Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 24.08.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеСтига с тия индиянски българи,нашите ни стигат,виждаш какво чудо е.
Коментар
-
Руснаците биха били приети в НАТО в случай, че спазят две условия. Трябва да приемат западните ценности и да признаят териториалните граници в Европа от преди нападението над Украйна. Приемането на Русия зависи от самата нея. Необходимо е да има добросъседски отношения със другите държави, което включва и изтегляне на окупационните и войски от независими Украйна, Грузия и Молдова. Чак тогава би могла да кандидатства и да бъде приета. Отказа да бъде в НАТО е неин избор и не може да се чувства обидена, че е останала в страни.
Надявам се, че съм ти бил полезен.[/QUOTE]
За другите глупости няма да говоря, но това е връхтъ- 2 години след създаване на нато руснаците искат да се присъединят- искането е отклонено. Когато дойде горби или при елцин също се говореше за нато - отново е отклонено искането. Просто нато за да съществува му е нужен противник- това е просто военен блок- ако няма противници защо да съществува, срещу кого ще се бори. И ето руснаците са удобен противник, още повече че според някой анализатори- бжежински- следващата война ще бъде срещу русия и за сметка на русия. Отделно сега се формира фронт по границите на русия- като започнеш от финландия и стигнеш до бг се нагнетява истерия че олеле мале утре руснаците ни нападат. А руснаците и хабер си нямат от такива нападения. Но платените и красиви протестъри/ защо не употребяват политиците ни бг език/ са се вкопчили в русия и това че тя ще ни нападне. Но удобно пропускат как биха се казвали ако не са били руснаците. Та това е за руснаците и нато
Ако не си съгласен пиши пак, ще ти изнеса още една лекция
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеhttps://www.helikon.bg/ebooks/614/-%...002144760.html
В електронен вариант е само засега. Линк към търговеца директно, където е малко неудобно направена услугата за хора, които не са я ползвали досега по този начин.
За хартия ще видим, работи се. Поздрави!Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнениеПич кажи коя е книгата,фен съм!
В електронен вариант е само засега. Линк към търговеца директно, където е малко неудобно направена услугата за хора, които не са я ползвали досега по този начин.
За хартия ще видим, работи се. Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеНищо не твърдя, че разбирам, но понеже съм автор на книга за БГ история в лек фентъзи стил, мога само да твърдя, че ми се налага да чета много, да се проверят нещата от много източници и артефакти, да се балансира по елементите, понеже говорим за детска приказка.
Описано е в книгата как е станал номера на китайката и няма как да си играя да пускам тук 170 страници, че и с обяснения навсякъде защо това е било така. Въпросът е неграмотно зададен, понеже преход между политеистичната реглигия на т.нар. елини ( които всъщност са траки ), за първи път е премахнат от българите и се налага монотеистичната религия, която е днес се свързва с юдеизъм, християнство и ислям.
Няма как да се отговори на някого, който не прави разлика между Господ и Бог/ове ... и задава подобен неграмотен въпрос, понеже в БГ митология има и много полу-божества, които са влияние от т.нар. тракийци, които не били българи - те били някакви варвари езичници ( поне така твърдят вашите евреите учени от БАН ) .
П.П. Момент, че бачкам и имам нещо да довърша.Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеМаранди, а пък Гросс те използва да се ограмотява.
П.П. Букурещ бил заради буковите гори като име ...
.... предполагам Белград не е равно на Бял град ( на изкилферчен булгарски ). Киев не идва от Кий ( брата на Кубрат ) и другото му име Бащу ( прякор на самия Кубрат ).
Въобще стой та гледай ... още малко ще каже, че българите са кръстени на река Волга ( волгарите ), а не е обратното: че те кръщават реката.
Защо ми е толкова смешно се чудя. Казваш му на момчето, че цял живот е лъган нагло от червените кхмери и то пак не вярва и се кикериLast edited by marandi; 18.03.2016, 00:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеКефят ме подобни цървули, които не правят разлика между монотеизъм и многобожие. Ето да сричаш, че работя ти казах и ще ти обърна внимание след малко, просто ме прекъсваш в момента и споменах, че не е възпитано най-малкото.
------------------------------------------------------
Ето да си сричаш, че ми трябват още няколко минути да свърша и ще ти отделя внимание.
---------------
Името Букурещ означава „има българи”, защото са основателите му
https://www.facebook.com/ziezibook/p...403881961059:0
Цитат:
Според персийски автори сватбата на Александър Македонски с Роксана е станала в град Балкх – столицата на обединените под въздействието на пълководеца две български страни.
Преселилите се по-късно на Балканския полуостров българи (преди идването на Аспарух) основават селището Бухар-есть (има булгари), което е предшественик на днешния Букурещ (на руски език румънската столица и до днес се казва Бухарест, б.р.).
-------------------------------------------------------
П.П. Сричай сега и после ще те препитам по религиите. По принцип са чувствителна тема и затова съвсем необдичиво са споменати в книгата. Идеята е да има позитив и да се изкефи всеки от азиатския, европейския, хамериканския и до пазар Антрактида. Затова нещата са предадени като приказва в този вариант.
След малко ида и да си се подготвил.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеГледам ,че те затруднява и реших да ти пусна 4 вариянта.
1 Тангра
2 Один
3 Зороастър
4Ташунко сапа
Кой от изброените е?
------------------------------------------------------
Ето да си сричаш, че ми трябват още няколко минути да свърша и ще ти отделя внимание.
---------------
Името Букурещ означава „има българи”, защото са основателите му
https://www.facebook.com/ziezibook/p...403881961059:0
Цитат:
Според персийски автори сватбата на Александър Македонски с Роксана е станала в град Балкх – столицата на обединените под въздействието на пълководеца две български страни.
Преселилите се по-късно на Балканския полуостров българи (преди идването на Аспарух) основават селището Бухар-есть (има булгари), което е предшественик на днешния Букурещ (на руски език румънската столица и до днес се казва Бухарест, б.р.).
-------------------------------------------------------
П.П. Сричай сега и после ще те препитам по религиите. По принцип са чувствителна тема и затова съвсем необдичиво са споменати в книгата. Идеята е да има позитив и да се изкефи всеки от азиатския, европейския, хамериканския и до пазар Антрактида. Затова нещата са предадени като приказва в този вариант.
След малко ида и да си се подготвил.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеГледам ,че те затруднява и реших да ти пусна 4 вариянта.
1 Тангра
2 Один
3 Зороастър
4Ташунко сапа
Кой от изброените е?Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеТи като ги разбираш нещата я кажи как се е казвал върховният бог на българите
преди приемането на християнството?
1 Тангра
2 Один
3 Зороастър
4Ташунко сапа
Кой от изброените е?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеТи като ги разбираш нещата я кажи как се е казвал върховният бог на българите
Описано е в книгата как е станал номера на китайката и няма как да си играя да пускам тук 170 страници, че и с обяснения навсякъде защо това е било така. Въпросът е неграмотно зададен, понеже преход между политеистичната реглигия на т.нар. елини ( които всъщност са траки ), за първи път е премахнат от българите и се налага монотеистичната религия, която е днес се свързва с юдеизъм, християнство и ислям.
Няма как да се отговори на някого, който не прави разлика между Господ и Бог/ове ... и задава подобен неграмотен въпрос, понеже в БГ митология има и много полу-божества, които са влияние от т.нар. тракийци, които не били българи - те били някакви варвари езичници ( поне така твърдят вашите евреите учени от БАН ) .
П.П. Момент, че бачкам и имам нещо да довърша.Last edited by marandi; 17.03.2016, 23:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеС хора, които ми дуднат нон-стоп, че БГ не било империя какво мога да си кажа? Стават вие директно.
Тук някакви колеги ми дуднат за ханове, за тюрски произход от Алтай ( Сибир ). Тия неща ви стояха до 2014 година по всички официални сайтове на институциите ( като Външно министерство, Президенстсво и фрочие ).
Какво мога да си кажа с подобна неграмотна паплач, която ми препоръчва да съм прочетял нещо? Казах, че не съм с тюркски произход, не съм от Алтай ( Сибир ) и никога не ме е управлявал някакъв си хан.
П.П. Хан е титла за тюркските народи и затова се говори за еди кой си хаганат. Кога БЪЛГАРИЯ се е наричала хаганат, че тук някакви идиоти ми пишат глупости за ханове? Да покажат поне една карта или надпис, където пише БГ хаганат, та белким се ограмотя.
Благодаря за турашко/манголската оферта, ама не съм такъв. Сори!
Коментар
-
Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнениеАбе , Шишков ( знам че готвенето ти е мерак ) , що говориш за НАС . със формата ''ВАС'' . Резняче ли си ? Имам пластик приятел - ще настави . Не страхуися !
Тук някакви колеги ми дуднат за ханове, за тюрски произход от Алтай ( Сибир ). Тия неща ви стояха до 2014 година по всички официални сайтове на институциите ( като Външно министерство, Президенстсво и фрочие ).
Какво мога да си кажа с подобна неграмотна паплач, която ми препоръчва да съм прочетял нещо? Казах, че не съм с тюркски произход, не съм от Алтай ( Сибир ) и никога не ме е управлявал някакъв си хан.
П.П. Хан е титла за тюркските народи и затова се говори за еди кой си хаганат. Кога БЪЛГАРИЯ се е наричала хаганат, че тук някакви идиоти ми пишат глупости за ханове? Да покажат поне една карта или надпис, където пише БГ хаганат, та белким се ограмотя.
Благодаря за турашко/манголската оферта, ама не съм такъв. Сори!Last edited by marandi; 17.03.2016, 22:26.
Коментар
Коментар