещо друго.
                      Не президента на УСА-то ще говори за нашата война, ама ще има предвид нечия друга война на коалиция, дет УСА-то нямала нищо общо с нея.

Значи казваш ми, "чуек, не ги разбирам тез работи, плямпам без да знам какво говоря" и аз ти отговарям: "нямаш грижа, стават такива неща, при теб малко по-често от обикновено, ама като се научиш да дискутираш само работи дет са ти ясни, по-малко ша се излагаш."
                      Президентът на САЩ говореше не само за САЩ, а и за коалицията, и дори за войските на Сирия и Ирак. И в цялата му реч има само ЕДНО споменаване на думата "война". И то без еднозначно да се свързва с война САЩ - ИД. През цялото време говори за "удари", "кампания", "бомбардиране", "преследване".

Коментар

Ма нека да победи - ама нещо не успява Аз само констатирам фактите. Едни камилари правят на луди Самая Могучая. И от яд Русия хвърля бомби по жилищни квартали. Или може би и техните пилоти са пияни, та не могат да различат какво и къде трябва да пускат.
                        Дръзко си зад краварите гледам, ама освен в техните акции на NУСЕ си на загуба и от безмислената ти подкрепа за тях

Коментар

• Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение
                          Глупости са писанията ти, което не е нищо но, но за протокола - през мин. год. за сефте бройката на "контрактниците" превиши тази на наборниците в руската армия.
                          Добре дошъл!

Бях се притеснил, че поради хаплив език и спор с тИбека, си се фръцнал. Па, Русото си те кльопа.

Ще припомня, за да не стават инсинуации и селски интриги:

1. В края на лятото разменхме няколко по-цветущи реплики, понеже казвах, че Манголия ще вкара войски в Сирия и ще атакува, па ти ги бараше на херувимчета и бучеше като ощипана госпожица лафчета в стил: Кой?! Манголия?! Агресия в чужда държавава?! = невъзможно ....

П.П. Няколко дена след агресията ( 15 септември ) изчезна, и писах, че би било тъпо да се вържеш за подобни глупости, които се водят ресърч и ги плащат навсякъде. За мен такива прогнози, които са винаги верни, са част от работата ми. За съжаление не работя за БГ..

Тоест винаги ми е интересно да те чета като компетенция по армиите най-вече. Поздрави!
                          Last edited by marandi; 17.02.2016, 23:53.

Коментар

Ма нека да победи - ама нещо не успява Аз само констатирам фактите. Едни камилари правят на луди Самая Могучая. И от яд Русия хвърля бомби по жилищни квартали. Или може би и техните пилоти са пияни, та не могат да различат какво и къде трябва да пускат.
                            Да де, само, че целия свят призна, че Русия като се намеси в Сирия и нещата се промениха драстично, а ти си лай на кафяво, за това ти плащат. Лошото е, че нищо не можеш да промениш на терена само с писане.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord
                              Докато лайньото пише бавно, ще изпуша една цигара, ама Русия пак ще победи в Сирия, колкото и да му е гадно на превзетия шнорхел от НПО

Коментар

"Нашата" може да се приеме и като американската - но по-вероятно на коалицията.

Защото когато говори за САЩ конкретно използва "удари"
                                Ти изобщо чуваш ли се какви ги говориш? Нали искаше поне един официален източник? Президентът не ти стига май. Седнал да ми увърта, че нашата война не значело нашата, ами нещо друго.
                                Не президента на УСА-то ще говори за нашата война, ама ще има предвид нечия друга война на коалиция, дет УСА-то нямала нищо общо с нея.

Значи казваш ми, "чуек, не ги разбирам тез работи, плямпам без да знам какво говоря" и аз ти отговарям: "нямаш грижа, стават такива неща, при теб малко по-често от обикновено, ама като се научиш да дискутираш само работи дет са ти ясни, по-малко ша се излагаш."

Коментар

Working...
                                X