IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доналдът - ПРЕЗИДЕНТ !!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    Това е неизбежно. Всяка велика нация или цивилизация е месианска дълбоко в себе си, т.е. вярва, че носи и разпространява универсални идеи

    Панславизма в Русия също е месиански и потенциално агресивен и експанзионистичен. Просто нямат ресурса, а и идеята не е толкова привлекателна, особено в конкуренция с други идеи

    Това, че споделям ценностите които проповядват САЩ и презирам панславизма не означава, че одобрявам налагането на каквито и да е ценности. Всичко е до време и място и не може да се разглежда извън този контекст. Но примерно като Българин и патриот няма как да не презирам панславизма, защото той отрича правото на самостоятелно съществуване на славянските народи, а Русия ни определя за такъв. За тях ние нямаме право да съществуваме като самостоятелна държава а само като част от обща славянска империя ръководена от руският етнос с център Москва. Нещо като концепцията за ислямският халифат, който трябва да обедини в една държава всички правоверни. В това отношение САЩ са много по-меки, защото не завземат територии а оказват културно и икономическо влияние. Но е пак това, което запада разбира като ценност не е приложимо за културно историческите условия на цели региони по света. Нека всеки си гледа своята кочинка и да не се бърка в другите. В това отношение Китай кефят на макс. Тотално изолационистки настроени. Всеки е свободен да има какъвто си иска обществен строй и ще бачкат със всеки дето не им се меси във вътрешните работи. Ако махнеш пропагандите описания ще видиш колко точно пасва китайската външна политика за твоят светоглед. Свят с хегамон Китай би бил доста приемлив да не кажа много добър. Свят с хегамон Русия би бил ад, но това е невъзможно да се случи. Прекалено слаби са и не могат да го компенсират с агресия.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение

      Може ли да ми кажеш с какво подобри живота ти конкретно анти глобалиста Тръмп с подледният си мандат ? Той не се обявявал за такъв но щом казваш ...И какво е глобализъм всъщност ? Идкаме огради граници шенгенски визи какво по точно ?
      Ей, откъде се извъдихте толкова демократчета у тоя форум ?
      Щом индустриалния капитал подкрепя Тръмп, както и половината население, значи нещо повече знаят от тебе по този въпрос.
      Самия ти въпрос е без смисъл.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

        Аз просто коментирам! Хора като теб "врякат", особено когато както в случая си подчертаваш тезата основно през фантазьорски квалификации - "персони с алуминиеви шапчици"!

        На всички избори до сега са брояли, сега изведнъж това вече се променя и трябва да приемем, че изключението е ОК, само защото така ти казваш!
        Ми не са брояли по цяла нощ, когато излезнат резултатите тогава.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

          Стига си врякал, хората са спрели да броят в 11 вечерта и са продължили на сутринта. Да не са длъжни да броят денонощно да задоволят някакви персони с алуминиеви шапчици?
          Навсякъде по света се брои през ноща, ти да не си някое гастарче във либерално градче, като Чикаго например, та разсъждаваш на глас ?
          Пощенския вот е пуснат още от октомври.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Америка е сложна държава. Там се преплитат ....
            Разсъждения на типичен Гербавски трол.
            Майданите във Сръбско, Украйна, Беларус (сега), Сирия са със активното участие на американската държава.
            При политиците се избира по-малкото зло, а то е Тръмп.
            Абе защо ИЗОБЩО нямам такива познати дето уважам да са поддръжници на Байдън и не говоря за форума ??

            Коментар


            • dddd Бях писал едно малко есе след като прочетох Снайдер (тука пускам само откъс). Не че взимам писанията на Снайдер за чиста монета, но в тях има нещо вярно. А специално за Дугинизма и руския квази-неофашизъм попрочетох доста неща директно в оригинал от източника



              Дугин смята, също така, че руският универсализъм, който е фундаментът на руската цивилизация, се отличава радикално от Западната цивилизация и следователно стратегическите интереси на руския народ трябва да се насочени анти-Западно, а в преспектива той смята, че е възможна експанзия на руската цивилизация. Дугин посочва, че развитието на руската цивилизация исторически е била експанзионистична, което е неотменна част на битието на руския народ и негова цивилизационна мисия. В този ред на мисли, не са изненадващи думите на Дугин, че „Русия е немислима без Империя“. (Изписването на „империя“ с главна буква вероятно реферира към универсалността и изключителността на Русия.)

              Идеите на Дугин включват и „есхатологични“ елементи, както той сам ги нарича. Според него руският мироглед е есхатологичен и претендира за „последната дума в световната история“, като една свърхзадача на един богопомазан народ. Дугин смята, че проявената форма на тази есхатология е „непоколебимата вяра на руснаците в тържеството на Правдата, Духа и Справедливостта и то не само в рамките на руския народ, а навсякъде“. Според Дугин този „трансцедентален“ аспект трябва да се взима под внимание при разработката на бъдещата геополитическа стратегия на страната.

              Дугин също така стига до извода, че след като мисията на Русия е да изгражда Новата Евразийска империя, в основата на тази геостратегическа конструкция трябва да залегне принципът на „общия враг“. Конкретните проявления на този принцип трябва да бъдат отхвърляне на Америка и отхвърляне на пазарно-либералните принципи на Запада. Дугин също така представя тезата за „морските цивилизации“ (т.е. САЩ и атлантизма), които противопоставя на „континенталните“ цивилизации на Евразия, които имат своя „сухопътна“ специфика.

              Тъй като писанията на Дугин не се базират на факти и логика, почти всички твърдения са представени аксиоматично без логическа обосновка. В голямата си част те са мъгляви твърдения с елемент на мистицизъм, нещо типично за ирационалната база на която стъпват фашистките и нацистките идеологии.



              https://politicsandeconomics152471751.wordpress.com

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

                Тръм или Байдън са просто 2 лица, зад които стоят лобита! И маймуни да бяха нямаше да има значение! Глобалистите са зад Байдън, а индустриалното лоби зад Тръмп!

                Тръмп е клоун и ме забавлява, но аз го подкрепям, НЕ защото Тръмп е Тръмп, а защото смятам, че глобалистите са против интересите на нормалните хора по света като цяло!
                Може ли да ми кажеш с какво подобри живота ти конкретно анти глобалиста Тръмп с подледният си мандат ? Той не се обявявал за такъв но щом казваш ...И какво е глобализъм всъщност ? Идкаме огради граници шенгенски визи какво по точно ?

                Коментар


                • Това е неизбежно. Всяка велика нация или цивилизация е месианска дълбоко в себе си, т.е. вярва, че носи и разпространява универсални идеи

                  Панславизма в Русия също е месиански и потенциално агресивен и експанзионистичен. Просто нямат ресурса, а и идеята не е толкова привлекателна, особено в конкуренция с други идеи

                  Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Америка е сложна държава. Там се преплитат три тенденции, които са трудно съвместими, но някак си успяват да съжителстват паралелно. Първата е, че САЩ са лидер на свободният свят и като такъв са длъжни да разпространяват свободата навсякъде и имат моралното задължение да помогнат на всеки угнетен, без значение къде се намира по света. Лично аз не харесвам тази линия защото е универсална по своят характер. На моменти прилича на идеята да се разпространи световният комунизъм, исляма, християнстовото или каквото там искате по цялото земно кълбо. Аз мразя всичко универсално макар да споделям в дъното на душата си тези ценности. Вярно е, че идеите за свобода, равенство братство, зачитане на другия, мирно съвместно съществуване и свободна търговия биха направили света по-хубав, но нека сме реалисти. Има много места където това няма как да сработи. Трудно може а има демокрация в общества, които са тоталитарни в своята същност. Няма как в Русия или в голяма част от арабският свят да има демокрация. Няма традиции на свобода. Народо психологията е друга. За съжаление понякога от добри намерения се постигат и лоши резултати.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                    всъщност за янките няма светлина в тунела...или нарциса, който като луд с картечница или деменцията марионетка на диип стейт...

                    въпросът е за нас кое е по-добре... вече ме обръкахте .. признавам си.
                    Тръм или Байдън са просто 2 лица, зад които стоят лобита! И маймуни да бяха нямаше да има значение! Глобалистите са зад Байдън, а индустриалното лоби зад Тръмп!

                    Тръмп е клоун и ме забавлява, но аз го подкрепям, НЕ защото Тръмп е Тръмп, а защото смятам, че глобалистите са против интересите на нормалните хора по света като цяло!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

                      Стига си врякал, хората са спрели да броят в 11 вечерта и са продължили на сутринта. Да не са длъжни да броят денонощно да задоволят някакви персони с алуминиеви шапчици?
                      Аз просто коментирам! Хора като теб "врякат", особено когато както в случая си подчертаваш тезата основно през фантазьорски квалификации - "персони с алуминиеви шапчици"!

                      На всички избори до сега са брояли, сега изведнъж това вече се променя и трябва да приемем, че изключението е ОК, само защото така ти казваш!
                      Last edited by Mike Florida; 04.11.2020, 20:49.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                        Ето за "КАКВО" ни обясняват, че хората в САЩ са гласували....

                        Байдън представи внучката си като... починалия си син

                        всъщност за янките няма светлина в тунела...или нарциса, който като луд с картечница или деменцията марионетка на диип стейт...

                        въпросът е за нас кое е по-добре... вече ме обръкахте .. признавам си.
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

                          Кога точно е ставало друг път това замразяване? Би ли ми посочил примери? Може и линкове дададеш от статии от минали избори!
                          Точно в щатите, които са биткаджийски, при масирано водачество на Тръмп и управлявани от демократи.... нещата замръзват...
                          Стига си врякал, хората са спрели да броят в 11 вечерта и са продължили на сутринта. Да не са длъжни да броят денонощно да задоволят някакви персони с алуминиеви шапчици?

                          Коментар


                          • И аз се чудя как след два мандата на маймуняка обама са останали още демократи в Щатите, ама ей го на, същата работа като с ГЕРБ в България - колкото си по-прост, толкова по-къса памет имаш!

                            Добре, че Щатите се напълниха със всякаква цветнокожа и джендърска измет, че иначе Джото щеше да хване само еврейската столица ню йорк и още два три щата!

                            Коментар


                            • Ето за "КАКВО" ни обясняват, че хората в САЩ са гласували....

                              Байдън представи внучката си като... починалия си син


                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
                                Не е вярно всичко се знаеше че в много щати ще е замразено и преди е ставало още повече че сега има и гласове по пощата ..ако някой фалшифицира не му трябва на 60 процент да се спира . Аз не казвам че тръмп е фалшифицирал на предишните а че просто е нормално..и беше обявено ..
                                Кога точно е ставало друг път това замразяване? Би ли ми посочил примери? Може и линкове дададеш от статии от минали избори!
                                Точно в щатите, които са биткаджийски, при масирано водачество на Тръмп и управлявани от демократи.... нещата замръзват...

                                Коментар

                                Working...
                                X