IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Обаче Жоро Тъпото кефи, Ей го на продукта на пиндо образователната система

Джордж Буш сплясал на панихиде по погибшим в Далласе полицейским
    https://life.ru/t/%D0%BD%D0%BE%D0%B2..._politsieiskim

Политик неожиданно начал приплясывать во время исполнения "Боевого гимна Республики". Притом в тот момент рядом с ним стояли его жена Лори и супруга нынешнего американского лидера Мишель Обама. Обе женщины явно чувствовали себя некомфортно, но не знали, как остановить неподобающий порыв Буша.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

Защо Борисов става все по-опасен?

Това ще дискредитира България напълно.
      По спомен дянков искаше да шамароса , евреина да вкара бг във война , а ти какво искаш да направиш с руснаците и бг. Много пъти съм го писал ще го напиша още един път- запиши се доброволец и ходи да се биеш с руснаците- ей го къде е армения, грузия украйна- тези ги изреждате-,но най сигурно е в сирия- там ще си паднеш на ку... ще ги трепеш от сутрин до вечер гадните руснаци

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
        Ето виждаш ли?
        Сам признаваш, че комунягите са лицемери, доносници, предатели и гнусни отрепки!
        НЯМА и ЕДИН дето да не не пратил или поне да не планира да прати семето си НА ЗАПАД!!!!!!
        кажи за бащите на седесарите, които отрязаха главата на Вела Пеева за награда от 50000лв, после играха футбол с нея и не даваха тялото на Вела на родителите и да я погребат по човешки

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
          Браво те такова лечение трябва
          На теб ти трябва същото.
          The strongest stand last.

Коментар

Е тоя е от най гнусните куманяги доносници и детето му е същото мазно уродливо нещо като баща си
            Ето виждаш ли?
            Сам признаваш, че комунягите са лицемери, доносници, предатели и гнусни отрепки!
            НЯМА и ЕДИН дето да не не пратил или поне да не планира да прати семето си НА ЗАПАД!!!!!!

Коментар

Ванчо а кво има из американските медии
              Няма как, дядките отличаващи се с невъзможност да уринират навреме, да схванат, че САЩ и Русия на несъпоставими държави. Те не са равни, за да ги сравнявате. В класациите по качество на живот, БВП, концентрация на тоалетни с керамика и вода, наличието на ток и каквото още си искаш между двете има огромен спред. Сравняват се трети и четвърти примерно, а не 22ри и 146ти.
              Last edited by Manyface God"; 13.07.2016, 09:40.

Коментар

• Народ от тодорживковци

„… В целия окръг имаше само двама порядъчни интелигентни хора: аз и ти. Но за някакви си десет години еснафският живот, презреният живот ни погълна, той отрови кръвта ни с гнилите си изпарения, а ние станахме също такива простаци като всички.“
                „Вуйчо Ваньо“, А. П. Чехов

Трагедията, наследена от соца, е празнотата, която той създаде в естетическо, морално, етично, икономическо, социално и всякакво отношение. За 45 години той успя целенасочено и планирано по петилетки (девет) да изтрие всеки вид индивидуално мислене, което стои в основата на създаването, на откритието, на строежа и просперитета – дейности в служба на обществото. Така се появи голямата празнота, в която боклукът от целия външен свят навлезе у нас под формата на клишета, мрачни перспективи, псевдокултура, развратени представи за живота и какво ли не бутафорно безумие.

Соцът премахна всички видове авторитети в съзнанието, разчупи йерархията на стойностите, заместавайки я с партийна ейрархия, остави съзнанието оголено от всякаква самозащита и способност да взема собствени решения и го обрече на външно узурпиране. Отгледа празнота, вид екзистенциален вакуум, поддържан от празни слова и лишени от реализъм постулати. Тя дехуманизира обществото, което никога не е блестяло с милосърдие. Но ако преди комунизма жестокостта му е била диктувана от егоистични интереси и страсти, сега тя е неосъзнато самоцелна и самодоволно перфидна.

Социализмът успя да внедри у всекиго по един партиен секретар, който размахва пръстче над главата му. Създаде народ от тодорживковци, народ, който постоянно се обединява във всякакви комитети, съюзи, подписки, петиции поради липсата на „другарски съд“, за да разчисти някакви сметки с някого, който през 1900 и еди коя си година го е настъпил… „Бравос, ашколсун, евала!“, наречете ме „враг на народа“ – ще бъде вярно! Мнозинството дори няма да разбере иронията и ще я порицае.

Не вярвам в способността на такава философия за живота да функционира успешно. Социализмът тук сега е по-силен от всякога, защото му е отнета възможността да праща директно в лагери. Или както би казал Ницше: „Човешко, твърде човешко!“

Човешкото достойнство има силна връзка с културното ниво, лично и обществено. Достойнството е култура. Прискрипаният/прищипан ум не е силно нагънат ум – той е ум, който мисли трудно и дълго, изразява се отегчително и всява смут и всеобщо притеснение, защото никога не става ясно какво точно мисли. Това е ум, притеснен от табута, притиснат от съображения, възпитан в подчинение и поставен в четвъртит аквариум, в който плуват акулите на страховете. Прискрипването може да се осъществи по най-различни начини, най-сполучливият от които е да се подложиш.

Формализмът не е „упадъчно западно влияние на разлагащата се западна култура“. Не е и липса на съдържание… Формализмът е липса на личност на сцената. Както и в живота. Всеки по-радикален жест, особено в областта на изкуството и културата, среща тежка опозиция. Интелигентното, за да не кажа „интелектуалното“, отношение към новостта се изразява в опит за разбиране, а не в отрицание. Тук инфантилно властва отрицанието, зад което обикновено стоят съображение от не-културен и далеч не-естетически характер. Заяждането. Влизането в кухненски подробности, а не в разчитане на принципите… Някакви сили с дълбинно-провинциално-махленско мислене постоянно се опитват да налагат вкус и мерки, каквито те самите не притежават или притежават със съмнителна стойност, и точно затова, когато забележат ясна позиция, се втурват с всички сили да я елиминират. А после цъкат с език „колко сме назад от света“, без да отчитат, че те са основната причина за този факт.

Една от причините да обичам италианците е усещането им за класа (classe) – вродено и възпитано също като усещането за Бог. Когато казват, че нещо е от „висока класа“ (alta classe), те го свързват с Бога, а не с Политбюро…

Не разбирам защо една голяма част от обществениците ни не заявят честно и открито, че са комунисти… Няма нищо лошо в това – на теория комунизмът има и хубави страни, далеч по-приветлив е от редица други идеологии. Комунизмът ги превъзходжа с идеализъм и човечност, които за жалост човешката природа не може да усвои на практика. Но никой днес не казва: „Аз съм комунист“! Казва: „Е, ами аз май съм с леви убеждения“. Убежденията обаче, в повечета случаи, са само параван. А единствената вяра зад тях са парите. Дали ще се стигне до тях по „комунистически“, или по някакъв друг път – е все едно.

Социализмът беше строй, в който хората мълчаха пред самите себе си. И постепенно изгубиха способност да чуват самите себе си. Ето защо тук нещата ще бъдат все такива, докато не се постигне разбирателство относно близкото ни соц минало. Не е възможно да се претендира за демократични възгледи с носталгично вперен към миналото поглед, към реалността, в която „всички бяхме равни, но някои бяха по-равни”. Уморително е да търсиш консенсус с хора, пред които е „неуместно” да се критикува „комунизма“, защото са убедени, че тогава е имало много повече радост.

И, да, вярно е – при социализма имаше много повече радост!

Радост , че са пуснали банани за Нова година.

Радост, че след 10-годишно чакане ти е дошъл редът за лека кола „Лада“.

Радост, че си получил ключове за панелно жилище след 15 години търсене на връзки.

Радост, че си се сдобил със софийско жителство, женейки се за жена, която не можеш да понасяш.

Радост , че си станал член на БКП.

Радост, че не са те арестували след разказване на политически виц.

Радост, че задграничната ти виза не е спряна.

Радост, че си се откачил от бригада за домати и арпаджик.

Така живееше социалистическият човек – от радост в радост. Че и пари му даваха! Направиха всичко трудно достижимо и радостта сама пристигна. Радостта, която се првърна в трагедия.

Имам остра нетърпимост към това някой да размахва пръст в лицето ми и да ме назидава публично за моята социална неутралност – било то виден музикант, съмнителен критик от претенциозен вестник или лудият на квартала. Реакцията във всички тези случаи е отхвърляне – на мнението ми, на критиката ми и на мене самата, защото съм си позволила да мисля различно. Ваксинирана съм преди много години и не мога да се разболея от обществената лудост по никоя тема. Не се намесвам в ничие пространство, без да ме питат, и не позволявам същото за моето.

Тук винаги са убивали със „секира“ тези, които не се подлагат… Вярно е също, че носталгия към злото изпитват различни кръгове навсякъде по света – към фашизма са особено много, но не така явно, както към комунизма у нас. Проблемът е, че комунизмът отглеждаше злото и това, което преживяваме в момента, е резултатът от вече отгледаното зло – проследете генезиса му и всичко ще стане ясно. Двойните стандарти са като куфари с двойно дъно, в които открай време се пренасят незаконно разни неща.

Проблемът на културата ни е преди всичко „културен“ – останалите финасови, организационни и прочие проблеми са следствие – в икономическата му част властва битът, тотално.

Как затънахме в тази Чеховска безизходица? Не задавам въпрос, защото и Чехов не е имал отговор на това „питане“. Или може би му отговаря неговият колега Камю:

„Да си различен, не е нито добро, нито лошо нещо. То означава само, че си достатъчно смел да бъдеш себе си.“

Коментар

• Трета република в Русия поиска да се казва България

http://frognews.bg/news_62666/Treta_...zva_Balgariia/

П.П. Офф .. пак паднах от стола. Имам проблем с вестибуларния апарат и падам, както стоя.

Добре, че съм съм с 6 години спорт и поне не се чупя като се издрънкам от метър и половина.

А сега ще трябва да пиша, но ще стане сюжетна грешка и затова не искам. Не мога да оформя преливането на конницата: бяло, зелено, червено. 30 дена мисля как да не стане грешка и съм падладял

Коментар

• По принцип три саветски республики искат да се наричат Булгерия.

Държим ги както през исляма, така и през християнството.

П.П. Не разбирам защо това ме трие. Тя няма откъде да получи подобно инфо. Какво трие в момента? Коя е БГ империя ли?

Нека трие ....

Коментар

• Кире,вица е добър! Лошото е,че наште официални ахмаци са далеч от Мамаев и Кокорин които си пиха Арманд де Бриняк за 1000 лефа бутилката и пушиха опиум (официално наргиле)заобиколени от тълпа курви под звуците на руския химн в заведението на Флавио Бриаторе.В същото време нашта мутра и хостесите й тръгнали да продават нещо което не е тяхно, при това на мюсюлмани, все едно не знаят от обща култура от османското ни управление как се наказва кражбата според Корана....Дет се вика сравняваме несравними неща!?
                      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Неотдавна българска медия публикува статия, в която пише, че общински съветник от БСП "заробва" фолклорен ансамбъл "Детелини". В статията пише още, че политически интриги за 18 бона са в дъното на далаверата. Това е само част от статията. От статията става ясно, че общинският съветник от БСП, за който става въпрос в статията е общински съветник в община Павел Баня.

Нека никой никога да не гласува за БСП.

Коментар

• ВИЦ НА СЕДМИЦАТА

[По време на посещението на българската правителствена делегация в Ислямса република Иран.
                          Диалог:
                          Бойко Борисов – Аятолах, ще купиш ли ядрения ми реактор?
                          Аятолах Хаменей – Да, ако ти и твоят министър на енергетиката издържите кратък тест.
                          ББ – Дадено! Какво трябва да направим?
                          АХ – Отговаряй на въпросите ми.
                          ББ – Слушам.
                          АХ – На 8-ми април 2015-та г. твоят министър на енергетиката, в твое присъствие, обеща на българския народ, че след като се издължите на двата американски ТЕЦ-а, в България, токът в страната ви ще поевтинее с 31%. Така ли беше?
                          ББ – Да. (припомняне от „Б@си математиката размириса министърката на енерГЕПИката!„)
                          АХ – Изтеглихте ли след това банков заем за над 1 милиард лева?
                          ББ – Да.
                          АХ – Издължихте ли се вече към американските ТЕЦ-ове?
                          ББ – Да.
                          АХ – Изпълнихте ли обещанието към българският народ, за поевтиняването на тока?
                          ББ – Ъ-ъ!
                          АХ – Виждаш ли сега? Как да ви имам доверие, че предлагате нещо хубаво, полезно и изгодво на моя персийски народ, когато вие не зачитате даже собствения си?

Коментар

• Днес руска медия публикува статия, в която пише, че в град Казан, който е в Русия, ще бъдат построени мюсюлманска поликлиника и санаториум, като тези поликлиника и санаториум ще работят по ислямския закон шариат. В статията пише още, че съгласно каноните на шариата, тази поликлиника в Русия ще бъде разделена на мъжки и женски отделения и съответно в тази поликлиника пациенти жени ще бъдат преглеждани само от лекари жени, а пациенти мъже ще бъдат преглеждани само от лекари мъже.

http://novayagazeta.livejournal.com/5397557.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                              Днес руска медия публикува данни, според които през първото полугодие на 2016г. броят на регистрираните престъпления в Русия се е увеличил с 3 % спрямо първото полугодие на 2015г..
                              Според данни от същата медия, през първото полугодие на 2016г. броят на регистрираните изнасилвания или опити за изнасилвания в Русия се е увеличил с 9,8 % спрямо първото полугодие на 2015г.
                              Според данни от същата медия, през първото полугодие на 2016г. броят на регистрираните кражби в Русия се е увеличил с 1,4 % спрямо първото полугодие на 2015г.

https://мвд.рф/upload/site1/document_file/sb_1606.pdf
                              Ванчо а кво има из американските медии

Коментар

• Вчера медия публикува статия, в която пише, че според представител на Следствения комитет на Русия на 7 и 8 юли 2016г. в така наречения въоръжен конфликт в Северен Кавказ, който е в Русия, са загинали 10 души, от които един от силите за специални операции на Русия, а още трима души от правоохранителните органи на Русия са били ранени.

http://www.kavkaz-uzel.ru/articles/285534/

Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж в Русия броят на загиналите хора при умишлени убийства, смятан на човек от населението, не бил по-голям в сравнение със САЩ и страните от Европейския съюз? Истината обаче е съвсем друга.
                                Сега броят на загиналите хора при умишлени убийства в Русия, смятан на човек от населението е много по-голям в сравнение със САЩ и страните от Европейския съюз.
                                В някои страни от Европейския съюз броят на загиналите хора при умишлени убийства, смятан на човек от населението е около 10 пъти по-малък в сравнение с Русия.
                                Last edited by Ivan2015; 12.07.2016, 22:39.

Коментар

Working...
                                X