IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Гагарин, много те обичахме!
    Защо в Русия не харесват Илон Мъск?

    от Оля Петрукович Юли 29 2016
    Ако направим запитване сред руснаците, кой е най-големият враг на народа, ще победи президентът на САЩ. Няма значение, кой точно. В действителност обаче, главният враг на Русия е инженер, бизнесмен и иноватор. Казва се Илон Мъск. Милиардерът, който представлява сериозна икономическа заплаха за Русия.

    Инженерът Илон Мъск създава бъдещето в много по-голяма степен от всеки един президент. Политиците по-често тласкат света назад, а Мъск показва пътя напред. Зоните на влияние в съвременния свят се определят не само от държавните глави, но и от такива хора като Стив Джобс и Илон Мъск.

    Илон Мъск полага пътя към епохата на машините и сбъдва мечтите на научната фантастика. Да говорим за едно негово дело е просто некоректно. SpaceX, PayPal, Tesla Motors, Solar City, Hyperloop, Gigafactory - за всеки от проектите може да се напише отделна бизнес биография.

    Пред очите ни се строи корпорация на бъдещето. Мъск сглобява гигантски пъзел и създава цяла промишлена екосистема, елементите на която взаимодействат помежду си по естествен начин. Tesla прави акумулатори, които Solar City може да продаде на крайния потребител. Solar City осигурява слънчеви батерии на безплатните станциите за зареждане на Tesla. Притежателите на Tesla Model S редовно избират живот “стил Мъск” и оборудват домовете си със слънчеви панели. Tesla и SpaceX също си помагат взаимно, като разменят знания и материали.

    Илон Мъск вече обяви за създаването на слънчевa батерия Powerpack 100 квт/ч. Средно американско семейство харчи три пъти по-малко енергия дневно. Такива батерии могат да помогнат на планетата да премине към възобновяема енергия, което ще съсипе петролните компании. Разбира се, че Русия не e доволна от изобретенията на Мъск. И докато всички коментират, той ежедневно опровергава скептиците.

    Първият в света частен космически кораб Dragon и ракетата Falcon изместват руските “Съюз” и “Протон”. Компанията SpaceX три пъти удачно приземява елементи от ракетата носител Falcon 9 на платформа в Атлантически океан и веднъж на космодрум.

    От своя страна, Русия побърза да обяви, че ще създаде по-евтин аналог на ракетата на Илон Мъск и още през 2018 година ще изстреля “Протон Лайт” в космоса. Никой не знае обаче, дали проектът ще е успешен. Така или иначе, той изисква време, а ракетите на SpaceX вече летят.

    Днес Центърът “Хруничев” и SpaceX предлагат почти еднаква цена за изпращане на сателит на орбитата. Ако SpaceX продължи успешно да връща детайлите от ракетата Falcon 9, цената ще се снижи с около 30% и ще може да изпраща сателити, на които досега е претендирал руският “Протон”. Фактически успехът на SpaceX срива руския пазар на космическите полети.

    Години наред руснаците говорят за необходимостта от възход на науката, но на практика резултатът е нулев. Това доказва, че петролните приходи са по-важни от високите технологии, а редките опити за иновации се отхвърлят като чуждо тяло.

    Русия се гордее с изобретенията си, но защо икономически успешните инженери жънат успех в Съединените Щати? Томас Едисън, Николай Тесла, Владимир Зворикин и Игор Сикорски, Стив Джобс, Бил Гейтс. Разработката на руския електромобил “Йо” с парите на олигарха Михаил Прохоров се придружава с куп подигравки. Проектът е закрит след пет години мъка, а по света вече пътуват 80 хиляди електромобили Tesla.

    Руските олигарси изкарват милиарди от търговия със суровини и нито един не е обогатил света с полезно изобретение. Няма и частни инвестиции в космонавтиката. В Русия Илон Мъск щеше да е черна овца и засега няма основание да мислим, че скоро там ще се появи свой Иван Мъск, който да попречи на страната да изгуби някогашните лидиращи позиции в световния космически бизнес.

    Изглежда не друг, ами ватниците ще си останат тъпи, противни и мизерни ...
    Yeah

    Коментар


    • Това че си ферщее нихт никой не може да го компенсира. Бозай си млякото и както пише в подписа на един - останете си гладни останете си глупави

      Коментар


      • А при някои Ватници същият логоретичен ефект се получава и без да са злоупотребили с млечни продукти с изтекъл срок на годност...

        Коментар


        • Руска медия публикува данни от Росстат, според които през юни 2016г. производството на бензен (бензол) в Русия е намаляло с 4,6 % спрямо юни 2015г., а през първото полугодие на 2016г. производството на бензен (бензол) в Русия е намаляло с 3 % спрямо първото полугодие на 2015г.
          Изобщо не се учудвам от тези данни.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
            Пребозаването с прокиснало руско мляко води до остри стомашно чревни проблеми, преминаващи в реверсивно стомашно разстройство под формата на логорея... За едно русне става въпрос...
            http://www.aliceswonderland.eu/Alice..._Index-bg.html
            Според ООН, през 2013 г. България има Индекс за човешко развитие HDI-0,777, но заема вече 58-мо място в света. Около 58-мо място в света през 1990 г. са заемали банановите републики: Никарагуа, Перу, Еквадор, както и Турция. Днес България заема тяхното място в световната йерархия.

            Нито една страна от Източния блок, не е повишила жизнения си стандарт, след рухването на комунизма. За сметка на тях, САЩ и Германия са повишили жизнения си стандарт след 1990 г. САЩ в края на Студената война през 1990 г. с HDI-0,961 са били на 19-то място в света, по Индекс за човешко развитие. През 2013 г. САЩ (HDI-0,914) заемат 5-то място в света.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
              Колкото кубинците могат да изгонят пиндосите от Гуантанамо, толкова и турците ще могат да ги изгонят от Инджерлик... Всички се надяваме на Русия отново да спаси света от пиндо фашизма!
              Гуантанамо си принадлежи на шаш и е на тяхна територия, а другото е доколкото знам с някакъв договор за съвместно ползуване

              Коментар


              • Пребозаването с прокиснало руско мляко води до остри стомашно чревни проблеми, преминаващи в реверсивно стомашно разстройство под формата на логорея... За едно русне става въпрос...

                Коментар


                • Не само Крим, МАТО окупира част от Украйна и още МАТО трябва да се изнесе от жизненото пространство на РУСКИЯ МИР...

                  Според субективното ми мнение, най-добрия познавач на руската душа Гогол, Достоевски не се вписва никакви класации и критерии, изобщо не споменава за украински народ. По долу пуснах един линк към Тарас Булба.... Има Украйна, има Запорожие, има Новорусия, има Крим .... Народите са малоруси, ляхи, чифути, татари, южни руси, и казачеството като изблик на необятната руска душа... Казаците са храбри войни, които защитават християнската вяра и свещенната руска земя

                  Трамп вновь заявил, что готов рассмотреть вопрос о принадлежности Крыма

                  ВАШИНГТОН, 31 июл — РИА Новости. Республиканский кандидат в президенты США Дональд Трамп вновь заявил, что в случае своего избрания рассмотрит вопрос о признании Крыма российской территорией; он также отметил, что крымчане хотят быть с Россией, а не с Украиной.

                  Ранее Трамп уже говорил о том, что если станет президентом, то, возможно, рассмотрит вопросы о Крыме и снятии санкций с Москвы.

                  В интервью ABC на вопрос, собирается ли он признать Крым российским, Трамп ответил: "Я собираюсь это рассмотреть".

                  "Насколько я знаю, народ Крыма хотел бы быть с Россией, а не там, где они были (прежде). И это тоже надо рассмотреть", — добавил он.

                  РИА Новости http://ria.ru/politics/20160731/1473...#ixzz4G0T2PEjK

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                    Нищо чудно да напуснат или да ги изгонят от НАТО и май натам отиват работите.
                    Колкото кубинците могат да изгонят пиндосите от Гуантанамо, толкова и турците ще могат да ги изгонят от Инджерлик... Всички се надяваме на Русия отново да спаси света от пиндо фашизма!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                      Измамнико, скочи като ужилен,

                      Да ти кажа, мнението ти за мен не струва нищо.
                      Самия ти не струваш нищо. Паразит, който гледа да забърше некой леФ, ако намери балъци.

                      Иначе поста на руския агент ви отваря очите как да се приберете в родината си.
                      А ватето ще може да си купи каквато иска Лада.
                      А ти, КолЭга, оти ся дрЪпашъ ? Там, в ГРУ, на това ли ви учат само?
                      - "Не съм шпионин, не съм шпионин, аз руски не знам...МАМОЧКААААА/Блядь ! ! !

                      Коментар


                      • Измамнико, скочи като ужилен,

                        Да ти кажа, мнението ти за мен не струва нищо.
                        Самия ти не струваш нищо. Паразит, който гледа да забърше некой леФ, ако намери балъци.

                        Иначе поста на руския агент ви отваря очите как да се приберете в родината си.
                        А ватето ще може да си купи каквато иска Лада.
                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Само от близък приятел ставало качествен предател, а Импо'техНий не е кой-да-е. Он така рипа с/у рашата /също кокто и Хайърсъзов, прочее, и Моголикото, и Гъбарко, и Балбалонецът... макар последният някак по-ми е читав, щото не се мандахерца тук, пък и е една идея по-умерен. Виж, Ванчо Питанката, ви казвам, е 110% супер-пупер рашън хэкспертин, недаром так образован в российских неприятностях.

                          Само азъ, като явен русофилинъ, такова..., чий съм агент, че още не съм питал?
                          Обявявам ден на Агента

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            Искаш да те целуне по бузата като юда ли
                            - Доста по-надолу.
                            А за Юда-нека не бъркаме един от апостолите с Импотехина. Юда е изпълнил най-неблагодарната роля в историята, защото така е било редно да стане, бил е най-добрият ученик на Спасителя и просто е дръпнал стрелката тъй, щото Той да поеме по предначертания си път. Докато Импотех е таен ахент на Кремъл, който много ... абе, старателно се маскира, чак преиграва.

                            - хА сега, Импотехий, докажи, че не си рашки шпионинъ!
                            Last edited by Pyramid; 31.07.2016, 18:33.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                              Знаеш къде да ме цунеш ,драги, така че...
                              - Азбука на шпионина, т.1.


                              - Разбра ли, Щирлиц?
                              Искаш да те целуне по бузата като юда ли

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                                Нищо чудно да напуснат или да ги изгонят от НАТО и май натам отиват работите.
                                Де да можеше! Излизайки от НАТО, ВСЯКО военно действие на Турция с/у страна-член, ама автоматически, /би трябвало да/ активира чл.5 от Устава.
                                Да, ама не: Стратегическите интереси на Турция и НАТО за контрол над проливите, Егейско море, източния фланг на Европа и т.н. и крайната технологична изостаналост на барабския свят зверски пречат, въпреки въжделенията на "Бат'Ердо" да го цанят за лидер на Исляма. Щатите няма да го позволят. Опита ли нещо подобно, Бат'Ердо , най-вероятно, скоропостижно ще се присъедини към Създателя или там, както му викат, при балалаху-балакбарина си. Определено, няма доказателства за лелеяните 40 девственици, така че, СОРИ.
                                - Присъединявам се. Невъзможно.

                                Коментар

                                Working...
                                X