На мен пък направи впечатление, че на парада присъстват двамата най-главни: Путин и Дзипин. Отдавна Германия не е интересна с все по-изпадащата икономика от тази на Китай. Да не говорим, че Китай по територия е колкото 85 Българии, Германия колкото три. Макиндер е прав, че Евразия ще е ядрото около което ще се върти бъдещия свят. А обединен блок между военната мощ и ресурсите на Россия и демографския потенциал и икономическата мощ на Китай ще е наистина непобедима световна сила около 2030г.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Русия (2)
Collapse
Заключена.
X
X
-
"Безсмъртен полк" - милиони руснаци излязоха с портрети на своите близки-герои от войната
Отбелязването на 70-тата годишнина от Победата над хитлерофашизма в Москва и цяла Русия прерастна във всенароден празник. След грандиозния военен парад на победата, с който по традиция, датираща още от 1945 г., Русия чества разгрома на нацизма, улиците на Москва и стотици градове в цялата страна се изпълниха с хора. Всички те носят портрети на своите бащи, дядовци, баби, майки и близки, които са воювали за освобождението от нацизма.
Почти половин милион души излязоха само в Москва в тази инициатива, наречена "Безсмъртен полк", която се провежда вече 4-та поредна година. Млади хора и дечица носят портрети на своите дядовци и баби и разказват за тях в ефира на руските телевизии, които излъчват вълнуващото шествие.
"Преди майка да ми разкаже за подвизите на моя дядо, аз си мислех, че супергероите са измислени и ги има само в комиксите. Сега вече знам, че моят дядо е супергерой. Той е бил летец, който е отбранявал родината ни и е свалил десетки вражески самолети. Гордея с него и много, много го обичам", разказа в ефира на Първи канал на руската телевизия 8-годишно момченце, носещо портрета на своя дядо. Хората разказват спомени за своите близки, за техните подвизи, за получини отличия за храброст, плачат и изразяват своята благодарност.
"Моят дядо е мечтал да премине през Червения площад на парада на победата, но е загинал при щурма на Берлин. Щастлив съм, че днес тази негова мечта се сбъдва и аз преминавам заедно с него по Червения площад на 70-тата годишнина от победата", развълнувано разказа младеж, носещ портрета на своя дядо.
Много хора носят и показват писма, писани от техните близки от фронта.
В първите редици на "Безсмъртния полк" в Москва застана президентът на Русия Владимир Путин, който носеше портрет на своя баща-фронтовак.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеА след това...
[/IMG]
Коментар
-
Първоначално изпратено от thaddeus Разгледай мнениеГледах го на живо, беше найстна невероятно събитие. Много хора, страшно много хора! Ще ми се и ние да се обединявахме така, и най-малкото да си пазихме историята! Както е тръгнало вече няма турско робство по нашите земи, взичко е било мед и масло. И ние си траем!!!
А наш ганьо все да отрече, оплюе или орезили другите.....затова хората руснаците са империя а ние държавица със затихващи функции.......Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от thaddeus Разгледай мнениеГледах го на живо, беше найстна невероятно събитие. Много хора, страшно много хора! Ще ми се и ние да се обединявахме така, и най-малкото да си пазихме историята! Както е тръгнало вече няма турско робство по нашите земи, взичко е било мед и масло. И ние си траем!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнениеСЛУЖИТЕ ЛИ, СЛУЖИТЕ МАЙ...
ЩОМ ТОВА Е ТЕМАТА ЗА СЛУЖБАТА ВИ, ТЕМАТА "РУСИЯ"...
ПОСЛЕ СЕ СЪРДИТЕ НА КВАЛИФИКАЦИЯТА ПРЕДАТЕЛ
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеПарадът на Полка на безсмъртните на 9 май беше нещо неописуемо и това е слаба дума. Няма как да не си кажеш, че никой не може да излезе на глава с руския народ. Този океан от фотоси бе величествен морален контрапункт на демонстрацията на военна мощ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнениеСледващият пост да не се чете от дами и от лица до 18 години.
Който иска може да прочете и да види или чуе какви тоалетни ползват някои хора в някои райони на Русия. През март 2015г. руски медии съобщиха, че жител на Мурманск, Русия загинал след като отишъл до тоалетната. Какво точно е станало може да се прочете и види в линковете.
http://www.youtube.com/watch?v=vm5JMAPRYvE
http://flashnord.com/news/zhitel-mur...onul-v-tualete
http://severpost.ru/read/23268
Според същата медия през април 2015г. продажбите на дребно на дрехи и обувки в Русия са намалели с 53 % спрямо април 2014г.
http://kurs.ru/2/10322415Last edited by Ivan2015; 12.05.2015, 17:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнениеПрез първото тримесечие на 2015г. в Русия броят на родените хора е с 52 433 по-малък от броя на починалите.
През първото тримесечие на 2015г. в Русия са починали с 23 773 души повече в сравнение с първото тримесечие на 2014г., което е повишение с 4,917 %.
През първото тримесечие на 2015г. в Русия са родени с 3448 по-малко хора в сравнение с първото тримесечие на 2014г., което е спад с 0,752 %.
През първото тримесечие на 2015г. в Русия броят на сключените граждански бракове е намалял спрямо първото тримесечие на 2014г. с 27 113, което е спад с 12,873 %.
По предварителни данни в Хакасия, която е в Русия, през април 2015г. са починали с 10,066 % повече хора в сравнение с април 2014г..
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеЕ тоя наистина беше голем цървул.Ама голем.През 1985 г февруари имаше един голям запас в село Вълчитрън.Мен ма бяха пратили отцепка от близкото авиационно поделение щото имаше стрелби а полигона беше там.Кат си пушех цигарата отнякъде изникна тоя простак и почна да ми се дърви щял да ма вкарва в ареста кой ми бил дал калашник патрони ракети и сигнален пистолет.Викам му че не може да продължава към полигона щото ще има стрелби след малко а тоя го раздава тежко и с двама полковници ме заплаши с дисцип.Позволих си да му кажа че каквото съм можал съм направил за него показах му самолетите по петлиците и му казах че аз не съм запасняк а войник.Тоя обаче като откачи кат се развика и ми каза че щял да се разправя с мен.За мое щастие след десетина минути като дойдоха самолетите по двойки тройки кат почнаха да пикират да хвърлят бомби да стрелят да видиш Гано простака как тича през храсталака остана без униформа и целия изподран от драките.Деба и свинята мръсна.После кат отидох в кеча строяхме един блок за военните до оградата към Панорамата.Гледал съм го докато зидам как действаше офицерите и войската пълен изрод.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеБах тез европейски ценности:
В Манчестър подивяха: Изнасилват поголовно мъже
Над два пъти са нараснали за година сексуалните гаври срещу джентълмени
Изнасилванията на мъже са се увеличили двойно в Манчестър за последната година, съобщи в. "Индипендънт". От април 2014 г. насам 84 мъже са били жертви на изнасилване или са ставали обекти на опит за сексуално насилие. Броят на подобните инциденти за предишната година е едва 35. Местната полиция поде кампания, в която призовава сблъскалите се с такава травма представители на силния пол да говорят за случилото се, за да повишат общественото внимание към този проблем.
"Знаем, че голяма част от изнасилванията на мъже изобщо не се докладват. Искаме да дадем знак на тези хора и да им кажем, че те могат да разчитат на помощ", заяви детектив Деймиън Симпсън от манчестърската полиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеЕ тоя наистина беше голем цървул.Ама голем.През 1985 г февруари имаше един голям запас в село Вълчитрън.Мен ма бяха пратили отцепка от близкото авиационно поделение щото имаше стрелби а полигона беше там.Кат си пушех цигарата отнякъде изникна тоя простак и почна да ми се дърви щял да ма вкарва в ареста кой ми бил дал калашник патрони ракети и сигнален пистолет.Викам му че не може да продължава към полигона щото ще има стрелби след малко а тоя го раздава тежко и с двама полковници ме заплаши с дисцип.Позволих си да му кажа че каквото съм можал съм направил за него показах му самолетите по петлиците и му казах че аз не съм запасняк а войник.Тоя обаче като откачи кат се развика и ми каза че щял да се разправя с мен.За мое щастие след десетина минути като дойдоха самолетите по двойки тройки кат почнаха да пикират да хвърлят бомби да стрелят да видиш Гано простака как тича през храсталака остана без униформа и целия изподран от драките.Деба и свинята мръсна.После кат отидох в кеча строяхме един блок за военните до оградата към Панорамата.Гледал съм го докато зидам как действаше офицерите и войската пълен изрод.
ЩОМ ТОВА Е ТЕМАТА ЗА СЛУЖБАТА ВИ, ТЕМАТА "РУСИЯ"...
ПОСЛЕ СЕ СЪРДИТЕ НА КВАЛИФИКАЦИЯТА ПРЕДАТЕЛ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеПри Ганю Иванов бях.... една година не бях си идвал в софия пълен идиот....и бяп "приятел" на Цоню Кашика лично на мойто отделения прави маршен скок....
въпреки че не ми беше командир а служеше в в съседната рота...
Коментар
-
Първоначално изпратено от фатмак Разгледай мнениеОстанал съм с впечатление, че ти смяташ основно в рубли.....
Главно турски лири , швейцарски франкове ,англииски паунди , унгарски форинти и чешки крони ,сръбски и македонски динари ,румънски лей ....тази зима и с руски рубли....
П.П Грешката я открих още в началото при над 3,4 за 100 рубли... и се подигравах на Капитал....и Дневник...Извинявам се то било поредното жълто писание Фактор.....още по зле...
Last edited by Монти; 12.05.2015, 16:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеможе ама в долари пише един милион...
Дневник беше вестник преди 6 години а сега е жълт парцал....като вестниците на Пеевски...
Коментар
Коментар