IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
    Факи,никой трезвомислещ не оспорва обезценката на рублата или на която и да е друга валута спрямо долара (особено в периода на НЕП рублата има срив от около 2 милиона за долар - имам линк от Комерсант пускан в темата за златото).

Проблемът сам по себе си е,че една висока или ниска цена без значение дали е цена на акция или валутен курс спрямо нещо си,не означава нищо ако не е резултат от тенденция с продължителност поне 50 години.

Ако плюя капитализма го правя основно заради факта,че не спазва Законите на Природата които сам систематизира ( в лицето на Ралф Елиът и др.) от древен Египет до наши дни.Цената на това неспазване ще я платим всички,уви!
    С подчертаното съм съгласен. Но засега не се вижда по-добър модел.

А ивВъпрос беше спрямо златото а не спрямо долара. И реакцията ми е заради внушението което се опитваш ти и някои други да прокараш.
    Пазарната икономика (капитализма) не е идеален. Ще напомня създаването на някои икономически чудовища в САЩ в края на 19 век като Рокфелер, Карнеги, Морган. Не бива да забравям разбира се и Вандербилт. Тези хора са имали изключителен нюх в областта в която са работили. Според тогавашните условия обаче, всички се превръщат в икономически чудовища. Невъобразимо големи монополи. Всеки монопол както е известно, подтиска малките предприемачи. В случая нещата са докарани до там, че в техните области е нямало вече малки предприемачи.
    Не ми се говори надълго и нашироко, но тази възможност която е била в онези години създава икономическата сила №1 в света, която задминава британската в мисля 1916.

Големината и силата на една икономика създава и изкушението да се печатат пари. Това накратко.
    Но все пак, дълговете на всички държави са в основно две валути.
    А "опасността" не виждам да е толкова голяма: погледни дълговете на икономическите гиганти освен САЩ: Китай - дълг два пъти по-голям от бвп. Япония - повече от два пъти, Германия: 80%, Франция: 95%, Британия - 90%...
    Значи всичко това е много виртуално и не виждам как, би могло да предизвика някакъв световен катаклизъм.
    Ако ги дължаха на някоя външна сила, да кажеш че може нещо да се случи съм съгласен.
    Но всичките тези дългове тези държави ги дължат по между си и на себе си. Например Японците държат доста американски дълг, но в същото време дълговете им към американски инвеститори и банки са горе-долу същите. Китай държи доста американски облигации, но в същото време 80% от колосалния му дълг е към американски компании и банки.
    та всичко това дето го вадите от време на време за американския дълг влияе само на не толкова - как да кажа - светли умове.

Накратко толкоз.
    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Факи,никой трезвомислещ не оспорва обезценката на рублата или на която и да е друга валута спрямо долара (особено в периода на НЕП рублата има срив от около 2 милиона за долар - имам линк от Комерсант пускан в темата за златото).

Проблемът сам по себе си е,че една висока или ниска цена без значение дали е цена на акция или валутен курс спрямо нещо си,не означава нищо ако не е резултат от тенденция с продължителност поне 50 години.

Ако плюя капитализма го правя основно заради факта,че не спазва Законите на Природата които сам систематизира ( в лицето на Ралф Елиът и др.) от древен Египет до наши дни.Цената на това неспазване ще я платим всички,уви!
      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Мисля че знам как да спасим ЕС и да накараме англичаните да гласуват ЗА оставането в ЕС. Достатъчно е Баце да им обясни как ще им трябват визи за да идват да се напиват и въргалят по улицата в Слънчев бряг Щото точно контингентът, който иска да напуснат ЕС е и контингентът, който летува на нашето море - безработни и неквалифицирани работници.
        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
          Факи,остави Менгеле.

Като човек живеещ в сащ, при време и желание дай лично мнение ако можеш на аудиторията за две полета от линка на Пешо относно деб-клока.

"currency and credit derivatives 2016 - + 380% = 436 402 814 922 , 0000000

"dollar to gold ratio (now) = 7.624 per oz."

и веднага под това второто:

"dollar to gold ratio 1913" = 28.95 per oz."

Аз лично мисля,че реалните цифри са много по-тежки от това дето мига на сайта и вината затова не е на Путин и комунистите !
          Спарт, ама каквото и да кажете не издржа проверката на сравнението.
          Например , използвайки твоя метод, кажи с колко злато са живяли живяли руснаците през 1913, и с колко живеят през 2016?
          Същото сравнение направи за американците.

Също кажи колко пъти св е обезценил долара за този период и с колко рублата.

Направи обективно сравнение, това са сто години. На пет поколения живота е преминал за това време на едното и на другото място.
          Периода е достатъчен за сравнение къде обикновения човек е живял по-добре.
          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Факи,остави Менгеле.

Като човек живеещ в сащ, при време и желание дай лично мнение ако можеш на аудиторията за две полета от линка на Пешо относно деб-клока.

"currency and credit derivatives 2016 - + 380% = 436 402 814 922 , 0000000

"dollar to gold ratio (now) = 7.624 per oz."

и веднага под това второто:

"dollar to gold ratio 1913" = 28.95 per oz."

Аз лично мисля,че реалните цифри са много по-тежки от това дето мига на сайта и вината затова не е на Путин и комунистите !
            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Свършено е с кравария брояча върти с бясна скорост

http://www.usdebtclock.org/

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                Е що не дойдеш лично да ми го кажеш?Да видим сорошоидите дали могат да ти помогнат.Клавишен бабаит.България не напускам и ще ви дразня докато сами отидете в Карлуково
                Ще ти го "кажа" много здраво.

Коментар

Ей ама тоя факю много умен бе.Я глей печати пари и връща.Ми това е престъпление отсекъде.И кво става с долара кат почнат да го печатат на пет смени???Като се откаже светът от него и Сашови отиват на Марс.Веднага умното и кадърното напуска и се изнася в Азия.В сашови остава само гмежта
                  Тук е ЕС. Не е Корея. Не е Русия или Венесуела. Напусни България и бегай на съботник.

Коментар

Е що не дойдеш лично да ми го кажеш?Да видим сорошоидите дали могат да ти помогнат.Клавишен бабаит.България не напускам и ще ви дразня докато сами отидете в Карлуково
                    Смех.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнение
                      Ами напусни страната. Тук е ЕС.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                        Честно казано един господ знае колко са?Различни източници сочат че са от 20 до 600
                        трильона,в Европа положението е същото.Това с дълговете не може да продължи вечно и води до масови фалити.Затова дрънкат оръжие и се перчат на Русия.
                        Е, те хамериканосите ако тръгнат да се издължават и да връщат парите, които дължат на всички, ще закъсат и ще станат много по-зле от гърците. Толкова много са се набълбукали.
                        Затова политиката им е да разпалват конфликти, да създават напрежение и нестабилност в останалия свят.
                        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Запада със защитници кат тебе и дружките ти с по десет ника е отекъл у каналя
                          Ами напусни страната. Тук е ЕС.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            Raзбира се че е така и всички го разбират, но можеше да напишеш по просто - имаш крава пиеш мляко.
                            От друга страна пък всички демократични медии редовно ни проглушават ушите с този дълг. Дори на Койчо от Калейца е ясно че всичко е само за парлама, пита се във въпроса- кому е нужна сценката с дълга- на теб, на мен, на обонго, на путин на кого???
                            Въпросната сценка показва всъщност че е заплатено нещо повече отколкото е струвало даден предмет/услуга и тази сценка всъщност е за краварите, доколкото тях ги интересуват такива неща
                            Ей ама тоя факю много умен бе.Я глей печати пари и връща.Ми това е престъпление отсекъде.И кво става с долара кат почнат да го печатат на пет смени???Като се откаже светът от него и Сашови отиват на Марс.Веднага умното и кадърното напуска и се изнася в Азия.В сашови остава само гмежта

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                              Вие верно сте много прости хора. Говорите неща от които нищо не разбирате.
                              Ами че тук се е дискутирало много пъти тая тема, но явно в простата кратуна нищо не се задържа.
                              Ето на пример ти като виден икономист, обясни например каква е разликата да дължиш на някого пари които ти печаташ, или да му дължиш пари които ме можеш да печаташ?
                              Ако се затрудняваш, поиакай помощ от другите. Имай в предвид че те не са от най-блестящите умове.
                              Raзбира се че е така и всички го разбират, но можеше да напишеш по просто - имаш крава пиеш мляко.
                              От друга страна пък всички демократични медии редовно ни проглушават ушите с този дълг. Дори на Койчо от Калейца е ясно че всичко е само за парлама, пита се във въпроса- кому е нужна сценката с дълга- на теб, на мен, на обонго, на путин на кого???
                              Въпросната сценка показва всъщност че е заплатено нещо повече отколкото е струвало даден предмет/услуга и тази сценка всъщност е за краварите, доколкото тях ги интересуват такива неща

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                                Вие верно сте много прости хора. Говорите неща от които нищо не разбирате.
                                Ами че тук се е дискутирало много пъти тая тема, но явно в простата кратуна нищо не се задържа.
                                Ето на пример ти като виден икономист, обясни например каква е разликата да дължиш на някого пари които ти печаташ, или да му дължиш пари които ме можеш да печаташ?
                                Ако се затрудняваш, поиакай помощ от другите. Имай в предвид че те не са от най-блестящите умове.
                                Всичко е преходно само евреите са вечни.Искам да кажа сме на прага на глобална
                                криза.

Коментар

Working...
                                X