IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия (3)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    Отделно, на Иво Инджев да напомним Гренада, Хаити, Панама, Никарагуа, Либия ...
    ...
    Както и Виетнам, Корея също така.
    И, ако там нямаше Путин, Имаше куп президенти, генерали и т.н., този път, на служба под флага на чичо ви Сам. Нищо ново, просто, удобно и платено за забравяне.
    Би ли посочил, в коя от изброените страни, САЩ са наложили 40 годишен комунистически, тоталитарен, престъпен режим... Или поне 20 годишен... Или поне 5 годишен или едногодишен...

    Коментар


    • Турция ще пести $1 млрд. годишно от отстъпки за руски газ
      Veline Nascimento - 3 август 2015, 15:15

      Турция се надява да пести 1 милиард долара годишно от предоставените от Русия отстъпки в цената за природния газ.

      Това съобщи агенция Блумбърг, позовавайки се на турския енергиен министър Танер Йълдъз.

      Турция се надява също, че Русия няма да отлага подписването на споразумението за намаляване на цената на газа с 10,25 процента, заявил турският министър.

      "Турция не вижда пречки за строителството на първата линия в планирания газопровод "Турски поток"", казал също Йълдъз, цитиран от ТАСС и БТА.

      На 31 юли руският министър на енергетиката Александър Новак съобщи, че руският "Газпром" и турската компания "Боташ" вече са договорили отстъпка от цената на газа от 10,25 процента.

      Новак добави, че засега не са подписани никакви документи по този въпрос.

      Отстъпката в цената на газа представлява компромис между Русия и Турция в рамките на подготвянето на междуправителственото споразумение за строителство на първата линия на "Турски поток".

      Руската страна вече е изпратила проект за междуправителственото споразумение и разчита, че неговото сключване и подписването на документа за отстъпката ще бъдат съгласувани по срокове.
      Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Няма нужда от никакво вбиване на клин между ЕС и руслямистан.
        Те са така или иначе НЕСЪВМЕСТИМИ.
        Все едно някой преди хиляди години да е искал насила да вбие клин между Персия и древна Гърция.
        Вода с олио меша ли се?

        Коментар


        • Отделно, на Иво Инджев да напомним Гренада, Хаити, Панама, Никарагуа, Либия ...
          ...
          Както и Виетнам, Корея също така.
          И, ако там нямаше Путин, Имаше куп президенти, генерали и т.н., този път, на служба под флага на чичо ви Сам. Нищо ново, просто, удобно и платено за забравяне.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
            ​Полезните идиоти на Путин убиват мислещите

            http://www.faktor.bg/politika/hlyab-...islestite.html
            Прочетох статийката. Нищо ново. Че изненадай ни с нещо, което не знаем: Я с разкрития за похватите на Запада в тази игра, я с неговите кални номера, я с издънките му и т.н. Щото, ако ЕС не беше предал Украйна, можеше дори и "майдан" да няма, и хилядите жертви, и санкциите...Можеше но, не би: Всъщност, Санкциите бяха междинната цел на тази стратегия /крайната е вбиване на клин м/у ЕС и Русия, вече успешно/ пък там, че се били "поизтребили"-много важно, я ски'й, още 40 млн украинци има.
            Накратко, негодниците нямат свършване. Свършат ли /намалеят ли/ своите, внасяме от отвъд Голямата бара и пак, както си знаем.

            Коментар


            • ​Полезните идиоти на Путин убиват мислещите

              04/08/15 14:08

              Да гледаш руска телевизия в последно време си е доста страшно
              Пьотър Померанцев*, Politico http://inosmi.ru/russia/20150724/229241880.html

              Стивън Евънс от отдела за анализи на BBC Monitoring е провел проучване на руските медии и е открил, че за тях са в реда на нещата заплахи за убийство на опозиционни политици, антисемитски оскърбления на опонентите, вопли за опасността от „хомосексуално-содомитско цунами”, а също така предложения да се изгарят сърцата на хомосексуалистите.

              При това се прилагат техники за „психологическа обработка с цел да бъдат предизвикани у зрителите чувства на крайна ненавист и агресия”.

              Руската телевизия направи така, че „халюцинацията за войната в Украйна да се превърне в реалност, според израза на списание The Economist. Тя разпространява фалшификати за руски деца, разпънати на кръст от украински бойци, за „фашистката хунта” превзела властта в Киев, и американските планове да устроят етнически чистки в Донбас. В хода са и клеветнически атаки срещу западни учени в Русия, който са представяни като

              „пета колона”

              Списъкът може да бъда продължен още, но мисля, че вече сте разбрали за какво става дума.

              Жана Немцова, дъщерята на убития политик Борис Немцов обвинява за смъртта му кремълските телевизии:

              „Руската пропаганда убива, тя убива разума и здравия смисъл, о убива и хора”, пише Немцова.

              Но вижте каква странна шега се получава. В почивките между бурните тиради за злонамерения Запад кремълските телевизии въртят реклами на IKEA, Procter and Gamble и Mercedes, а останалата част от програмата е запълнена с рускоезични версии на западни реалити-шоу, купени от британски и американски продуцентски компании.

              Риториката на антизападна ненавист, която „Излъчва” Кремъл чрез телевизията, е зависима от западните рекламни бюджети и успеха на телевизионни формати, купени пак от западни продуценти.

              „Ако искате да нанесете реална щета на руските пропагандисти, то трябва да се замислите как да окажете натиск върху западните рекламодатели и продуценти: те трябва да разберат, че сътрудничеството им с прокремълските канали на омразата е аморално и трябва да бъде прекратено”, коментира анализаторът от Университета на Южна Калифорния Василий Гатов.
              Някога Гатов е ръководил отдела за развитие в агенцията РИА Новости, и добре е запознат със слабостите и манталитета на хората, които я управляват сега.
              ЕС реши да хвърли всички сили в борба с дезинформацията, която разпространяват

              митотворците от Кремъл

              Това означава, че ти винаги играеш по правилата установени от Кремъл, и именно в тази игра, която той иска да спечели. А това, което действително безпокои кремълските пропагандисти е техният финансов модел, а не глупавите, малки пиар-войни. В края на краищата, Западът не може отначало да заяви, че руската пропаганда е заплаха за неговата сигурност, а след това мило да да се ръкува с ръководителите на руските телевизии, когато пристигнат като почетни гости на фестивала в Кан”, смята той.

              Тази Русия не е барикадирана зад Берлинската стена в някаква паралелна социално-икономическа система, напротив, тя е дълбоко вградена в световната финансова система. Руският елит превежда парите си по легални, но често и нелегални пътища чрез офшорки на

              Британските Виржински острови и Джърси, в Лондон и Женева.
              Владимир Путин обича да се хвали, че скоро Русия ще се избави от финансовата зависимост от Запада, но всъщност, количеството пари, идващи от Русия постоянно се увеличава. Кремъл полага маса усилия, за да бъдат отменени финансовите санкции, които отрязаха Русия от световните пазари.

              Появи се цяла субкултура от западни адвокати, помагащи на попадналите под санкциите руски „патриоти” от обкръжението на Путин да превеждат средства от матушка-Русия в Люксембург или Лондон.
              „Ако искате за промените ситуацията, тогава приложете собствените си закони против пране на пари. Разширете санкционния списък с путиновите съучастници и, едновременно с това, облекчете визовия режим, предложете работа и образование на Запад на тези руснаци, които нямат нищо общо със създаването на клептокрацията, но искат да бъдат част от големия свят”, казва Гатов.

              Аргументите му, показват колко съвременни въпроси поставя пред света режимът на Путин. Съвременната ситуация често се описва с термина „студена война”, която се нуждае от „намаляване на напрежението”, „финландизация” или с още някакви думички от времето на противопоставянето на супердържавите от 20 век.

              Някои от тези термини може би са точни сами по себе си, но взети заедно, те могат да създадат наратив, който само замъглява реалните проблеми и е в полза на Путин.

              Кремъл не строи някакъв уникален месиански модел. Това е един твърде злобен режим, роден от 21 век1, успешно експлоатиращ най-порочните западни изобретения: манипулирането на медиите и пазарите.

              Но това не означава, че опасността от него е по-малко сериозна-напротив, това само го прави още по-коварен противник.

              Ако Кремъл беше единственият играч на терена,

              и в чиито ръце журналистиката мутира в оръжие, а световната финансова система се превръща в огромна перална машина за пари, то би било много лесно да се даде отпор.

              Медиите и пазарите щяха да бъдат достатъчно морално устойчиви, за да се справят с един нечестен играч. За съжаление, това не е нашият случай. Именно защото Кремъл успешно експлоатира всички пороци на системата, трябва да бъдем нащрек.

              Това не означава, че проблемът на Путин ще изчезне след няколко съдебни процеса и няколко рунда етични санкции. В Украйна на бойното поле вече загинаха хиляди хора. Съществуват реални заплахи за сигурността, както „меки”, така и доста категорични, с които се налага да се соъбразяват от така наречената „близка” и далечна чужбина на Русия (границите на „привилегированите интереси на Кремъл се сменят непрекъснато), и тук ще са необходими единство и дипломатическа хитрост.

              Но дори войната, която води Кремъл, носи отчетливо белезите на 21 век.
              Сместа от секретни операции, потоци дезинформация и обструкционистка дипломация, която използва Кремъл, беше наречена „хибридна война”, „конфликт от целия спектър”.

              Всъщност тук няма нищо ново. Ако си прочетете книгата „Желязната завеса”, на Ан Епълбаум, ще видите, че съдбата на източноевропейските държави след Втората световна война в голяма степен прилича на съдбата на анексирания от Путин Крим.

              Някакви тайни сили завземат административните сгради под предлог, че защитават населението от измислена „фашистка заплаха”. Веднага се провежда референдум, с предварително известни резултати, по сценарии написан в Москва, и скоро след това юздите на управлението изцяло преминават в Кремъл.

              Това, което се е променило, обаче, според определението на специалиста по световна политика, професорът от университета в Ню Йорк Марк Галеоти, е „светът, в който се води хибридната война”.

              През 21 век Кремъл може да натиска лостовете на световната икономика: Войниците в тази война са шпиони и криминални типове, цинични лобисти и доверчиви коментатори, бизнесмени, жадуващи да спечелят пари от Русия, казва Галеоти.

              От тази гледна точка, много от това, което наричат хибридна война, може да бъде разглеждано като „тъмната страна на глобализацията”: взаимосвързаността не води задължително до свят на хармония, но означава, че ние можем да заговорничим един срещу друг на ново, безпрецедентно ниво на коварството.

              Какъвто и да е този конфликт,

              това не е студена война

              Описвайки ситуацията със старите термини, ние неизбежно играем в полза на Кремъл. Целта на Путин е да представи Русия като равноценен на другите по отношение на Запада, какъвто комунизмът беше спрямо демокрацията, поддържайки по този начин илюзията за собствена важност и по този начин режимът му да изглежда по-значителен, отколкото е всъщност.

              На „вътрешния пазар” властта на Путин зависи основно от това, доколко успешно убеждава руснаците в това, че той е главният играч, и колкото по-важен изглежда, толкова по-дълго ще успява да избягва въпросите за социалната и икономическа ситуация вътре в страната. Неговата важна външнополитическа цел е да представя Русия като огромна свръхдържава, пред която всички трябва да се кланят. Оттук идва и неговата потребност от постоянни плакатни пози, където той се намира в центъра на някакво глобално противопоставяне и

              да заплашва с нова Ялта, Рейкявик или, пази Боже,

              Кубинска криза. Когато високопоставените американски генерали заявяват, че смятат Русия за най-голямата екзистенциална заплаха за САЩ, те всъщност вършат цялата пропагандистка работа вместо Путин.

              *Пьотър Померанцев е старши научен сътрудник в Института Legatum Institute и автор на книгата „Нищо не е истина и всичко е възможно: фантастичното сърце на нова Русия”.

              We’re all Putin’s ‘useful idiots’

              Оригиналната публикация : We’re all Putin’s ‘useful idiots’ >> http://www.politico.eu/article/putin...ts-television/
              превод .faktor.bg
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

              Коментар


              • http://snob.ru/selected/entry/95995

                «Почему, кстати, олимпийский чемпион Евгений Плющенко может подарить своей супруге в честь свадьбы дорогое именное кольцо, например, а другая олимпийская чемпионка своему мужу — нет?»

                ------------------------------------------------
                М, почему?

                Коментар


                • Пресъхна възторгът на местните русофили от гейзера на руско-турската дружба

                  BY ИВО ИНДЖЕВ ⋅ АВГУСТ 4, 2015 ⋅ POST A COMMENT
                  Когато Путин, специалист по биенето на малките и по-слабите ( от Чечня, през Грузия до Украйна), реши да уязви ( някъде над 200 пъти по малката от Русия) България и я посочи като виновник за спиране на “Южен поток” по време на посещението си в Анкара на 1 декември 2014 година, българските му слуги изпаднаха за пореден път в антибългарски възторг: ето, великата страна ще строи “Турски поток” заедно с вековния ни враг Турция , а ние оставаме без нищо по вина на Запада, който ни накара да се лишим от изгодното сътрудничество с нашата освободителка. Русофилите, начело с Бойко Борисов, го удариха на извинения и до днес се молят Кремъл да ги разбере правилно: не сме виновни, натискат ни да Ви пречим и ако зависеше от нас бихме строили “Южен поток” със зъби и нокти, ей с тия две ръце!

                  Високопоставеният слуга на Путин Алексей Пушков, шеф на комисията по външна политика на руската Дума, обобщи дни след посещението на Путин в Анкара непреклонната строгост на руския колонизатор спрямо България: “да ви е яд”, отсече този специалист по международни отношения.



                  Не е нужно да си голям експерт, за да знаеш, че големи и независими държави, като Индия и Китай, както и регионалната (супер)сила Турция, никога не биха позволили на Кремъл да ги използва елементарно за целите на великоруския шовинизъм и мегаломания.

                  Кремъл пробута обаче в България своята геополитическа пропагандна опорна точка за “многополюсния свят”, в който самонадеяно вижда себе си като обединител на държави с икономики във възход. Макар самата България да няма нищо общо нито с възхода, нито с икономическото могъщество, тук настъпи радостно блеене за края на еднополюсния свят.

                  По блеенето ще ги познаете онези, които се правят на “независими”, но започват всеки свой дълбокомислен коментар за променения свят именно с с тази констатация и стигат неизбежно до опорната подточка, според която ние трябва да постигнем “баланс” между Русия и Запада, т.е. да отстъпим от приоритетните си отношения в търговията и сигурността със западните съюзници като наблегнем на руската алтернатива “за баланс”( подразбира се, че западното влияние е вредно за нас).

                  Бившите развиващи се държави, споменати по-горе, отдавна надминаха Русия по много икономически показатели. Москва в същото време се опитва самонадеяно да ги обединява около себе си. Това щеше да е смешно, ако не ставаше дума за комплексирано икономическо джудже, въоръжено с ядрено оръжие, в което от няколко поколения насам СССР , прероден в Русия на Путин, влагат огромна част от несметните си национални богатства, благодарение на което дресираният да уважава силата и тоягата руски народ, подкупван цяло десетилетие от Путин с моркова на отчисленията от петролния бум, крета на опашката на народите по жизнен стандарт точно като в поговорката ” вода гази, жаден ходи”.

                  На далечна Америка ( все така могъща във всяко отношение въпреки пророкуванията за нейното неизбежно загниване и загиване от поне век насам ) пък съвсем не й пука. Търговията й с руското икономическо джудже е пренебрежимо малък компонент от американското добруване, за да се очаква от Вашингтон да направи каквото и да било под влияние не руското перчене с някакви потоци- бълбукащи, мъждукащи или пресъхващи още на чертожната дъска на московската геополитика.

                  Че турската алтернатива на “Южен поток” се спука като поредния балон над Червения площад, изстрелян с цел да разсее облаците на мрачната руска политика над Кремъл, това стана ясно и видно от поведението на преминалите в нелегалност пропагандатори на Путин в България. Туземни русофили се умълчаха на медийното си цокало и чакат сега от Москва да им сменят изцапаните пропагандни памперси. Преди да се е размирисало отново, не е лошо да проветрим с малко автентична информация.

                  В свободното пространство на интернет могат да се прочетат следните руски експертни обяснения ( подчертавам- това са обяснения на реалностите, а не обяснения в любов) защо Турция не може да бъде употребена от Путин за неговите цели. ivo.bg ги предоставя на вниманието на своите читатели в превод на Васил Костадинов.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнение
                    Жизненият стандарт в Русия спаднал за година с 25%
                    Вероятно, това означава, че тези 25% са били изсмукани от пръстите чрез прекалена БАМ!кова "активност" и не са достатъчно подплатени с производителност на труда, качество и про-активен маркетинг. Такъв измислен стандарт, от време на време, трябва да се посвива за да държи народа буден и отворен за новото. Няма все централно да се спуска поредната НЭП, все пак. Определено, трябва веки паметник на ОбаМанго да правят.

                    Коментар


                    • ​Полезните идиоти на Путин убиват мислещите

                      http://www.faktor.bg/politika/hlyab-...islestite.html

                      Коментар


                      • Жизненият стандарт в Русия спаднал за година с 25%


                        Средната класа в Русия "отива на дъното" - стандартът в страната е спаднал с една четвърт, пише "Новие известия", цитиран от БТА.

                        През последната година жизненото равнище на икономически най-активните хора в Русия е спаднало с 25 на сто. Това сочат данни от проучване на Института за социална икономика и експерти от групата "Дабъл Ю-Сити къмюнити рисърч" в големите мегаполиси. Цифрите доста надхвърлят официалните, с които боравят правителствените агенции, се казва в статията.

                        Хората в Русия "все по-често се налага да си отказват не само излишества, но дори и най-необходимото", коментира Тимофей Суровцев, завеждащ сайта W-City.net.

                        Вече от година руското население "стремително осиромашава" и нивото на бедност е достигнало 15.9 на сто срещу 13.8 процента през 2014 г. Зад чертата на бедност де факто живее днес всеки пети трудоспособен жител на федерацията, показва допитването.

                        Анкетата само потвърждава факта, че близо 10-процентният по официални данни спад в паричните приходи, съчетан с 15-16-процентната инфлация и рязкото обезценяване на рублата, е нанесъл просто съкрушителен удар по кесиите на руските граждани.

                        Руската средна класа междувременно стремително потъва - според централната банка, към юли т. г. хората в страната са похарчили над половината от своите спестявания. За половин година делът на спестяванията в чужда валута е намалял с над 50 процента - през октомври м. г. над 20 на сто от анкетираните имаха спестявания в долари и евро, а днес с това могат да се похвалят под 10 процента.

                        По най-скромни изчисления, заради рязкото поскъпване на живота изпадналите в нужда бивши представители на средната класа са изхарчили за 6 месеца най-малко 10 милиарда долара, извадени "изпод дюшеците", се казва в материала.

                        По данни на централната банка, над 8 милиона получатели на заеми в Русия не могат надлежно да си обслужват дълговете и са на ръба на фалита.

                        За една година броят на работещите е намалял с 618 хил. души - почти с 1 процент от цялото икономически активно население. В Русия има 4.2 милиона безработни според критериите на Международната организация на труда, посочва експертът Николай Рижков

                        Коментар


                        • Експерти на всекидневника обаче твърдят обратното. Днес в Русия "се плюе на стандартите, на авиационните правила, писани с кръв", тъй че катастрофата в Казан "за жалост не е последната трагедия", предупреждава летец-изпитател.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
                            Е след едночасов спор дигна мизата от 300 на 360 милиарда износ....ако и утре отделя толкова време белким стигнеш нещо по реално , малко над 400 ....
                            Това е потребителят Марков, мултиакаунтър.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
                              Да точно това мисля....даже преди викаше за август че ша е труп, ма сега смени плочата .....чудно ми е кат дойде и октомври кви ша ги къдриш тогава....
                              Мултиакаунтър, изпята е вашата.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от bocman Разгледай мнение
                                През юли Газпром е доставил в Европа и Турция максималната стойност за месец юли през цялата история на доставките - 14,29 млрд. кубични метра газ, съобщиха от пресслужбата на компанията.
                                подобни статистики не ги ли забраниха тук?

                                Коментар

                                Working...
                                X