IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия (2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
    Продължаваш със глупостите , къде съм казал че естествения им прираст Е ГОЛЯМ ??? Посочи щото и това е нещо което си измисляш и после опровергаваш !!!

Казвам че обърнаха тенденцията си в резултата на политиката по раждаемостта и имат положителен прираст , оценка голям или малък не съм давал ..важен е факта че СЕ УВЕЛИЧАВАТ ....АНАДЪМНО ???

Мерките не са отменени приятел , Путя каза че от всичко друго може да пести но от пари за армията и за раждаемост няма......

Раждаемостта се увеличава при всички етноси и религии , конкретно мюслетата са под 10% от населението на Русия ....което явно те дразни и ти се иска да са повече ма сори положението е друго.
    Моркуфф,

къде съм казал, че съм дал данни за естествен прираст, бре псевдо-икономисте?

Ти даже не знаеш какви данни ти давам и почваш: "Ама, краставицата, краставицата, имала 98% вода."

Данните ти включват обобщен естествен + механичен прираст, като естественият е отрицателен, но го компенсира механичният прираст, за да излиза на лек плюс.
    --------------------------------

Няма смисъл да ти обяснявам как изглеждат числата за Раша, иди и си искай дипломата ти казах. Много са те излъгали навремето да'е ...

И като си казал Путин:

Къде е Путя, бря?
    Где Хаяско?
    Уеър ис дъ Хобит?

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Това видео е някаква измама. Нямат проблем с напечататите пари срещу облигации, проблема е че ги печатат само за покупка на облигации и така наливат още и още дефлация.
      Да, supertrader, прав си за дефлацията. Хората са си го казали ясно.
      Опасенията са в посока балониране на определени активи.
      За петъчно разведряване. Тези дни четох за събпрайм кредити при автомобилното кредитиране. Онези явно пазаруват здраво, а пък странно не съм чул нещо характерно за цените на този пазар.
      Поздрави,

Приятен петък вечер на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Начев, търсиш под вола теле за да докажеш песимизма си. Затова започваш цялата конструкция наопаки. Не САЩ или Европа се захвана с Русия а обратно. Това от тяхна страна си е чиста самозащита, при това мирна. При въоръжено нападение срещу Украйна беше невъзможно да си затворят очите. Война в центъра на Европа е недопустима. Отделно Русия провеждаше и подривни операции в срещу европейските държави. Видя как контролираното от Кремъл правителство на Орешарски почти срина държавата за по-малко от година. Има още един важен аспект. По договора за ядрено разоръжаване на Украйна три страни се задължават да гарантират териториалната и цялост. Това са Руся, САЩ и Великобритания. Те са се подписали на договор, който едната от тях го скъсва. Докато Германия няма писмени ангажименти към Украйна то САЩ и Великобритания имат такива. Длъжни са да ги спазят. Тук проблема идва от това, че ядрени държави не воюват по между си. Следователно САЩ имат твърде ограничен ресурс. Реално погледнато само наложиха някакви ограничени санкции на агресора. Идеята им не е да водят война а да имат възпираща политика. До момента се справят приемливо. Фланга на НАТО е укрепен. Всякакви възможности за дестабилизация от страна на Русия са унищожени в зародиш. Всичко е постигнато без да използват нито един войник. В случай, че не защитят Украйна, как биха убедили друга държава да не прави ядрено оръжие? Русия никога нямаше да нападне ядрена Украйна!
        Така погледнато трябва да питаш защо точно сега Русия предизвика конфликт със запада? Отговора е същият като при Афганистан. През периода 1970-1980 имахме възходящ бизнес цикъл на суровините. Смешната съветска икономика а, сега Руска, се самозабрави от някаква кратка конюнктура. След началото на конфликта се обърна бизнес цикъла. Суровините и най-вече петрола се сринаха и те фалираха. Имаме пълно съвпадение на ситуацията. Вероятността края да е различен е много малък. При всяко случайно подобрение, мафиотската банда в Кремъл тръгва да завладява целият свят. После се срива, защото без икономика нищо не става.
        Интересно ми е какво те притеснява при новосъздадената парична маса. Тя замести изчезващата такава при частният сектор. Виж как се движи М2. В общи линии по същият начин както и преди кризата. Никога централните банки не са имали по-голям ресурс за борба с инфлацията. Могат да изтеглят трилиони от обръщение продавайки ДЦК. Могат да качват лихвите. Проблема си остава дефлацията и те го борят правилно. Има риск в даден момент да се балонират някои пазари. Определено в момента имаме класически балон при еропейските облигации, но никой не те кара да вкарваш пари там. Преди няколко години имахме балон при златото и петрола, но както виждаш нищо не стана след спукването му. Важното е да играем правилно играта и да печелим. Това ни е работата. Политиката да ФЕД прави стотици хиляди нови работни места всеки месец. След някой друг месец ще го видиш и в Европа.
        Петък е. Време е за бира. Оставям ви да бистрите, политиката и световните финанси.
        Аз не виждам абсолютно никаква драма в наличието на различни гледни точки, дори и при сериозно разминаване. Особено и най-вече тук във форума. Пък когато става дума за колега като тебе, който е на нивото да обосновава тезите си един културен начин и при много подходящо подран набор от думи, понякога дори е удоволствие и предизвикателство.
        Виж, сериозно разминаване на гледни точки и мнения вкъщи би било неприемливо. Но, като ползваме символиката на петъчния ден - това е друга бира.

При политическия аспект имаме почти пълно разминаване, което просто остава в протокола за сведение.

Аз по икономически теми въобще не съм взел отношение и там констатирам, че всъщност по-скоро нямаме разминавания. Единственото, което всъщност е казал м-р Стокман, че не можем да сме напълно сигурни за последиците от случващото се поради безпрецедентната му природа и размер.
        Не е човечно да се очаква да си гледал видеото. Там двамата господа много подробно обосновават тезата си за евентуално пукане на балон. Тъй че, при хипотеза на твое несъгласие, упреците следва да се отправени към тях.
        Аз нямам никакви възражения към тезите ти за новата парична маса, велоситито, паричните агрегати, дефлационния характер на предприетите действия.
        Мен ме интересува да не ме хване неподготвен пукането на балона, балоните. За това става дума и в материала. Е, без да го изричат нарочно, господата изглежда казват "балони" от приличие, но мислят за дирижабла Хинденбург.
        То си е проблем на Уолстрийт, мен ме вълнуват последиците за Европа и Бг.

Поздрави и Чиърс, и аз отивам на бира.
        Тази вечер е тематична - шуменска

Коментар

• Продължаваш със глупостите , къде съм казал че естествения им прираст Е ГОЛЯМ ??? Посочи щото и това е нещо което си измисляш и после опровергаваш !!!

Казвам че обърнаха тенденцията си в резултата на политиката по раждаемостта и имат положителен прираст , оценка голям или малък не съм давал ..важен е факта че СЕ УВЕЛИЧАВАТ ....АНАДЪМНО ???

Мерките не са отменени приятел , Путя каза че от всичко друго може да пести но от пари за армията и за раждаемост няма......

Раждаемостта се увеличава при всички етноси и религии , конкретно мюслетата са под 10% от населението на Русия ....което явно те дразни и ти се иска да са повече ма сори положението е друго.
          Last edited by markov; 13.03.2015, 21:07.
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
            Твоя милост ...даи линк кога и къде съм твърдял че населението им в периода 2000-2010 е нараствало.....или пак на редовния си принцип казваш че някои е казал нещо , без да го е казал и почваш да го опровергаваш......

ПО ВЪПРОСЪ ЗА РАЖДАЕМОСТТА В РУСИЯ ТВЪРДЯ ЕДИНСТВЕНО ЧЕ СИСТЕМАТА ИМ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА РАЖДАЕМОСТТА ДАВА РЕЗУЛТАТИ КОИТО СА ВИДИМИ 2013 И 2014 И ЗА ДВЕТЕ ГОДИНИ ИМАТ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕСТЕСТВЕН ПРИРАСТ !!!

За 2014 също така имат много голям положителен имигрантски поток към тях ....само Крим са 2 милиона които се вливат в Русия , имигрантите от Донбас също частично ще останат да живеят в Русия .....
            Ето ти данните за т.нар. голям прираст:

2010 142 833 500 0.07 %
            2011 142 865 400 0.02 %
            2012 143 056 400 0.13 %
            2013 143 347 100 0.20 %
            2014 143 666 900 0.22 %
            2015 146 270 033 1.81 % ( анексия Крия )
            --------------------------------------------------------------------------------

Като махнеш Крим, а дори и с него в момента населението на Монголия е на нивата от 1988 год.

Ако не беше Крим щяха да са нивата от 1984 год.

П.П. Това ли е големия ефект от "мерките", които вече спряха. Че си върнаха населението от преди 27 години и се изравниха с тогавашните нива?

Що се правиш все на фрост не мога да те разбера. На черното да казваш бяло. От догодина какво правим без мерките, които повишиха мюсулманското население, а не рушкото?

Ще ти люсна една водка да видиш 'убау ли е, че ме нервиш
            Last edited by marandi; 13.03.2015, 20:43.

Коментар

• nacheff

Това видео е някаква измама. Нямат проблем с напечататите пари срещу облигации, проблема е че ги печатат само за покупка на облигации и така наливат още и още дефлация.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Начев, търсиш под вола теле за да докажеш песимизма си. Затова започваш цялата конструкция наопаки. Не САЩ или Европа се захвана с Русия а обратно. Това от тяхна страна си е чиста самозащита, при това мирна. При въоръжено нападение срещу Украйна беше невъзможно да си затворят очите. Война в центъра на Европа е недопустима. Отделно Русия провеждаше и подривни операции в срещу европейските държави. Видя как контролираното от Кремъл правителство на Орешарски почти срина държавата за по-малко от година. Има още един важен аспект. По договора за ядрено разоръжаване на Украйна три страни се задължават да гарантират териториалната и цялост. Това са Руся, САЩ и Великобритания. Те са се подписали на договор, който едната от тях го скъсва. Докато Германия няма писмени ангажименти към Украйна то САЩ и Великобритания имат такива. Длъжни са да ги спазят. Тук проблема идва от това, че ядрени държави не воюват по между си. Следователно САЩ имат твърде ограничен ресурс. Реално погледнато само наложиха някакви ограничени санкции на агресора. Идеята им не е да водят война а да имат възпираща политика. До момента се справят приемливо. Фланга на НАТО е укрепен. Всякакви възможности за дестабилизация от страна на Русия са унищожени в зародиш. Всичко е постигнато без да използват нито един войник. В случай, че не защитят Украйна, как биха убедили друга държава да не прави ядрено оръжие? Русия никога нямаше да нападне ядрена Украйна!
                Така погледнато трябва да питаш защо точно сега Русия предизвика конфликт със запада? Отговора е същият като при Афганистан. През периода 1970-1980 имахме възходящ бизнес цикъл на суровините. Смешната съветска икономика а, сега Руска, се самозабрави от някаква кратка конюнктура. След началото на конфликта се обърна бизнес цикъла. Суровините и най-вече петрола се сринаха и те фалираха. Имаме пълно съвпадение на ситуацията. Вероятността края да е различен е много малък. При всяко случайно подобрение, мафиотската банда в Кремъл тръгва да завладява целият свят. После се срива, защото без икономика нищо не става.
                Интересно ми е какво те притеснява при новосъздадената парична маса. Тя замести изчезващата такава при частният сектор. Виж как се движи М2. В общи линии по същият начин както и преди кризата. Никога централните банки не са имали по-голям ресурс за борба с инфлацията. Могат да изтеглят трилиони от обръщение продавайки ДЦК. Могат да качват лихвите. Проблема си остава дефлацията и те го борят правилно. Има риск в даден момент да се балонират някои пазари. Определено в момента имаме класически балон при еропейските облигации, но никой не те кара да вкарваш пари там. Преди няколко години имахме балон при златото и петрола, но както виждаш нищо не стана след спукването му. Важното е да играем правилно играта и да печелим. Това ни е работата. Политиката да ФЕД прави стотици хиляди нови работни места всеки месец. След някой друг месец ще го видиш и в Европа.
                Петък е. Време е за бира. Оставям ви да бистрите, политиката и световните финанси.

Коментар

• http://pro.dentresearch.com/BNBSTOCK/PBNBR204?h=true

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    Колега,

ти с червена радио-точка можеш ли се разбра? Сега ще изскочи Моркуфф-а от храстите с лафчетата, че Монголия не намалява, а нон-стоп се увеличава.

Монголия 2000г - 148 милки
                    Монголия 2010г - 142 милки

Т'фа се води увеличение по градинарски

П.П. За сравнение УСА - за 18 месеца ръст на населението със 6 млн.
                    Това е поредното тъпоумно изказване от твоя милост ...даи линк кога и къде съм твърдял че населението им в периода 2000-2010 е нараствало.....или пак на редовния си принцип казваш че някои е казал нещо , без да го е казал и почваш да го опровергаваш......

ПО ВЪПРОСЪ ЗА РАЖДАЕМОСТТА В РУСИЯ ТВЪРДЯ ЕДИНСТВЕНО ЧЕ СИСТЕМАТА ИМ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА РАЖДАЕМОСТТА ДАВА РЕЗУЛТАТИ КОИТО СА ВИДИМИ 2013 И 2014 И ЗА ДВЕТЕ ГОДИНИ ИМАТ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕСТЕСТВЕН ПРИРАСТ !!!

За 2014 също така имат много голям положителен имигрантски поток към тях ....само Крим са 2 милиона които се вливат в Русия , имигрантите от Донбас също частично ще останат да живеят в Русия .....
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Това, което се каня да напиша, формално не е за тази тема.
                      Има някаква връзка, обаче. В няколко поредни поста се опитвах да разсъждавам на глас в опит за търсене на отговори, които са пряко свързани и с темата Русия.
                      Привидно без основание, натискът върху тази страна се засили. Засили се в момент, в който в света се развиват сложни икономически и политически процеси, които ни караха да мислим (и надяваме), че противопостяването САЩ-Русия не е проблем от кой знае какъв важен приоритет. Да, имало го е и ще си ги има, но ето - по темата радикален ислямизъм, идил и др. подобни беше започнало дори някакво сближаване на гледните точки, дори сътрудничество.
                      И после ... сякаш изведнъж се оказа, че ".uck the EU", което с други думи е ".uck you - everybody". Кой е по-висшият приоритет, който така безцеремонно изтърси всичко от масата, заедно с покривката, директно през прозореца.

Мотивът ми да споделя е загрижеността за моята страна и съответно търсенето на отговори за адекватни икономически и инвестиционни ходове.
                      Днес гледах едно видео. Ежедневно пощата ми е залята от разни нюзлетъри, обзори, предложения, инфо за разни статии и каквото още се сетите. Сигирно при мнозина е така. Три четвърти предричат цветя и рози (естествено, ако си закупиш безценните съвети на съответните специалисти), а останалата част предрича катастрофа, която разбира се може да бъде избегната, но ако си закупиш безценните съвети на съответните специалисти.
                      Много от тях са ужасно досадни, започваш да ги прескачаш понякога дори по навик, дори като се сблъскаш със съответно име.
                      Един от тях е Хари Дент, който е заел една доста "катастрофическа" поза и доста настойчиво си отстоява идеите за наближаващ краш. Той е собственик на тази медия, макар и да се изявява като коментатър в студиото.
                      Днес, обаче, вниманието ми беше привлечено от името на Дейвид Стокман, когото някои колеги могат да помнят като един от архитектите на "рейгъномиката", който е просто един доста балансиран и консервативно мислещ човек. Вероятно и това е причината, че ми импонира. Та същият Дейвид Стокман е гост на предаването и споделя вижданията си за бъдещето.

По-скоро не мога да препоръчам да гледате това видео, поне не и при задаващия се уикенд. но съвсем кратко ще предам посланието му:
                      Плуваме в непознати води, в напълно неизследвана територия, никога досега не са печатани такова огромно количество пари и за такъв перод от време. Опасно е и може да стане много грозно.

Вероятно мястото на тези редове е в темата за нюсе, ама профилът на публиката там няма хич да хареса изговореното и последното ми намерение е да развалям настроението на колегите.
                      Пък и много ме човърка, защо по дяволите, се захванаха с Русия точно сега и то на фона на тези рискове, които просто не могат да бъдат неглижирани.
                      Или ... може би точно заради тези рискове?!
                      Dent Research "Sundown in America"

Всъщност, аз получих писмо с линкове, които вероятно няма да работят като ги копирам тук. Нямам идея, кога ще качат видеото на сайта. Търсих го за свободна консумация, но го няма. На този етап е пратено на абонати, от които се очакват проъчки и плащания, сори. Това е посмото до мен.

My Exclusive Interview
                      With Ronald Reagan’s Former Budget
                      Director Turns Ugly

Dear Reader,

I recently sat down for an exclusive interview with Ronald Reagan’s former budget director — David Stockman.

Things quickly turned ugly.

Not because we disagreed, but rather because David provided additional new evidence for what I have been warning you about the last few months ... that the American economy is heading for a great reset.

David and I are unique in this era of highly polarized ideological battles. We are both students of history and choose to focus on the clear and indisputable facts.

So when David states “All hell is about to break loose” I pay attention!

I am urging you to do the same.

Prepare now by watching this exclusive video interview.

In the video, David and I not only outline what is inevitable to happen, and why it is getting increasingly imminent, but we additionally give you practical steps you can take to protect you and your loved ones.

Click here to watch this video now.

Sincerely,

Harry Dent
                      Founder, Dent Research

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                        Ама часовника е на картинката
                        Какъв часовник бе отворко? Я пусни снимката да го видим.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Rainman Разгледай мнение
                          През януари 2015г. броя на родените хора в Русия е намалял спрямо януари 2014г. с 6348, което е спад с около 4,1 %, а броят на починалите хора се е увеличил с 3493 души, което е увеличение с около 2 %. По предварителна оценка и през февруари 2015г. броят на родените деца е бил по-малък в сравнение с февруари 2014г., а броя на починалите хора е бил по-голям в сравнение с февруари 2014г. Освен тежка икономическа криза, в Русия има и демографска криза. За период от 15 години смятан от 1.01.2015г. до 1.01.2030г. се очаква броят на населението в Русия да намалее с няколко милиона човека.
                          Колега,

ти с червена радио-точка можеш ли се разбра? Сега ще изскочи Моркуфф-а от храстите с лафчетата, че Монголия не намалява, а нон-стоп се увеличава.

Монголия 2000г - 148 милки
                          Монголия 2010г - 142 милки

Т'фа се води увеличение по градинарски

П.П. За сравнение УСА - за 18 месеца ръст на населението със 6 млн.
                          Last edited by marandi; 13.03.2015, 19:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                            Вече във всички световни медии - гафът с часовника... Снимките се оказаха миналогодишни и въпросът "Къде е Путин?" си седи...
                            Болен е, нали всички казаха така, само ти ли не разбра

Коментар

• Да се обадим на 112 да намерят Хаяско?

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                А сайта що е на руски? Дали защото 80% от украинците говорят и пишат само на руски?
                                Ама часовника е на картинката
                                Баба ме научи на много неща.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X