If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Късмет на всички залагали, моя залог беше всеки друг без тия двамата, надявах се да хвърлят топа преди края на надпреварата.
Разбрах ти мисълта.
Относно Тръмп, в другия пост каза, че букитата вероятно ще приемат първичния резултат (така и имат печалба от комисиона), вместо да отменят залозите и да върнат парите.
Всяко буки си решава за себе си.
Какво по -добро валю от +100.5 гласа за Тръмп @ 1.87 или +120.5 гласа @ 1.67 на electoral college ;;
Ти го подхвана за населението, а Тексас потенциално може да се флипне и да стане демократически той. Виж как Калифорния от бастион на Републиканците сега е синя крепост
Сега тези латиноси се кефят на Тръмпа, нищо че той ги смята за цигани. Но това може лесно да се промени
Най-трудно това би станало по села и по паланки, но тях кой ги бръсне
Кви соросоиди бе човек евтините книжки за конспирацийки си изчел май ...съюз на съдиите е неправителствена организация която се занимава с семинари и публикации както още 1000 съюза в Бг , много от съдиите не членуват....я погледни по добре дали и Америка за БГ не е донор които са директно финансирани от държавата . Я погледни през мандата на Тръмп колко финансирания са направили в БГ ....иначе спи ди сладко с историята за лошият Сорос и Отворено общество...Ако някой подкупва съдия парите се дават директно а не с платени семинари ...
Не мога да те разбера. Обявяваш за конспирация ФАКТИ, които самите соросоиди не крият.
Съдия Нели Куцкова/Апелативен съд -София/ и Програмният Директор в Институт "Отворено общество"-Г-жа Иванка Иванова, проведоха на 29.04.2011г. изнесено обучение за съдилищата в Благоевградски съдебен район на тема "Имидж на магистрата", разработено от НИП.
Този спорт, който познаваш в изключителни детайли. А също и правилата на букитата. Пример:
Баскетболен мач, 3 секунди до края, линията 155.5 точки под/над. Фаулиран играч изпълнява 2 наказателни, теукщ резултат - 80:74
Ако вкара и двата - минавам линията/печеля. И в тоя момент някой ми предлага коефициент 10 (десет) за НАД. Ами как да му го взема?
Дори Шак с 50% успеваемост от наказталения ще вкара в 0.5*0.5 = 0.25 от случаите (вероятност да вкара и двата) Изразено в коефицинет 4 (чеитири).
АКо 100 пъти я имам тази ситуация пейаута ми ще е 10 (кефициент)*25(25 от 100 мача)*50 (петдесет е залога примерно) = 12 500; загубата ми ще е 3 750 - 75 (75 от 100 ще загубя)*50 залог. 12500-1250-3750 = много повече печалба отколкото загуба
Честен коефициент 4, аз вземам 10. Нито ме интересува кой играе, нито колко е резултата, нито кой изпълнява наказателните удари. Напълно възможо (дори е по-вероятно) е и да загубя, няма нищо сигурно, но подобни ситуаци възникват постоянно (често), с почти същите параметри. Е, някой път не е десет а три коефициента, но и със 99% успеваемост някой на линията, схващаш идеята. В определени момент определени събития са по-лесни за "предвиждане" и "познаване". Нямам си никаква идея преди началото на тоя мач накъде ще е резултата/линията освен като ориентир 1.95/1.95 Но тия отправни точки не ме вълнуват и нямат никаква стойност за конкретната ми стратегия, както можеш да видиш по-горе. Ако не възникне подобна ситуация - I don't care, няма да е днес, след десет дни ще е, няма да е в баскетболен мач а в хокей на трева, нямам нищо против, ще позяпам тъкмо и циц!те и краката на Лучияна Аймар.
Това е същността на всичко и в залагания и в инвестирането - търсиш отклонения от справедливата цена/коефициент и действаш. Piece of cake.
Сега за изборите и идея си нямам, имам приятели в това са специализирани, и доколкото знам огромното валю е още преди primary-то, От там нататък - донастройки и дооправяне. Не търся да съм изключително точен, целта ми е да имам достатъчно margin of safety, поне в инвестирането така му казват, за мен си е чисто Валю.
И за да не съм изцяло офтопик - поне на борсата, доколкото прочетох е много вероятно залозите за избор на президент да бъдат void-нати ако не се реши 2020 година всичко. И ще настане голям мазаляк за който е покрива тамл, и затова човек винаги трябва да е наясно какво да очаква от страна на букитата. Аз съм минал през десетки такива ситуации в хокея, баскетбола, хандбала и куп други спортове и съм сигурен на 99% как ще решат. Четене му е майката, ако не плащаш с реални пари. Късмет на всички залагали, моя залог беше всеки друг без тия двамата, надявах се да хвърлят топа преди края на надпреварата.
В случая с Тръмп, при по прост пример ако говорим за залози е в тениса!
Там при пробиви, нещата като коефицент са идентични!
В голямата част от ситуациите обаче, пробива се оказва "фалшив пробив", когато другия играч е в генерално по-добра позиция, чисто игрово!
Така, че в случая с изборите в САЩ и залозите, в момента коефицентите са като за след пробив в тениса.
Въпроса е, че в огромната част от случаите в тениса, пробивите не решават мачовете, въпреки привидно огромното фаворитизиране при коефицентите на единия "играч"!
Често при пробив в тениса и коефиценти 1,05 :8,50, нещата статистически са много по-различни от мач във футбола Барселона - последния в първенството, когато мача е решаващ за титла!
Самите шансове за Тръмп или Байдън са тотално "НЕОЦЕНИМИ", защото и двете страни могат да спечелят изборите през някаква манипулация! Същото би било, ако залагаме на спортен мач, където играта потенциално може да се реши не спортно технически, а от купен съдия!
Тексас отдавна иска да се отдели, неслучайно.
Тези настроения тепърва ще набират скорост.
На реднека в Средния Запад им е писнало да хрантутят вечно недоволните маргинали на двете крайбрежия.
На реднеците децата им са най-правоверните в новата религия. Време разделно не си ли чел/гледал. При мюслимите в Ливан, Египет, Сирия, Ирак, даже Турция беше същото - майката с къса пола, пийва си винце. Идва дъщерята забрадена и започва да ѝ държи сметка, че така обижда Аллах. Тексас си има Остин, където е почти като във Сан Франциско, само една идея по-малко педали.
Недейте приема желаното за действително. Културната революция в Америка победи. Противниците ѝ трябва да се снишат, да оцелеят. След 20 години може да има реванш.
Аз ти говоря, че Тексас нямат нужда от федерацията.
Със БВП като Канада, но със 3 мил по-малко население са (повечето бяло и работливо).
Тоест, дават 9.14% от щатското БВП.
Калифорния, Ню Йорк и Илиной общо произвеждат близо 30% от БНП на САЩ. Кой кого хрантути
Аз ти говоря, че Тексас нямат нужда от федерацията.
Със БВП като Канада, но със 3 мил по-малко население са (повечето бяло и работливо).
Тоест, дават 9.14% от щатското БВП.
Направих си труда да погледна. Тези четири щата правят 29.8% от БНП на САЩ
Калифорния
Ню Йорк
Илиной
Ню Джърси
Ако добавим и тези, стават 42.6% от БНП на САЩ
Вашингтон
Масачузетс
Вирджиния
Кънектикът
Минесота
Орегон
За какво говорим?
Говорим за това, че в големите градове винаги са съсредоточени институциите, пазарите и администрацията, а това вдига там БВП!
За пример София има огромен БВП, то той не е продукт само на факта, че там има много професии с висока добавена стойност, а преди всичко на факта, че в София в рамките на България са съсредоточени университетите, медицинското обслужване, огромната администрация и разпределението на парите като цяло... Пари се стичат към София, най-малкото заради данъците и институциите в града, а не пари от София към Плевен примерно!
Нещата за САЩ са сходни и ако в провинцията се чувстват ощетени от текущата система, то това е така и малко ще се интересуват от макроикономическа сметка на "тефтер" за БВП! Ако се чувстваш Пре*бан, малко ти се занимава със сметки, особено когато те са на хартия, а ти си знаеш труда и това, което накрая си сложил в джоба!
НИКОГА, ама абсолютно никога няма как щат като Тексас да се отдели от империя като САЩ, било то толкова голям и богат щат! Но не това е случая!
Разделението е повсеместно. В момента сблъсъците не са почнали само, защото и двете страни вярват, че ще спечелят!
Когато имаш подобно разделение и избори, които няма да бъдат признати и от двете страни, не съществува друг вариант освен едната страна да се наложи със сила!
Много хора разглеждат гражданска война в САЩ като илюзия, но нека само да бъде обявен някакъв резултат и веднага след това почва шоуто!
п.п.
В допълнение ще кажа, че в Европа нещата като психика са доста по-различни, но в САЩ има една огромна група хора, която наистина е готова да умре в преследване на идеали. САЩ не е Европа!
Все пак гражданска война остава по-малко вероятна поради причина, че републиканците запазват сената и Байдън ако бъде избран ще е абсолютно вързан! Ако демократите бяха спечелили сената... тогава гражданската война щеше да е неминуема на 100%!
Не знам защо соросоидите наричате конспирация официално обявени от самите вас си факти. Все едно като кажа, че нпо-то "Съюз на съдиите в България" получава пари от Сорос, да скочите и да викате конспирация. Ми те не го крият, БЕ. Отвори им сайта и виж от кой е "подкрепен".
Навивайте пружината още, навивайте. Казвайте на черното е бяло, а ако някой не е съгласен - конспирацийки. Със скопените еврогейци може и да се справите, ама с мюслимите?
Кви соросоиди бе човек евтините книжки за конспирацийки си изчел май ...съюз на съдиите е неправителствена организация която се занимава с семинари и публикации както още 1000 съюза в Бг , много от съдиите не членуват....я погледни по добре дали и Америка за БГ не е донор които са директно финансирани от държавата . Я погледни през мандата на Тръмп колко финансирания са направили в БГ ....иначе спи ди сладко с историята за лошият Сорос и Отворено общество...Ако някой подкупва съдия парите се дават директно а не с платени семинари ...
Тексас отдавна иска да се отдели, неслучайно.
Тези настроения тепърва ще набират скорост.
На реднека в Средния Запад им е писнало да хрантутят вечно недоволните маргинали на двете крайбрежия.
Коментар