IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия (2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
    2013-та година е дата преди Русия да нападне Украйна и не се учудвам, че Русия със 160 милиона население се домъкнала макар и по един икономически критерии като ППС близо до 80-милинна Германия. По номинален БВП дори и със 160 милиона вече е след Австралия (24 милиона), Канада (30 милиона), Испания и Южна Корея. Т.е. като абсолютна икономическа сила тя е вече едно нищо спрямо населението си.
    Форума е място, където могат да се научат много неща, но не може всичко наготово. Не зная какво имаш впредвид под абсолютно икономическа сила, която е нещо или нищо... Каква е съвкупната икономическа сила на една циганка, която работи най-древната професия в Сливен на магистралата или в Холандия в натурален измерител и в номинален измерител. Ако си икономист любител сядай и чети

В геополитически аспект, мой любим пример, сравни дохода перкапита на Люксембург и Китай... Кога ли Китай ще се домъкне поне по един икономически критерии до Люксембург.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
      Маранди най сериозно ти препоръчвам да не се изказваш никога, ама наистина никога за кораби, дизайна навсякъде е едини същ, не си спомням някой да има патент за дизайн на кораби, по един и същ начин ги строят в русия, бг, шаш, германия, корея. За формулите си прав, но аз не говоря за формули, а ти говоря какво е написано в нормативните документи, пък ти като си експерт построй кораб / или каквото и да е/ и го пусни на вода без да има необходимите сертификати, за строителство акт 16, за коли/камиони евро 4-5-6 сертификати за безопасност и други такива.
      Това е искаш в европа където има закони, трябва да играеш по правилата-законите, в противен случай заминавай в любимата си монголия/ между другото и те имат морски регистър , нищо че нямат море.
      Променлив борд- ето ти документ, първия който ми излиза
      http://www.marad.bg/upload/docs/Remo...st__Tangra.pdf
      чети стр 2 глава 2
      Това е разстоянието м/у подводния борд / непрекъснато под вода/ и надводния борд/ никога не потъва/ Нарича се така защото при натоварване на кораба потъва под вода и на него се поставя търговската марка/ означава докъде може да потъне кораба без да има последствия за неговата безопасност/ . Променя се при плаване във вода с различна плътност/търговската марка, или водолинията/

Това за което писах до сега се нарича кораб, и има малка разлика от това да нарежеш 1 глава лук койта да запържиш за манджата
      Ама, моля те не ме "учи", че не спираш с глупостите, които ръсиш. Знаеш ли кога да млъкнеш за теми, по които не си компетентен?

Сякаш - не!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Ами, вероятно, защото БГ матрьошките имате само един стил на бачкане - като се сцепите да лъжете кат' разпрани и вземат, че ви хванат - то следващата стъпка е да почвата да злобеете и да плюете.
        ------------------

Проблем не е в модераторите, че ти пишеш глупости за корабчето и съчиняваш някакви фантастики като термини, които не съществуват в проектирането.

Проектира се с формули, а ти щот' не можеш да извадиш формула за нелепиците дет' дрънкаш - ми вадиш Държавен вестник от 2005 година.
        ------------------

Сори, ама съм виждал и по-читави корабчета от този, който трябваше да бъде най-най-най- ......

Дизайн не е руски, ама ти си нямаш понятие и от дизайн, а за оборудване и системи като баластна и прочие па съвсем.

Вероятно е поръчан някъде.

П.П. Мисли сега за поредния си хит за "променливия" борд, че те чакаме да ни обясниш как на твърд предмет се променял борда му във водата.

Може би си имал предвид водолиниите, ама ти не знаеш на кое се вика водолиния, а хукна с волните съчинения за постоянен баласт и променящ се борд.

Леко, бря! Мина Междузведни войни по фантастика
        Маранди най сериозно ти препоръчвам да не се изказваш никога, ама наистина никога за кораби, дизайна навсякъде е едини същ, не си спомням някой да има патент за дизайн на кораби, по един и същ начин ги строят в русия, бг, шаш, германия, корея. За формулите си прав, но аз не говоря за формули, а ти говоря какво е написано в нормативните документи, пък ти като си експерт построй кораб / или каквото и да е/ и го пусни на вода без да има необходимите сертификати, за строителство акт 16, за коли/камиони евро 4-5-6 сертификати за безопасност и други такива.
        Това е искаш в европа където има закони, трябва да играеш по правилата-законите, в противен случай заминавай в любимата си монголия/ между другото и те имат морски регистър , нищо че нямат море.
        Променлив борд- ето ти документ, първия който ми излиза
        http://www.marad.bg/upload/docs/Remo...st__Tangra.pdf
        чети стр 2 глава 2
        Това е разстоянието м/у подводния борд / непрекъснато под вода/ и надводния борд/ никога не потъва/ Нарича се така защото при натоварване на кораба потъва под вода и на него се поставя търговската марка/ означава докъде може да потъне кораба без да има последствия за неговата безопасност/ . Променя се при плаване във вода с различна плътност/търговската марка, или водолинията/

Това за което писах до сега се нарича кораб, и има малка разлика от това да нарежеш 1 глава лук койта да запържиш за манджата

Коментар

• За 2013г. Евростат е посочил, че на трето място в света по хора, които търсят политическо убежище, се нарежда Монголия, непосредствено след Афганистан и Сирия, където бушуват войни от години.

Интересното беше, че в БГ медия това никъде не го пише, трябва да си го вземеш от Евростат директно.

Равен брой със Сирия бягат от Монголия към ЕС.

П.П. Аз на кое да вярвам? На статистиката дет' са подавали хартии за политическо убежище или на лафчетата на трима психясали тук, че щом е рушко - значи е най-най-най- .... и джуджето Хаяско е най-доброто джудже в света - а, па 'орицата му бягат все едно от чума
          Last edited by marandi; 03.05.2015, 14:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
            Ти четеш ли първо или направо пишеш? Нали и аз това ти казвам, че в Русия цените са малко по-високи от тук (и растат доста по-бързо) и с 200 лева там може да си купиш по-малко неща отколкото със 180 тук

2013-та година е дата преди Русия да нападне Украйна и не се учудвам, че Русия със 160 милиона население се домъкнала макар и по един икономически критерии като ППС близо до 80-милинна Германия. По номинален БВП дори и със 160 милиона вече е след Австралия (24 милиона), Канада (30 милиона), Испания и Южна Корея. Т.е. като абсолютна икономическа сила тя е вече едно нищо спрямо населението си.
            И тяхната не е лесна на БГ матрьошките.

Да ги карат всеки ден да лъжат кат' разпрани, че най-бедната държава в Европа, била всъщност най-богатата и колко много й завиждали всички.

То е ясно, че няма срамна работа, ама поне малко по-подготвени да пускат по трасето, че иначе много смях.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
              Добре защо ми изтрихте коментара към маранди- ами затова си има закони които изискват да се построи едно нещо по определени стандарти,пък било то и рибарска лодка, уж всички държим на това , ама май някой /включително маранди/ не държите толкова на това. А това че ако маранди отиде в цирка ще си купувам билети за всички представления не е обида , а по скоро похвала
              Ами, вероятно, защото БГ матрьошките имате само един стил на бачкане - като се сцепите да лъжете кат' разпрани и вземат, че ви хванат - то следващата стъпка е да почвата да злобеете и да плюете.
              ------------------

Проблем не е в модераторите, че ти пишеш глупости за корабчето и съчиняваш някакви фантастики като термини, които не съществуват в проектирането.

Проектира се с формули, а ти щот' не можеш да извадиш формула за нелепиците дет' дрънкаш - ми вадиш Държавен вестник от 2005 година.
              ------------------

Сори, ама съм виждал и по-читави корабчета от този, който трябваше да бъде най-най-най- ......

Дизайн не е руски, ама ти си нямаш понятие и от дизайн, а за оборудване и системи като баластна и прочие па съвсем.

Вероятно е поръчан някъде.

П.П. Мисли сега за поредния си хит за "променливия" борд, че те чакаме да ни обясниш как на твърд предмет се променял борда му във водата.

Може би си имал предвид водолиниите, ама ти не знаеш на кое се вика водолиния, а хукна с волните съчинения за постоянен баласт и променящ се борд.

Леко, бря! Мина Междузведни войни по фантастика

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                Не си разбрал,явно.Ще поясня.

Важно е какво можеш да си купиш в съответната държава с тези пари .
                Ако с 200лева можеш да изпиеш 100 бири по 2лв си по-добре,ако някой с 300лв може да изпие 50 бири.

Естествено ,ако не можеш сам да си направиш Мистрал трябва да си го купиш по цени колкото ти го продават.
                Намери ли класацията на БВП през ППС за 2013.Да не се учудиш,че Русия леко изпреварва Германия ....(за 2013)....Според прогнозите от първото тримесичие Германия леко изпреварва Русия.Китай изпреварва САЩ.....
                Ти четеш ли първо или направо пишеш? Нали и аз това ти казвам, че в Русия цените са малко по-високи от тук (и растат доста по-бързо) и с 200 лева там може да си купиш по-малко неща отколкото със 180 тук

Коментар

• Добре защо ми изтрихте коментара към маранди- ами затова си има закони които изискват да се построи едно нещо по определени стандарти,пък било то и рибарска лодка, уж всички държим на това , ама май някой /включително маранди/ не държите толкова на това. А това че ако маранди отиде в цирка ще си купувам билети за всички представления не е обида , а по скоро похвала

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Русофобите сте вие, но не можете да го разберете..не съм русофил по простата причина че не мога да толерирам българоотцепничеството..обаче русофоб не съм.
                    Те не са русофили, а чисти клептомани.

Влечението в нея посока идва от пълния разврат там и създадения олигархичен модел, от което всеки клептоман се кефи.

Всичко останало е разводняване с разни измисляшки каузи защо колхозниците висят със столетия гладни и се опитват да пробутат кражбите, убийствата и тъпченето на свободния избор на останалите.

В УСА на такива им лепват 300 години пандиз без да се замислят кат' тоя на Еврон и това ужасява клептоманите, че има държави, където хич не се вържат сълзливите лафчета, а ги бият веднага на топло

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Кога е било Запада да воюва с Русия ? Тя вечно се бие със своите най нови приятели и Наполеон и Хитлер са такива - първо приятели и после я нападат.Та просто чакаме сега да видим кой ще е най новия и приятел.
                      Най-нови приятели! Да така е, другаря Сталин ПОСЛЕДЕН СЕ СПРИЯТЕЛИ, последен сключи договор за ненападение с Адолф Алойзич. Преди него европейските лидерите бяха стъпили на килимчето... Не трябва да се вадят нещата от контекста. По отношение на дипломатическата активност преди ВСВ, най-добре е да се започне от Протокола за взаимопомощ 1934г между СССР, Франция и Чехословакия. През май 1935 се сключват съответни договори... Което не пречи да се случи Мюнхенския сговор. Защо Франция не изпълни договорните си отношения с Чехословакия? Защо СССР, който по това време няма обща граница с Чехословакия не беше подкрепен в желанието му да се окаже помощ?

Общото между войните на Наполеон и Хитлер е какво, участието на едрия финансов капитал. Банка Франция, продажбата на Луизиана на Джеферсон, лицето Натан Ротшилд... За Хитлер всичко е многократно повтаряно

Пп. "Ръка, която дава е винаги по-високо от ръка, която взема". Наполеон смята че трябва да се бори за дългова независимост

Коментар

• Макс

Кога е било Запада да воюва с Русия ? Тя вечно се бие със своите най нови приятели и Наполеон и Хитлер са такива - първо приятели и после я нападат.Та просто чакаме сега да видим кой ще е най новия и приятел.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Макс

Русофобите сте вие, но не можете да го разберете..не съм русофил по простата причина че не мога да толерирам българоотцепничеството..обаче русофоб не съм.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                            Не, Марандов, както вече съм казвал, на баща ми комунистите му взеха фабриката и лежа 5 години в затвора. А да си син на фабрикант никак не беше лесно, особено като им отказах 3 пъти да стана член на скапаната им партия. А с Белене се разминах на косъм през август 1959 година. Затова мразя комунистите и ако мога бих ги давил в капка вода.
                            И въпреки всичко "по онова време" съм обиколил Европа и света. Ама нали знаеш - кой за каквото е учил. И станах "голям човек" със собствени сили, по една съвсем, ама съвсем друга линия, която едва ли дори подозираш. Смело мога да кажа, че по "по онова време" едва ли имаше българин, който да не ме знае. Въпреки, че червените пикаеха газ от този факт...
                            ПП. И както вече споменах и Мая Плисецкая /вечна й памят!/ и Галина Уланова и Владимир Василиев съм гледал на живо в Большой тетр в Москва.
                            ППП. А руската култура и руското изкуство направо ги боготворя. Руснаците нямат равни в нито една област на изкуството. Нека някой ме обори. Ако може. Ама не със голи заучени фрази, ами с факти и аргументи.
                            +1, браво Доне, най-накрая да видя още някой с обективен поглед над нещата. Тук масовото схващане е, че ако не отричаш или мразиш всичко руско си комунист. Ходи им обяснявай, че не можеш да ги дишаш комунетата.
                            За покера и Г.Марков по онова време и аз съм чувал от баща ми, който си е изкарвал следването с игра на покер и мисля, че са играли дори заедно. Доколкото знам е било доста популярно занимание сред интелектуалните среди по онова време, най-вече художници и писатели. Предполагам сте били спортист, това е бил един от малкото начини ако си от "вражеско" потекло да ти позволят да следваш.

Коментар

В момента пиша един материал за русофилите и русофобите и отношението на българите към Русия. Мисля, че в някой от следващите дни ще бъде готов и ще го публикувам в тази тема.
                              Дано материалът не се ограничи с форумната русофобия, която като цяло е платена, неграмотна и шизофренична. От практична гледна точка русофобията дава възможност за интеграция в политическия елит, колониалната администрация, НПО-хранилката. Има келепир.

Величието, богатството, културата и блясъка на Русия са един многовековен дразнител за Запада, която се изразява в многократни агресии.
                              Attached Files

Коментар

Отиде си великата Мая Плисецкая.

Нека да се насладим на едно блестящо нейно изпълнение:

https://www.youtube.com/watch?v=JkjD1AiavcU
                                Поклон пред таланта и личността на Мая Плисецкая!
                                Вечна й памят!
                                Доне пускаш антиправителствени статии, Ще ти пратят някой да те шпионира, а с такива приказки за 200метра опашка за съветско кино и то в западна държава- направо си носи суха храна за 3 дни и одеяло и бягай в ловешкия

Коментар

Working...
                                X