IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
    поста е за маранди- а бе байно ти знаеш ли къде на картата е индия че приказваш глупости- в индия не са чували дори за бг, ти искаш да станели българи. Поне като не пишеш изглеждаш по умен
    Ти вземи прочети малко приятелю!!!!
    Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
      Стига с тия индиянски българи,нашите ни стигат,виждаш какво чудо е.
      поста е за маранди- а бе байно ти знаеш ли къде на картата е индия че приказваш глупости- в индия не са чували дори за бг, ти искаш да станели българи. Поне като не пишеш изглеждаш по умен

Коментар

• Руснаците биха били приети в НАТО в случай, че спазят две условия. Трябва да приемат западните ценности и да признаят териториалните граници в Европа от преди нападението над Украйна. Приемането на Русия зависи от самата нея. Необходимо е да има добросъседски отношения със другите държави, което включва и изтегляне на окупационните и войски от независими Украйна, Грузия и Молдова. Чак тогава би могла да кандидатства и да бъде приета. Отказа да бъде в НАТО е неин избор и не може да се чувства обидена, че е останала в страни.
        Надявам се, че съм ти бил полезен.[/QUOTE]

За другите глупости няма да говоря, но това е връхтъ- 2 години след създаване на нато руснаците искат да се присъединят- искането е отклонено. Когато дойде горби или при елцин също се говореше за нато - отново е отклонено искането. Просто нато за да съществува му е нужен противник- това е просто военен блок- ако няма противници защо да съществува, срещу кого ще се бори. И ето руснаците са удобен противник, още повече че според някой анализатори- бжежински- следващата война ще бъде срещу русия и за сметка на русия. Отделно сега се формира фронт по границите на русия- като започнеш от финландия и стигнеш до бг се нагнетява истерия че олеле мале утре руснаците ни нападат. А руснаците и хабер си нямат от такива нападения. Но платените и красиви протестъри/ защо не употребяват политиците ни бг език/ са се вкопчили в русия и това че тя ще ни нападне. Но удобно пропускат как биха се казвали ако не са били руснаците. Та това е за руснаците и нато
        Ако не си съгласен пиши пак, ще ти изнеса още една лекция

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          https://www.helikon.bg/ebooks/614/-%...002144760.html

В електронен вариант е само засега. Линк към търговеца директно, където е малко неудобно направена услугата за хора, които не са я ползвали досега по този начин.

За хартия ще видим, работи се. Поздрави!
          Мерси,подкрепям те за позицията.Споделяш мислите ми!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
            Пич кажи коя е книгата,фен съм!
            https://www.helikon.bg/ebooks/614/-%...002144760.html

В електронен вариант е само засега. Линк към търговеца директно, където е малко неудобно направена услугата за хора, които не са я ползвали досега по този начин.

За хартия ще видим, работи се. Поздрави!

Коментар

Нищо не твърдя, че разбирам, но понеже съм автор на книга за БГ история в лек фентъзи стил, мога само да твърдя, че ми се налага да чета много, да се проверят нещата от много източници и артефакти, да се балансира по елементите, понеже говорим за детска приказка.

Описано е в книгата как е станал номера на китайката и няма как да си играя да пускам тук 170 страници, че и с обяснения навсякъде защо това е било така. Въпросът е неграмотно зададен, понеже преход между политеистичната реглигия на т.нар. елини ( които всъщност са траки ), за първи път е премахнат от българите и се налага монотеистичната религия, която е днес се свързва с юдеизъм, християнство и ислям.

Няма как да се отговори на някого, който не прави разлика между Господ и Бог/ове ... и задава подобен неграмотен въпрос, понеже в БГ митология има и много полу-божества, които са влияние от т.нар. тракийци, които не били българи - те били някакви варвари езичници ( поне така твърдят вашите евреите учени от БАН ) .

П.П. Момент, че бачкам и имам нещо да довърша.
              Пич кажи коя е книгата,фен съм!

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                Маранди, а пък Гросс те използва да се ограмотява.
                Червени радио-точки няма как да бъдат ограмотени. Затова Айнщайн е казал: По-лесно е да се разбие атома, отколкото един човешки предразсъдък.

П.П. Букурещ бил заради буковите гори като име ...

.... предполагам Белград не е равно на Бял град ( на изкилферчен булгарски ). Киев не идва от Кий ( брата на Кубрат ) и другото му име Бащу ( прякор на самия Кубрат ).

Въобще стой та гледай ... още малко ще каже, че българите са кръстени на река Волга ( волгарите ), а не е обратното: че те кръщават реката.

Защо ми е толкова смешно се чудя. Казваш му на момчето, че цял живот е лъган нагло от червените кхмери и то пак не вярва и се кикери
                Last edited by marandi; 18.03.2016, 00:48.

Коментар

• Маранди, а пък Гросс те използва да се ограмотява.
                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Кефят ме подобни цървули, които не правят разлика между монотеизъм и многобожие. Ето да сричаш, че работя ти казах и ще ти обърна внимание след малко, просто ме прекъсваш в момента и споменах, че не е възпитано най-малкото.
                    ------------------------------------------------------
                    Ето да си сричаш, че ми трябват още няколко минути да свърша и ще ти отделя внимание.
                    ---------------
                    Името Букурещ означава „има българи”, защото са основателите му
                    https://www.facebook.com/ziezibook/p...403881961059:0

Цитат:
                    Според персийски автори сватбата на Александър Македонски с Роксана е станала в град Балкх – столицата на обединените под въздействието на пълководеца две български страни.

Преселилите се по-късно на Балканския полуостров българи (преди идването на Аспарух) основават селището Бухар-есть (има булгари), което е предшественик на днешния Букурещ (на руски език румънската столица и до днес се казва Бухарест, б.р.).
                    -------------------------------------------------------
                    П.П. Сричай сега и после ще те препитам по религиите. По принцип са чувствителна тема и затова съвсем необдичиво са споменати в книгата. Идеята е да има позитив и да се изкефи всеки от азиатския, европейския, хамериканския и до пазар Антрактида. Затова нещата са предадени като приказва в този вариант.

След малко ида и да си се подготвил.
                    Букурещ е граден по време на Крум и Омуртаг и идва от буковина,букова гора.

Коментар

Гледам ,че те затруднява и реших да ти пусна 4 вариянта.
                      1 Тангра
                      2 Один
                      3 Зороастър
                      4Ташунко сапа
                      Кой от изброените е?
                      Кефят ме подобни цървули, които не правят разлика между монотеизъм и многобожие. Ето да сричаш, че работя ти казах и ще ти обърна внимание след малко, просто ме прекъсваш в момента и споменах, че не е възпитано най-малкото.
                      ------------------------------------------------------
                      Ето да си сричаш, че ми трябват още няколко минути да свърша и ще ти отделя внимание.
                      ---------------
                      Името Букурещ означава „има българи”, защото са основателите му
                      https://www.facebook.com/ziezibook/p...403881961059:0

Цитат:
                      Според персийски автори сватбата на Александър Македонски с Роксана е станала в град Балкх – столицата на обединените под въздействието на пълководеца две български страни.

Преселилите се по-късно на Балканския полуостров българи (преди идването на Аспарух) основават селището Бухар-есть (има булгари), което е предшественик на днешния Букурещ (на руски език румънската столица и до днес се казва Бухарест, б.р.).
                      -------------------------------------------------------
                      П.П. Сричай сега и после ще те препитам по религиите. По принцип са чувствителна тема и затова съвсем необдичиво са споменати в книгата. Идеята е да има позитив и да се изкефи всеки от азиатския, европейския, хамериканския и до пазар Антрактида. Затова нещата са предадени като приказва в този вариант.

След малко ида и да си се подготвил.

Коментар

1 Тангра
                        2 Один
                        3 Зороастър
                        4Ташунко сапа
                        Кой от изброените е?
                        Гросс, ограмотяването очевидно не ти се отдава, та я кажи какво мислиш за преврата в Хуйлостан който според някои е започнал на 13 март?
                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Ти като ги разбираш нещата я кажи как се е казвал върховният бог на българите
                          преди приемането на християнството?
                          1 Тангра
                          2 Один
                          3 Зороастър
                          4Ташунко сапа
                          Кой от изброените е?

Коментар

Нищо не твърдя, че разбирам, но понеже съм автор на книга за БГ история в лек фентъзи стил, мога само да твърдя, че ми се налага да чета много, да се проверят нещата от много източници и артефакти, да се балансира по елементите, понеже говорим за детска приказка.

Описано е в книгата как е станал номера на китайката и няма как да си играя да пускам тук 170 страници, че и с обяснения навсякъде защо това е било така. Въпросът е неграмотно зададен, понеже преход между политеистичната реглигия на т.нар. елини ( които всъщност са траки ), за първи път е премахнат от българите и се налага монотеистичната религия, която е днес се свързва с юдеизъм, християнство и ислям.

Няма как да се отговори на някого, който не прави разлика между Господ и Бог/ове ... и задава подобен неграмотен въпрос, понеже в БГ митология има и много полу-божества, които са влияние от т.нар. тракийци, които не били българи - те били някакви варвари езичници ( поне така твърдят вашите евреите учени от БАН ) .

П.П. Момент, че бачкам и имам нещо да довърша.
                            Last edited by marandi; 17.03.2016, 23:36.

Коментар

С хора, които ми дуднат нон-стоп, че БГ не било империя какво мога да си кажа? Стават вие директно.

Тук някакви колеги ми дуднат за ханове, за тюрски произход от Алтай ( Сибир ). Тия неща ви стояха до 2014 година по всички официални сайтове на институциите ( като Външно министерство, Президенстсво и фрочие ).

Какво мога да си кажа с подобна неграмотна паплач, която ми препоръчва да съм прочетял нещо? Казах, че не съм с тюркски произход, не съм от Алтай ( Сибир ) и никога не ме е управлявал някакъв си хан.

П.П. Хан е титла за тюркските народи и затова се говори за еди кой си хаганат. Кога БЪЛГАРИЯ се е наричала хаганат, че тук някакви идиоти ми пишат глупости за ханове? Да покажат поне една карта или надпис, където пише БГ хаганат, та белким се ограмотя.

Благодаря за турашко/манголската оферта, ама не съм такъв. Сори!

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
                                Абе , Шишков ( знам че готвенето ти е мерак ) , що говориш за НАС . със формата ''ВАС'' . Резняче ли си ? Имам пластик приятел - ще настави . Не страхуися !
                                С хора, които ми дуднат нон-стоп, че БГ не било империя какво мога да си кажа? Стават вие директно.

Тук някакви колеги ми дуднат за ханове, за тюрски произход от Алтай ( Сибир ). Тия неща ви стояха до 2014 година по всички официални сайтове на институциите ( като Външно министерство, Президенстсво и фрочие ).

Какво мога да си кажа с подобна неграмотна паплач, която ми препоръчва да съм прочетял нещо? Казах, че не съм с тюркски произход, не съм от Алтай ( Сибир ) и никога не ме е управлявал някакъв си хан.

П.П. Хан е титла за тюркските народи и затова се говори за еди кой си хаганат. Кога БЪЛГАРИЯ се е наричала хаганат, че тук някакви идиоти ми пишат глупости за ханове? Да покажат поне една карта или надпис, където пише БГ хаганат, та белким се ограмотя.

Благодаря за турашко/манголската оферта, ама не съм такъв. Сори!
                                Last edited by marandi; 17.03.2016, 22:26.

Коментар

Working...
                                X