IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Като споменахме за бюджет ... защо СА е правила своя бюджет за 2016 година при цена на петрол 29$, Кувейт на цена 30$, а една северна държава на 50$?

Ваньо, обясни им

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
      В класацията на страните с най-голям номинален брутен вътрешен продукт Русия е едва на 15 място в света. През 2016г. номиналният БВП на САЩ ще бъде около 18,5 пъти по-голям от номиналния БВП на Русия. През 2016г. сумарният номинален БВП на страните от Европейския съюз ще бъде приблизително колкото номиналния БВП на САЩ. Следователно сумарният номинален БВП на страните от Европейския съюз през 2016г. ще бъде около 18,5 пъти по-голям от номиналния БВП на Русия.
      През ноември 2015г. в Русия производството на костюми е намаляло с 30,4 % спрямо ноември 2014г.
      През периода 1.01.2015г. - 30.11.2015г. в Русия производството на костюми е намаляло с 11,4 % спрямо периода 1.01.2014г. - 30.11.2014г.
      Данните са публикувани от Росстат.
      Когато се съставя проектобюджет на една държава, например федералния бюджет на Русия, винаги в проектобюджета се посочва колко е очаквания номинален вътрешен продукт на съответната държава, защото именно от номиналния БВП зависят приходите в бюджета. Естествено, че за бюджетните приходи на една държава има значение номиналния БВП, а не някакъв друг БВП. Затова много по-важно е да се знае колко е номиналния БВП на една държава.
      Last edited by Ivan2015; 07.01.2016, 13:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
        това прозвуча точно като пъчене
        С кое се пъча ? Че Путин ми е спестл 20 к за година ли ? Не се пъча , ДОВОЛЕН СЪМ !

А това което искам да кажа , че целите на Русия и Бг са диаметрано противоположни ! БЪЛГАРСКАТА икономика ( и аз в частност ) се нуждае от ниски цени на горивата и това е точно противоположното на РУСКАТА позиция която се нуждае от високи цени на същите . Ти си избери кое е добре за теб , за себе си аз знам със сигурност

Коментар

• Първоначално изпратено от data Разгледай мнение
          Отдавна чакам някой да ми обясни обратната корелация между икономиките на Бг и Русия . Уж са в един и същ регион , според опорките Бг трябваше да потъне заради отлива на туристи . Пък то на абарот , и никой не ще да коментира пачему ?
          Даже съм почнал да харесвам Путин щот разходите ми за горива под вещото му ръководство са с 20 к надоле за година
          това прозвуча точно като пъчене
          Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Данните са такива че показват че през последните петнадесетина години винаги растат по-бързи темпове от нас .....факт.

Изключение е 2015 ..... та стига с това Ганьовско биене в гърдите ....
            Може ли да ми посочиш КЪДЕ съм се пъчил с данните на Бг ? Ако не ти харесва Бг ( което е явно ) като данни , вземи данните на Румъния ( също страна от региона ) или на Турция .

Коментар

• Нов хит във въоръжаването: Руският Су-34 взриви пазара!
              Алжир веороятно ще се дореди първи до новия бомбардировач

След като Русия успешно използва своите бомбардировачи Су-34 по време на военновъздушната кампания в Сирия, много страни искат да придобият този самолет за своите армии, пише военният коментатор на американското издание The National Interest Дейв Маджумдар. Вероятно Алжир ще стане първият клиент на новия самолет.
              „Су-34 в крайна сметка ще замени Су-24. Както и предшественика си, Су-34 е снабден с пилотски седалки една до друга, но за разлика от Су-24 той е снабден с по-големи възможности за самоотбрана” – пише Маджумдар.

Той е убеден, че техническите характеристики на бомбардировача ще заинтересуват потенциалните купувачи: максимална скорост – 2200 км/час, крейсерска скорост – над скоростта на звука, нормална полетна маса -39 тона, максимално претоварване при маневриране – 7g, оръдие 30 мм, бомбов товар – 8 тона или 6 управляеми ракети „въздух-повърхност” Х-31, до 8 управляеми ракети „въздух-въздух” Р-73 или Р-77.

Маджумдар отбелязва, че бойните възможности на бомбардировача му позволяват да води бойни действия без съпровождане, тъй като притежава маневрени качества на изтребител.

NI обръща внимание, че Су-34 има радар и за задната полусфера.

„Су-34 е способен да води извънредно въздушен бой, но основно е ударен самолет. Бойният му радиус е около 700 мили (около 1100 км) без дозареждане, но има и система за дозареждане по време на полет” – изброява преимуществата на бомбардировача Маджумдар.

Не на последно място заслужава внимание, че са предвидени условия за комфорт на екипажа – зад седалките на пилотите има достатъчно свободно място те да се изправят в цял ръст.

Коментар

• Явно никой няма познат Йордан!

Та:
                """Екоминистерството предлага глоба до 1000 лв. за ровене в боклука

Глоба от 300 до 1000 лева грози всеки клошар. Глобата ще се въведе с промени в Закона за управление на отпадъците, които вчера Министерството на околната среда и водите предложи за публично обсъждане,""""

И после искат да им плащаме данъци, да гласуваме, за да вземат по няколко левчета от всяка овча глава, за да ни управляват!

Какво, престижа на демокрацията е застрашен?

Значи, за котки може, за хора не може!

Или ще последваме примера на задоеканските ни пртнЙОри, да не е забранено само нощем.е,
                Кой е малоумникът, който се подиграва с институцията НС!
                НС трябва да работи за няколко дена в годината и нищо повече!

Иначе се стига до простотии от тоя род!
                Правото на труд за всеки човек, за това трябва да се мисли и работи!

Коментар

• Данните са такива че показват че през последните петнадесетина години винаги растат по-бързи темпове от нас .....факт.

Изключение е 2015 ..... та стига с това Ганьовско биене в гърдите ....

Коментар

http://bg.theglobaleconomy.com/compare-countries/

те това са данните от тво сайт . Та в "пъти" по бързо от нас не растат . По скоро се забелязва права корелация между двете до последните години . За страна която внася енергийните си ресурси ние не се справяме никак зле .

Та това което е добре за Русия добре ли е за Бг ( говорим в икономически план ) или не ? За пример - Русия иска по високи цени на петрола . Това добре лие за Бг или не ? Русия иска монопол върху газовите доставки - това добре ли е за Бг или не ?

п.п. Данните са подвеждащи защото отразяват ръста на цените на петрола който са надули Руския БВП . Но данните са такива каквито са

Коментар

Да ти кажа и Бг икономиката растеше бая бързо в периода 2000-2014 . Ще потърся данни за двете че ми е интересно . Ще се въздържам от твоя тип данни - "в пъти по бързо от нас " . Някак посредствено ми се струва без реални данни

Коментар

Верно има корелация с Русия , они растяха яко то 2000 до 2014 вкл.......в пъти по бързо от нас.
                        За 2015 за пръв път от много време излязоха на спад и наш ганьо взе да се пъчи кат че ли е превзел света .......
                        Да ти кажа и Бг икономиката растеше бая бързо в периода 2000-2014 . Ще потърся данни за двете че ми е интересно . Ще се въздържам от твоя тип данни - "в пъти по бързо от нас " . Някак посредствено ми се струва без реални данни

Коментар

Отдавна чакам някой да ми обясни обратната корелация между икономиките на Бг и Русия . Уж са в един и същ регион , според опорките Бг трябваше да потъне заради отлива на туристи . Пък то на абарот , и никой не ще да коментира пачему ?
                          Даже съм почнал да харесвам Путин щот разходите ми за горива под вещото му ръководство са с 20 к надоле за година
                          Мдам, хубаво е да се припомнят подобни "бисери", както казваш:
                          -------------------
                          Забраниха на 5 млн. руснаци да почиват у нас

Поне 5 милиона руснаци имат забрана да почиват в България, заяви в Бургас депутатът от БСП-Лява коалиция Петър Кънев. Забраната касаела всички работещи в силовите структури на Руската федерация, както и дотираните ваканции на ветераните, пенсионерите и децата. Тези данни са били изнесени от наши туроператорски фирми на среща на с депутати от икономическата комисия в Народното събрание. Кънев предупреди, че ветото ще нанесе сериозен удар върху летния сезон и като цяло върху българския туризъм. "Санкциите както винаги ще ударят основно България. Като добавим изключително непремерените изказвания на някои български политици на принципа „Видяла жабата, че подковават коня".
                          Копирано от standartnews.com
                          ------------------------------------------------

П.П. И к'фа стана тя? БГ-то нагоре, пещерняците надоле. Изводи?!

Коментар

Верно има корелация с Русия , они растяха яко о т2000 до 2014 вкл.......в доста по бързо от нас.
                            За 2015 за пръв път от много време излязоха на спад и наш ганьо взе да се пъчи кат че ли е превзел света .......

Last edited by markoci; 06.01.2016, 21:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                              Един норвежец изпива една бира за осем евро и прави 8евро номинален БВП
                              Аз изпивам три бири по едно евро и правя 3евро номинален БВП

Равносметка ....според номиналната стойност норвежецът е изпил три пъти по-малко,ама е направил три пъти повече БВП
                              Затова вече се смята за по-удачно сравнението на БВП през ППС(Паритет на покупателната способност) при който БВП се смята при изравнени цени (в долари)....за да се види все пак ....кой повече бира е изпил,а не колко си платил за нея

GDP ranking, PPP based

Last Updated
                              29-Dec-2015

http://data.worldbank.org/data-catalog/GDP-PPP-based-table
                              По тая схема с бирите, и ако включим и ракията сме първи.
                              гатанка: Бай Ганьо купува 30 литра ракия за година и прави 200 лефа БВП.
                              Ама изпива 100 литра ракия за година. Колко е БВП в тоя случай??

Коментар

• Маранди коментирай това.
                                https://www.ataka.tv/%D0%B2%D0%B8%D0...B3-c14857.html
                                .
                                Last edited by Grosss; 06.01.2016, 20:43.

Коментар

Working...
                                X