If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ами, то разделението и взаимната анатема в християнската църква е едва от 1056г ( по памет ). Дотогава няма подобно разделение на католици и православни - било е едно.
Защо не каза, че Папата тръгва да праща титла кинг ( крал ) на БГ, докато Калоян му казва: Опса ... и искам титлата Цар ( Император ), каквото са имали предишните владетели винаги.
Маджарското леке ( бъдещата Австро-Унгария империя ) се опитва да оспори това, но папата го срязва, че Калоян е прав, понеже си имат архиви и знаят кой, кой е.
П.П. Само родните балалайки не си знаят собствената история, понеже червените кхмери са пуснати в училищата да тъпчат главите на децата с глупости, под формата на даскали, до фруфесори.
В цял свят ви знаят много добре и никой не го оспорва!!! ( защото друго важно, за да си Империя е да си признат и то хилядолетия наред ), а не както някакви лилипути Наполеончо, Сталин, Вовко ....
Чакат ги да пукнат и чао - нема титла, нема купа - само маскофска тишина ...
Абе , Шишков ( знам че готвенето ти е мерак ) , що говориш за НАС . със формата ''ВАС'' . Резняче ли си ? Имам пластик приятел - ще настави . Не страхуися !
Така е - да ! Ама то и ние при Калоянката сме на а-хаа да се кръстим от лево на десно .
Ами, то разделението и взаимната анатема в християнската църква е едва от 1056г ( по памет ). Дотогава няма подобно разделение на католици и православни - било е едно.
Защо не каза, че Папата тръгва да праща титла кинг ( крал ) на БГ, докато Калоян му казва: Упсс ... - искам си титлата Цар ( Император ), каквото са имали предишните владетели винаги.
Маджарското леке ( бъдещата Австро-Унгария империя ) се опитва да оспори това, но папата го срязва, че Калоян е прав, понеже си имат архиви и знаят кой, кой е.
П.П. Само родните балалайки не си знаят собствената история, понеже червените кхмери са пуснати в училищата да тъпчат главите на децата с глупости, под формата на даскали, до фруфесори.
В цял свят ви знаят много добре и никой не го оспорва!!! ( защото друго важно, за да си Империя е да си признат и то хилядолетия наред ), а не както някакви лилипути Наполеончо, Сталин, Вовко ....
Чакат ги да пукнат и чао - нема титла, нема купа - само маскофска тишина ...
Само дето Русия още не я имало тогава или поне не в сегашния си вид.
Е, аз затова се гавря, защото не знаят, че до 1991 година в манголия се учеше, че чичко Ленин е създал славянската писменост ( кирилицата ).
Сега смениха с друга лайсна - била подарък от втория Рим за "третия" и то от гърците. Затова питах: защо не им дадоха направо гръцка азбука? Сега очаквам някоя басня за втори Млечен път ( галактиката ни ).
Ко му не то винаги си остава ко му не - то освен да лъже от сутрин до вечер, друго не може да прави.
И разбира се веднага забравя какви глупости е дрънкало до вчера. Може ли да не си знаеш азбуката на колко години е като писменост, та да лъжеш, че някаква мумия преди 100 години я било измислило? ( риторично )
Стига за тая руска империя. Кажете нещо за нашият мангасар бай тошо и оная фуста цола драгойчева?
Бе , за великия държавник и комбинатор Т.Живков или добро или нищо ( починал е човека ) . Ама за женската част на родата ти моооо напиша '' Война и мир '' . Да са живи и здрави - да ' илядат !!!!
Рюрикови са викинги , бе наш !! От 750 до 1050 играят Първостепенна роля в Юръп . Нема Париж , нема Уесекс , нема Петър Делян ( разбираш ме ) . ПЪРВОСТЕПЕННА !!! И прават държава Великая и Могучая с помоща на ТЪЛПАТА (славяни ) - добри форекс играчи , а ??
Рюрикови създават и Полша ,но те са католици и тръгват по друг път.
Истината е ,че след падането на Константинопол и Балканите под турско всичко
несъгласно бяга на север към Русия.Тя се явява вече основен защитник на право-
славието и поема всички задължения и превилегии на Константинополският престол.
Москва се явява третият РИМ и владетелят и се титулува император.Ако нашите
царе и ханове бяха завладели в годините този велик град можеше да имаме
претенции за империя и император ,но не е станало точно така.
Мхм ... не е само това. Даже тия от Втория Рим юркали Киро и Мето да им напишат азбука и лично гърците им я занесли на крака.
Интересно защо не им пратиха направо гръцка азбука, ами си играха да пишат книги, че и свещенници да им пеят.
П.П. Киро и Мето написали всъщност глаголица, ама на кого му пука. Демек кирилицата не била тяхна ( гръчка ) азбука.
Карай да е весело. Цял свят ви се хили с басните, ама на кой му пука. Виж някоя версия вкарайте и за 4-тия Египет, 6-ия Вавалон и 28-ят Шумер, докато се стигне до Адам и Ева. Ама, тогава внимавайте, защото пак ще изскочат макетата и отиде ...
Рюрикови са викинги , бе наш !! От 750 до 1050 играят Първостепенна роля в Юръп . Нема Париж , нема Уесекс , нема Петър Делян ( разбираш ме ) . ПЪРВОСТЕПЕННА !!! И прават държава Великая и Могучая с помоща на ТЪЛПАТА (славяни ) - добри форекс играчи , а ??
Баце, ти като че ли си леко ''докоснат'' . От най-всевишния Император. GROSS ти е преподал в 3 реда историята человеческа от към то 400 г н.е. до днешни дни. Че сме велики и създали повече държава от всеки друг - така е ! Ама и Рюрикови са ''башмайстори'' .
Възпитан съм и всеки има право да вярва, в каквото иска: че небето е синьо, водата мокра и фрочие ....
Едно е да създаваш държави, друго е си част от тях и после да избиеш другите, щото лафчето, че с теб започнал света и с теб ще свърши - не фърфят.
П.П. Знаем лайсната и за Рюрик - хубави момчета, ама пак българчета излезнаха и затова смениха лайсната. Сега ще се правят на сармати от северните пещери. Хем е по-древно, хем кой ще им го оспори.
Кофти, че и сарматите са българчета и така ... После пробваха с кимерите, ама пак греда - ма'а им коп*ута и те излязахо вулгарикос.
---------------------------------------------------------------------------
П.П.П. Бих им препоръчал да пробват с яйцата от дизинозаври, тъй като е ясно, че след това ще се появят бозайниците и хората.
Та, колхозниците направо да пишат за произход яйце от динозавър и да се приключва. Само макетата да не разберат, че ще скочат на кого са били първите яйца и ще стане бой. Така започват всички световни войни - между макетата и манголците, щото не могат да се разберат от кого е произлязло нящу си ....
Не ми се изпада в полемики за поредните "опорки", спуснати от масква.
Кой какъв е, се вижда много ясно от цял свят и то рязко контрастира с бг пропагандата и лозунгите.
Но продължавай и вярвай, в каквото искаш. Благодаря за препоръката по БГ история, ще я имам предвид
Баце, ти като че ли си леко ''докоснат'' . От най-всевишния Император. GROSS ти е преподал в 3 реда историята человеческа от към то 400 г н.е. до днешни дни. Че сме велики и създали повече държава от всеки друг - така е ! Ама и Рюрикови са ''башмайстори'' .
През цялото време сме били васали на византииския император...
на българския хан са давали сан ..кесар...най много...
Ако се занимаваш с миранди ,отиде ти следащата година....
човек без работа и знания....
Бе, в цял свят знаят, че Цар е повече от кинг, тоест императорът за Европа е само един. И за Азия има още един ( япоснският ). Какъв ужас - този за Европа бил болгарският и столицата била София
П.П. Говори си за некви тюркски ханове от Алтай. Аз съм българин и нямам нищо общо нито с тюрки, нито с некви техни ханове. Бъди здрав! ( толерантен съм към турашките етноси и не ми пречат )
Империя е Византия/ РИМ2/.Русия има претенцията да е /РИМ 3/ наследник на
Константинополският престол.Виж учебниците по история никъде не пише за
България като империя,а за първо,второ и трето Българско царство.
Не ми се изпада в полемики за поредните "опорки", спуснати от масква.
Кой какъв е, се вижда много ясно от цял свят и то рязко контрастира с бг пропагандата и лозунгите.
Но продължавай и вярвай, в каквото искаш. Благодаря за препоръката по БГ история, ще я имам предвид
Коментар