Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Русия (2)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеКой е казал че е лесно. Казах само че е технически възможно, ама на каква цена? При това сложно за масовото производство, умножаването на вложените конструктивни елементи умножава вероятността за откази.
И като ти казвам, че руснаците не ги беше грижа за екипажа, вервай ми. В техните танкове е кошмар само да се задържиш по време на движение, камо ли да воюваш.
А да кормуваш с трийсет и четворка трябва да си бая якичък. Няма хидравлики, няма нищо. Завиваш със спиране на веригата и повечко газ.Петдесет и петицата е значително по-лесна за управление.
Седемдесет и двойка не съм карал. Все пак не съм танкист. Иначе "Акация" и "Гвоздика" съм карал. Детска работа.
Гигов, по онова време е невъзможно да се създаде подобна машина, макар че се работи в доста държави по темата. Толкоз!
Относно грижата за екипажа - не знам ко визираш, но защитата, както и въоръжението е на ниво, спрямо заплахите, ако разглеждаме посочените от теб образци.
п.с. последните две са и САУ, не танкове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнениеВъпросът е сложен, но накратко има множество технически трудности - качество и количество датчици и сензори, които се разполагат по корпуса и купола, БИУС, шаси и въобще АЗ, способни да издържат 152 мм оръдие, както и интеграция на всичко това в единна система.
И като ти казвам, че руснаците не ги беше грижа за екипажа, вервай ми. В техните танкове е кошмар само да се задържиш по време на движение, камо ли да воюваш.
А да кормуваш с трийсет и четворка трябва да си бая якичък. Няма хидравлики, няма нищо. Завиваш със спиране на веригата и повечко газ.Петдесет и петицата е значително по-лесна за управление.
Седемдесет и двойка не съм карал. Все пак не съм танкист. Иначе "Акация" и "Гвоздика" съм карал. Детска работа.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеИскаш да кажеш, че можем шейсетте години да пратим хора в космоса, а не можем да отделим трима души екипаж в отделна капсула в танка? И по каква причина? И телевизия имаше, и компютри, то за това и не ти трябва някакъв суперкомпютър.
Електроспусък ли нямаше, какво?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнениеТова са глупости.
Иначе, опитите по темата "Молот", както и алтернативи, доказват невъзможността и през 80-те, да се реализира подобно нещо.
Що се касае до желанията на женералите, си в грешка, отново. Става дума за програма за нов тип колесна и верижна бронетехника, която се финансира и изпълнява.
Електроспусък ли нямаше, какво?Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеМоже, някои генерали преди няколко години са решили да се изфукат с техника, която още не е произведена.
А такъв танк с отделна капсула за екипажа можеше да бъде създаден още когато руснаците усвоиха танковете с автоматично зареждане на оръдието. Според мен беше технически постижимо още осемдесетте години. но въпросът едно време беше да направим много танкове, на по-ниски цени и да залеем бойното поле с танкове. Пък на човешките загуби не се гледаше сериозно.
Само че вече техниката стана сложна, екипаж се обучава все по-трудно и специализацията е по-висока. Едно време всеки член на екипажа се обучаваше за всички постове, сега това е по-трудно. Пък и компютърната техника много се разви.
Иначе, опитите по темата "Молот", както и алтернативи, доказват невъзможността и през 80-те, да се реализира подобно нещо.
Що се касае до желанията на женералите, си в грешка, отново. Става дума за програма за нов тип колесна и верижна бронетехника, която се финансира и изпълнява.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнениеГигов, плановете за участие на новото поколение лека, средна и тежка бронетехника, са от няколко години.
Относно проекта за танк с необитаем купол, то той е на има-няма 40 години, просто тогава е било невъзможно да бъде реализиран.
А такъв танк с отделна капсула за екипажа можеше да бъде създаден още когато руснаците усвоиха танковете с автоматично зареждане на оръдието. Според мен беше технически постижимо още осемдесетте години. но въпросът едно време беше да направим много танкове, на по-ниски цени и да залеем бойното поле с танкове. Пък на човешките загуби не се гледаше сериозно.
Само че вече техниката стана сложна, екипаж се обучава все по-трудно и специализацията е по-висока. Едно време всеки член на екипажа се обучаваше за всички постове, сега това е по-трудно. Пък и компютърната техника много се разви.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнениеОтносно проекта за танк с необитаем купол, то той е на има-няма 40 години, просто тогава е било невъзможно да бъде реализиран.Yeah
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеМоже би не трябваше да изкарват техника, която още не е приета на въоръжение, ама някой генерал е решил да се изфука, кво толкова.
По-важното е друго. След втората чеченска война руснаците коренно промениха концепцията си за армия. Сега очевидно ще залагат не на масова армия, ами на модерна армия. Войниците се професионализират, по-добре са въоръжени, снаряжени, защитени и т.н.
Самата концепция за танк, чийто екипаж е допълнително защитен не само от корпуса, ами е в допълнително бронирана капсула показва ново отношение към човешкия фактор. До сега беше само на думи, а сега и на практика. Танка унищожен, ама екипажа жив. Излиза и се качва на друга машина.
Впрочем катапултирането от бойните самолети е започнало от руснаците.
Относно проекта за танк с необитаем купол, то той е на има-няма 40 години, просто тогава е било невъзможно да бъде реализиран.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеЕй, вий една техническа неизправност или пък необучен механик-водач на нова техника го направихте световен въпрос.
Ми случва се, нова неусвоена техника.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеЕй голяма е мъка тези дни да си НПОп балалайка.
- Турски поток почва строеж и до 2016 ще е готова първата част.
- Почва строежа на Западен поток между Русия и Китай.
- Русия и Китай подписаха десетки спогодби за увеличаване на икономическите им връзки измерващи се в десетки милиарди.
- Рублата расте, резерва на РЦБ също.
- Никои не си и мисли че някога Крим ще се върне в Украйна, западните лидери мълчат гузно по темата щото знаят че няма кво да направят.
- Утре ща си проведат най - големия парад след разпада на СССР и ги боли фара че западните лидери и техните пудели като плевньо ща го гледали по телевизията а не на живо.
Общо трудно е да лаят месечината, от всичките напъни успяха да измислят само че някакъв си прототип на танк не бил съвършен.....ми нормално , нали е прототип ще го развиват още ....
По-важното е друго. След втората чеченска война руснаците коренно промениха концепцията си за армия. Сега очевидно ще залагат не на масова армия, ами на модерна армия. Войниците се професионализират, по-добре са въоръжени, снаряжени, защитени и т.н.
Самата концепция за танк, чийто екипаж е допълнително защитен не само от корпуса, ами е в допълнително бронирана капсула показва ново отношение към човешкия фактор. До сега беше само на думи, а сега и на практика. Танка унищожен, ама екипажа жив. Излиза и се качва на друга машина.
Впрочем катапултирането от бойните самолети е започнало от руснаците.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеЕй, вий една техническа неизправност или пък необучен механик-водач на нова техника го направихте световен въпрос.
На американците като им гръмна совалката при излитане, някой злобеееше ли че са некадърни и не разбират от техника или че техниката им е боклук?
Ами после при приземяване като изгоря "Колумбия" и пак загинаха всичките 7 души екипаж, руснаците злобееха ли?
Ама вий американските лизачи сте егати злобноте тролове!
- Турски поток почва строеж и до 2016 ще е готова първата част.
- Почва строежа на Западен поток между Русия и Китай.
- Русия и Китай подписаха десетки спогодби за увеличаване на икономическите им връзки измерващи се в десетки милиарди.
- Рублата расте, резерва на РЦБ също.
- Никои не си и мисли че някога Крим ще се върне в Украйна, западните лидери мълчат гузно по темата щото знаят че няма кво да направят.
- Утре ща си проведат най - големия парад след разпада на СССР и ги боли фара че западните лидери и техните пудели като плевньо ща го гледали по телевизията а не на живо.
Общо трудно е да лаят месечината, от всичките напъни успяха да измислят само че някакъв си прототип на танк не бил съвършен.....ми нормално , нали е прототип ще го развиват още ....Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеТя и Арматата е още от велпапе ама...
На американците като им гръмна совалката при излитане, някой злобеееше ли че са некадърни и не разбират от техника или че техниката им е боклук?
Ами после при приземяване като изгоря "Колумбия" и пак загинаха всичките 7 души екипаж, руснаците злобееха ли?
Ама вий американските лизачи сте егати злобноте тролове!Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеНе забравяйте - Прямая трансляция 9 мая 2015 г., Москва, 10.00 ч. българско време – Первый канал на руската телевизия
Може и тук: http://live.russia.tv/index/index/channel_id/1
или тук: http://www.ontvtime.ru/live/russia1.html
На 9 май от 9:30 ч. TV7 и NEWS7 директно от Червения площад в Москва ще излъчат Парада на победата.
Утре ще ни показва с какво мислят да слизат на юг по Балканския маршрут...
Коментар
-
Не забравяйте - Прямая трансляция 9 мая 2015 г., Москва, 10.00 ч. българско време – Первый канал на руската телевизия
Може и тук: http://live.russia.tv/index/index/channel_id/1
или тук: http://www.ontvtime.ru/live/russia1.html
На 9 май от 9:30 ч. TV7 и NEWS7 директно от Червения площад в Москва ще излъчат Парада на победата.
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
Коментар