IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И още един пост за съдебната реформа.

Справедливостта във всяка демократична държава се постига през съда. Съдът трябва да отсъди дали даден човек е виновен или не.

В България това не е така. Тук съдът решава дали някой е виновен, само ако Главния прокурор се е съгласил този човек да стигне до съд.

Едно НЕ от главния прокурор и няма справедливост. Нама наказания, няма търсене на вина.

Та това бе целта на тази съдебна реформа - това НЕ на главния прокурор, той да го дава по-трудно и не дай си боже да му е съвсем невъзможно да го казва.

Но по разбираеми причини 220 от 240 депутата решиха че не искат да има справедливост в държавата, не искат законите да са за всички. Тях ги разбирам - те си преследват собствените егоистични интереси. не разбирам хората които нямат връзки с главния прокурор защо са против - това ми изглежда като пълен абсурд и съвсем естествено съм доста фрустриран от цялата работа.

Отношението на обществото към тази съдебна реформа е отношение на тъпо стадо говеда, което го водят към кланицата, то мучи, бие с копита, възмущава се от липсата на справедливост. Но когато му кажат - подкрепи такъв закон че да има справедливост за всички, подкрепи такъв закон че овчарите да не могат да правят каквото си искат с теб и стадото говеда се размучава НЕЕЕЕЕЕ.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Естествено че няма да спрат - но ще бъде много по-лесно да бъдат наказвани. в пъти по-лесно - макар и пак доста трудно. Но в момента е напълно невъзможно - съвсем буквално в момента не можеш да опандизиш никой ако главния прокурор не ти каже - става
      Опандизва съдът не прокурора..Сега това което ще ти го напиша вземи на ден си го преписвай по 100 пъти.
      Проблема е в хората не в законите.Сегашните закони не пречат политици да бъдат вкарани в затвора,Пречат хора.И след промените пак няма да пречат законите.Ще пречат хората.България се управлява от няколко стотин мафиоти които никога няма да допуснат да се назначат почтени хора в Съда МВР и Прокуратурата.За пред нас са се разделили на Партии иначе са едно...Така че всякакви протести и промени в законите са безсмислени.Променяме се така че си оставаме същите..

Коментар

Естествено че няма да спрат - но ще бъде много по-лесно да бъдат наказвани. в пъти по-лесно - макар и пак доста трудно. Но в момента е напълно невъзможно - съвсем буквално в момента не можеш да опандизиш никой ако главния прокурор не ти каже - става
        Доколкото разбрах от приказките ти :

сега не може да опандизиш някого ако главния прокурор не разреши, ако минат вашите промени няма да можеш да опандизиш някого ако заместник главния прокурор / независим от главния / не разреши....

Е аз разлика не виждам освен във личността която ще разрешава ???
        То така обяснено изглежда още по нечистоплътно ....
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
          И ти си мислиш че като промениш конституцията политиците ще спрат да крадат?И че прокурорите ще им се опълчат????!!!!Боже Боже какви наивни хора има по тоя свят

Коментар

В цялата съдебна система има едно тясно място. Място където ако имаш правилния човек можеш да докараш до парализа всичко останало

И това място е Главния прокурор. Там не е важен закона - главния прокурор е над законите реално. важен е човека - и ако е твой човек можеш да си правиш каквото си искаш - никой не може да ти каже копче.
            И ти си мислиш че като промениш конституцията политиците ще спрат да крадат?И че прокурорите ще им се опълчат????!!!!Боже Боже какви наивни хора има по тоя свят

Коментар

• http://www.vesti.ru/doc.html?id=2696856

Турция строит новую Османскую империю. Руско турската освободителна война...

Коментар

• В цялата съдебна система има едно тясно място. Място където ако имаш правилния човек можеш да докараш до парализа всичко останало

И това място е Главния прокурор. Там не е важен закона - главния прокурор е над законите реално. важен е човека - и ако е твой човек можеш да си правиш каквото си искаш - никой не може да ти каже копче.

Коментар

Казах ти вече че много си се объркал..Но има време.Ще разбереш някои работи
                  Муахахаха Познавам достатъчно доста добри юристи които могат да ми обяснят тези неща достатъчно добре

не ми трябва да си създавам мнение от това което се пише по форуми, говори се по телевизия или го пишат някакви пропагандни вестници

Коментар

• В отговор на инцидента със сваления Су-24 Русия не само въведе срещу Анкара икономически санкции, но и значително увеличи военния си контингент в региона, съобщава Hürriyet Daily News.

Москва изпрати 14 въртолета във военната база Аребуни в Армения, съобщи изданието. Осем от тях са ударни въртолети Ми-24, чийто общ брой ще се увеличи до 15 до края на годината, а останалите са транспортни въртолети Ми-8.

Русия изпрати подводницата “Ростов на Дон”, снабдена с крилати ракети “Калибър”, в Средиземно море, където страната има военно-морска база в Тартус, отбелазва турското издание. Още две подводници и ракетният крайцер “Москва”, оборудвани със система за ПВО, сходна със системата С-300, също са поели курс към Източното Средиземноморие.

Руската армия използва сирийската авиобаза Хеймим около Латакия, която се счита за един от опорните пунктове на Башар Асад, се казва в статията. Предполага се, че там се намират 55 руски изтребители, включително Су-30, Су-24 и Су-34, а също седем въртолети Ми-24 и пет въртолети Ми-8. Освен това, базата е защитена от различни системи на ПВО – зенитно-ракетни комплекси. В базата е разположен комплексът за радиоелектронна борба “Красуха”, а също и около 15 танка и 30 бронетранспортьора, констатира Hürriyet Daily News.
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Тези промени целяха едно нещо - главния прокурор да нямаше контрол върху ВСС. Или поне да има много по-малък контрол.

Но не би, все пак по лесно корумпирани политици продалжават да крадат когато са си назначили един човек от който зависи всичко, отколкото да се опитват да контролират цялата съдебна система.

Уж независимата съдебна система, която обаче зависи от един човек - същата тази институция на главен прокурор.
                      Казах ти вече че много си се объркал..Но има време.Ще разбереш някои работи

Коментар

• Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнение
                        Странни и груби думи за мека креатура като тебе !
                        и отново имаме 2 - правиш серия вече но продължава да нямам капка мисъл и атомче въображение дори

Коментар

Не, научили са ме че каквото почукало такова се обадило - а този трол е откровен идиот който не заслужава човешко отношение.
                          Странни и груби думи за мека креатура като тебе !

Коментар

А случайно родителите ти да са те научили да не обиждаш.Модераторите пак са заспали дълбок съм иначе на думи ....
                            аа не, модераторката е заета да ме дебне в друга тема

Коментар

А случайно родителите ти да са те научили да не обиждаш.Модераторите пак са заспали дълбок съм иначе на думи ....
                              Не, научили са ме че каквото почукало такова се обадило - а този трол е откровен идиот който не заслужава човешко отношение.

Коментар

• Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнение
                                Ми аз кво правя досега ? Директно ти казвам да търсиш други за "омагьосване" !
                                отговор 2 демек

Коментар

Working...
                                X