IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
    За момчетата на дядя Вася, Най-доброто ВДВ на планетата! Честит празник! Никто кроме нас!

    ГИМН ВДВ Расплескалась синева
    https://www.youtube.com/watch?v=usnF1Ne9Id0
    Кат си такъв измекяр, що не ходиш да служиш в руската армия, бе? Кво правиш тука ? Пфу!

    Ако беше Българин щеше да се гордееш, че българските десанчици преди 1944, тогава Парашутна Дружина са били най-добрите и най-подготвените воини! За това комунетата ги пращат на фронта в най-тъпите мисии за да ги избият. Страх ги е било от Българсктите Парашутисти! Те са провеждали уникални операции при приминаването ни през Югославия! Чети бе!
    Socialism -- You Make It, They Take It.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
      Лясковски с даскалици по литература избягвам да споря ....ако имаш нещо по същество казвай. Глупости не ми се четат .....
      Понеже работата на кмета е отговорна и се налага да се четат хиляди страници договори, под които да се положи подпис.

      По същество питам: Мислиш ли, че неграмотник, който прави по 10 грешки в едно изречение би бил добър избор за местната рая?

      Според мен той даже няма да знае върху какво и за какво се подписва? ( пример с общинския съветник от Столипиново ).

      П.П. Според мИня е най-добре в Политиката да се пуснат и сирийските бежанци, които изобщо няма да направят впечатление, че не говорят български език. После поканете и китайци за главатар на някое село.

      Коментар


      • Лясковски с даскалици по литература избягвам да споря ....ако имаш нещо по същество казвай. Глупости не ми се четат .....
        Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • Морки,

          като махнем копи/паста от гуглето и се спрем на интродукцията ти в първото изречение и финала ( още едно изречение ), в които изобилства от синтактични и фонетични грешки, плюс обърнат словоред и започване на изречения с малка буква след непряка реч.

          По принцип мислиш ли, че всеки неграмотен в БГ трябва да се кандидатира за кмет? Въпросът е принципен.

          П.П. Дано модерацията го остави, понеже касае цяла България и изтриването му, ще затвърди тенденцията още по-неграмотни да се кандидатират за кметове, понеже имали "жакузи" с кинтите от кака ( уж )

          Т'фа не е заяждане, а констатация за процесите, които текат в БГ и медийната им подкрепа

          Коментар


          • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
            Вица за българския казан не е случаен.Но не забравяй че мен Бог ме подготвя за него.Там ще бъда дежурен инженер и ви гарантирам на всички седесари и реформатори че ще ви варя при максимална температура.Тока и парата там никога няма да спират....
            Хич не ме е грижа за вицовете. Ко му не то няма народност!
            Добре е, че си си намерил поприще на оня свят, щото е видно, че в този нещо не ти е в ред
            Yeah

            Коментар


            • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
              Като гледам как върви гласуването за поста в ООН, май бокова няма да се види и чуе
              Вица за българския казан не е случаен.Но не забравяй че мен Бог ме подготвя за него.Там ще бъда дежурен инженер и ви гарантирам на всички седесари и реформатори че ще ви варя при максимална температура.Тока и парата там никога няма да спират....

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

                Марков, ако смяташ, че информацията за панамския канал е "еквивалентен" отговор на публикацията ми за беломорския канал, дай и "еквивалентен" отговор за ГУЛАГ.
                Всъщност давай противостоящи отговори от страни, в които има същия гнусен комунизъм и имат нещо общо със СССР, а не с напреднали и водещи страни.
                С две думи, не сравнявай опашкарите в световната класация за развитие с първите в нея.
                Просто забелязвам в теб че имаш склонност да преекспонираш грешките на Руснаците и да омаловажаваш грешките на другите държави.

                Да Гулаг е факт , но какъв е смисъла да ни го навираш постоянно. Нима т.н. развити демокрации не са правили зверства и то по - големи . Нима в САЩ не е имало робство и сегрегация ? Нима американците не са си изтребили коренното индианско население, според някои оценки 90 000 000 човека. Нима САЩ не са нападали други държави подтиквани от собствените си користни интереси.

                Нима колониалните сили от Европа дори в началото на 20 век не са правили зверства и геноцид в завладените си територии ?

                Виж има ли някоя колониална западна държава която да не се е проявила със зверства:

                - Първият геноцид на 20-ти век" е на Германия в Африка
                Унищожителната война в Намибия, водена между 1904 и 1908, представлява военно престъпление и геноцид германското колониално владичество в Югозападна Африка са избити близо 100 000 души от племената Хереро и Нама.


                - Зверствата на краля на Белгия Леополд Втори

                Той е бил един от най-заможните хора в Европа - и един от най-жестоките. Смята се, че е причинил смъртта на 10 милиона души в Конго. Белгийският крал Леополд Втори е човекът, потопил в кръв цяла една държава.

                Леополд събира войска от наемнници, отваря търговски представителства, строи пътища, железница и градове. Всичко това се прави с една-единствена цел - да заграби и изнесе от Конго колкото може повече богатства. Първоначално белгийският крал се интересува най-вече от слоновата кост. Но след като през 1888 година Джон Бойд Дънлоп изобретява пневматичната гума, изведнъж се увеличава търсенето на каучук. Войските на краля, прословутите Force Publique, състоящи се от черни наемници, започват да нападат села и да заробват местното население - докато жените биват брутално изнасилвани, мъжете събират каучук в горите. Който не предаде достатъчно каучук, бива жестоко изтезаван или направо екзекутиран.

                В един момент на Леополд му хрумва идеята да забрани на Force Publique да убива животни. Наемниците вече трябва да доказват, че всеки куршум е бил изстрелян срещу човек. За да е сигурно, че действително са убили съответния брой хора, войниците трябва да представят отрязаната ръка на мъртвеца. Но тъй като избиването на животни продължава, наемниците започват да режат ръцете и на живите. Има запазени фотографии, на които се виждат деца без крайници и огромни кошове, пълни с отрязани човешки ръци. Други снимки от онова време документират зверски екзекуции, виждат се отрязани глави, побити на колове.

                - геноцида срещу коренното население на Тазмания от Англичаните. В края на 1836 г. белите заселници организират акции за избиване на местните аборигени. От тях остава само 1 живо момиченце, което било наречено Лала Рук и държано като атракция.

                и.т.н примерите са стотици.

                Мисълта ми е че всички богати и големи държави са правили неща с които не могат да се гордеят в днешно време. Това трябва да се помни и да е поука да не се повтаря в бъдеше , от това не могат да се вадят политически дивиденти щото всички са причинили по някое гнусно деяние....
                Last edited by markoci; 02.08.2016, 16:08.
                Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                  Барбарончооо вземай си го тоя у вас и повече да не сме ви чули и видели
                  Като гледам как върви гласуването за поста в ООН, май бокова няма да се види и чуе
                  Yeah

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                    Не коментираме ТВОЕТО мнение за Янакиев а едно интересно мнение за Бокова и националният примитивизъм, което напълно споделям
                    Барбарончооо вземай си го тоя у вас и повече да не сме ви чули и видели

                    Коментар


                    • ГУЛАГ или Главно управление на наказателните лагери (на руски: ГУЛаг, произнасяне произнасяне, акроним на Главное управление лагерей и мест заключе́ния) е управление към НКВД и държавен орган в Съветския съюз, отговорен за администрацията на системата от основни съветски работнически лагери за изправителен труд (ИТЛ) от 30-те до 50-те години на 20. век.[1] Макар лагерите да приютявали голям брой осъдени — от дребни джебчии до политически затворници — голям брой от тях били намерени за виновни посредством опростени съдебни процедури, като НКВД тройките и др. средства извън обсега на правосъдието. ГУЛАГ се разглежда като основен инструмент за политическа репресия в Съветския съюз.

                      През 1918 г. водачът на болшевиките Владимир Ленин нарежда „ненадеждните елементи“ да бъдат затваряни в лагери, като потенциални „врагове“ на Революцията. Първият концлагер в Съветска Русия е създаден през 1919 г. в манастира на остров Соловки. Към 1921 година има осемдесет и четири лагера, като основната им цел е да се „превъзпитат“ изпратените там хора. Обикновено това са благородници, свещеници, търговци, определени като „буржоазия“, но и много други „врагове на народа“ от различни обществени и социални нива.

                      След смъртта на Ленин неговият наследник Йосиф Сталин има ново виждане за ролята на лагерите като база за ускоряване на индустриализацията чрез принудителен труд. През 30-те години на 20-ти век ГУЛАГ започва да се разраства и заема централно място в икономиката на СССР. Дейността му обхваща добив на злато, въглища, дървесина, строеж на заводи, пътища, както и осигуряване на работници за всички сфери на стопанството и икономиката.

                      По-късно приемниците на Сталин започват постепенно да намаляват броя на затворниците, да осъзнават неефективността на ГУЛАГ в икономически план и да признават частично несправедливия характер на тази система за принудителен труд. Но лагерите не изчезват напълно. През 70-те и 80-те години се използват за новото поколение врагове на СССР, дисиденти, националисти и криминални престъпници и темата намира широк отзвук в международни организации за човешки права. Постепенно лагерите започват да имат своя роля в дипломацията на Студената война. Едва през 1987 г. се започва окончателното премахване на съветските политически лагери.

                      По съветски образец, извън СССР е имало такива лагери и в Чехословакия, България, Полша, Унгария, ГДР, Румъния и Монголия. Единсвеният съветски лагер извън територията на СССР е бил в Монголия между 1947 и 1953 г. Тук са се намирали 50 000 затворници.
                      ------------------------------------------------------------------------------

                      Марков, ако смяташ, че информацията за панамския канал е "еквивалентен" отговор на публикацията ми за беломорския канал, дай и "еквивалентен" отговор за ГУЛАГ.
                      Всъщност давай противостоящи отговори от страни, в които има същия гнусен комунизъм и имат нещо общо със СССР, а не с напреднали и водещи страни.
                      С две думи, не сравнявай опашкарите в световната класация за развитие с първите в нея.
                      The strongest stand last.

                      Коментар


                      • Панамския канал е открит през 1914 година.

                        Строежа е започнат от Френската компания, която фалира , а проектът в началото на ХХ век бил поет от американците. При подписване на договора за бъдещото стопанисване на канала американци и колумбийците не се разбрали. Това довело до бърза и ефективна операция от страна на САЩ, в резултат на която се появила нова държава Панама, а цялата собственост връху бъдещия панамаски канал станала американска.
                        По време на строителството са използвани 3000 тона динамит. Падат и много жертви. 22 хил. са загинали по време на френското строителство и още 6000 по време на американското строителство. Похарчените средства по днешен курс са 40 милиарда долара.
                        Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • На 2 август 1933 г. правителството на СССР официално приема за експлоатация канала, свързващ Бяло море (част от Северния ледовит океан) с Онежкото езеро (второто по големина в Европа) и Балтийско море. Съоръжението замислено два века по-рано, е построено за по-малко от две години с цената на живота на хиляди затворници на болшевишкия режим.
                          The strongest stand last.

                          Коментар


                          • Ето къде ще инвестирам
                            Чернобыль планируется превратить в источник солнечной энергии вместо ядерной

                            "В зоне отчуждения Чернобыльской АЭС Украина готова использовать 6000 гектаров «неактивной» земли для производства солнечной энергии, биогаза и тепловой энергии.
                            Солнечные панели, которые установят в Чернобыле, способны обеспечить Украине третью энергии, которую производили в этом же месте до аварии 30-летней давности – более 1000 МВт солнечной энергии и 400 МВт энергии из других возобновляемых источников. Также отмечается, что линии высоковольтной передачи, оставшиеся от АЭС, можно будет приспособить к гелиоустановкам."

                            http://inpress.ua/ru/society/43594-c...mesto-yadernoy

                            Коментар


                            • Васеки заяждащ се след моето мнение ще получи бан без друго предупреждение.
                              रादोस्त

                              Коментар


                              • Незабавни оставки

                                виновните са много и трябва да си тръгнат веднага




                                Скъпи съграждани, по време на предизборната кампания направих всичко възможно да убедя всички вас, че генералният проблем на българската държава е липсата на прозрачност в управлението на обществените средства и в дейността на публичната администрация. Смятах, че Дряново може да бъде първата община в България, която да приеме курс на абсолютна прозрачност и да даде пример и на останалите общини и на правителството, и от Дряново да тръгне истинската европейска промяна в България. Пак тогава декларирах категоричната си решимост, че ако бъда избран за кмет ще наложа тотална прозрачност от първия месец, а ако не бъда избран ще се боря до край за нейното налагане. Дори поех ангажимент, че това ще е първото ми предложение, което ще внеса в Общинския Съвет.

                                Аз останах верен на това обещание до край. През първите 6-7 месеца от мандата изчаквах кмета Иван Николов и някои общински съветници от безпринципното мнозинство да узреят за прозрачно управление, но за съжаление те узряваха за все по-непрозрачно и корумпирано управление. В крайна сметка се стигна до пълен разрив и наистина първото внесено от мен предложение в Общинския Съвет беше за абсолютна прозрачност в общинските финанси и дейността на Общинския Съвет. В две поредни заседания на Общинския Съвет, в края на месеците юни и юли, безпринципното мнозинство отхвърли тези мои предложения, а кметът в свое интервю стигна до там да заяви: ”Моя работа е да осигуря прозрачност по начин, който считам за целесъобразен. Защото аз съм кметът на общината за следващите четири години” – диктаторски нагло изявление, но какво да се прави.

                                За да е ясно на дряновската общественост, държа да изброя и членовете на безпринципното мнозинство, което до момента подкрепяше кмета, а това са:

                                Д-р Нено Ненов от СДС, който не крие, че лично е измислил и наложил кмета Иван Николов, като кандидат за кмет на широка дясна коалиция;

                                Красимир Андреев, заместен след това от Пенка Досева и двамата от квотата на СДС;

                                Ангел Димитров шеф на НДСВ в Дряново, който цял живот е бил ресторантьор, но ловко изви ръцете на мнозинството и кмета и беше избран за председател на местния парламент. Активен съратник на Иван Николов в предизборната кампания;

                                адв. Румен Иванов, председател на ГЕРБ в Дряново, но преди това член на някаква лява формация, а още по-преди член на БСП. ГЕРБ нямаше собствен кандидат за кмет и беше изключително активен поддръжник на Иван Николов в предизборната кампания;

                                Николай Ганев от ГЕРБ, изключително приближен до кмета;

                                Михаил Белев и Милка Колева от БКП, Николай Марков и Цветан Йорданов, недоволни членове на БСП, като и четиримата според мен не са наясно със себе си какво правят в това безпринципно мнозинство, но го подкрепяха поне до сега.

                                В крайна сметка арогантността на кмета Иван Николов, подкрепена от безпринципното мнозинство доведе до безпрецедентни корупционни практики в общината, чийто връх е препродажбата на общински терен за 13 пъти по-висока цена, в рамките на три работни дни, което ощети общинския бюджет с повече от един милион лева. Разбира се няма да спестя интересуващия всички дряновци и правоохранителните органи въпрос – Кмете, кой се облагодетелства с този милион?

                                Очевидно виновен е не само кмета, а и хората от неговото най-близко обкръжение, които му осигуряваха подкрепа и комфорт. Затова аз като общински съветник и човек с активна гражданска позиция най-отговорно искам оставките на: кмета Иван Николов; д-р Нено Ненов, най-близкият човек до кмета, който се доказа като изключително безпринципен човек, за който думата, подписа и честта нямат стойност; Ангел Димитров, председател на Общинския Съвет, който по цял ден е в Общината и знае всичко за далаверите там; адв. Румен Иванов, председател на ГЕРБ Дряново, зам. председател на Общинския Съвет и един от най-ревностните поддръжници на кмета преди и след избирането му и чиято съпруга е секретарка на кмета, през която минават всички документи и информация.

                                Господа, ако ви е останала поне капчица морал, отивайте си на мига.

                                Скъпи съграждани, на 28 януари (сряда) от 13.30 часа в ритуалната зала на Община Дряново ще се проведе поредното заседание на Общинския Съвет. На това заседание аз за трети път ще внеса предложенията за абсолютна прозрачност във финансите на Общината и дейността на Общинския Съвет.

                                Приканвам всички дряновци да дойдат на следващото заседание на Общинския Съвет и да гледат в очите кмета Иван Николов и общинските съветници, докато виновните не си отидат и докато не се приемат предложенията за абсолютна прозрачност.

                                ------------------------------------------------------------

                                Общите впечатления се потвърждават за пореден път.
                                The strongest stand last.

                                Коментар

                                Working...
                                X