IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съюз Русия - ЕС. Бъдеще или химера?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Съюз Русия - ЕС. Бъдеще или химера?

Би било добре като бъдеше. Но дали руснаците ще са съгласни на подобно нещо. Техните ресурси да бъдат общодостъпни за целия ЕС!!
    http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
      И въпреки това, в България хората са супер нещастни.

По-добре е. Повече забравяш за лошите неща. Ако всеки, само и непрекъснато говори за лошото и то се случва същото. Не ти остава време да видиш красивото. Да не говоря, колко е силна човешката мисъл и как си "говорш с вселената" чрез мислите си. Но да не продължавам, че ще бъда обвинен за луд.

В България е закърмено лошото. И пак да дам пример - разходи се в темите във форума и ще видиш само хейт. Такива сме си, и аз съм си закърмен с това.
      Неееее! Не мога да се съглася, че хората в България са супер нещастни!
      Да, мрънкат, но то и в това има развитие!

Просто са бедни!
      Дай на финландския пенсионер пенсията на българския пенсионер и обратно, на българския пенсионер дай финландска пенсия!

Тогава ще си поговорим!
      Мрънкането, нещастието са пряка функция на заплатите и на пенсиите!

За форумите! .................................................. ............................
      Нека звучи като конспирация, но форумните хейтъри до 80% са платени!

Точно като телевизиите ни!
      Колкото повече негативни новини, колкото повече се повтарят, толкова спонсорът е по-щедър!
      Един спокоен ум гради, един засегнат и обиден дух е непродуктивен!

Така, че аз на хейтърите по форумите изобщо не им обръщам внимание, преди ме засягаха, сега имам имунитет и то здрав!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        Споделям подобна философия
        Я и аз!!!

Коментар

Точно!
          Съюз между Русия и ЕС, не членство - това е абсурд
          .......

Само щрихи по една сложна тема...
          Думата "съюз" звучи малко двусмислено поставена непосредствено до ЕС.
          Аз специално бях подведен да направя опит (безрезултатен) да разсъждавам в една безплодна посока. Хипотезите завършваха все с крах

При настоящото (днес) положение всякакви опити за по-интензивно сближаване ще бъдат яростно атакувани от ... на първо четене се сещам за Полша, Прибалтика, ГБ.
          Големият шеф на Брюксел и Страсбург също ще се задейства като допълнително активира "своите" хора в някои подмандатни, презокеански територии със съмнителен суверенитет. Примерно Бг.

Така е днес.
          За утрешния ден е подходящо да говорим друг път.
          Много е динамична ситуацията и могат да се случат смайващи неща.
          Last edited by nacheff; 25.09.2015, 18:23.

Коментар

• За повече от 70 години съветска и 23 години постсъветска власт бе създадена лицемерна нация с няколко отвратителни черти на характера – грубост, арогантност и високомерие, отвращение към всичко неразбираемо, нетърпимост към чуждия език и чуждата култура, самохвалство с несъществуващи победи и постижения, желание за разрешаване на конфликти само със сила, отричане на компромиса, желание да заграби чуждото и да го обяви за „исконно” свое. Разбира се, тази нация има език и той се състои от псувни и от жаргонни изрази. И територия има – „руски свят”, макар да не става дума само за руснаци.

Понастоящем руският фюрер Путин вече не може да измени на „героите на руската пролет”и трябва вече с хладна глава и горещо сърце да направи Втора гражданска война с ентусиастите по изграждането на руския Райх, които лесно могат да разпознаят в негово лице „национал-предателя” .

В Москве состоялся митинг за отставку Путина-Путин должен уйти !!

Почна се,и въпроси,въпроси...-Какво търсим в Сирия...?
            Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

Коментар

• съни(тя)

По скоро няма да съществува нито ЕС, нито Русия отколкото да влезе Русия в ЕС. Там отношенията със САЩ са прекалено лични и семейни вече, все едно САЩ да влязат в ЕС.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                ...

Аз съм голям фен на правилото да не се оплакваш никога. По-добре е. Повече забравяш за лошите неща. Ако всеки, само и непрекъснато говори за лошото и то се случва същото.
                Не ти остава време да видиш красивото.
                Да не говоря, колко е силна човешката мисъл и как си "говориш с вселената" чрез мислите си. Но да не продължавам, че ще бъда обвинен за луд.
                ...
                Споделям подобна философия

Коментар

• Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнение
                  Това са абсолютни глупости.
                  Един бъдещ съюз между Русия и Европейските държави , без американска намеса , би създал икономическа и политическа мощ пред която едва ли някой би дръзнал да се изправи.
                  Нали америката най много от това се страхува и всява раздори помежду.Но и това време ще мине.
                  Точно!
                  Съюз между Русия и ЕС, не членство - това е абсурд
                  На политическа и икономическа база, зони за свободна търговия, обща политика в търсенето на решение на бежанския наплив, който ще продължи да нараства...
                  Меркел сама казва, че без Русия кризата в Сирия няма как да се реши.
                  Защо това да не бъде общоевропейско решение?

Защо не, намиране на взаимоизгодни условия за "ЕС-Русия" енергийна политика.
                  Така или иначе, Русия има договорености по Северен поток, участва в доставките на петрол за някои европейски страни, например Холандия ...

Само щрихи по една сложна тема...

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                    Никакъв шанс. Русия няма интерес да спазва правилата на ЕС. Напротив, Русия има интерес да дере кожата на своите търговски "партньори" от Източна Европа с цените на газа и всички ограничения за препродажба, еднопосочно движение на газа, екслузивно ползване на тръбопроводите и т.н.

Дори и един ден Русия да стане нормална държава, едва ли ще иска да се присъединява. Руснаците са хора горделиви, имат комплекс за надмощие, силно желание да доминират, арогантни са, и най-вече са масаво параноици. Това се отнася както до политиците им, така и до обикновените граждани. Това е насаждано от 1917г. насам. А вероятно и от преди това.
                    С никакъв шанс съм съгласен. Но да хулим продавача, че иска да взема максимална сума пари, срещу стоката си и се опитва да наложи максимален брой ограничения - не подхожда на форум с гръмкото име "инвестор".

А Русия и руснаците след 1917 нямат никакъв шанс да са нормална държава. Но какво да се прави,и аз да бях на чело на такова "образование" и аз щях да стрижа овчиците до кожа. Жалка само за обикновения руснак - готини хора са, ама ...язък.
                    #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
                      Ееее, не си прав!
                      Правило е в Америка да речем, никога да не се оплакваш!

Че американците са най-големите потребители на успокоителни, меко казано, ама хич да не го отчитаме!
                      В Америка задължително трябва да си усмихнат иначе някой може да те обяви за расист, без значение на цвета!
                      Краткото ми "пребиваване" зад океана ме е шокирало с факта, колко хората имат нужда да споделят, но няма с кой!

Обърни малко повече внимание на някой и той като удавник за сламка!
                      Хората са подтиснати, недоволни, но нямат място за изразяване на недоволството си, защото цялата телевизионна помия ги убеждава, че живеят в най-богатата държава!

Как да се оплачеш после! На кого?

Ако имаш опит навън, сподели, инак е от пусто в празно!
                      Ами честно казано, аз съм на малко по-различен принцип. От моя опит в щатите,швейцария и скандинавия - в последните 5 години не съм живял на родна земя. Ми навсякъде хората са по-щастливи от българите. Вярно, по-богати са в тези страни, но не е болка за умиране. Разликата е главно в това дали ще пиеш домашна ракия с мелник пакет, или ще пушиш кубинска пура с 12+yo ирландска ракия. Не е толова различно. И въпреки това, в България хората са супер нещастни.

Аз съм голям фен на правилото да не се оплакваш никога. По-добре е. Повече забравяш за лошите неща. Ако всеки, само и непрекъснато говори за лошото и то се случва същото. Не ти остава време да видиш красивото. Да не говоря, колко е силна човешката мисъл и как си "говорш с вселената" чрез мислите си. Но да не продължавам, че ще бъда обвинен за луд.

В България е закърмено лошото. И пак да дам пример - разходи се в темите във форума и ще видиш само хейт. Такива сме си, и аз съм си закърмен с това.

А колкото руснаци съм срещал - същите са като нас. За да е по темата поста, далеч не смятам, че ЕС им трябва нов член с манталитета на България, обаче с население 150 милиона души. Така, че за членство на Русия в ЕС - идиотия е да се говори.

Ако пък решим да погледнем на думата "съюз" като сбирка на група(било то хора или държави) с обща цел. То дори в момента сме в "съюз" с Русия. Имаме обща цел - да се развиваме (каквото и да значи това). Германия и Русия са си в чист съюз по темата с газа. Обаче Германия и Русия не са в съюз по темата с Украйна.

На Финландците половината (пресилвам малко, но не съм далеч) икономика се движи от "съюз" с Русия. От Хелсинки към Петърбург, дори не ти трябва виза (ако ще останеш по-малко от 72 часа във РФ).

Та, ако изхождаме от думата съюз - смятам, че между Европа и Русия има и ще има "съюз" по темите, на които сме на едно мниение, решнията, които са взаймно-изгодни и т.н. Но да говорим за политически/военен съюз - според мен е чист спам.
                      #dagoduhatbednite

Коментар

Руснаците са най-ценни, когато са извън Русия. Като Сергей Брин, единият от създателите на Гугъл.
                        Ами българите ?!

Коментар

• Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнение
                          Това са абсолютни глупости.Един бъдещ съюз между Русия и Европейските държави , без американска намеса , би създал икономическа и политическа мощ пред която едва ли някой би дръзнал да се изправи.
                          Нали америката най много от това се страхува и всява раздори помежду.Но и това време ще мине.
                          Колкото до руснаците , хабер си нямаш...
                          Руснаците са най-ценни, когато са извън Русия. Като Сергей Брин, единият от създателите на Гугъл.

Коментар

Никакъв шанс. Русия няма интерес да спазва правилата на ЕС. Напротив, Русия има интерес да дере кожата на своите търговски "партньори" от Източна Европа с цените на газа и всички ограничения за препродажба, еднопосочно движение на газа, екслузивно ползване на тръбопроводите и т.н.

Дори и един ден Русия да стане нормална държава, едва ли ще иска да се присъединява. Руснаците са хора горделиви, имат комплекс за надмощие, силно желание да доминират, арогантни са, и най-вече са масаво параноици. Това се отнася както политиците им, така и обикновените граждани. Това е насаждано от 1917г. насам. А вероятно и от преди това.
                            Това са абсолютни глупости.Един бъдещ съюз между Русия и Европейските държави , без американска намеса , би създал икономическа и политическа мощ пред която едва ли някой би дръзнал да се изправи.
                            Колкото до руснаците , хабер си нямаш...

Коментар

Накратко, основанията за подобна тема
                              - независимо от нежеланието на мнозина световни играчи, Русия е от главните фактори, доминиращи в световната политика и икономика
                              - възможността за подобен съюз провокира САЩ да се намесват пряко в делата на страните в Европа, поотделно и в институционалните му структури като цяло
                              - затварянето на темата или темите за Русия не спира пишещите по въпроса, напротив, обсебили са всяка тема, в която има възможност за политически коментар или икономически зависимости ...
                              Нека има място, особено за тези, които стават и лягат с руската преса и са чувствителни на всяко изменение на рублата, инфлацията или цената на водката ... и държат да ни информират...

Дори и един ден Русия да стане нормална държава, едва ли ще иска да се присъединява. Руснаците са хора горделиви, имат комплекс за надмощие, силно желание да доминират, арогантни са, и най-вече са масаво параноици. Това се отнася както до политиците им, така и до обикновените граждани. Това е насаждано от 1917г. насам. А вероятно и от преди това.
                              Last edited by Misho ILIEV; 24.09.2015, 23:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                                Ако го нямаше НАТО щеше да стане, ама Американците да са шефове на руснаците и да ги ебават, да ги праат на слуги и маймуни, както в момента праат с немците - не върви. Все пак хората си имат достойнство държава с най-голям боен ядрен арсенал и някви чикиджии да ти се надуват - няц, те не са като нас стотинкаджии за 30 сребърника дет пренаписахме конституцията 60 пъти е полза на Сашш и ЕС ......
                                +++10

Коментар

Working...
                                X