IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За Гигов

Гигов, ти говориш за приятелството на Т. Живков с Геншер, но аз говоря за Хелмут Кол и за Франц-Йозеф Щраус. Виж това:

http://www.dw.com/bg/тодор-живков-ис...та/a-3613412

Коментар

• Без коментар

Бойците на ИДИЛ стрелят с български калашници

/Поглед.инфо/ България e в центъра на крупен международен скандал, при това с ислямистка следа, след като се разбра, че оръжието, което САЩ са купували от българските власти за нуждите на т.нар. умерена сирийска опозиция, вместо в ръцете на умерените опозиционери, е попадало в тези на радикални групировки като „Ислямска държава”. Това твърди разследване на руската телевизия „Россия 24”, излъчено в събота (26 декември) и публикувано на сайта Вести.ру.

Възможно е автоматите „Калашников”, гранатометите и тежките картечници, които ползват терористите в Сирия, да са българско производство. Такъв е изводът на експертите въз основа на официално публикуваните данни за износа на оръжие от България.

От таблицата, публикувана на сайта на българското министерство на икономиката, е видно, че един от най-крупните поръчители е Саудитска Арабия, се отбелязва в репортажа. Специалистите твърдят, че в момента саудитците са въоръжени с най-модерни натовски оръжия, така че няма логика страната да купува големи количества старо съветско оръжие. Защо го правят тогава?

„За да го предадат на ислямските бойци”, уверен е военният експерт Константин Сивиков, цитиран в репортажа на „Россия 24”. Според него съветската техника е несъвместима със системата за въоръжаване на Саудитска Арабия, което кредитира версията, че оръжието се препродава на радикалните бойци в Сирия и Ирак.

„България не за първи път участва в крупни оръжейни скандали. Преди няколко месеца стана ясно, че именно оттук САЩ са закупували автомати за въоръжаването на така наречената умерена сирийска опозиция. Освен това се оказа, че на военния полигон в Анево са обучавани сирийски бойци. Това се разбра, след като гранатомет се взриви на полигона, в резултат на което загина американски военен инструктор”, се казва в репортажа.

В разследването се твърди, че през последните месеци американски спецназове обучават сирийски бежанци в България. В същото време официалните власти в София отричат тази информация. Не са в течение и българските журналисти. В това няма нищо чудно, коментират български военни експерти.

"За мен това беше не беше изненада. В България – не само на този полигон (Анево, бел.ред.), но и на други – ежедневно се провеждат подобни обучения”, заявява пред камерата на „Россия 24” оръжейният експерт Николай Марков.

Действително няма как властите в България да не участват в тази подготовка, се твърди в разследването. Авторите припомнят разследване на американското издание BuzzFeed, според което Пентагонът е купувал българско оръжие за ислямските бойци в Сирия чрез компанията Purple Shovel. Стойността на договора се изчислява на близо $25 млн. Парите минавали през фирмата-подизпълнител Regulus Global, която от своя страна ги превеждала на българската „Алгънс”, чийто собственик е никому неизвестният Александър Димитров. Експертите са единодушни, че въпросният Димитров е подставено лице. А реалният получател на средствата е Боян Борисов. Разследващите журналисти се позовават на фирмения регистър, според който Димитров и Борисов са съдружници в компанията „Сиб-Метал”.

Боян Борисов, по прякор Баронът, е добре известен в България, твърдят авторите на разследването. Има няколко присъди. Според различни източници е натрупал първоначалния си капитал от търговия с оръжие по време на войната в Югославия, като го продавал на всички страни, участващи в конфликта. Оказва се, че Пентагонът най-вероятно купува оръжие за сирийската опозиция от българския Барон, твърдят авторите на разследването. И припомнят, че програмата на САЩ за обучение и подготовка на сирийски бойци се оказа напълно неефективна, въпреки че за нея бяха похарчени 500 милиона долара.

Изглежда, че бойците от българските полигони обачене са се завърнали у дома, в Близкия Изток, предполагат авторите на материала.

Те припомнят, че атентатът срещу редакцията на „Шарли Ебдо”в Париж, при който братята Куаши разстреляха 12 души, също бе извършен с български калашници. Нещо повече – един от съучастниците на извършителите – Фриц-Жоли Йоахим, бе задържан именно на територията на България, припомня „Россия 24”. Беглецът бе заловен от местната полиция и изправен пред съда. Така че няма нищо чудно в „българската следа” при атентатите в Париж, заключават авторите на материала.

Според тях в момента основните купувачи на старо оръжие са терористите в Близкия Изток. Автоматите често стигат до тях по заобиколни пътища, най-често чрез страни-посредници. Като България, например, която според някои информации, е доставяла калашници и за Украйна, твърди разследването на „Россия 24”.

„Те са продавали оръжие и на Украйна, и на Грузия, при това не само старо, а и ново . Въртят търговия с оръжие. За тях това е изгодно”, казва военният експерт Борис Юлин, цитиран в репортажа.

Одеса също се явява своеобразен хъб за нелегално оръжие, твърдят авторите. Понастоящем чрез това украинско пристанище на ИДИЛ се препродават и военните помощи, идващи от САЩ и Канада, както и старо съветско оръжие, твърди одеският оръжеен експерт Егор Кваснюк. "Фактът, че украинската армия се занимава с продажба на съветско оръжие за ислямистите от ИДИЛ не е тайна за никого. Оръжието се прекарва от одеското, иличовското и южното пристанище до Истанбул”, разкрива експертът.

Впрочем от Турция част от оръжието се реекспортира в Европа, твърдят авторите на разследването. И припомнят задържането на кораба „Хабат 1” от гръцките гранични власти в началото на септември тази година. На борда му бяха открити автомати, пушки и патрони. По документи плавателният съд трябвало да превози товара от Турция до Либия, но по пътя се отклонил към пристанището в Северен Кипър (под контрола на Турция) след което, ако се съди по маршрута му, не се е отправил към бреговете на Северна Африка, а към Европа.

Експертите са категорични: такъв оръжеен трафик е невъзможно да се осъществява през България, Украйна или Турция без участието на властите в тези страни. Всички те, обаче, категорично отричат каквато и да било причастност към този кървав оръжеен краговрат, твърди в заключение разследването.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=gI-Rioi1Vd4

КРАЯТ НА ИГРАТА - План за световно поробване

"Ние ще имаме Световно правителство, независимо дали ви харесва или не, чрез завоюване или по взаимно съгласие." Джеймс Уолбърг ред Съвета по външните работи, 17 февруари 1950 г.

Групата Билдерберг по-късно признава, че мисията им е била създаването на Европейския съюз (ЕС). След създаването на ЕС под прикритието на търговски споразумения, ще бъдат създадени и Азиатски съюз и Северноамерикански съюз. Трите супер държави формират ядрото на глобалното правителство, докато ООН ще служи за световен регулатор и изпълнителна власт за района на Третия свят.

Групата Билдерберг е съставена от ръководителите на управляващите групи, начело на отделните страни. Представете си световния елит като една гигантска пирамида, на върха на която е цветът на елита. Групата е била толкова тайна, че до средата на 80-те години контролираните от корпорациите медии отричаха нейното съществуване. До края на 90-те се появиха епизодични, кратки репортажи. С бума на алтернативните медии, ограничаването на информацията започна да им се изплъзва..."""""""""""""""""

Alex Jones
        Не съм на 100% зад този човек, но поне едно от 60-70% си заслужава вниманието.
        Като няма тема "Конспирации", кое е най-близкото до тази тема?
        Ами "Политиката" разбира се.

А кога у нас е имало комунизъм или демокрация, все тая, при положение, че на въпроса, а какво всъщност е демокрацията, ако за образец даваме САЩ или Запада, то отговорът за същността на демокрацията е повече от ужасяващ!263

Коментар

• За Дона

Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
          Не, Гигов, не е теория на конспирацията. Осем години от живота си съм отделил за изследвания в тази посока. Е, не непрекъснато разбира се
          Колкото до връзките му с Гешев, от интернет не съм чел и един ред. От друго място са ми сведенията и са от първо лице разказани. От много близък мой родственик, дори прекалено близък, не мога да кажа кой е той.
          Колкото до това, че беше обаятелна личност, така е, познавам го лично. От самото начало, та чак до края почти.
          Първата ми среща с него беше през есента на 1962 година. Бях в Русе по някаква си работа и попаднах в неговата компания. По едно време той рече: "Искате ли да идем в Букурещ на бар?" Все едно, че сънувах. След 30 минути отвън чакаше нов новеничък автобус, бяхме доста хора. Студенти на студентска бригада, ако си толкова любопитен, Беше ни поканил в едно русенско заведение. Ей тъй, просто, да види как живеят студентите. Та качихме се на автобуса, газ, на граничните пунктове дори не намалихме, няма паспорти, няма и изходни визи, няма нищо, отпред пилотна кола ни води. Та изкарахме нощта в Букурещки бар, не му зная името, беше освободен специално за нас, артистична програма, танци-манци и на разсъмване се прибрахме в Русе.
          Такива ми ти работи.
          Да ти кажа, все по върховете съм се врял, такъв ми беше занаята, но по-народен и по-достъпен човек от него не срещнах. Не че не съм бил приеман и от други, името ми в онези времена беше достатъчно "шумно", но бай Тошо си беше бай Тошо.
          Ще се разберем с тебе Доне.
          И аз казвам, че бай Тошо си беше обаятелен като личност, та затуй може да се е сприятелил с Геншер. И не беше глупав човек, та приказките за социализма може да са съвсем естествени. Дори и тия за "недоносчето". Щом аз съм могъл да се усъмня в социализма, дето съм с "промит" мозък, що бай Тошо да не може?

И да ти кажа истината Доне, военните изобщо не сме били повече промити от другите на нашата възраст. Тука говориш пълни глупости. Ние си бяхме съвсем нормални момчета от обикновени семейства. Тия от "необикновените" семейства не влизаха във военните училища. Те завършваха елитни софийски гимназии и после престижни университети, къде Ленинград, повече в МГУ, а някои и на Запад. Никой не беше толкова тъп, та да се завре за 4-5 години във военно училище. Освен синовете на бай Добри... Ама това е изключение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
            Така е, но БАЙ ТИ ТОШО НЕ БЕШЕ КОМУНИСТ!
            Комунистическият период в България приключи през 1962/63 година, когато Тодор Живков дойде на власт и беше възстановен след преврата 1989 г. Живков веднага закри лагерите. И даде на всеки българин към пенсията или заплатата прочутите 5 лева на бай Тошо. А това бяха много пари! Сам си изчисли какво е можело да бъде купено с тях.
            А "тъмните" петна в биографията на Живков са много. Обяснявал съм ги многократно /тогава никой не ми възрази/, но специално за тебе ще повторя някои неща.

И още много други, на които нито им е времето, нито мястото им е тук.
            Всяко поотделно не е кой знае какъв аргумент, но всички заедно, че и още други...хм.
            Интересен пост, който те кара да мислиш. НОооооо... Стереотипите не са тези, а координатната система на вашите разсъждения е морално остаряла... Комунист-демократ, тинтири-минтири. Според вас излиза, че в България:
            -комунизъм е имало 1945-1962гг, 1990-2015гг
            -демокрация е имало 1963-1989гг
            Бих могъл да дойда във вашата координатна система и донякъде да се съглася, че по времето на БайТошо управлението на страната беше демократично

Аз съм системчик и моето деление на периода 1945-2015гг от най-новата ни история е: 1945-1989гг, съответно 1990-2015гг
            Системата в първия период беше по-добра, по-справедлива, по-демократична, а народа просперираше. Доказателство за това много
            Системата във втория период се състои в избор на колониалното пиндо управление. Държавата е лишена от субектност, държавата е с лишен суверенитет, политическия процес избира зависими управители, така наречения пиндо кучи син

Коментарите ви относно Живков ще пропусна. Те са насочени към личността, а не към фактите от неговата дейност, като ръководител... Ще дам пример с Волен Сидеров, много по-лесно е да се коментират на Волен пурите, хотелите, уискитата, курвите, отколкото неговата политическа дейност и възгледи

Коментар

• gigow

Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
              Стига бе Доне! Хайде да не създаваме хранителна среда за теориите на конспирациите.
              Бай Тошо си беше комунист.
              Връзките му с Гешев така и не са доказани, въпреки изобилието от интернет глупости.
              Добрите му отношения с Ханс-Дитрих Геншер не доказват нищо. Бай Тошо си беше обаятелна личност, с излъчване, като бате Бойко!
              Поемането на курс към пазарен социализъм... ами такава беше тенденцията. Бай Тошо не беше глупав човек, въпреки че беше без образование.
              Не, Гигов, не е теория на конспирацията. Осем години от живота си съм отделил за изследвания в тази посока. Е, не непрекъснато разбира се
              Колкото до връзките му с Гешев, от интернет не съм чел и един ред. От друго място са ми сведенията и са от първо лице разказани. От много близък мой родственик, дори прекалено близък, не мога да кажа кой е той.
              Колкото до това, че беше обаятелна личност, така е, познавам го лично. От самото начало, та чак до края почти.
              Първата ми среща с него беше през есента на 1962 година. Бях в Русе по някаква си работа и попаднах в неговата компания. По едно време той рече: "Искате ли да идем в Букурещ на бар?" Все едно, че сънувах. След 30 минути отвън чакаше нов новеничък автобус, бяхме доста хора. Студенти на студентска бригада, ако си толкова любопитен, Беше ни поканил в едно русенско заведение. Ей тъй, просто, да види как живеят студентите. Та качихме се на автобуса, газ, на граничните пунктове дори не намалихме, няма паспорти, няма и изходни визи, няма нищо, отпред пилотна кола ни води. Та изкарахме нощта в Букурещки бар, не му зная името, беше освободен специално за нас, артистична програма, танци-манци и на разсъмване се прибрахме в Русе.
              Такива ми ти работи.
              Да ти кажа, все по върховете съм се врял, такъв ми беше занаята, но по-народен и по-достъпен човек от него не срещнах. Не че не съм бил приеман и от други, името ми в онези времена беше достатъчно "шумно", но бай Тошо си беше бай Тошо.

Коментар

• Нямам спомен, но някой обясняваше че от капитализма няма по добър строй
                http://geopolitica.eu/spisanie-geopo...ndumat-ot-2013
                Референдумът от 2013
                Първите стъпки на Европейската комисия, като опит за справяне с проблема чрез преструктуриране и либерализация на енергийните пазари, са директивите (96/92/ЕС) за вътрешния пазар на електроенергия и (98/30/ЕС) за вътрешния пазар на природен газ.[8] Тези и други законови и административни инициативи, както в общността така и в отделните държави, са сериозно саботирани от различни видове корупционни практики.

Тези практики са характерни не само за страните от Азия, Африка и Латинска Америка, но и за водещи държави като САЩ, например. Така, през 2000 и 2001, чрез изкуствено провокираната енергийна криза в щата Калифорния, са източени милиарди долари обществени средства. Започналото през 1995 преструктуриране на енергийния пазар в Калифорния с цел създаване на конкурентен и дерегулиран пазар на електроенергия, при който цената ще се определя от конкуренцията, а потребителите ще могат да си избират доставчиците, е използвано от мощни корпорации като „Енрон” за манипулиране на пазара. С помощта на стратегии като „Fatboy”, „Cet Shorty” и “Death Star” се генерират дефицити на електроенергия, след което се искат допълнителни средства за тяхното преодоляване, както и за други фиктивни дейности. Това е добър пример „... как мощни корпорации с политическо влияние могат да манипулират пазарите и регулаторите с цел ограбване на обществото ... в силно развита икономика със сложно управление на сектора.”
                Като най-съществени аргументи против построяването на АЕЦ „Белене”, основните участници в дискусията изтъкват следното: „... България би се оказала първата страна в ЕС, която допуска руска ядрена технология на територията на Съюза ... всички домакинства ще са изцяло зависими от волята на едно чужда страна ... Путинова Русия много отдавна използва енергетиката за разширяване на политическото си влияние...”[11]

Подобни аргументи се изтъкват и от друг автор: „... на ход е следващия етап: вторично овладяване на политическата система и поставянето и в услуга на кукловодите от Кремъл ... подкрепящи един доста налудничав тип с фюрерски наклонности – Владимир Путин ... България изстрадва ... практически пълната си енергийна зависимост от Русия ... Стара истина е например, че ядрените централи, както и газо- и нефтопроводите са модерните стратегически оръжия на Русия, че по тези тръби тече не само нефт и газ – тече и руско влияние.
                Според привържениците на проекта „Белене”, съществуващия реален инвеститор RWE е разколебан от отказа на управляващите, при евентуално оскъпяване на проекта, да гарантират държавния дял на участие. Те смятат, че проектът АЕЦ „Белене” е изгоден за България, тъй като:

- Реалната цена ще е около 4,6 млрд. евро за двата реактора по 1000 мегавата.

- Техническият проект на практика е лицензиран

- Възвращаемостта на разходите за изграждането на АЕЦ „Белене” ще е от 11-12 години при първоначална цена на тока около 10 стотинки на киловат час.

- Предлаганите руски реактори за АЕЦ „Белене” са от поколение „3+”, което е потвърдено както от Европейската комисия при утвърждаването на проекта през 2007, така и от специална мисия на Международната агенция за атомна енергия през 2011.

- Цената на цялата инфраструктура няма да надхвърли 1,2 млрд. евро.

- За изграждане и въвеждане в експлоатация на АЕЦ „Белене” ще са необходими 4-5 години.

Според тях, не е постъпвало негативно становище от Компанията „Уорли Парсънс” по отношение на неядрената част на проекта, а построяването на хибридна АЕЦ с руски ядрени реактори, гориво от САЩ и турбини от Япония е немислимо и опасно за България.

Бате Пешо ти как гласува

Коментар

Б.
                  Поста е за маранди- до какви времена доживяхме чужденци да ни пишат историята. Срам и позор за българите, чужденците ни казват какви въстания е имала kleta majka Balgariq

Коментар

Комунистическият период в България приключи през 1962/63 година, когато Тодор Живков дойде на власт и беше възстановен след преврата 1989 г. Живков веднага закри лагерите. И даде на всеки българин към пенсията или заплатата прочутите 5 лева на бай Тошо. А това бяха много пари! Сам си изчисли какво е можело да бъде купено с тях.
                    А "тъмните" петна в биографията на Живков са много. Обяснявал съм ги многократно /тогава никой не ми възрази/, но специално за тебе ще повторя някои неща.
                    1. Неясните му срещи с Гешев. Предполагам си наясно в чия полза го е вербувал той.
                    2. Известните кинокадри "Тодор Живков се запознава с партизаните". Някой му е подсказал този ход.
                    3. Пред кабинетът му в Дирекция на милицията, веднага след 9 септ. 1944 денонощно стояха на пост двама с пушки. Това създаваше впечатлението, че там има някой много важен. Този ход също му е подсказан.
                    4. Безкрайните хитри лавирания, с които успя да опази България от съветски ботуш.
                    5. Неясните му разговори "на 4 очи" с Хелмут Кол през 80-те години.
                    6. "Необяснимото" му приятелство със Щраус.
                    7. Още през 1986 г. разреши със указ създаването на частни фирми и пое курс към пазарна икономика.
                    8. Речта, в която заявява, че "Социализмът е едно недоносче", думи абсурдни за един комунист.
                    9. Превратът срещу него на 10 ноември 1989 г. Ако Живков е комунист, защо комунисти ще го свалят от власт?
                    Всяко поотделно не е кой знае какъв аргумент, но всички заедно, че и още други...хм.
                    Стига бе Доне! Хайде да не създаваме хранителна среда за теориите на конспирациите.
                    Бай Тошо си беше комунист.
                    Връзките му с Гешев така и не са доказани, въпреки изобилието от интернет глупости.
                    Добрите му отношения с Ханс-Дитрих Геншер не доказват нищо. Бай Тошо си беше обаятелна личност, с излъчване, като бате Бойко!
                    Поемането на курс към пазарен социализъм... ами такава беше тенденцията. Бай Тошо не беше глупав човек, въпреки че беше без образование.

Коментар

• Така е, но...

Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                      По времето на Бай Тошо нашия народ живя Златен век в своята история. Построи се държава от нищото, образованието, здравеопазването, спорта бяха на световно ниво...

А сега, за 25г пиндофашизъм народа се топи, като сняг... Народ преживял 500г турско робство ще изчезне за 50г хамериканско робство!
                      1. Неясните му срещи с Гешев. Предполагам си наясно в чия полза го е вербувал той.
                      2. Известните кинокадри "Тодор Живков се запознава с партизаните". Някой му е подсказал този ход.
                      3. Пред кабинетът му в Дирекция на милицията, веднага след 9 септ. 1944 денонощно стояха на пост двама с пушки. Това създаваше впечатлението, че там има някой много важен. Този ход също му е подсказан.
                      4. Безкрайните хитри лавирания, с които успя да опази България от съветски ботуш.
                      5. Неясните му разговори "на 4 очи" с Хелмут Кол през 80-те години.
                      6. "Необяснимото" му приятелство със Щраус.
                      7. Още през 1986 г. разреши със указ създаването на частни фирми и пое курс към пазарна икономика.
                      8. Речта, в която заявява, че "Социализмът е едно недоносче", думи абсурдни за един комунист.
                      9. Превратът срещу него на 10 ноември 1989 г. Ако Живков е комунист, защо комунисти ще го свалят от власт?

Коментар

Били са, били са. Ако позволиш, едно допълнение и уточнение.
                        Били са в България през 1828/29 година. По време на Руско-Турската война, до колкото си спомням обявена от Турция. Тогава руснаците превземат цяла Източна България, стигат до Одрин и превземат и него.
                        В тази война чудеса от храброст показва българинът капитан Георги Мамарчев, на служба в руската армия почти от началото на века. Неговата дружина от около 1000 души български доброволци почти без помощта на руски части превзема Силистренската крепост, а сетне и Сливен. Надеждите на българите за Освобождение е била голяма. Но в мирния договор руските интереси диктуват турците да останат на Балканите, а Русия получава територии в т.н. Новорусия, включително и населени с българи. Тогава отчаяните българи, под ръководството на кап. Мамарчев вдигат голямо въстание на обширна територия от Сливен и та чак до В. Търново. Но, кап. Мамарчев е бил арестуван и то от кого мислите? Ами от руснаците, разбира се! Защото вероятността въстанието да успее е била много голяма. Тогава руският генерал Дибич /с прозвището Задунайски ли беше, Задбалкански ли беше, преди 50 години ги четох тези неща и вече ми се губи точното му прозвище, пък и няма значение/, изрича известните думи : "Българи, стойте си мирни, че да не обърна оръдията срещу вас!"
                        Така, още през 1829 година рухват надеждите на българите за свобода! С "братската" руска помощ!. Не на руския народ, разбира се, а на руския Император, чиито интереси са само завземане на територии.
                        Може би, ако бяхме получили свободата си още през 1829 година, нещата в Майка България щяха да потръгнат по малко по-друг начин.
                        Няма как да пусна подобен текст в проект, защото има много негативизъм. Проект е направен да ОБЕДИНЯВА българите, а не да ги дели.

П.П. Между другото Раковски е предаден на турците от руския консул в Румъния, когато той отива да търси помощ, понеже има няколко смъртни присъди през живота си.

Точно руското мекере го предава на турците, за да го арестуват.

Разбрахте ме, колега предполагам? Подобни текстове в проект няма да виреят ( не защото много обичам манголците, а защото има шматки, които ги харесват и това ще значи ДЕЛЕНИЕ на народа ни ).

Няма как да го позволя! Поздрави!
                        Last edited by marandi; 27.12.2015, 20:56.

Коментар

• Допълнение

Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          Фактите са такива, че имате над 400 въстания в БГ земите при османската окупация.

Къде бяхте през тия 500 години, бре шматки? Офф .. сетих се - нямаше ви, щото не бяхте даже и държава, а некво колхозническо племе от пещерите.
                          Били са, били са. Ако позволиш, едно допълнение и уточнение.
                          Били са в България през 1828/29 година. По време на Руско-Турската война, до колкото си спомням обявена от Турция. Тогава руснаците превземат цяла Източна България, стигат до Одрин и превземат и него.
                          В тази война чудеса от храброст показва българинът капитан Георги Мамарчев, на служба в руската армия почти от началото на века. Неговата дружина от около 1000 души български доброволци почти без помощта на руски части превзема Силистренската крепост, а сетне и Сливен. Надеждите на българите за Освобождение е била голяма. Но в мирния договор руските интереси диктуват турците да останат на Балканите, а Русия получава територии в т.н. Новорусия, включително и населени с българи. Тогава отчаяните българи, под ръководството на кап. Мамарчев вдигат голямо въстание на обширна територия от Сливен и та чак до В. Търново. Но, кап. Мамарчев е бил арестуван и то от кого мислите? Ами от руснаците, разбира се! Защото вероятността въстанието да успее е била много голяма. Тогава руският генерал Дибич /с прозвището Задунайски ли беше, Задбалкански ли беше, преди 50 години ги четох тези неща и вече ми се губи точното му прозвище, пък и няма значение/, изрича известните думи : "Българи, стойте си мирни, че да не обърна оръдията срещу вас!"
                          Така, още през 1829 година рухват надеждите на българите за свобода! С "братската" руска помощ!. Не на руския народ, разбира се, а на руския Император, чиито интереси са само завземане на територии.
                          Може би, ако бяхме получили свободата си още през 1829 година, нещата в Майка България щяха да потръгнат по малко по-друг начин.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                            По времето на Бай Тошо нашия народ живя Златен век в своята история. Построи се държава от нищото, образованието, здравеопазването, спорта бяха на световно ниво...

А сега, за 25г пиндофашизъм народа се топи, като сняг... Народ преживял 500г турско робство ще изчезне за 50г хамериканско робство!
                            Факт е, че демографският срив пред страната започва точно при мангала бай Яшар Замфиркьов ( познат като бай Тошо ).

Учудваща е непрекъснатата гаменщина на 2 ника в този форум, да ни убедят, че това не бил циганин от Влашко, който ги е владял, докато е лизал Саветския мадел.
                            ------------------------------------

Накратко селяните ( които са мнозинство в БГ Империя по него време ) са ограбени и пратени в некви градове, които ги няма.

В подобни условия - няма как да има демографски ръст. И трагедията започва още през 60-те години, но се вижда едва сега

Коментар

• Първоначално изпратено от nuclear power plant Разгледай мнение
                              стола на НХК като ученик на стаж ядох тройка кебабчета с гарнитура два крем карамела хляб не помня колко и един швепс за 12 стотинки.Като студент колегите плащаха 3 кинта на месец за общежитие купона за стола беше 50 стотинки.За тия пари половин печено пиле хляб и шоколад Чар.Днес за 50 стотинки не мое да идеш до кинефа

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                                Към 20 000, се предполага, и около 60 000 инвалиди.
                                А, колко англичани са загинали за освобождението ни
                                Дори поляците които са се били с турците срещу нас тогава, са имали желание да ни помогнат в други моменти, преди това.
                                Благодаря.
                                Питах те, защото ти твърдеше преди време "факт е че са загинали 200000 руснаци и няма какво да се спори".
                                Винаги е добре когато има развитие.
                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X