IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия (3)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
    Според данни, посочени от руска медия, в Русия на 1000 души население се падат 284 автомобили, а в САЩ на 1000 души население се падат 799 автомобили. Според същата медия 49 % от семействата в Русия нямат автомобил. Четете статията.
    http://www.gazeta.ru/auto/news/2015/..._7431205.shtml
    В момента руската рубла се търгува по курс 63,534 руски рубли за 1 щатски долар.
    63 пъти са по зле.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
      Не съм сигурен, че те разбирам?
      Не беше ли ти който се хвалеше колко било евтино при теб и беше дал цените на някаква пицария?
      Извинявай ако съм се объркал. И системата няма да колабира ако всички плащат данъци и не се краде

      Коментар


      • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
        За какви дълбоки води говориш? Да те върна към началото на разговора, когато се включи с твърдения, че в България няма злато...После - гледам - почнал си да доказваш, че някой те убеждава "да чЕкаш на златото", т.е. - на кОпането му... Кой е тоя?

        Иначе, общите ТИ знания - на "целият форум" - нямат нищо общо със знанията на специалистите В РАЗЛИЧНИ ОБЛАСТИ И ПРОИЗВОДСТВА в тая страна. Да се повторя: с голямо съжаление мога да кажа на колегите, които пишат тук и смятат това за най-значимото занимание в живота си, че форумът не може да се приеме като представителна извадка за възможностите на хората в тая страна, нито пък за техните знания, нито и за практическите им умения.
        За дълбоките води - колко % такса би била добра сделка за държавата и за концесионера.
        А България няма злато в тоя аспект какъвто го описват по-долу - да си върнем концесията и ще се къпем в пари, разбираш ли?

        Реално в България има злато, въглища също, и сребро, даже и нефт - това не означава, че може да живеем на гърба на природните ресурси, както се надяват пишещите по-долу. Впрочем пишещите от 2-3 години насам по темата, чел съм какви ли не извращения за билиони долари златни залежи.

        А за възможностите на хората в тая страна - супер, радвам се след като си прав. За жалост тук се виждат само бръщолевения от рода на Волен Сидеров на амфетамин ака ще се къпем в злато и диаманти, само ако вземем концесията от канадцците и я дадем на на'ще/руснаците.
        #dagoduhatbednite

        Коментар


        • Според данни, посочени от руска медия, в Русия на 1000 души население се падат 284 автомобили, а в САЩ на 1000 души население се падат 799 автомобили. Според същата медия 49 % от семействата в Русия нямат автомобил. Четете статията.
          http://www.gazeta.ru/auto/news/2015/..._7431205.shtml
          В момента руската рубла се търгува по курс 63,534 руски рубли за 1 щатски долар.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
            E кога сколаса, нали се биеше в гърдите че си в НРВ
            Не съм сигурен, че те разбирам?
            #dagoduhatbednite

            Коментар


            • Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
              Ванката23 така като гледам пада едно писане да се намираме на приказка. То не беше "ЯКО ЗЛАТО БРАТ МИ", 200 млн амортизации, другите са мишки и чукундури, вижте ме мене вместо това, а пък полезните изкопаеми даже били проклятие. После почваме да мажем колко било сложно да се вади злато, пък петрола ей тъй с кирки го добиваме. И понеже било сложно със златото, ами да го даваме за без пари, тука по нашите територии злато никога не се е добивало, чакахме канадците да дойдат да ни отворят очите. Понеже са канадци и почваме да омаловажаваме пладнешкия обир. Примерът със златото е лесен особено в инвестиционен форум, защото всеки би трябвало да има някаква представа от материята. И няма никакво значение дали са канадци с далавера със злато или руснаци с укриване на данъци от преработка на петрол. Аман от неолиберални простотии, държавата лош стопанин, ама перфектния частен бизнес защо чака аванта от държавата. Има опции да се изкарат пари от концесия или частно-публично партньорство и не го правим. Какъв е резултата - не стигат пари за нищо - образование, здравеопазване, инфраструктура. И в крайна сметка какво се получава - няма кинти и автоматично хайде всички били неудачници и само си измисляли оправдания щот не отишли да се реализират в чужбина.
              Както казах по-рано погледни какви данъци се плащат в Катар, а в Дания предполагам знаеш.
              Та като се водят дискусии, мисли малко повече дали няма да попаднеш на някой с повече знание и визия от теб и не се отнасяй надменно с хората, защото може да се окаже, че точно ти не си в час. Рядко можеш да спечелиш спор без аргументи и дребнословие.
              И като за последно Maersk точно в добива на нефт и газ не са никакъв гигант, а средна ръка компания. Но са топ компания в техния core biz.
              Хубаво де, аз аргументи не видях. Нито един не се сети да изкара никаква дата.

              https://www.pwc.com/en_GX/gx/energy-...-royalties.pdf
              12-та страница в репорта; 14-та в ПДФ-а за мързеливите.

              Ето дата. И какво излиза? Че масова практика за златодобива е между 2 и 5%. При нас е малко по-малко. Голямото чудо. А тая мантра се дрънка В крайна сметка от 2-3 години се дудня за криливите 2% разлика. Единия процент го обясняваме с подкуп за политиците, другия процент с сложността на операцията. Готово, хайде стига толкова. Ти за образование почна, здравеопазване - точно с тоя процент разлика ще се подобри образованието и здравеопазването - някъде около 30-ти февруари следващата година.

              А за държавата какъв стопанин е - само кажи ВМЗ Сопот и повече няма какво да коментираме. Оръжеен завод на загуба. Живи и здрави.

              А относно спор без аргументи - в форум никой не печели спор. В бъгарски такъв - никога. Но е хубаво да си комуникираш с хората, виж научил съм едно-друго нещо от този форум, пък и се надявам други също да са научили нещо. Примерно наскоро един взе да проглежда за "американските" тецове, собственост на фирма регистрирана 2005-та, с главен център на операциите Виена и единствен голям актив - на'ще тецове.


              За златодобива, каква би била оптималната комисионна и т.н., аз отново не смятам, че е прост пример/анализ.

              За Мерск - за тях знам, че вадят половината нафта на Катар - не съм сигурен ти за коя компания говориш. А за данъците в ДК - направи ги същите в БГ и системата ще колабира на 2-рото тримесечие.
              Last edited by vankata23; 03.08.2015, 22:19.
              #dagoduhatbednite

              Коментар


              • Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                И за теб е същия линк.
                https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F...81%D0%BE%D0%B2

                скимтя как ще просперирам вечно, щото съм отдал няколко панела под наем....
                E кога сколаса, нали се биеше в гърдите че си в НРВ

                Коментар


                • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                  Руската тв водеща Ксения Собчак, известна с опозиционните си възгледи, бе жестоко пребита в Москва, състоянието й е критично, тя е в кома, предаде радио Independent. Покушението е станало на същото място, на което бе разстрелян опозиционерът Борис Немцов и едва ли това е съвпадение, коментира радиоводещият.

                  http://oppps.ru/independent-kseniya-...na-v-kome.html
                  Начело са ченгетата с Путин.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                    Да Maersk са гигант и копаят 40% от петрола на Катар...Не съм запознат колко им е % royality. Честно казано - няма никакво значение, понеже говорим за 2 различни вида копаене. В катар и с мотика да отидеш - ще изкараш нефт.
                    И така нататък и така нататък. БИ било идотиско да споря, че на'щте политици са направили добра сделка с ДоДо - 100% не са направили оптималното. Взели са пари под масата. Могло е да докарат сигурно 3-5%...Ама кфо от това.

                    Пълна безсмислица е да се коментира тая история - никога няма да забогатеем от полезните изкопаеми - нито имаме достатъчно, нито пък умеем да ги управляваме.

                    Да не навлизаме в по-дълбоки води и да обясняваме, че е с различна сложност "копането" на злато, не е като да идеш с мотиката и да насадиш 2 лехи домати, разични ресурси се изискват на Х изкопано злато и т.н и т.н. Много е сложно, силно се съмнявам общите ни знания на целия форум да покрият някаква (не-жалка) част от материята...
                    Ванката23 така като гледам пада едно писане да се намираме на приказка. То не беше "ЯКО ЗЛАТО БРАТ МИ", 200 млн амортизации, другите са мишки и чукундури, вижте ме мене вместо това, а пък полезните изкопаеми даже били проклятие. После почваме да мажем колко било сложно да се вади злато, пък петрола ей тъй с кирки го добиваме. И понеже било сложно със златото, ами да го даваме за без пари, тука по нашите територии злато никога не се е добивало, чакахме канадците да дойдат да ни отворят очите. Понеже са канадци и почваме да омаловажаваме пладнешкия обир. Примерът със златото е лесен особено в инвестиционен форум, защото всеки би трябвало да има някаква представа от материята. И няма никакво значение дали са канадци с далавера със злато или руснаци с укриване на данъци от преработка на петрол. Аман от неолиберални простотии, държавата лош стопанин, ама перфектния частен бизнес защо чака аванта от държавата. Има опции да се изкарат пари от концесия или частно-публично партньорство и не го правим. Какъв е резултата - не стигат пари за нищо - образование, здравеопазване, инфраструктура. И в крайна сметка какво се получава - няма кинти и автоматично хайде всички били неудачници и само си измисляли оправдания щот не отишли да се реализират в чужбина.
                    Както казах по-рано погледни какви данъци се плащат в Катар, а в Дания предполагам знаеш.
                    Та като се водят дискусии, мисли малко повече дали няма да попаднеш на някой с повече знание и визия от теб и не се отнасяй надменно с хората, защото може да се окаже, че точно ти не си в час. Рядко можеш да спечелиш спор без аргументи и дребнословие.
                    И като за последно Maersk точно в добива на нефт и газ не са никакъв гигант, а средна ръка компания. Но са топ компания в техния core biz.

                    Коментар


                    • Руската тв водеща Ксения Собчак, известна с опозиционните си възгледи, бе жестоко пребита в Москва, състоянието й е критично, тя е в кома, предаде радио Independent. Покушението е станало на същото място, на което бе разстрелян опозиционерът Борис Немцов и едва ли това е съвпадение, коментира радиоводещият.

                      http://oppps.ru/independent-kseniya-...na-v-kome.html
                      Yeah

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                        Хайде обяснете защо за първите 6 месеца на 2015г. от Русия има нетно изтичане на капитали от 52,5 милиарда щатски долара. Като си го обясните, вече няма да се чудите защо в момента курса на руската рубла е 63,363 руски рубли за 1 щатски долар.
                        Защото начело са ченгетета с Путин.

                        Коментар


                        • И понеже ми е ясно че не знаеш кво е търговски баланс, чети бе :

                          1. Търговски Баланс – стоков, видим. Включва износа и вноса на стоките. Валутната сума на всички изнесени стоки се отразяват в актива на търговския баланс (кредитни операции, защото изразяват постъпления), а на всички внесени се отразява в пасива на търговския баланс (дебитни операции, защото изразяват плащания). Разликата между вноса и износа се нарича салдо (Sdo ). То бива активно и пасивно
                          Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            Ти си добре! Поне я докара до ДДС и акциз, па аз не мога се оправя с дряновската пръчка кога се събира и кога се изважда.

                            Мислех, че си измислил числата и ги е нащракал, а той вместо да извади 17.7 ( услугите ) от 182.5 млрд. ........ взел, че ги събрал. И чака да ги докара в края на годината 400 млрд. приходи - хаха

                            В потрес съм! ( какви икономисти ражда майчица България )
                            Шашинг!
                            Улетаю!
                            Че за четене на числа не ставаш ясно , но и за готвач толкова те бива...
                            Аре пикаи газ от простотия и злоба:

                            Баланс на вноса и износа на стоки от Русия:


                            Баланс на вноса и износа на услуги от Русия:


                            ОБЩО ЕКСПОРТ ЗА ПЪРВАТА ПОЛОВИНА НА 2015 ОТ РУСИЯ 207,8 МИЛИАРДА ДОЛАРА. ТЪРГОВСКИ ИЗЛИШЪК 70,90 МИЛИАРДА ДОЛАРА.

                            Извини ся бе Лясковски ......то не бяха обиди и квалификации пък пак не си бил в час както винаги !!!!
                            Last edited by markoci; 03.08.2015, 21:32.
                            Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Хайде обяснете защо за първите 6 месеца на 2015г. от Русия има нетно изтичане на капитали от 52,5 милиарда щатски долара. Като си го обясните, вече няма да се чудите защо в момента курса на руската рубла е 63,363 руски рубли за 1 щатски долар.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Баланс услуги ти е на МИНУС 17.7 млрд $, бре .

                                И не се събира с горната таблица, а се вади, за да получиш общия. Ето ти таблицата от твоя линк да видиш, че е на МИНУС

                                Цъки:
                                Абе не може ли поен веднъж да признаеш като човек че не си прав бе.

                                Да ти припомня че спора не е за баланс а , както ти се иска а беше за износа на Русия ...аз ти обяснявах че по песимистични прогнози ще направят износ за 400 милиарда , пир положение че в добри години са правели по 550 милиарда ....ама ти нали си като магаре на мост и жи живееш в страната на ватниците не вярваш ....
                                Last edited by X_Y; 03.08.2015, 21:38.
                                Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X