IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия (2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Те утре ще ни делнат, щот' не сме по "темата", ама живи здрави - ко сега?

Но накратко Пушкин се води половин българче и е заточен, щот' 'ногу лае.

Достоевски се пада малко рушнак и също отлежава в концлагер, но е 'ногу жлъчен. Направо Хитлер може да се учи от него как се мрази всичко, което диша по света.

Толстой с неговата Война и Мир - тя е написана за дворянството и затова текст там е преобладаващо на френски.
    ------------------

През 19 век без малко да изпуснем Монголия, защото целият двор и "писателите" им тръгват да дрънчат на френски след Наполеон поход.

Т'ва идва от немската жилка, дет' ни махат - а, после успяват да ни отнемат и Влашко ( Румъния ). Сменят кирилица и слагат латинец.

Т'фа същото се случва и в Русия при Ломоносов, дет' писал "азбуката", че я дал на Ленин, но там овладяваме нещата за разлика от Румянигите. Общо взето Масква трябва да я пребием, щот' иначе тя ще ни пребие. Или или стоят нещата. Хем са тъпи, хем неблагодарни - хем не спират да ни посягат да ни трепят.

Ха, наздраве и май ще лягам да похъркам малко.
    Last edited by marandi; 03.05.2015, 05:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
      С Георги Марков се познавахме лично, много добре и много отблизо. Не беше никак добре със сърцето, много беше болен. Но това не му пречеше да живее съвсем пълноценно. Играл съм покер с него, парите, които се разиграваха, бяха огромни за времето си.
      Препоръчвам ти да прочетеш неговата книга "Портретът на моя двойник". Но за да я разбереш напълно, задължително трябва да разбираш от покер, но не сегашния тексаски боклук Hold 'em покер, а истински класически покер с пет карти и четири участника.
      Познавах много добре и много отблизо и Владо Костов. Работих с него известно време и от него съм се учил на журналистика.
      Благодаря, но едва ли ще мога.

Имам огромни проблеми как да се изкара БГ продукт и да се брандира за цял свят, а дъним с немалък екип хора.
      -----------------------------------

Просто ми е деформация да забелязвам кой как пише, а ти го правиш добре.

Но лична стори как са те прецакали невгиж комунистите и т.н. трябва доста уникално да я разправиш, ако решиш да пишеш.

Имаш талант за писане, но само това вече не е достатъчно. Все едно някой да тръгне да хленчи и да очаква кинти от т'фа.

Казвам ти го директ, щот' си ти имам за приятелче, нищо че ти не ме имаш за такъв.

П.П. Та, Марков не е бил по-добър от тИбя. Но също е имал талант и поклон за труда, който е изблъскал.

Коментар

• Георги Марков

С Георги Марков се познавахме лично, много добре и много отблизо. Не беше никак добре със сърцето, много беше болен. Но това не му пречеше да живее съвсем пълноценно. Играл съм покер с него, парите, които се разиграваха, бяха огромни за времето си.
        Препоръчвам ти да прочетеш неговата книга "Портретът на моя двойник". Но за да я разбереш напълно, задължително трябва да разбираш от покер, но не сегашния тексаски боклук Hold 'em покер, а истински класически покер с пет карти и четири участника.
        Познавах много добре и много отблизо и Владо Костов. Работих с него известно време и от него съм се учил на журналистика.
        ПП. Не ми харесва изразът ти "в България имате...". Защо се дистанцираш от България и българите? Само не ми казвай, че защото си болярин. Не си. Това ми мирише на поза.
        ПП. Мисля, че нито Владо Костов, нито Георги Марков обичаха Русия. Не съм сигурен в това, не сме разговаряли на тази тема.
        Но това не ми пречеше да общувам с тях, въпреки, че аз съм заклет русофил. В момента пиша един материал за русофилите и русофобите и отношението на българите към Русия. Мисля, че в някой от следващите дни ще бъде готов и ще го публикувам в тази тема.
        Last edited by Дон Карлос; 03.05.2015, 06:11.

Коментар

• Преглеждам в момента Задочните репортажи за България на Г. Марков.
          --------------
          По принцип винаги чета по 2-3 книги едновремнно като ги съчетавам. Една за сутрин в к..фа, една за следобяд и една за лягане.
          ---------------
          Имал е талант, но соц. стил се усеща. В същото време се изкарва кат' Господ/дисидент и т.н. понеже т'фа се харчи тогава.

Хем си забранен - хем си голямата стори.
          ---------------------
          Но като цяло продукт е наблегнато на обем, но не и на качество, въпреки че си личи яката подкрепа от редактори и коректори.

П.П. Защо ти го казвам това? Липсва уникалният стил да забиеш нещата едно към едно, както е било е тогава.

Т'фа нещо няма как да се продава, освен нишата, която той е успял да набара кат' "онеправдан".

В БГ имате феноменални творци по принцип, но после се къса нишката при мениджмънт, ПР и т.н.
          -----------------------------------

Та, имаш някакъв талант, по начина по който пишеш. Но дали ще стане джънк кат' Г.Марков или читав продукт - не знам. Ако решиш да разкажеш нещата.

Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
            Не, Марандов, както вече съм казвал, на баща ми комунистите му взеха фабриката и лежа 5 години в затвора. А да си син на фабрикант никак не беше лесно, особено като им отказах 3 пъти да стана член на скапаната им партия. А с Белене се разминах на косъм през август 1959 година. Затова мразя комунистите и ако мога бих ги давил в капка вода.
            И въпреки всичко "по онова време" съм обиколил Европа и света. Ама нали знаеш - кой за каквото е учил. И станах "голям човек" със собствени сили, по една съвсем, ама съвсем друга линия, която едва ли дори подозираш. Смело мога да кажа, че по "по онова време" едва ли имаше българин, който да не ме знае. Въпреки, че червените пикаеха газ от този факт...
            Донов,

радвам се, че си запазил чувството си за хумор. БГ империя има уникалното качество да се присмива сама на себе си, което я пази.

Лилипутите от Масква и до ден днешен не могат, но това е друга тема.
            ------------------------------

Прощавай, ако някога си дрънкам непочтително, но нали знаеш - младите вечно бързаме.

А, за къде? Кой да ти каже?

Коментар

• marandi

Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              Донов,

ти с тия дати и Западен Берлин малко ..... как да ти кажа? Да не си някоя партизанска жилка?
              Не, Марандов, както вече съм казвал, на баща ми комунистите му взеха фабриката и лежа 5 години в затвора. А да си син на фабрикант никак не беше лесно, особено като им отказах 3 пъти да стана член на скапаната им партия. А с Белене се разминах на косъм през август 1959 година. Затова мразя комунистите и ако мога бих ги давил в капка вода.
              И въпреки всичко "по онова време" съм обиколил Европа и света. Ама нали знаеш - кой за каквото е учил. И станах "голям човек" със собствени сили, по една съвсем, ама съвсем друга линия, която едва ли дори подозираш. Смело мога да кажа, че по "по онова време" едва ли имаше българин, който да не ме знае. Въпреки, че червените пикаеха газ от този факт...
              ПП. И както вече споменах и Мая Плисецкая /вечна й памят!/ и Галина Уланова и Владимир Василиев съм гледал на живо в Большой тетр в Москва.
              ППП. А руската култура и руското изкуство направо ги боготворя. Руснаците нямат равни в нито една област на изкуството. Нека някой ме обори. Ако може. Ама не със голи заучени фрази, ами с факти и аргументи.
              Last edited by Дон Карлос; 03.05.2015, 06:02.

Коментар

• Донов,

ти с тия дати и Западен Берлин малко ..... как да ти кажа? Да не си някоя партизанска жилка?

Лека пръст на жената, но и тя избягала от Монголия.

Еврейка да избяга при нацистите за по-добър живот - звучи кат' виц, ама е факт.

Коментар

• In Memoriam

Отиде си великата Мая Плисецкая.

Нека да се насладим на едно блестящо нейно изпълнение:

https://www.youtube.com/watch?v=JkjD1AiavcU

Имах незабравимото удоволствие да я гледам на живо в спектакъл на Большой тетр. през 1966 г. Освен блестяща и ненадмината балерина беше и чудесна киноактриса. Спомням си ролята й в двусерийния съветски филм "Чайковски". През лятото на 1972 година го гледах в едно от най-големите кина в Западен Берлин на централния булевард Курфурсдердам. Пред киното се виеше 200 метрова опашка за билети. Хората се тълпяха, за да се насладят на голямото изкуство на Мая Плисецкая, Инокентий Смоктуновски, Алла Демидова...

Поклон пред таланта и личността на Мая Плисецкая!
                  Вечна й памят!

Коментар

• Почина Мая Плисецкая

http://news.ibox.bg/news/id_1838656636

На 89-годишна възраст в дома си в Германия почина голямата руска балерина Мая Плисецкая, предадоха световните информационни агенции.

Родената през 1925 година Плисецкая има тежко детсво. Родена е в Москва, в еврейско семейство. Баща й е убит по време на сталинисткия режим, а майка й е обявена за предател и изпратена в лагер в Казахстан, заедно със сестра й, известна актриса от нямото кино. Самата тя дълги години страда от репресии, но впоследствие прави изключителна кариера и получава редица отличия.

Руският президент Владимир Путин е изпратил съболезнователна телеграма до семейството.
                    -----------------------

П.П. Монголски ценности, ко да прайш?

Бащата убит, майката и лелята в концлагер, а тоже и мацката.

Накрая Хаяско като връх на наглостта праща картички

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                      Я ти разкажи за битовата газ и кажи слагаш ли комини на хартиените корабчета дето плуват на двора в корито на бабините патки
                      Ами, в цял свят така се дели и не само газта, бре селтик.

За бита и за индустрията

П.П. Има и различна ставка като акциз. Ама, ти на село кога си виждал газ? И ел. енергия да плащаш пак по същия начин се дели

Имате ли топла вода на село? За да знам как да ти обясня на кое се вика газ за битово потребление?
                      Last edited by marandi; 03.05.2015, 00:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        И строи рибиловни кораби с постоянен баласт с Наредбите от Държавен вестник

Добре.

П.П. Разкажи ни сега за променливия борд да се посмеем още малко

Някой селялнин от плевенските села ще скочи да вие пак в твоя полза, спакойна.

И той ги проектира така с наредби от държ. вестник
                        Я ти разкажи за битовата газ и кажи слагаш ли комини на хартиените корабчета дето плуват на двора в корито на бабините патки

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                          Когато човек не знае пита и чете, мен така са ме учили, а не да се правя на всезнайко. Но лошо няма посмяхме се малко,
                          И строи рибиловни кораби с постоянен баласт с Наредбите от Държавен вестник

Добре.

П.П. Разкажи ни сега за променливия борд да се посмеем още малко

Някой селялнин от плевенските села ще скочи да вие пак в твоя полза, спакойна.

И той ги проектира така с наредби от държ. вестник

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Понеже виждам че се пънеш
                            http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D1%80%D0...9306_at.5.html

член 37

1. на кораби с дължина, по-малка от 45 m, този баласт трябва да е постоянен;
                            2. баластът е твърд и сигурно закрепен за кораба.
                            Наредба № 21 от 5 юли 2005 г. за безопасността на риболовните кораби
                            МТ

Държавен вестник брой: 84

Година: 2005/Орган на издаване: МТ

Дата на обнародване: 25.10.2005

(Обн., ДВ, бр. 84 от 21.10.2005 г. - в сила на 01.01.2007 г.)

Глава първа
                            ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ
                            --------------------------------------

Това ли намери за постоянен баласт на кораб?

Държавен вестник?

Бравус

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Те хората още са със сълзи в Крим и дълго ще бъдат, те им докараха такава мизерия че се чудят как и къде ада избягат.Иди да поживееш в Крим да се почустваш "освободен".
                              Бе гледам, ама голема опашка се е извила от бегащи. Ама не от Крим, а към Крим от Руина...
                              Абе, накъде са хукнали демократизираните от незалежная?
                              Сетих се.
                              Бензинът у Крим е два пъти по-евтинджос от онзи в Руина, лекарствата също, па и магазините са пълни със стока..
                              И не стрелят разни малоумници за щяло и не щяло...
                              А.А. "Всяко нещо трябва да се прави толкова просто, колкото е възможно. Но не по-просто!"

Коментар

• Минздрав: смертность среди россиян устойчиво снижается

Добыча нефти в России в апреле увеличилась на 1,6%
                                Last edited by bocman; 02.05.2015, 21:16.

Коментар

Working...
                                X