Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 24.08.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСега ще ти обясня като за четвъртокласник. С прости думи и прости изречения.
1. има няколко издания с писма на Левски
2. една част от тях са издадени преди 1945 други след това
3.онлайн има само от тези издадени след 1945
По разбираеми причини предполагам - все пак книги от преди 1945 да не говорим от началото на 20 век е почти невъзможно да се намерят онлайн.
Също както лицето Митьо, по-известен с прякова Гестапото и другарката (му в живота) Шаренкова са основали и се представят като чаушбашии на "Фондация Стефан Стамболов".
И трите лица са ярки проводници на хибридната война на Пу и платени русороби...
Очевиден е перверзният опит да сложат ръка върху знакови фигури от историята ни и то все такива известни с осъзнат антирусизъм (разбирай Руски империализъм)....
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеЕбаси абсурда, комунета защитават един от хората, които не пропускат случай да ги громят...
Проф. Пламен Павлов: Няма по-поразен народ от отровата и черната магия на комунизма от българския
http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu...unizma.html%7D
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеВ единия си пост пишеш че има онлаин издание , във следващия пишеш че няма издание и конспираторите са махнали думите на левски.
Съответно питам кое е вярното твърдение- първото или второто. Ако е първото- дай линк- съответно писмото или статията или каквото и да е. Ти се отплесваш с Айкю и други глупости. Ако е второто- сигурно можеш да докажеш думите си, в противен случай - няма награда или само първа награда-който е ходил войник -ще разбере
1. има няколко издания с писма на Левски
2. една част от тях са издадени преди 1945 други след това
3.онлайн има само от тези издадени след 1945
По разбираеми причини предполагам - все пак книги от преди 1945 да не говорим от началото на 20 век е почти невъзможно да се намерят онлайн.
Коментар
-
Ебаси абсурда, комунета защитават един от хората, които не пропускат случай да ги громят...
Проф. Пламен Павлов: Няма по-поразен народ от отровата и черната магия на комунизма от българския
http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu...unizma.html%7D
- Защо Русия се опитва да ни представи като агресор, който иска да плячкоса Македония, какво печели, дестабилизирайки Балканите чрез хибридната война?
- Хибридната война на Русия е факт и аз искам да изкажа благодарност на колегата Иво Инджев, който написа поредната книга за тази хибридна война. Тя не е от вчера, описана е още от Симеон Радев, да не кажа още от времето на Георги Стойков Раковски. Аз не съм русофоб, напротив, даже бих казал, че съм русофил, тъй като не приемам един народ, като руския, да бъде управляван по този начин. Но това си е негов избор, той трябва сам да решава съдбата, както и българският народ трябва сам да решава съдбата си. Но за тази неоимпериалистическа политика, която води режимът на Путин може би трябва се обърнем към един съвременен наблюдател и политолог, какъвто е Горан Стойковски. Той в едно кратко интервю за българска медия казва, че целта на Русия е да дестабилизира Балканите, а главната й цел – е България. Македония е просто вратата към България. Ние в момента сме в позицията на враг номер едно на Русия. Ако за Украйна се оспорва нейната автентичност като държава и култура, които аз не поставям под съмнение, то от външното пространство враг номер едно за Москва е България. И тук мисля, че всички български политици трябва ясно да се противопоставят на подобна груба намеса. Вместо това, ние имаме партия, която в момента открито е рупор на руската пропаганда – това е „Атака“. Имаме една телевизия - „Алфа“, която буквално бълва руски новини, които дори московската пропаганда не излъчва. И аз съм изумен, че това нещо остава незабелязано и по никакъв начин не се санкционира, защото в тези новини има и откровени лъжи и манипулативни внушения. Дори в националните ни медии, които се издържат от нас, данъкоплатците, има хора като Петър Волгин, които са рупор на тази путиновата пропаганда и то по най-бруталния и манипулативен начин, без право на друго мнение, с откровено антиукраинско говорене. Дори се чудя как Украйна все още не е реагирала на това поведение на една национална медия, която води подобна пропаганда срещу една приятелска държава, в която има огромно българско малцинство, отричайки правото на нейното съществуване. Още повече, че украинската държава си е позволила да назначи българин за посланик в България. Нашето общество е много болно от редица болести, наследство от комунизма, но и от прехода. Няма да се уморя да повтарям, че няма по-поразен народ от българския от отровата на комунизма, от черната магия на комунизма. Но аз се надявам, че голямата част от нашия народ е достатъчно мъдра, за да подкрепя европейския избор на България, европейските ценности, които са идеите на просвещението, на Ренесанса, на Френската революция, които доведоха човечеството до днешните му достижения, а не онези ретроградни, човеконенавистни идеи, които лицемерно отричат европейските ценности. Нашият избор е направен отдавна, още във времето на възрожденските ни водачи и сега в 21 век някой наши лековерни сънародници да ни манипулират с подобна риторика - е просто обидно.
- Изправени сме пред много и разнопосочни предизвикателства, кои са най-големите пред България?
- Ние трудно можем да предвидим всички възможни замисли на велики и невелики сили в нашия дом. Но като историческа мисия и съвременна ситуация – страната ни е член на ЕС и НАТО, би трябвало България да бъде център на стабилност и да прокарва тази стабилност в съседните държави. И това не само от гледна точка на нашите интереси, а от гледна точка на това, Балканите да се превърнат в един спокоен район, с една модернизация и едно движение напред. Разбира се пред нас, като държава, най-голямото предизвикателство е демографската криза. Тя има елементи и на катастрофа, това се говори от доста време, когато една група съмишленици започнахме да бием тревога. Днес за това говорят всички, но реални мерки не се вземат, а те са свързани с грижа за нашите общности в чужбина, създаване на условия за връщането им в България, в провеждането на една принципно нова мащабна политика към българите в Македония, Молдова, Румъния, Украйна и всички други страни, в които живеят наши сънародници. Много години бях председател на Държавната агенция на българите в чужбина. От тази позиция имам познанства както с българите в Македония, така и с българските общностите извън пределите на България, за която обаче липса стратегия. Люшкаме се в някакви примитивни милозливи състояние – че те са избягали оттук и са нещо като родоотстъпници, или пък че живеят много добре, което не е вярно, защото реалността е съвсем друга. Но можем да вземем пример от съседна Румъния, която избра днешния си президент, който е етнически германец, въпреки, че румънската нация е много вярваща и то православна. Главната причина беше отказът на властта и трудностите, които създаваше на румънците в чужбина да гласуват. У нас реакцията беше точно обратното – да не допускаме българите в чужбина да гласуват, да им създадем всякакви трудности, да не въведем електронно гласуване. И от това се възползва ДПС, тъй като на него се правят реверанси, давайки възможност на българските турци зад граница да гласуват. А ние имаме големи български общности по света, имаме депутати и дори президент в една българска общност - гагаузи, но отношението към тях е никакво, липсва целенасочена политика към тези наши сънародници. Затова ще настоявам политиката към българите зад граница да бъде важен сегмент от българската външна политика, а не декорация или просто допълнителна опция. Тя трябва да се превърне в неизменна част от българската външна политика и на политиката на съграждане на българската нация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЪъъъ аз си имам морален компас - телевизия Скат не е приемлива според него - дори и за гледане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЗащо обида - обида е ако не е факт. Аз съм написан едно изключително елементарно съждение, в което единствената сложност, е че е в сложно изречение. Ако не можеш да схванеш смисълът му това говори че трябва много да се бориш да си докараш АйКюто поне да започне с девятка.
Съответно питам кое е вярното твърдение- първото или второто. Ако е първото- дай линк- съответно писмото или статията или каквото и да е. Ти се отплесваш с Айкю и други глупости. Ако е второто- сигурно можеш да докажеш думите си, в противен случай - няма награда или само първа награда-който е ходил войник -ще разбере
Коментар
-
Впрочем позицията на Павлов и предаването му е много ясна... Може да гледате довечера от 21:00.
Само за пример ще дам, че това предаване беше едно от първите, които дадоха трибуна на Георги Боздуганов (направиха цели три предавания)...
Павлов почти не пропуска да заклейми Путин и агресията срещу Украйна, престъпленията на комунизма и посегатествата срещу България и българската история на руснаци, комунисти, сърбомани и всякаква гмеж...
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнениеТова говори колко елементарна ти е оценката за всичко, за което пишеш, направо първосигнална. Първо, знаеш ли изобщо какво предаване е водил проф. Павлов по въпросната телевизия? но.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеПробвай да ми го разясниш като на дете-идиотче, може да махаш с ръце и крака за нагледна илюстрация.
Защо ли си мисля че ще получа някаква обида и нищо друго като разяснения
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеРазбирам че си интелектуално обременен, ама не мисля че на човек му трябва чак толкова много акъл за да схване какво съм искал да кажа.
Опитай пак
Защо ли си мисля че ще получа някаква обида и нищо друго като разяснения
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнениеТова говори колко елементарна ти е оценката за всичко, за което пишеш, направо първосигнална. Първо, знаеш ли изобщо какво предаване е водил проф. Павлов по въпросната телевизия? Второ, имаш ли представа колко ерудирано или не е лицето, което клеймиш? Трето, в сравнение с проф. Павлов, точно ти ли имаш представа какви са българските интереси и кой е продажник? Четвърто, чел ли си някога нещо написано от проф. Павлов? Пето, гледал ли си изобщо някое предаване на проф. Павлов или това, че е работил в СКАТ ти стига да даваш оценки? Не ти трябва нали, ти си формираш мнението от телевизията и от каквото ти кажат твоите "познати", за които ни информираш редовно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениетова говори ясно за характера му на продажник на българските интереси и без особена морална хигиена що се отнася до това от къде си получава парите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеЕдинственото издание на писмата на Левски , което го има и онлайн е издадено през 70 те години.
Кое от горните 2 твърдения е вярно- май задачата няма отговор
Опитай пак
Коментар
Коментар