IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Х_У, моля за отговор в "До Инвесторбг".

    Коментар


    • Ivan2015 - Inform

      Всяческо изместване на темите за БЪЛГАРСКАТА политика и взиране в проблемите на руската...било то, колко паланки са с намален стандарт на живот или ...с колко е намалял чорапооборота в някоя руска чорапопродавница...
      За каквото им плащат ... няма значение, че са българи, че форумът е български, че мизерията в България никак не е малка, благодарение на продажните ни политици...
      Last edited by X_Y; 12.08.2016, 18:04.

      Коментар


      • Руска медия съобщи, че днес централната банка на Русия е отнела лиценза за банкова дейност на още една банка в Русия. Според данни от същата медия от началото на 1991г. до сега над 2400 банки в Русия са прекратили банковата си дейност поради отнемането на лиценза им за банкова дейност или поради ликвидация.

        http://www.banki.ru/news/lenta/?id=9134864
        http://www.banki.ru/banks/memory/
        Last edited by Ivan2015; 16.08.2016, 13:20.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          Българската журналистика е тъжка гледка!!!
          Трагикомедия!

          Виктор Николаев от НоваТВ се сочи за журналист със самочувствие и опит в политическите интервюта. Поне така го "рекламират".

          Тази сутрешното му интервю с Б.Борисов е СРАМ за четвъртата власт.
          Срам и позор.

          Задава уж, актуалните щекотливи въпроси, но Борисов го прекъсва, измества въпроса и надълго и широко си говори "неговите си работи"...
          ........................................
          Ето го днешното т.н. интервю

          Борисов: Аз съм изключително притеснен
          „Белене трябва да се строи, тя вече не е хипотеза”, категоричен е премиерът
          http://www.vesti.bg/bulgaria/politik...tesnen-6057439

          А кой ще плати 6 годишното мотаене на Б.Борисов???
          Едно видео от съседна Гърция, в което на стола за Отговори е премиера и отговаря, включително в последния час (от близо 3) на граждани в студиото.
          За съжаление, потърсих набързо и не открих варианта с англ. субтитри...но, който иска ще потърси повече

          https://www.youtube.com/watch?v=IXDi3rawOMI

          тук извадена частта с въпросите на ДЕМОса....в ....демокрацията
          https://www.youtube.com/watch?v=nI73xbRFMGY

          Предаването е ежеседмично политическо, гостуващите политици, често отговарят освен на въпроси на водещия и на още няколко журналисти, седнали на кръглата маса... И задължителна част - директни въпроси на граждани - удобни, неудобни - отговарят.

          Примери от други източни и западни "демокрации" също бол.

          КОГА И У НАС?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
            Хайде точно руснаците да не ми говорите за избор на "началник", защото това е моята родина, а не вашата. Аз от "началник" нямам нужда. Нито от по-голям "брат". НАТО е нужно единствено за те опази временно от такива "братя". Но извън това първата ти задача е да можеш се пазиш сам, а не да си сменяш периодично "братята". ЕС е нещо друго, то е общност на държави, към които ние естествено принадлежим в културно-исторически аспект/както и Русия впрочем/. Когато нещо не ни харесва там трябва да го променяме отвътре. Ако съвсем почне да не ни харесва- ами вземаш си шапката и си тръгваш, някои вече го правят.
            Българския народ принадлежи към православната цивилизация, още повече. Когато Аристотел е учил Александър Македонски на история, изкуство, архитектура предците на Меркел и Оланд са мучали у раските....

            ЕС е проект, който няма бъдеще... ЕС 4-ти Райх се появи като проект, когато Русия беше на колене. В момента ЕС е между англо-сакския и руския чук и наковалня и следва ЕвроХалифат. В който европейски буркан ще остане мюсюлманския плъх, незаразен от толерантност и педерастия, ще унищожи меките европейски китки

            А с тоя провинциализъм, комплекси и хъшовски патос докарахте народа за 25години на смъртен одер... Диагноза е смърт, дали след 10 години, дали след 20 години...

            Коментар


            • Хайде точно руснаците да не ми говорите за избор на "началник", защото това е моята родина, а не вашата. Аз от "началник" нямам нужда. Нито от по-голям "брат". НАТО е нужно единствено за те опази временно от такива "братя". Но извън това първата ти задача е да можеш се пазиш сам, а не да си сменяш периодично "братята". ЕС е нещо друго, то е общност на държави, към които ние естествено принадлежим в културно-исторически аспект/както и Русия впрочем/. Когато нещо не ни харесва там трябва да го променяме отвътре. Ако съвсем почне да не ни харесва- ами вземаш си шапката и си тръгваш, някои вече го правят.

              Коментар


              • Днес чух в колата част от интервю на Б.Борисов. Направи ми силно впечатление. За пръв път политик от такъв ранг каза много неща по начин, който не спести никакви истини. Става дума за предаването на онзи турчин. След него задърдори платеният от Хелзинкския комитет и веднага дръпнах шалтера.
                С една дума, едно към едно ни бе казано, че съдбата на един чужд гражданин изобщо е несъизмерима като тежест с проблемите, които биха могли да възникнат за българските граждани, ако този човек не бе предаден на турските власти.
                Преди няколко дни бях баннат за 24 часа, защото отправих упреци към съфорумник за това, че има мръсен език, държи се арогантно и т.н. Вярно, не го направих по най- подходящия начин и не се сърдя на админите. Сега бих призовал за друго. Когато се говори за политици (Борисов, Плевнелиев, Путин, Ердоган, Обама...който и да е), да не се използват ругателства и обиди. Няма да станем по-убедителни в доводите си, а това сваля силно нивото на форума. Интелигентният човек винаги оставя място за съмнения - това дава възможност да се води диалог, да се научи нещо. Само силно индоктринираните и прости хора са твърдо убедени в позициите си, винаги всичко знаят и не оставят място за разсъждения. Надявам се, че попръжните стил Гочооолу-Дочоолу ще намалеят след този мой пост.
                Партия была, есть и будет есть!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                  Сигурно ще сме, но на мен не ми пука особено за демокрацията. За сметка на това ми пука дали властта в тази държава е на моя страна или на путинова, ердоганова или някой друг "началник". След като изрежем туморите ще имаме цялото време на света да си играем на демокрация.
                  Пука ти, пука... Колко да ти пука? Пукането ти се свежда до избор на господар, като си пропуснал да изброиш в списъка на господарите ти, бруксел и фашингтон... На подсъзнателно ниво чувстваш, че държавата е загубила субектност, но никога няма да можеш да стигнеш до причините за това, винаги ще коментираш следствието...

                  Винаги ще са ти виновни комунистите, държавна сигурност и т.н. ЗАЩО? ЗАЩО? ЗАЩО? Ами ти никога няма да бъдеш субект, ти винаги ще бъдеш обект на управление

                  Коментар


                  • Дънекова: Исках да скоча от 16-ия етаж

                    -Някога представяла ли си си, че ще дадеш положителна проба и то на олимпиада?
                    - Когато пристигнах в Рио си казах "Е, вече никой не може да ме спре", но съдбата си направи лоша шега с мен. Никой не идва на олимпиада, за да си представя, че ще го хванат. Обикновенно трудното е докато дойдеш. Но те измислиха нови методи за по бедни и малки страни като нас.

                    - Как реагира когато разбра, че пробата ти е положителна?
                    - В първия момент си помислих, че е шега. Даже се изсмях. После поисках да се хвърля от 16-ия етаж. После се надявах да е една огромна грешка и си мислих, че след това ще ми се извинят. След това започна едно дълго плакане, докато почти не бях на прага да полудея. След това дойде момента в който си казах, че живота не свършва с това. И сега се опитвам да се съхраня психически в дългосрочен план.

                    - Ако бъдеш наказана за 4 години, каквато е практиката какво ще правиш след Рио?
                    - Първо искам да се прибера, защото тук не мога да мисля трезво върху ситуацията. И когато всичко улегне в мен самата ще мисля как да си подредя живота.

                    - Според теб има ли някаква нагласа срещу атлетите от източна Европа след допинг скандала с руските атлети?
                    - Ако аз не съм доказателство за това здраве му кажи. Днес когато излязоха руснаците на басейна цялата публика започна да ги освирква, а публиката е преди всичко Америка. Това не е олимпизъм и олимпийски игри. Това е англо говорящ свят, който иска да докаже че е супер нация. А нали всички сме равни? Елате в селото и вижте обзавеждането на големите и богати страни, и вижте къде живее източна Европа.

                    - Какво е бъдещето на спорта тогава според теб?
                    - Не се оправдавам. Аз съм вече извън играта и може би трябва да им благодаря, че се прибирам преди да са ме ограбили, отвлекли или застреляли. Бъдещето е в тяхните ръце и за тяхните състезатели. Само че на мен никой няма да ми върне състезанието, което вече загубих и труда който отиде на вятъра. Както и никой не може да върне световната титла на Габи от Портланд.

                    Цялото интервю

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Shar Разгледай мнение
                      ...
                      Демокрация има в Западна Европа, Северна Америка и Австралия.
                      ...
                      Този американец друго казва:

                      Вашингтон унищожава света

                      В Америка няма демокрация. Има власт на олигархията
                      ...
                      Съединените щати не са демокрация. Те са олигархия. САЩ се управляват от няколко мощни икономически групировки с частни интереси. Най-важните са: военният сектор/секторът за сигурност, Уолстрийт и мегабанките, израелското лоби, агробизнесът (например "Монсанто") и добивните индустрии (енергетиката, минното дело, дърводобивното). Тези заинтересовани групи разполагат с големите пари и осигуряват основата част от средствата за политическите кампании на кандидатите за Конгреса и президентския пост. Тези, които бъдат избрани, са задължени да следват интересите на групите, платили за политическите им кампании, а не тези на избирателите.

                      Ето защо американското правителство редовно прави неща, за които няма политическа подкрепа. То служи на тези, които назначават длъжностните лица на държавни позиции. Роналд Рейгън беше последният президент, който имаше някаква свобода от групировките с частни интереси.
                      ....
                      Администрацията на Клинтън едностранно нарушава дововора с Москва от 1990г., в който се договаря връщането на Източна Германия и в замяна се обещава -
                      да няма експанзия на НАТО в източните страни и да не се разполагат бази до границите на Русия.

                      ...
                      http://www.paulcraigroberts.org/2014...craig-roberts/
                      Paul Craig Roberts

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                        е убаво де... ако се фърлим със сопи(ако праелно съм те разбрал), да унищожаваме властта (която се намира там, където Е, след демократично проведени и признати от целокупната демократична обшнос избори), нема ли да сме антидемократични ?
                        Зависи
                        Преди 2-3 години си играха на протести и пълен бойкот на работата на парламента, такъв перманентен театър на липса на кворум никоя "демокрация" не е виждала )
                        И западните посланици им харесваше.
                        Чудя се ... как ли би реагирал Кери, ако заиграят тук сопи...дали спонтанно на мига би казал "Само приемственост да има"

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          Научи първо значението на думата!
                          С какво право си позволяваш да се държиш наставнически и/или надменно?
                          Или мислиш, че ти знаеш, какво е демокрация или каквото и да е, а другите трева пасат?
                          Или ако мислиш да ми ръсиш мъдрости, като това, че "силата на народа" е доказана от честните и справедливи избори на които ние сами си ги избираме, просто няма нужда да продължаваме дискусията.
                          По тая мишоконстантиновска, "математическа" логика, демокрация има и в Куба, Венецуела....или централно африканските канибалски държави, където пак има "честни, открити и справедливи избори".

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                            много Ви благодаря...
                            добре.
                            от написаното, само не става ясно, комунистите, свалихме ли ги или още са на власт ?
                            И,.. един, чисто теоретически въпрос...
                            има ли някаква хипотетична ситуация, при която, за нещо (каквото и да е), да не са виновни те ? (комунистите)

                            нит съм комунис, нит съм антикомунис... най-добронамерено и градивно - само питам
                            Още са на власт.
                            Не са виновни те, а ние останалите, че не ги накарахме сега да са в положението на националсоциалистите, след 45-та.
                            Други въпроси?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Shar Разгледай мнение
                              Грешка. Но е нормално за някой, който никога не е живял в демокрация да греши, така че не ти се сърдим.
                              Демокрация има в Западна Европа, Северна Америка и Австралия.
                              В страни, като България и русия има само посткомунизъм, при който бившата комуновърхушка, окрала "всичката пара на света" се окопа, не получи заслуженото си веднага след сдаването (поне формално) на политическата власт и сега отново е на главите ни, заедно със синчета и внучета.
                              Научи първо значението на думата!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                                е убаво де... ако се фърлим със сопи(ако праелно съм те разбрал), да унищожаваме властта (която се намира там, където Е, след демократично проведени и признати от целокупната демократична обшнос избори), нема ли да сме антидемократични ?
                                Сигурно ще сме, но на мен не ми пука особено за демокрацията. За сметка на това ми пука дали властта в тази държава е на моя страна или на путинова, ердоганова или някой друг "началник". След като изрежем туморите ще имаме цялото време на света да си играем на демокрация.

                                Коментар

                                Working...
                                X