Първоначално изпратено от Misho ILIEV
Разгледай мнение
И все пак ако може да ми отговориш на няколко дилетатски въпроса.
Оня т.нар. съдия ( както рече Тръмпа ...с прави ми се чини) основната му теза май е че се нарушавали конституционни права, главно религия и т.н.
За американски граждани разбирам донякъде, както и дори неграждани, но са на уса територия.
Абсолютно не мога да разбера как така американската конститиция важи и извън територията на щатите ? Сигурно съм си много прост....
Второ - откога съдиите взеха да определят насоките на външната политика и имиграцията ? Имат ли такива права ?
Това не е ли крещящо нарушение на разделението на властите ?
И трето - ако да, защо този т.нар. съдия не наложи бан на конгреса и Обама и не ги обвини в расизъм ? Нали точно те, а не Тръмп още преди години определиха тези 7 страни като най рискови откъм терористична заплаха.
Самия Обама бомбардира 5 от тези страни ( без Иран и още една), загинаха и доста цивилни, къде беше тоя съдия умник тогава да му каже да спре щото бомби само мюсулмани ? Или да му препоръча и някоя християнска да бомбардира, ей тъй за цвят, да не е расистко.
За мен става дума за абсолютно партизанско отсъждане. Не виждам начин това да мине върховния съд. А стане ли - тогава е...м ти и демокрацията.
Коментар