IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доналдът - ПРЕЗИДЕНТ !!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
    Да спре да пише завинаги ли искаш?
    бъдете щедри, хора. Трейдърко има и попадения. Днешното е само лирично отклонение.
    The Mumy is alive, do not care about it !!!

    Коментар


    • v_tin

      Какво общо има навлото със сигурността.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
        Така че не говори глупости
        Да спре да пише завинаги ли искаш?

        Коментар


        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Ако янките се махнат за сомалийските пирати забрави, те ще станат плячка на истински пирати които могат да боравят с техника. От руснаците какво очакваш - те мизерстват, ако имаш семейство и то мизерства едва ли ще хукнеш да пазиш чуждите задни части. Не разполагат с необподимата техника, но за пиратски цели ако я няма вероятността по въздух да ги ударят и им противодействат ще оплячкосат половината кораби. Странно ми е че си мислиш че ще се цанят да пазят корабите с тойотите или пък на ейпъл айфоните, от какъв зор - за слава ли ?
          А я си помисли - хващат те теб за 5000 на месец или реално 2500 на месец да им се движи кораба с 30 човека екипаж, т.е. разхода им да ти плащат е почти нулев или е сума която клони към нула. Този кораб им вози товар за 100 милиона и докато ти се изтъркалят 4 месеца през кораба минават половин милиард пари. Дива експлатация, няма руснак който да се навие даром да им осигури сигурността за да могат да си експлатират робите. Забрави ! Стигне ли се до този момент в Русия ще е пълно с айфони и тойоти на без пари - плячка.
          Ne знам с какво се занимаваш, но нямаш нищо общо с морския бизнес. Той се развива не от такива товари, а от контейнерите, от бълккариерите и танкерите. Това което пишеш може да го каже първия срещнат циганин, но не и човек, представящ се за инвеститор. Проучи първо при какви условия се наемат корабите , какви за заплащанията там, колко се плаща на ден и други такива и тогава коментирай. Един химикаловоз от около 10000-15000тона има навло от 15000$ на ден. ВЛСС корабите- например този- https://www.fleetmon.com/vessels/noah_9079078_2337/ имат около 60-80 000 $ на ден. Така че не говори глупости

          Коментар


          • Ако янките се махнат за сомалийските пирати забрави, те ще станат плячка на истински пирати които могат да боравят с техника. От руснаците какво очакваш - те мизерстват, ако имаш семейство и то мизерства едва ли ще хукнеш да пазиш чуждите задни части. Не разполагат с необподимата техника, но за пиратски цели ако я няма вероятността по въздух да ги ударят и им противодействат ще оплячкосат половината кораби. Странно ми е че си мислиш че ще се цанят да пазят корабите с тойотите или пък на ейпъл айфоните, от какъв зор - за слава ли ?
            А я си помисли - хващат те теб за 5000 на месец или реално 2500 на месец да им се движи кораба с 30 човека екипаж, т.е. разхода им да ти плащат е почти нулев или е сума която клони към нула. Този кораб им вози товар за 100 милиона и докато ти се изтъркалят 4 месеца през кораба минават половин милиард пари. Дива експлатация, няма руснак който да се навие даром да им осигури сигурността за да могат да си експлатират робите. Забрави ! Стигне ли се до този момент в Русия ще е пълно с айфони и тойоти на без пари - плячка.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Така си мислиш че не знам какво представлява кораб автовоз. не 15 а 50 метра не са проблем за грамотни пирати, може да се праблем за неграмотни сомалийски пирати. Охраната от няколко човека дори няма да коментирам, ще я увеличат на по 20-30 и това няма да бъде спирачка.
              Надеждите ти руснаци да тръгнат да ги пазят пък ме размяха, половината поне кораби ще изчезнат и ще бъдат оплячкосани. Ти дори си нямаш на идея какво представляват и на какво ниво е дисциплината при техия башибузук когато не се използват само отбрани бойни единици. Надеждата все пак е че те са толкова зле на вода че те самите ще станат плячка после.
              Няма да е възможно да се торпелират всички пирати когато те се нароят, ще трябва да ги удрят по въздух но за целта трябват кораби които да носят авиация и те да изпълняват бойни задачи деннощно в продължение на поне година - да работят здраво. Т.е.със смешна техника няма да стане. Пирати които са тръгнали да приберат стотици милиони плячка също ще ползват някаква авиационна техника, забрави за мрежи парапети да ги спрат, защото по скоро ще ги улеснят.
              Пред последните две години поне два каркериар кораби са дали фира - изчезнали и застрохователите са ги платили без да се шуми. Да конвоите са решение, но не е възможно да се приложи чак толкова мащабно. Вярно присъстват другите държави, при повечето от тях за да се вземе решение за бойни действия се чака думата на главнокомадващия армията а до тогава я камилата я камиларя. Като се засече кораб с пиратски наклонности не се чака пиратите да се качат на борда на атакувания плавателен съд а се потапя на добро, прилично растояние от него. Значи ако е руски антипиратския кораб наистина може да вземат пирати на борда да се разберат как ще делят после, за това си прав.
              Предполагам знаеш че съвременните кораби имат доста мощни радари, сега когато американците са със самолетоносачите зад гърба си се случва пирати които засекат техен военен кораб в чийто обсег са и ще ги торпелира да се насочват към него за да го нападнат. Едва ли са луди които надценяват въоръжението и възможностите си, 5 човека от някаква охранителна компания ще ги спрат но само на филм. А руския флот става ако той ще извършва пиратска дейност и на 16 канал ще чуваш не да молят за помощ а направо звука от системите за залпов огън.
              Думите ти относно руските военни, няма да ги коментирам. За изчезнали каркариери не знам, напълно е възможно да има/може ли някакъв линк за това и на кого са корабите-компания/ Според теб как изглежда пиратски кораб, за да прецениш и да го потопиш, това са корабчета-лодки които си ловят риба, техният екипаж е от рибари, в един момент виждат корабче- малко 10-15 хиляди тонно, което гази дълбоко, качват се на борда, бият по 2 шамара на всеки когото видят, газ при капитана, той отваря сейфа, дава парите, пиратите слизат и продължават да ловят риба. Това е общо взето една пиратска аджамийска атака. Другата е с цел отвличане на кораба. Тогава вече е по сложно, но как е протекла атаката на един от корабите на зодиак/компанията от линка вчера/химикаловоз- 14000тонен-гази 8-8,50 метра- надводен борд по това време около 2 метра- били са опасани с тел и всички пасивни мерки, които описах, но БЕЗ ОХРАНА. Пиратите идват с кораб с по висок надводен борд, от височината са хвърлили 2 палета върху телта и след това са се качили двама нигера, отиват при капитана с 2 автомата, спират кораба, качват се други 5-6 човека, кораба отива в залива и остава там около 6-8 месеца, хранят ги само с ориз и 2-3 човека ловят риба. Спали са всички в едно голямо помещение, баня 1 път седмично, всичко каквото имат за пране в една торба се събира. Това е за химикаловоза, на каркариера виждат че има забравена една врата отворена отстрани на борда- наистина от там се качват- процедурата е същата, само че там са били пиратите доста повече хора и са освинили целия кораб. Накратко платено е 25-26 милиона $ парите са хвърлени от хеликоптер, като е стреляно по него от други пирати. 5 минути след като парите са дадени пиратите слизат и кораба заминава. На хората е платена нормалната заплата за месеците и като компенсация е дадена по още 1/2 заплата еднократно.
              Според индиец 3 помощник по това време когато говоря, завършил в англия, там им е било обяснено че си има нормални офиси в сомалия, отиваш и се цаниш за пират. Получават някаква мизерна заплата, ако хванат кораб, получават всички/едва ли всички/ по 50000$.
              Пиратите вече се изучиха и работят с кораб майка, и 3-4 надуваеми лодки. По спомен има само 2-3 нападения над военни кораби, просто такъв кораб си личи отдалеч и не може да го сбъркаш с нищо друго. Едно от нападенията беше срещу руски кораб и руснаците казаха че след като са ги неутрализирали са дали лодка на пиратите да си ходят у дома. А чичо сам тогава каза че били нарушени човешките права на пиратите- това трябва да си го потърсиш сам във вестниците
              Сега погледнах- повярвай ми , когато видиш как човека до теб умира, веднага ще направиш преоценка на ценностите си, така че е напълно възможно 3-5 човека да спрат една лека атака. Виж когато са въоръжени с друго освен автомати и пушки, тогава е друго, в сингапур имаше един кораб с отнесена капитанска кабина сигурно са стреляли с рпг, дупката сигурно беше поне 5 метра в диаметър
              Last edited by v_tin; 11.09.2016, 10:28.

              Коментар


              • Дори по пътя по суша за Европа на китайците ако им се наложи да усилят трафика чувствам че ще изреват като почне стоката да влиза в Русия и да не излиза от там. Тези големите кораби автовози са трудни, но руснаците ако вземат да ги"пазят" и те ще изчезват.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • v_tin

                  Така си мислиш че не знам какво представлява кораб автовоз. не 15 а 50 метра не са проблем за грамотни пирати, може да се праблем за неграмотни сомалийски пирати. Охраната от няколко човека дори няма да коментирам, ще я увеличат на по 20-30 и това няма да бъде спирачка.
                  Надеждите ти руснаци да тръгнат да ги пазят пък ме размяха, половината поне кораби ще изчезнат и ще бъдат оплячкосани. Ти дори си нямаш на идея какво представляват и на какво ниво е дисциплината при техия башибузук когато не се използват само отбрани бойни единици. Надеждата все пак е че те са толкова зле на вода че те самите ще станат плячка после.
                  Няма да е възможно да се торпелират всички пирати когато те се нароят, ще трябва да ги удрят по въздух но за целта трябват кораби които да носят авиация и те да изпълняват бойни задачи деннощно в продължение на поне година - да работят здраво. Т.е.със смешна техника няма да стане. Пирати които са тръгнали да приберат стотици милиони плячка също ще ползват някаква авиационна техника, забрави за мрежи парапети да ги спрат, защото по скоро ще ги улеснят.
                  Пред последните две години поне два каркериар кораби са дали фира - изчезнали и застрохователите са ги платили без да се шуми. Да конвоите са решение, но не е възможно да се приложи чак толкова мащабно. Вярно присъстват другите държави, при повечето от тях за да се вземе решение за бойни действия се чака думата на главнокомадващия армията а до тогава я камилата я камиларя. Като се засече кораб с пиратски наклонности не се чака пиратите да се качат на борда на атакувания плавателен съд а се потапя на добро, прилично растояние от него. Значи ако е руски антипиратския кораб наистина може да вземат пирати на борда да се разберат как ще делят после, за това си прав.
                  Предполагам знаеш че съвременните кораби имат доста мощни радари, сега когато американците са със самолетоносачите зад гърба си се случва пирати които засекат техен военен кораб в чийто обсег са и ще ги торпелира да се насочват към него за да го нападнат. Едва ли са луди които надценяват въоръжението и възможностите си, 5 човека от някаква охранителна компания ще ги спрат но само на филм. А руския флот става ако той ще извършва пиратска дейност и на 16 канал ще чуваш не да молят за помощ а направо звука от системите за залпов огън.
                  Last edited by supertrader; 11.09.2016, 00:46.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                    Kolko ли време е необходимо да се торпелират всички пиратски кораби??Колко пъти си виждал каркариер- най вероятно николко наживо и няколко пъти по тв -то. Представи си една консервена кутия с гладки стени, по която няма нищо и това на височина поне 15 метра над морето, представи си че на този кораб има поне 3-4-5 човека охрана от глобал секюрити тим въоръжени с пушки и автомати. Отделно от това има опъната оградна мрежа над и под леерите/ парапета. След всичко това да ми кажеш че качването е лесно- е сигурно само във фантазиите. Нас ни нападаха на 2 пъти, отделно като слушаш междунаридния 16 канал чуваш филипинците как крещят и се молят за помощ Но никой не помага, не защото не иска, а защото е много далеч. Затова вече се правят конвои, няколко кораба и един военен кораб правят конвой и по този начин минават покрай сомалия
                    Ах да и една действителна случка от ройона на сингапур- около 1950г е имало много пиратски нападения по малака стриит включително на руски кораби. Руснаците изпращат едно корабче , което се мести на няколко пъти. Атакувано е 3/три/ пъти. Който се е качил не е слязъл повече. След това до около 85-90 година няма пиратски нападения в сингапур на руски кораби.
                    Това че янките са се нагърбили с благородната и неблагодарна задача да защитават света от пирати са някакви митове и легенди от 10001 нощ. В най лошия случай всяка държава ще изпраща кораб за защита
                    Eto ти едно линкче погледни корабчетата
                    https://www.zodiac-maritime.com/publ...item=fleetList
                    Вживял се е колегата, остави го. Нека му мине от само себе си.
                    The Mumy is alive, do not care about it !!!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Щом си моряк трябва да знаеш - всяка седмица торпелират по 1-2 пиратски кораба и ако не го правят те ще навъдят като хлебарки. Един автовоз вози хиляди автомобили, не им трябва да обират банка защото в никоя няма толкова пари 100 -150 милиона. Ще колабира тази търговия и още как, японците не са луди а вземат мерки на пожар. По суша тези товари не могат да се транспортират и ще е адски трудно дори до Европа да стигат, защото безопасността ще трябва да се гарантира с военна сила - армия. Ето ти повод Русия и Китай да се скарат здраво, защото руснаците докато ги пазят ще ги обират и китайците естественно ще искат тяхната армия да си ги пази. САЩ не случайно са избрали тази ключова роля и позиция.
                      Kolko ли време е необходимо да се торпелират всички пиратски кораби??Колко пъти си виждал каркариер- най вероятно николко наживо и няколко пъти по тв -то. Представи си една консервена кутия с гладки стени, по която няма нищо и това на височина поне 15 метра над морето, представи си че на този кораб има поне 3-4-5 човека охрана от глобал секюрити тим въоръжени с пушки и автомати. Отделно от това има опъната оградна мрежа над и под леерите/ парапета. След всичко това да ми кажеш че качването е лесно- е сигурно само във фантазиите. Нас ни нападаха на 2 пъти, отделно като слушаш междунаридния 16 канал чуваш филипинците как крещят и се молят за помощ Но никой не помага, не защото не иска, а защото е много далеч. Затова вече се правят конвои, няколко кораба и един военен кораб правят конвой и по този начин минават покрай сомалия
                      Ах да и една действителна случка от ройона на сингапур- около 1950г е имало много пиратски нападения по малака стриит включително на руски кораби. Руснаците изпращат едно корабче , което се мести на няколко пъти. Атакувано е 3/три/ пъти. Който се е качил не е слязъл повече. След това до около 85-90 година няма пиратски нападения в сингапур на руски кораби.
                      Това че янките са се нагърбили с благородната и неблагодарна задача да защитават света от пирати са някакви митове и легенди от 10001 нощ. В най лошия случай всяка държава ще изпраща кораб за защита
                      Eto ти едно линкче погледни корабчетата
                      https://www.zodiac-maritime.com/publ...item=fleetList

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        http://www.nytimes.com/2016/09/09/us...pgtype=article

                        По идиотия ли ги селектират тия кандидат президенти бе.....всеки тъп тийнейджър ще ти каже какво е Алепо...

                        Тоя верно е идиот, Пол и тук е прав

                        https://www.youtube.com/watch?v=TW5gQo43ay4
                        Тоя го боли шнура за некво си Алепо ... кво му дреме къде е ..... Тоз е ебати скицата нещо кат нашия Плевнелиев, че и по-зле. Ако този го изберат за президентша в Американистан ше е супер, военните ше си гърмат на воля дали в Алепо, Малепо се тая ....

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Щом си моряк трябва да знаеш - всяка седмица торпелират по 1-2 пиратски кораба
                          Това сигурно само моряците го знаят. Или пък само силно пияните моряци. Някакво доказателство за това неистово преувеличение да имаш?

                          В антипиратските мерки около Сомалия участват двайсетина страни, та по едно време и България. Абсурдно е да се твърди, че единствено американският флот се бори с пирати.

                          Коментар


                          • v_tin

                            Щом си моряк трябва да знаеш - всяка седмица торпелират по 1-2 пиратски кораба и ако не го правят те ще навъдят като хлебарки. Един автовоз вози хиляди автомобили, не им трябва да обират банка защото в никоя няма толкова пари 100 -150 милиона. Ще колабира тази търговия и още как, японците не са луди а вземат мерки на пожар. По суша тези товари не могат да се транспортират и ще е адски трудно дори до Европа да стигат, защото безопасността ще трябва да се гарантира с военна сила - армия. Ето ти повод Русия и Китай да се скарат здраво, защото руснаците докато ги пазят ще ги обират и китайците естественно ще искат тяхната армия да си ги пази. САЩ не случайно са избрали тази ключова роля и позиция.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                              Вместо да философстваш по-добре пусни линк към тия 4-5% на щастливите притежатели на паспорти. Или източникът е секретен?
                              На лубянка нямат такъв линк. Това е по информация от бачкерите в щатите с които съм говорил. Но твоята статия казва друго и е добре формулирано, добре, ти си прав, аз греша. Така добре ли е??

                              Коментар


                              • Вместо да философстваш по-добре пусни линк към тия 4-5% на щастливите притежатели на паспорти. Или източникът е секретен?

                                Коментар

                                Working...
                                X