Първоначално изпратено от 4ervenasgan
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доналдът - ПРЕЗИДЕНТ !!!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
има !
1. субсидиите ги обират играчите с джиповете
2. мангалите (автомати за гласуване) ги оставиха да безчинстват нарочно
3. толерират се веригите дето внасят гнъс отвън и изнасят печалбата
нормално е
1, КОРУПЦИЯ
2, Кривораздаване (съдебна система)
3. .....КОРУПЦИЯ (занижен или нарочно никакъв контрол)
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Е доживях да съм на едно мнение с тебе.Мен например ми се сърдят кат свърша картофите щото клиентелата на кръчмите и столовете им се рабягва.Една мацака собственичка на един работнически стол ми вика давай картофи.Аз викам нямам свършиха що не си купи повече кат имах а тя ми вика няма склад няма къде да ги държа.И последва ти мЪ пРиби са кво шъ праа вчера щее да мъ бият щот им пробутвам боклуци а аз най съвестно си ги взех от един склад.На моите хали софиянци кат им закарам само пържат и викат сипи бира ако нема донеси.Та трябва да си размърдаш задника.Аз продавам на кинт кинт и дваесе и се избиват
Странното е,че ние с теб нямаме особени различия по ИКОНОМИЧЕСКИ теми, но по ПОЛИТИЧЕСКИТЕ сме на светлинни години.
Странно е защото и повечето обикновени българи също споделят нашите ИКОНОМИЧЕСКИ възгледи, но по ПОЛИТИЧЕСКИТЕ народа е също толкова отчайващо разделен.
Разделен, не по линия ЛЕВИ - ДЕСНИ, защото повечето мислят очевидно дясно (което не предполага да са бедни и гладни), а по линия ЕС (Запада) - Русия.
И още по-странното е,че т.нар "ЛЕВИ" се пишат първи приятели на най-олигархичната партия у нас, с най-много милионери и милиардери и то доста НАСЛЕДСТВЕНИ, само защото тази НЕбългарска партия е винаги готова да отстоява интересите на Русия пред тези на България от самото си създаване та до днес.
- 1 like
Коментар
-
Аз пък се чудя как така в нашата Родина с прекрасна и плодородна земя има гладни
1. субсидиите ги обират играчите с джиповете
2. мангалите (автомати за гласуване) ги оставиха да безчинстват нарочно
3. толерират се веригите дето внасят гнъс отвън и изнасят печалбата
4. корупцията по границата е пословична = внос от турция на гадости
5. но не на последно място - толерира се бай ганьовщината , защото на всички е ясно, че прост народ се краде , поробва и лъже най-лесно.
нормално е
Last edited by bertram; 03.02.2017, 12:29.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
Ето че си противоречите.
Значи, хем хората в Карлово (примерно) имали повече пари, щото правели боНби (или клечки за зъби, все тая), хем качествената продукция все повече не се продавала, заради лидъли, били и т.н.
Ми не е така!
Който иска качество и има пари - намира!
Който произвежда качество (макар и не в обемите търсени от били и лидъли) и има малко акъл си намира купувачи.
Точка.
КОЙ е виновен на качествено произвеждащ малък земеделски стопанин, че не му купуват стоката? Ами грую го е казал - МАНТАЛИТЕТА.
Не можеш да накараш стринка ганка и леля пенка да си купят хубаво сирене или мляко, щото струва по-скъпо от продаваното в супермаркета насила, нали?
За всеки влак си има пътници!!! Ако българинът е решил, че не си заслужава да си купи по-скъп билет за EC-то, ще се вози в миризлив, мръсен и бавен пътнически влак цял живот и тва е!
Коментар
-
Аз пък се чудя как така в нашата Родина с прекрасна и плодородна земя има гладни
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеНе е точно така - хората, в основната си част, са програмируеми, т.е. можеш с подходящото облъчване да ги накараш д аправят това или онова. Пример: немците и вината, която им вменяват за Хитлер, при положение че основен постулат е, че никой не е виновен за грепките на родителите си! Ама на, вменяват им го и те викат - I prefer rapist to racists - толкоз. ЮСложно ли е д асе разбере и това у нас - 90% от хората у нас ще се окачестявт като бедни, а всъщност, по всички световни критерии те са богати - имат къща, имоти, кола, телефон, течаща вода и т.н., а и над долар и 50 на ден, колкото беше прагът в световен мащаб. Ама българинът вика, че е беден, що е беден, ми щото ходи на почивка в Гърция, а не на Канарите, те затова бил беден!
Разбра ме, нали? Както едно време ни промиваха мозъка с положителни новини за комунизма, така сега ни го промиват с постоянни отрицателни - политика, просто е...
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
тука не си прав, но ти май бачкаше в тази сфера (адвокатската гилдия обслужваща големите риби)
давам ти пример.
малък град в БГ - примерно Карлово. Сега покрай ИДИЛ и непомагането от страна на ЦРУ оръжейните ни заводи бачкат, наемат, вдигат парите и дето се вика се вдига покупателната сила на населението. Продавачки в малки магазинчета, работници в складове напускат и отиват да бачкат в завода, защото дават +100-200 кинта месечно. До тук всичко ок... би трябвало хората като се видят в повече пари да тръгнат да пазаруват по тия магазинчета и складове , а те от малките местни мандри и производители и така те да могат да си позволят да вдигнат заплатите и да си намерят заместници на напусналите...и колелото да се върти...
да ама не
отваря хипермаркет - примерно Кауфланд и народа се юрва на промоциите .. ще кажеш пазарно и логично, ДА но Кауфланд купува изрично само от производители с голям капацитет, брутално им извива ръцете за ниски цени, което от своя страна води то това да ядем храна дето първо е ефтина, а после прилича на храна... и в един момент се оказва, че не само пазара на магазинчетата и складчетата в района е умрял, НО по-лошо окзава се че и пазара на малките производители на сирене, масло, мляко, земеделски продукти, месо ГО НЯМА те нямат капацитета да продават в Кауфланда, а и никои не му се занимава с тях щом не могат да карат на тирове....
в резултат отвън (бомбите) в карлово влизат едни пари и излизат през Кауфланда и монополите (ток и тн) ... реално рамката (държавата да брани Кауфланд като матросов на амбразурата) е вредна за истинската храна..
имам удоволствието да работя с малки производители и ви казвам, че извън градовете като София и Варна нещата са брутални... същите тези доставчици на Кауфланд и веригите имат мощности, изпилени цени и съмнително качество, но с ценовия лост натискат хората да продават на себестойност, че и надолу само и само да са на пазара.
викаш пазар.... ако това е начина децата ни да няма откъде да си купят качествено сирене, масло, мляко , яйца...е..м ти и пазара глобален.
да не говорим, че ако имахме нормални НАП, КЗК и тн веригите трябваше отдавна да са го изяли заради некоректни практики, но се водят ГОЛЕМИ инвеститори и затова никой не ги бара. Друга тема е в какво инвестират....в едни хамбари на поляни, които ако им погледнеш колко пари дължат на доставчиците ще излезе, че са строени и заредени с парите на доставчиците .... само дето печалбите изтичат навън...а хората работещи в тях са на мизерни заплати и постоянен стрес...
ако си мислиш, че амазон или уолмарт плаща по-различно ... от нашите.. все в дъното на регионалните доходи...
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеНе е точно така - хората, в основната си част, са програмируеми, т.е. можеш с подходящото облъчване да ги накараш д аправят това или онова. Пример: немците и вината, която им вменяват за Хитлер, при положение че основен постулат е, че никой не е виновен за грепките на родителите си! Ама на, вменяват им го и те викат - I prefer rapist to racists - толкоз. ЮСложно ли е д асе разбере и това у нас - 90% от хората у нас ще се окачестявт като бедни, а всъщност, по всички световни критерии те са богати - имат къща, имоти, кола, телефон, течаща вода и т.н., а и над долар и 50 на ден, колкото беше прагът в световен мащаб. Ама българинът вика, че е беден, що е беден, ми щото ходи на почивка в Гърция, а не на Канарите, те затова бил беден!
Разбра ме, нали? Както едно време ни промиваха мозъка с положителни новини за комунизма, така сега ни го промиват с постоянни отрицателни - политика, просто е...Last edited by Reptil; 03.02.2017, 11:48.От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
Убеден съм, че си не по-малко лицемер от мене Докато щракаш по клавиатурата си помисли за гладните дечица в Сомалия, които нямат електричество вкъщи.От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
Антиглобализмът се състои точно в това да се пречи на търговията и трансграничния бизнес във всичките му форми, включително движение на капитал. Основната идея е да се насърчат местните монополи, за да могат цакат местия потребител с високи цени и нискокачествени продукти.От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.
Коментар
-
Не е точно така - хората, в основната си част, са програмируеми, т.е. можеш с подходящото облъчване да ги накараш д аправят това или онова. Пример: немците и вината, която им вменяват за Хитлер, при положение че основен постулат е, че никой не е виновен за грепките на родителите си! Ама на, вменяват им го и те викат - I prefer rapist to racists - толкоз. ЮСложно ли е д асе разбере и това у нас - 90% от хората у нас ще се окачестявт като бедни, а всъщност, по всички световни критерии те са богати - имат къща, имоти, кола, телефон, течаща вода и т.н., а и над долар и 50 на ден, колкото беше прагът в световен мащаб. Ама българинът вика, че е беден, що е беден, ми щото ходи на почивка в Гърция, а не на Канарите, те затова бил беден!
Разбра ме, нали? Както едно време ни промиваха мозъка с положителни новини за комунизма, така сега ни го промиват с постоянни отрицателни - политика, просто е...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение.......Ами не е от бедност, от глупост е - няма как, колкото и да си беден, да си толкова луд, че да си купиш "кренвирши" по1,50 килото на прИмоция. Ами няма как - по-добре си вземи хляб и сланина за тези пари! До манталитет е всичко, за съжаление...
Отплеснах се от темата, но в казаното има много общо с глобализма
Ето че си противоречите.
Значи, хем хората в Карлово (примерно) имали повече пари, щото правели боНби (или клечки за зъби, все тая), хем качествената продукция все повече не се продавала, заради лидъли, били и т.н.
Ми не е така!
Който иска качество и има пари - намира!
Който произвежда качество (макар и не в обемите търсени от били и лидъли) и има малко акъл си намира купувачи.
Точка.
КОЙ е виновен на качествено произвеждащ малък земеделски стопанин, че не му купуват стоката? Ами грую го е казал - МАНТАЛИТЕТА.
Не можеш да накараш стринка ганка и леля пенка да си купят хубаво сирене или мляко, щото струва по-скъпо от продаваното в супермаркета насила, нали?
За всеки влак си има пътници!!! Ако българинът е решил, че не си заслужава да си купи по-скъп билет за EC-то, ще се вози в миризлив, мръсен и бавен пътнически влак цял живот и тва е!
Коментар
-
На колегата Берти съм му сложил плюс, ама огромен плюс!
Всъщност България е най-насраната страна в цяла Европа по отношение на дребните селски производители - не зърнарите с кайените, а обикновените бачкери с малко еко стопанство. То там с тези мерки освен да симулираш дейност и да откраднеш някой леФ от еврофондовете за млад фермер или да си направиш къщата (преди) уж на хотел безплатно по програмата за селски райони, май нищо друго не се прави. А да, има и някакъв измислен от Пъдпъдъкова фермерски базар от дъжд на вятър в София и до там.
Едната ми рода е дошла в София малко след Освобождението точно по линията на малките земеделци - бачкали са хората във Великотърновско, пък са отворили дюкянче в София, че да хранят гражданята и са успели. Сега това го лиспва - уж има някой и друг селски магазин, ама релано нищо няма, всичко е убито от регулации и само от бабите на Юндола и още 2-3 места по страната може да си купиш нещо домашно и качествено, освен ако сам не си го произведеш.
А в Европа не е така - където и да съм бил, има огромни пазари за селскостопанска продукция, на които може да си купиш всичко, у нас такова животно немЪ, тук има кауфланд, лидл и билла, които убиват всичко и някои пак ми викат, че било от бедност. Ами не е от бедност, от глупост е - няма как, колкото и да си беден, да си толкова луд, че да си купиш "кренвирши" по1,50 килото на прИмоция. Ами няма как - по-добре си вземи хляб и сланина за тези пари! До манталитет е всичко, за съжаление...
Отплеснах се от темата, но в казаното има много общо с глобализмаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
И там тези които управляват се противопоставят отдавна, такива високи данъци им сложиха но тя реката е тръгнала да тече когато нямаха никакви данъци и сега няма спиране - западните банки които тук не инвестират го правят там, тук не кредитират защото риска бил голям а там наливат пари като луди.D.Y.F-091066
Коментар
-
Какво и е лошо на псевдоглобализацията при която малоумници като се втурнат да инвестират някъде си и се забравят. Посредствен софутерен дизайнер който получаваше 5 к. долара на месец заплата в Сингапур става фирма в която се намират "инвеститори" веднага да вложат 10 милиона. Добре че не е казал че ще прави нещо по прозаично - например клечки за зъби, че ще му дадат 100 милиона които съвсем ще се чуди какво да ги прави.D.Y.F-091066
Коментар
Коментар