IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от v_tin
    Аз определено не съм платен, за други не знам. И въпросът беше какво се цели с тази промяна в съдебната система, за добро ли е, за лошо ли е, ще може ли дряновския съд например да осъди мавъра за това че продаде Бг за 30 сребърника или пак трябва да чакаме на бог да го осъди
    Баба Ванга Бог да я прости казваше не завиждайте на човека преди да видите края му.Всички видяхме какво се случи с Божков какво ли е подготвил Бог за драгалевския крадец??

Коментар

• Sydebnata риформа не е интересува, но дали не се цели нещо такова
      http://www.segabg.com/article.php?id=782510
      Това, което "Право и справедливост" направи, надминава всичко, случвало се в Полша след 1989 г. През ноември новият парламент прие решение, което отменя избора на петимата нови съдии, и то без да изчака решението на съда.

Фактът, че това действие бе гротескно незаконно, е очевиден и за първокурсник по право. Парламентът няма правомощия да освобождава избрани съдии или да предотвратява решение на Конституционния съд по въпроса дали законите противоречат на конституцията. Но това явно няма значение.

Мнозинството побърза да избере нови съдии на мястото на "невалидните". На депутатите не бе позволено да задават въпроси на кандидатите, протестите на правната общност бяха пренебрегнати. Новите съдии бяха избрани вечерта преди съдът да се произнесе по избора на 5-имата.

Така стигаме до

най-разочароващата част от историята

Полският президент Анджей Дуда е съюзник на "Право и справедливост", но освен това е и адвокат с докторска степен от прочутия Ягелонски университет. Той знае, че според полския конституционен ред президентът има предимно церемониална роля, която включва и формалното приемане на клетвата на съдиите. И докато церемонията е предпоставка за поемане на отговорностите на съдиите, без съмнение президентът няма никакво право на глас дали да закълне някой съдия, или не.

Разбира се, заради спора по законността на избора от предишния парламент Дуда би могъл да твърди, че извънредната ситуация е изисквала от него да изчака решението на Конституционния съд. Но президентът стори тъкмо обратното на това да гарантира защита на конституцията. След като в продължение на месец отказваше да приеме клетвата на тримата съдии, избрани от предишния парламент, той изуми нацията, като прие клетвата на четирима от новоизбраните, преди да чуе решението на съда в четвъртък, и то буквално посред нощ. Предстои клетвата и на петия съдия.

Веднага след клетвата съдиите буквално бяха "изстреляни" с правителствени автомобили към сградата на съда, за да участват във вземането на решението на Конституционния съд по казуса. За щастие, съдът не се огъна

Не разбирам, нали съдът беше най висшата форма на коректив за запада, клетви посред нощ, незачитане решенията на съда и всякакви други- да не би да живеят тези пък и нашите демократи в монголия

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
        Не и стана ясна тази съдебна реформа- какво искаше да направи протестанта от НПО-то, степендиант на А за Б, и дете на капитан Грант.
        С няколко думи може ли да кажеш какво искаше

Да четеш от праспрес за иванов
        http://www.blitz.bg/news/article/380223
        наложи Иванов да скрие законопроекта, избягвайки до край отговора на въпроса - кой всъщност написа промените в ЗСВ

Има и други статии, но си ги прочети сам
        Валентинка, така поставен въпроса, йезуитски, провокативно, обидно, клеветнически, и ниско грамотно, си отговаряй сам на него! Успех.
        Ако решиш, да разговаряш уважително, тук съм си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзов! Разгледай мнение
          "Бомбата е следната, дръжте се здраво: Приватизация на обвинението!"
          Не и стана ясна тази съдебна реформа- какво искаше да направи протестанта от НПО-то, степендиант на А за Б, и дете на капитан Грант.
          С няколко думи може ли да кажеш какво искаше

Да четеш от праспрес за иванов
          http://www.blitz.bg/news/article/380223
          наложи Иванов да скрие законопроекта, избягвайки до край отговора на въпроса - кой всъщност написа промените в ЗСВ

Има и други статии, но си ги прочети сам
          Last edited by v_tin; 11.12.2015, 10:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
            Не няма да стане по евтино.Казвал съм много пъти казвам за пореден път нас ни управляват идиоти арогантни некадърници и крадци.Казваш в Германия тока е 25 евроцента.Предполагам че това крайна цена с всички такси пренос разпределение.Тука мисля за бита е къде 17-18 стотинки дневната тарифа.Това със смяната на доставчика е пълен ташак.Качеството на тока зависи от състоянието на мрежата и нейното управление а не от доставчика на ток.Никой освен ерепетата няма данни за консумацията на отделните домаконства и няма как да познае приблизително тяхното потребление.От тук следва че или ще му се наложи да купува скъпо щото потреблението им е по голямо или да продаде купеното за без пари щото потреблението е по малко.....Като сложи и печалба и си ....мамата.Един напълно излишен посредник....
            Казваш 180 евро на месец и има изравняване....Това прави 2160 евро годишно.....
            Ако не е тайна за коя част на Германия става въпрос и какви са чистите доходи на хората там
            Не е точно така за 180те евро- ако си купиш къща, или апартамент или си плащаш сам всички сметки си правиш договор с всеки от доставчиците. За тока знам че при срещата доставчика те пита какви ел уреди имаш, колко е голямо семейството ти, колко често се ползуват ел уредите и ти предлагат план - на мой колега който си купи къща за 42000евро са у предложили план за 40-50 евро и в края на годината има уравняване- доплащаш или връщат, доколкото знам има и друг вариант, всеки месец отчитане, но малко немци са на този вариант. Повечето предпочитат да плаща твърда сума и на 6 месеца се прави засичане, изпращат ти известие, но уравняването е на годишна база. А за 180 евро- това са всички разходи без ТВ и интернет. Това е в северен рейн вестфалия-НРВ. Аз съм на 100км от къолн, дортмунт, 110км от франкфурт- има доста работа тук, доходите- ами нормални са за тук, все едно в Бг да получаваш около 1200-1500лв

Коментар

• "Бомбата е следната, дръжте се здраво: Приватизация на обвинението!"

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                Някой има ли 2 бг стинки, колкото прави 1 руплей, за погледаме на живо как няколко ника се джафкат помежду си?

Аз нямам дребни. Колеги, плийз

П.П. За Морки ще има фрумоция - една пържолка на врата, белким някое куче си поиграе с него.

Спасибо!
                Ти тая пържола си я закачи на теб на кръста че че белким някои се заинтересува то теб и те олаби ....че пак си се напрегнал те гледам.
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Доцент Кристиян Таков беше гост тази сутрин по един канал, направи смешни ГЕРБКП и опитите им да маскират спъването на реформите в правосъдието. Каза ясно и точно какви са целите и схемите на ГЕРБКП.
                  След това се появи в студиото някакъв безименен тъпан от ГЕРБКП и започна да криви, маже и замазва, точно както сме свикнали да четем някои хора тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                    Федералният бюджетен дефицит на Русия за периода от началото на 2015г. до края на ноември 2015г. е достигнал 957 389 000 000 руски рубли. Смятате ли, че през декември 2015г. федералният бюджетен дефицит на Русия ще се увеличи чувствително или не смятате така?
                    Понеже си добър в тая част я дай да видим за САЩ Франция Англия Италия Германия какъв е бщджета има ли дефицит колко са дълговете държавни и частни?

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                      E могат, просто трябва да вземат заем...
                      Офф, ама кой ше им даде?
                      Взимането на заеми и трупането на бюджетен дефицит е евроатлантическа ценност не руска

Коментар

Професор Вучков тая сутрин по ТВ7 направи на дърмон и Бойко и Реформаторите и Меркел и Евроатлантическите ценностти.Каза че от Америка сме видели само на чушката дръжката.И о чудо другаря Тодор Живков не бил крадец а обичал България и българския народ.....
                        Сега очаквам вой и обиди от НПО бандитите
                        тези НПО ли?

Членове на Координационен съвет „България – Русия”:

Проф. д-р Валентина Аврамова – Председател на Дружеството на русистите в България
                        Доц. д-р Желю Добрев – Председател на УС на Българо-руската търговско-промишлена палата
                        Проф. д-р Захари Захариев – Председател на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД
                        Любомир Коларов – Председател на Софийското сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски”
                        Николай Малинов – Председател на Национално движение „Русофили”
                        Д-р Светлана Шаренкова – Председател на Форум „България-Русия”
                        Снежана Тодорова – Председател на Дружеството на възпитаниците на съветски и руски университети „Найден Геров”
                        Станка Шопова – Председател на Фондация „Устойчиво развитие за България”

Заявлението е подписано и от присъединяващите се към Координационния съвет „България – Русия”:
                        Симеон Игнатов – Председател на Сдружение „Български антифашистки съюз”
                        Стоил Фердов – Председател на Славянско дружество в България
                        Ген. Стоян Топалов – Председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва
                        Боян Ангелов – Председател на Съюза на българските писатели
                        Симеон Симеонов – Председател на Отечествения съюз
                        Минчо Минчев – Председател на Политическа партия „Нова зора”
                        Александър Паунов – Председател на Комунистическата партия на България
                        Васил Коларов и Минчо Минчев – съпредседатели на Партията на българските комунисти
                        Евгений Унанов – Председател на Българската работническа партия (комунисти)
                        Петър Велчев – Председател на военноинвалидите и военнопострадалите
                        Спас Панчев – Председател на Земеделски съюз „Александър Стамболийски”
                        Чавдар Стоименов – Председател на Международна фондация „Георги Димитров”
                        Елка Няголова – Председател на Славянска литературна и артистична академия – Варна

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                          Защо бе няма ли да стане по евтино, аз плащам тук тока на хазаите, за 65квм апартамент плащам 180евро- ток, вода, газ, почистване. Това за месец, в края на годината правят изравняване и ако трябва доплащаш, ако трябва връщат пари. От колеги знам че има възможност да сменяш непрекъснато доставчика, и има непрекъснато там по един-два ,месеца пробен период, така че има разни варианти. Доколкото знам тока е 25 цента, ако имаш газов бойлер и газово отопление, ще плащаш 25-30евро на месец
                          Не няма да стане по евтино.Казвал съм много пъти казвам за пореден път нас ни управляват идиоти арогантни некадърници и крадци.Казваш в Германия тока е 25 евроцента.Предполагам че това крайна цена с всички такси пренос разпределение.Тука мисля за бита е къде 17-18 стотинки дневната тарифа.Това със смяната на доставчика е пълен ташак.Качеството на тока зависи от състоянието на мрежата и нейното управление а не от доставчика на ток.Никой освен ерепетата няма данни за консумацията на отделните домаконства и няма как да познае приблизително тяхното потребление.От тук следва че или ще му се наложи да купува скъпо щото потреблението им е по голямо или да продаде купеното за без пари щото потреблението е по малко.....Като сложи и печалба и си ....мамата.Един напълно излишен посредник....
                          Казваш 180 евро на месец и има изравняване....Това прави 2160 евро годишно.....
                          Ако не е тайна за коя част на Германия става въпрос и какви са чистите доходи на хората там

Коментар

• Професор Вучков тая сутрин по ТВ7 направи на дърмон и Бойко и Реформаторите и Меркел и Евроатлантическите ценностти.Каза че от Америка сме видели само на чушката дръжката.И о чудо другаря Тодор Живков не бил крадец а обичал България и българския народ.....
                            Сега очаквам вой и обиди от НПО бандитите

Коментар

Ти се стягай за елетроенергийния пазар.Щото скоро ще ти припомня какви ги дрънкаше за цените на тока и как ме наричаше....
                              Защо бе няма ли да стане по евтино, аз плащам тук тока на хазаите, за 65квм апартамент плащам 180евро- ток, вода, газ, почистване. Това за месец, в края на годината правят изравняване и ако трябва доплащаш, ако трябва връщат пари. От колеги знам че има възможност да сменяш непрекъснато доставчика, и има непрекъснато там по един-два ,месеца пробен период, така че има разни варианти. Доколкото знам тока е 25 цента, ако имаш газов бойлер и газово отопление, ще плащаш 25-30евро на месец

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                                Путлер за 15 години така е ос.ал Русия и руската икономика, а мурзилажа се прави, че не му мирише...
                                Щом ти казваш сигур е така.Но след малко ще звънне часовника и ще трябва да ставаш от сън...

Коментар

Working...
                                X