Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Русия (2)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнениеПетата колона е срещу Путин.
Така, че твърденията ти определено нямат тежест.
http://translate.google.bg/translate...nd&prev=search
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЪъъъ тя всъщност си е русофилка, крайна марксистка и така нататък Типичен представител на руската пета колона. В друго време да я бяха съдили за шпионаж и предателство. А още в по-друго време просто да я бяха застреляли.
Така, че твърденията ти определено нямат тежест.
Плюс, доста я аплодират!
Колко са русофилите в залата, а?
Коментар
-
Първоначално изпратено от педро леон Разгледай мнениеВерно лятото съм ходил в Юкон и Аляска, но пътищата им са много добри. Не знам как реши, че в Аляска е като в Сибир.
http://www.akphotograph.com/Alaska%2...=alaskan-roads
От коя дестинация?Last edited by Сините камъни; 31.03.2015, 21:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнениеКакво казва, германски политик на Меркел:
С руски субтитри:
"Вы стали бы вести войну с Россией, г-жа Меркель?" Сара Вагенкнехт
https://www.youtube.com/watch?v=qjLaA6dNizw
Някой ще ибвини ли германката в русофилство!
Охлюдемократите ще я аплодират ли госпожата Сара Вагенкнехт?
Ако ми остане време, ще Ви го преведа, но е много ясно какво казва германката и на какво и пляскат..
Коментар
-
Какво казва, германски политик на Меркел:
С руски субтитри:
"Вы стали бы вести войну с Россией, г-жа Меркель?" Сара Вагенкнехт
https://www.youtube.com/watch?v=qjLaA6dNizw
Някой ще ибвини ли германката в русофилство!
Охлюдемократите ще я аплодират ли госпожата Сара Вагенкнехт?
Ако ми остане време, ще Ви го преведа, но е много ясно какво казва германката и на какво и пляскат..
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеКокошчице гиздава, опать двойка.
В Якутск средни зимни температури -35 градуса целзий, средни летни +15 градуса.
за пореден път не си в час.
Колкото по навътре в сушата се влиза толкова по се увеличават амплитудите.
Големите водни масиви се нагряват по бавно и охлаждат по бавно което намалява амплитудите. Колкото по навътре си от океана обаче това влияние отслабва, съответно амплитудите се увеличават ......
Елементарни знания от 5 клас по география които си пропуснал.Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от педро леон Разгледай мнениеВерно лятото съм ходил в Юкон и Аляска, но пътищата им са много добри. Не знам как реши, че в Аляска е като в Сибир.
-----------------------------------
Хубаво ли е в Русия?
Занемарени хотели, навъсен персонал, лоша инфраструктура - Русия не е особено привлекателна като туристическа дестинация.
http://www.dw.de/хубаво-ли-е-в-русия/a-16418102
Цитат:
"Храната беше чудесна, но всичко останало беше много зле", пише преди около 150 години Луис Карол след двумесечната си обиколка в Русия. От тогава до днес особени промени не са настъпили, ако съдим по написаното в един актуален блог, в който авторът обобщава: "Стаята в някой провинциален хотел се смята за полу-луксозна, щом разполага с електрически самовар, но не и с контакт".
---------------------------------------------------
П.П. Самовар и борш - най-великите достижения
Коментар
-
Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнениеПатенце малко,
Тези пътища из сибир функционират 1-2 месеца през годината като се стопи снега и стане възможно да се кара.......вземи прочети малко.
Относно Африка не знам къде там има температурни амплитуди от над 70-80 гарадуса.
Зимата до минус - 40 че и повече , лятото за моменти макар и кратко стига до плюс 30
В Якутск средни зимни температури -35 градуса целзий, средни летни +15 градуса.
------------------------------
Спакойна, БГ империя не сме толкова тъпи като северните пещерняци и да пускаме по държавните телевизии всеки ден филми колко са бедни Българите като член на ЕС.
Това, че си заслужават гаврата е ясно. Ти след колко години ще разбереш, че са бедни?
Коментар
-
Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнениеПатенце малко,
Тези пътища из сибир функционират 1-2 месеца през годината като се стопи снега и стане възможно да се кара.......вземи прочети малко.
Относно Африка не знам къде там има температурни амплитуди от над 70-80 гарадуса.
Зимата до минус - 40 че и повече , лятото за моменти макар и кратко стига до плюс 30
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеПиуенце шаренко, толкоз ли не можеш да кажеш, че Манголия е на 130 място в света по качество на транспортна инфраструктура ( изследвани 131 държави )?
Даже и по калпави пътища не са на първо място
П.П. В Африка щото са по-малки температурните амплитуди .... ( гоуема логика вкара агейн )
Зимата до минус - 40 че и повече , лятото за моменти макар и кратко стига до плюс 30Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеХахаа, аз при Ветко не стъпвам... Че там от стаята мое си гледаш небето през фугите на панела...
Като си оправи хотелите Ветко да мисли за отлива на руски туристи (дет го нема)...
--------------------
Мурзилките няма какво да ядат - нашите шматки ги чакат за туристи.
Въвеждат купони в родния край на Ленин
Икономисти искат връщането им заради скока на цените
http://clubz.bg/14614-vyvejdat_kupon..._kraj_na_lenin
Цитат:
Руски икономисти миналата седмица предложиха в цялата страна да бъдат въведени купони. Обществото за защита правата на потребителя "Обществен контрол" се обърнало по въпроса с писмо до правителството на Дмитрий Медведев. То настоява да бъдат подкрепени социално незащитените слоеве на населението, които най-много страдат от скока на цените. Те трябва да получат специални купони, с които да се разплаща в магазините. Самите купони ще бъдат финансирани от държавния бюджет.
От "Обществен контрол" предупреждават, че сумите, които руснаците харчат за храна, постоянно се увеличават. Ако преди за това са отивали 36-40 на сто от доходите на хората, след скока на цените за целта ще отиват половината от доходите. А ако тенденцията се запази, до няколко месеца процентите ще станат 60.
За пример организацията дава САЩ, където купонната система действа от 1939 г. "Купонът за продукти представлява електронен талон, който всеки месец бива попълван от държавните бюджетни средства", изтъкват оттам.
Според в. "Комерсант" възможно е като за начало правителството да дава на руснаците с най-ниски доходи по 1000 рубли (13 евро).
-----------------------------------------
Лелей ... 13 ойрос подпомагане .... тия ще се вталят повече от корейчетата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнениеСпоред оценките на Credit Suisse съвкупното богатство на всички домакинства в САЩ през 2014г. е било над 38,825 пъти по-голямо от това на всички домакинства в Русия,съвкупното богатство на всички домакинства в Австралия е било над 3,34 пъти по-голямо от съвкупното богатство на всички домакинства в Русия, съвкупното богатство на всички домакинствата в Швейцария е било над 1,648 пъти по-голямо от съвкупното богатство на всички домакинствата в Русия.
Ако сметнем богатството средно на 1 пълнолетен гражданин на тези държави то богатството на хората в САЩ е средно 17,76 пъти по-голямо от богатството на хората в Русия, богатството на хората в Швейцария е средно 29,648 пъти по-голямо от богатството на хората в Русия, а богатството на хората в Австралия е средно 21,99 пъти по-голямо от богатството на хората в Русия.
Средно на един пълнолетен човек в САЩ се пада богатство в размер на 347 845 $, в Швейцария 580 686 $, в Австралия 430 777 $, в Франция 317 292 $, във Великобритания и Северна Ирландия 292 621$, в Сингапур 289 902 $, в Канада 274 543 $, в Япония 222 150 $, в Тайван 182 756 $, в Китай 21 330 $, в Русия 19 586 $,а средно на един човек в САЩ (включително и непълнолетните) се пада богатство в размер на 261 488 $. Средното богатство на 4 членно семейство в САЩ е средно 1 045 953 $ .Всички данни са данни за нетно богатство и са получени, като от оценката на всички притежавани активи са извадени дълговете. Това са данни от оценка правена през 2014г., а през 2015г. заради кризата в Русия се очаква богатството на хората в Русия да намалее спрямо оценката от 2014г. Защо богатството на хората в Русия е по-малко в сравнение с това на хората от другите държави? Ето линк с източник.
http://www.economics.uwo.ca/people/d...eport-2014.pdf
На 1 март 2015г. в Русия депозитите на физическите и юридическите лица в банки в Русия средно на човек от населението са били с равностойност 3044,68 евро, а депозитите в България на домакинствата, НТООД и нефинансовите предприятия в банки в България средно на човек от населението са били с равностойност 3953,42 евро.
Разбрахте, че според горната оценка през 2014г. пълнолетните хора в Швейцария са били средно почти 30 пъти по-богати от пълнолетните хора в Русия. Очевидно и хората в България средно са по-богати от хората в Русия.Last edited by Ivan2015; 09.04.2015, 15:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от thaddeus Разгледай мнениеНе знам дали е загазил или не, но аз имам бизнес с курортите ни. Определено хората са притеснени. А най-големия смях беше, когато ми предложиха от Елените, да ми платят със 50 пакета едноседмични за почивка. Ставаше дума за 50К лв.Пич, сещаш ли се, че все пак има хора които разчитат на тези туристи! Хотела няма пари да ми плати, това никога не се е случвало!!!
Като си оправи хотелите Ветко да мисли за отлива на руски туристи (дет го нема)...
Коментар
Коментар