IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
    Няма по гнусно същество от евроатлантическа сороститутка
    И на мен как ми пука за това и за теб??
    The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
      айде пак говорител...
      Гнус ме е от такива!
      Няма по гнусно същество от евроатлантическа сороститутка

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
        Отново възхитата на малкия бабаит пред големите бабаити... Жалка картинка...

За пореден път поданиците на късия показаха, че нямат място сред цивилизацията...
        Кой го казва- човека който се възхищаваше от капо ди тути капи, който каза че хората в Одеса са се самозапалили за да направят мръсно на хунтата, който обясняваше колко сме били добре под турско робство. Ей няма управия, сложил ламаринените очила и драска от сутринта, ама нищо не казва за братчеда от бургас

Коментар

• Цар “Освободител” ама друг път…

Онзи ден ми хрумна, че почти нищо не знам за така наречения “Освободител”. Този, дето има паметник на кон точно срещу българския парламент – руският Цар Александър II. Представата за него в средния българин е създавана насилствено в продължение на поколения. В очите на народа той е трябвало да символизира Русия, която пък е трябвало да бъде масово възприемана като единствения безкористен закрилник на клета България. Нали се сещате, то не бяха турско “робство”, фашистко “робство”, че даже и византийско “робство”(?!) имаше в учебниците от онова време. Въобще, важно беше да сме роби, та да обичаме “освободителката” Русия (после СССР!!) колкото се може повече. Под “да обичаме”, се има предвид “да слушкаме”. Но, да се върнем на Царя ..

Представете си, как някъде около 1850-60 османците забраняват да се говори, пише и печата на български език. Представете си, че да се разговаря на български може само в София и то само в лични разговори. Гадно, нали? Ръмжи ли гневно дремещият у всеки пишман патриот лъв, само при идеята насилствено да си говорим единствено на турски? Ръмжи и още как!

Само че, османците никога не са забранявали българския език, нито сръбския, нито гръцкия и т.н.

За разлика от цар “Освободител”…

Точно по времето когато в България идват четите на Филип Тотю и Панайот Хитов, т.е. няколко години преди Априлското въстание, Цар “Освободител” забранява полския, литовския, белоруския и украинските езици. С известният “Емски указ” е забранено печатането, писането и разговарянето на тези езици на територия от повече от половин милион квадратни километра (това са пет българии!!), с многомилионно население. Момент, тук ще попитате как така хората в Русия са говорили, примерно на полски, че да им се забранява??

Елементарно, по онова време Русия е “освободила” 2/3 от Полша, напълно е “освободила” (от самите себе си!!) и Литва, и Украйна, и кого ли още не. Така че, технически погледнато, от гледна точка на поляци, украинци, литовци, и т.н., спокойно можем да говорим за руско робство! Същото е като турското “робство” ама много по-гадно – великият цар “Освободител” забранява на хората родния им език … на тяхната земя, в техните къщи!

На всичкото отгоре, населението на поробените от руснаците държави (робството е ок като думичка, нали така??) е принудено да ходи да се бие за руските царе. За разлика от българското. Чували сте например, че по време на Руско-Турската война, в състава на руската армия освен руснаците, срещу османците са се били и хиляди финландци. Ами как няма да се бият, нали Финландия по това време е “освободена” от Русия и е под властта на Руския цар.

Александър II освобождава и северен Кавказ. Така го освобождава, че бежанците спасяващи се от руския геноцид пристигат в Османската имерия, крайно омерзени и озлобени срещу християните. Това са така наречените черкези.

Интересно, дали поробените народи са се борили за своята независимост? Ама разбира се! В Полша например, избухват няколко въстания срещу руската тирания. Едно от най-големите е известно като Януарско Въстание, състояло се е само 10-тина години преди Априлското у нас, и точно като него е потопено в реки от кръв. На тази картина са представени руски офицери, наблюдаващи ковача, който слага окови на полски пленници, преди да бъдат изпратени в Сибир.

"Полша - 1863", Ян МатейкоСлед смазването на въстанието, по данни от Руските архиви, около 400 поляци са екзекутирани, 20000 са заточени в Сибир, и в последващите месеци още 70000 са арестувани и разселени из калните руски степи. Полша дава около 30000 жертви в сраженията с Цар “Освободител”, но за жалост остава “освободена” чак до края на Първата Световна Война. Само за да бъде нападната няколко години по-късно … от Русия разбира се, от кой друг?!

Въобще Полша, както и десетки други народи в съседство имат пълните основания да са подозрителни и недоверчиви срещу Руската политика и дипломация. Защото Русия продължава да е последната неразпаднала се колониална държава, изградена с кръв и насилие. Другият вариант е да се окаже, че славяните са се зародили из цяла Азия, … и си ги е имало от време оно даже и в Аляска … и в Тартус.

Надявам се, започвате да схващате, че цар “Освободител” не е някакъв белобрад добряк, а един брутален монарх, последователно и безскрупулно осъществяващ руската завоевателно-колониална политика, и то за сметка на кръвта и свободата на десетки милиони хора.

Може да се каже и изпише още много, но информация има предостатъчно в мрежата. Всеки може да потърси и да прочете, стига да има желание. Например, поинтересувайте се какво са направили “освободителите” след битката при Прага (квартал на Варшава) няколко десетилетия по-рано, при смазването на едно друго полско въстание, пак срещу Русия.

Коментар

• Скоро очаквам да забранят и свинското в Лондон....В крайна сметка инглишите демократично си избраха кмет ,така,че спокойно ще духат супата/курбана

Новият кмет на Лондон свали секси рекламите от автобусите

Първият мюсюлманин, кмет на Лондон, забрани „позорящите тялото“ реклами по корпусите на превозните средства от градския транспорт, съобщи The Daily Caller.

„Като баща на две момичета в пубертета съм дълбоко загрижен от този вид реклама, която може да унижава хората, особено жените, и да ги кара да се срамуват от телата си. Крайно време е да се сложи край на това ", каза Садик Хан.

Кметът допълни, че никой не трябвало да се чувства потиснат, докато пътува с метрото или автобус, в обкръжението на реклами, които му вдъхват нереалистични очаквания и изрази желанието да изпрати ясно послание към рекламната индустрия за това.

Хан не влезе в детайли по въпроса как ще бъде определяно кои реклами ще попадат под забраната, що се отнася до рекламирането на бельо и плажни костюми.

http://www.independent.co.uk/news/uk...-a7079591.html

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
              Ние знаем че теб и тебеподобните ти не ви и нтересува Баташкото клане
              айде пак говорител...
              Гнус ме е от такива!

Коментар

Ми аз кво съм написал бе - етническо прочистване!
                Едното не оправдава другото, нали се сещаш...

Пък и мен повече ме интересува например етническото прочистване над българите, което правят сърбите след 1913 в окупираните български земи, интересува ме Кървавият Божич от 1945... и ме интересува, че всичко това сърбелите го правят с благословията на руснаците (в първия случай - Николай II, а във втория Сталин)...
                Ние знаем че теб и тебеподобните ти не ви и нтересува Баташкото клане

Коментар

• Ми аз кво съм написал бе - етническо прочистване!
                  Едното не оправдава другото, нали се сещаш...

Пък и мен повече ме интересува например етническото прочистване над българите, което правят сърбите след 1913 в окупираните български земи, интересува ме Кървавият Божич от 1945... и ме интересува, че всичко това сърбелите го правят с благословията на руснаците (в първия случай - Николай II, а във втория Сталин)...

Коментар

Отново възхитата на малкия бабаит пред големите бабаити... Жалка картинка...

За пореден път поданиците на късия показаха, че нямат място сред цивилизацията...
                    За пореден път доказахте че за нищо не ставате.Взимайте си цивилизацията и заминавайте на марс заедно с всичките си евроатлантически ценности.няма да ми липсвате.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                      Гигов плюе комундетата, има напредък...
                      Украинските националисти, извършили етническото прочистване във Волиния НЯМАТ НИЩО ОБЩО със социализма или комунизма. Те са фашисти, като теб.
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Ей го и тоя - всички оцапани в кръв, а Сталин (или Путин) - целият в бяло...

Да, украинците са правили етническо прочистване на поляците в Източнополските земи (пък уж самите украинци били поляци според путлеристите, включае самия Гиговчо). Да било е страшно, било е нечовешко, също толкова укоримо както зверствата на Сталин (разбира се бащата на народите е прочиствал успешно цели народи, включително руснаците)...
                        Това обаче няма как да омаловажи руските зверства в Катин, както и руските зверства в Източна Прусия, както и руските зверства в Прибалтика, както и руските зверства в Полша и руските зверства в Германия...
                        Къде съм казал, че Сталин е в бяло?
                        Напротив казал съм
                        Тия със синичкото са били ръководени и извършени от Украинското НКВД.
                        Пак по заповед на Москва де
                        Ама пък и вие що не заклеймите поне веднъж етническите прочиствания, извършени от ОУН? Това е геноцид, чиста проба, докато Катинските кланета са избиване на противници, както са смятали тогава.
                        И защо оправдавате клането в Одеса, преди две години? Що оправдавате клането извършено от идейните последователи на същата ОУН?
                        Лично ТИ ги оправдаваш, въпреки че в Одеса бяха избити 50 цивилни човека, младежи и девойки.

А Владимир Путин не е нареждал никакви кланета, какво го тури при Сталин? Щото ви бърка в американските гъ..ве ли?

Коментар

• Някой ще обясни ли защо ко мо не та та премълчават факти за загиналите в СССР в изправително-трудови лагери от така наречената система ГУЛАГ. Според някои данни за периода от 1930г. до 1956г. включително в тези лагери в СССР са умрели 1 606 748 души. Според някои данни през 1954г. в СССР броят на политическите затворници в лагерите от системата ГУЛАГ е бил 467 000 души. Четете статиите.

https://ru.wikipedia.org/wiki/ГУЛАГ
                          http://www.alexanderyakovlev.org/fon...es-doc/1009320
                          Last edited by Ivan2015; 14.06.2016, 11:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            О, Катинското клане кой знае защо го помнят всички, а Волинското клане, никой не споменава! Що така бе?

http://solidbul.eu/?p=2366

Жертвите на Катинското клане са два пъти по-малко отколкото на Волинското. При това в Катинското са убити предимно пленени войници и офицери, а във Волиния е избито мирно население, жени, деца и старци.
                            Ето ти малко материал и за там.
                            Зверствата на бандеровците

Това е Мария Грабовская, полякиня, която била убита от бандеровците с 3-годишната й дъщеря на 10. 11. 1943 г. в село Бложев Горна, Лвовска област.

На 30 август 1943 г. бандата УПА под командването на Иван Климчак по прякор „Лисият“ изклала цяло едно полско село. Убити били 529 човека, в това число 220 деца.

Полското село Липники (Костополски район, Ровенска област), 26 март 1943 г. Селото било нападнато пред нощта от бандата на УПА, под командването на „героя“ Иван Литвинчук. Започнало диво клане. Героите убили 179 човека, в това число 51 деца.

Впрочем, ето къде са извършени Катинските кланета:

4 421 в Катинската гора (Смоленск)
                            3 820 в лагера „Старобелск“ (близо до Харков)
                            6 311 в лагер „Осташково“ (Калининска/Тверска област)
                            7 305 в други лагери и затвори в Западна Украйна и Западна Беларус.

Пак по заповед на Москва де, ама украинците са го извършили с голямо желание и хъс.

п.п. И никой не споменава участието на украинските националисти в потушаването на Варшавското въстание, а те там са се "изявили" подобаващо.
                            Гигов плюе комундетата, има напредък...

Коментар

• Ей го и тоя - всички оцапани в кръв, а Сталин (или Путин) - целият в бяло...

Да, украинците са правили етническо прочистване на поляците в Източнополските земи (пък уж самите украинци били поляци според путлеристите, включае самия Гиговчо). Да било е страшно, било е нечовешко, също толкова укоримо както зверствата на Сталин (разбира се бащата на народите е прочиствал успешно цели народи, включително руснаците)...
                              Това обаче няма как да омаловажи руските зверства в Катин, както и руските зверства в Източна Прусия, както и руските зверства в Прибалтика, както и руските зверства в Полша и руските зверства в Германия...

Коментар

• Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение
                                Да бе, почти
                                Всъщност преди войната двете страни са съюзници, даже московитите са ни натискали да се присъединим към техния съюз! С нападането на Полша то запад от Германия, се все се пропуска да кажат, че СССР напада Полша от изток и заграбва близо 1/3, пленява част от полската алмия, която избива варварски в Катинскта гора - Катинскто клане. За любопитните ето предложението на Берия до Сталин за избиването на полските офицери.
                                О, Катинското клане кой знае защо го помнят всички, а Волинското клане, никой не споменава! Що така бе?
                                Каква е обстановката във Волиния по това време? След като еврейското население е почти изцяло ликвидирано или депортирано от нацистите и техните местни помагачи, украинските националисти решават, че е дошло време да се справят и с поляците, като им отмъстят за събитията от 1930 г. От март до юли 1943 г. Украинската въстаническа армия (УПА) предприема офанзива срещу полската съпротива и мирното население в около 100 селища, в която според различни източници са избити от 30 до 70 хиляди души. В контраакции загиват 2-3 хиляди украинци, съпътстващи жертви стават и хора от други националности. Десетилетия по-късно историци и изследователи ще се натъкнат на над 600 масови гробове. Събитията са известни като Волинското клане.
                                http://solidbul.eu/?p=2366

Жертвите на Катинското клане са два пъти по-малко отколкото на Волинското. При това в Катинското са убити предимно пленени войници и офицери, а във Волиния е избито мирно население, жени, деца и старци.
                                Ето ти малко материал и за там.
                                Зверствата на бандеровците

Това е Мария Грабовская, полякиня, която била убита от бандеровците с 3-годишната й дъщеря на 10. 11. 1943 г. в село Бложев Горна, Лвовска област.

На 30 август 1943 г. бандата УПА под командването на Иван Климчак по прякор „Лисият“ изклала цяло едно полско село. Убити били 529 човека, в това число 220 деца.

Полското село Липники (Костополски район, Ровенска област), 26 март 1943 г. Селото било нападнато пред нощта от бандата на УПА, под командването на „героя“ Иван Литвинчук. Започнало диво клане. Героите убили 179 човека, в това число 51 деца.

Впрочем, ето къде са извършени Катинските кланета:

4 421 в Катинската гора (Смоленск)
                                3 820 в лагера „Старобелск“ (близо до Харков)
                                6 311 в лагер „Осташково“ (Калининска/Тверска област)
                                7 305 в други лагери и затвори в Западна Украйна и Западна Беларус.

Пак по заповед на Москва де, ама украинците са го извършили с голямо желание и хъс.

п.п. И никой не споменава участието на украинските националисти в потушаването на Варшавското въстание, а те там са се "изявили" подобаващо.

Коментар

Working...
                                X