IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия (2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Равновесие

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Какви мечти и сънища - кво ще направи руското ПВО срещу ракети томахоук. Кво ще направи руската мизерна флота след като и паркират самолетоносачи по морските граници. Руснаците са много ербап срещу грузинци и украинци и много се хвалят и плашат с ядрено оръжие. Ама иначе имат само едни танкове колкото мурзилките по червения площад да се кефят. Иракските стотици танкове какво успяха да постигнат - превърнаха се в живи факли за една нощ.
    Главният коз на Русия в евентуален военен конфликт, наред с не най-слабите ВВС, е системата за ПВО на страната, която е в състояние да направи руското небе недостъпно за действие на авиацията на всеки вероятен противник. А без поддръжка на авиацията, днес не е възможно да се водят успешни бойни действия против достатъчно силни сухопътни групировки на противника. Като се има предвид, че армията на САЩ ще бъде принудена в началния етап на кампанията да води боеве за плацдарми и последващото им разширяване, такива операции без господство във въздуха ще бъдат предварително обречени на провал.
    Според доклад на австралийския аналитичен център Air Power Australia, в който се прави сравнение на американската бойна авиация и руските средства за ПВО, в случай на пълномащабен военен конфликт, възможността за оцеляване на авиацията на ВВС на САЩ е практически напълно изключена, защото руските средства за противовъздушна отбрана: радиолокационните системи и зенитните ракетни комплекси са достигнали най-високо ниво на развитие. Съвременните руски системи за ПВО С-400 изобщо нямат аналог в света и значително превъзхождат американските Patriot.
    При това гръбнакът на руската ПВО – комплексите С-300, все още са в състояние да се справят с всеки вероятен противник. По данни на редица европейски експерти, системата за ПВО на Русия е в състояние да унищожи до 80% от навлезлите в нейното въздушно пространство самолети от всички типове. Руските специалисти са по-скромни и оценяват тази вероятност на 60-65%, но във всеки случай на авиацията на противника ще бъдат нанесени просто непоправими загуби, от които тя вече няма да може да се оправи. През 2010 година в състава на руската ПВО имаше около 2100 пускови установки (ПУ) С-300 от различни модификации, от С-400 са развърнати 9 дивизиона – 72 ПУ, всичко до 2020 година се планира да бъдат развърнати 56 дивизиона, въоръжени с този комплекс. Наред с това във войските има най-малко 22 комплекса за ПВО с малка далечина – Панцир-С1.
    Именно ПВО е главният коз на Русия и неин „чадър„, който ще защити страната при евентуална агресия. Под защитата на ПВО, до 2020 година Русия ще може съществено да поднови и сухопътните си войски, и ВВС, които се попълват с нова бойна техника. След 2020 година вероятността за пряк въоръжен конфликт между САЩ и Русия, който и сега изглежда много малко вероятен, ще се намали практически до нула. - See more at: http://pan.bg/view_article-49-21926-....LvlLdQg2.dpuf

Коментар

• Хахаха ми те руските танкове ги правят за недохранени пролетариати, не за охранени политици

Коментар

• Това е Рогозин, който днес заяви, че на руските танкове визи не им трябвали...

ирония на съдбата, същият заседна в такъв един руски танк по време на фотосесия, която явно трябваше да подкрепи "крилатата" фраза...

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Кога ми донесещ рубли тогава
          Добре,ще ти донеса 250 рубли!!!Предполагам една дузина струва толкова!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
            Понеже темата е за Русия, да го сметнем в рубли.
            Преди една година доларът струваше 35 рубли, сега струва 50 рубли.
            Беше и повече.
            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Ти май гледаш много руска телевизия. При чисто конвенционална война за броени дни цяла Русия ще бъде със срината инфраструктура. Летищата им ще бъдат унищожени буквално за 1 час. И да имат самолети във въздуха няма да има къде да кацнат. Прехваленото им ПВО ще бъде кратери. На всеки руски самолет излетят ще има 3 на НАТО. До три четири дена без въздушна защита няма да остане цял руски танк на открито. Като последно ще бъдат унищожени някакви на майна си райна.
              Алелеееееееееейййййййй сега ще спя спокойно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                Е да ама тогава доларът имаше стойност,а сега не се знае как да го смятаме.
                Понеже темата е за Русия, да го сметнем в рубли.
                Преди една година доларът струваше 35 рубли, сега струва 50 рубли.
                Don't work hard, work smart!

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                  Ми донеси ми една дузина!!!
                  Кога ми донесещ рубли тогава

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    И какво стои за долара освен твоите приказки?Това е тоалетна артия.
                    Ми донеси ми една дузина!!!

Коментар

Що, ми да ти кажа - един долар е един долар.

Виж една рубла колко точно е, и особено колко ще бъде, е отново трудно да са каже
                      И какво стои за долара освен твоите приказки?Това е тоалетна артия.

Коментар

Виж една рубла колко точно е, и особено колко ще бъде, е отново трудно да са каже
                        Аз пък имам усещането ,че зад всеки стар долар изкаран с труд ,стоят 100 новонапечатани
                        долара.

Коментар

• Да насочим разговора към лингвистиката (пост двайсеичетвъртомайски)...

Що за език е руският?

Три факта усилено и целенасочено се укриват от руските езиковеди като шила в торба.

1. До XVII век никой по света не възприема езика на Московията като руски. Наричат го език на московитите, московитски.

2. Руски език дотогава са наричали само и единствено украинския език.

3. Езикът на Московията не се е признавал от европейските учени за славянски, а е бил отнасян към угро-финските говори.

Днес, разбира се, вече не е така. Заради имперските си интереси и с цел завоюването на славянски земи Русия оказва огромен натиск върху своите езиковеди. Поставя им задачата да придадат на руския език “славянски статут”. Ако на запад от Русия живееха германски племена, заповедта би била руският да стане част от германското езиково семейство.

Тези реформи започват от Михаил Ломоносов и подсилват слабите славянски черти на руския език. Но и в средата на XIX в. полският лингвист Йежи Лешчински пише:

“Езикът на прусаците с много повече основания може да се смята за славянски от великоруския език, който има много по-малко общо с полския и с другите славянски езици от пруския.”

Русия започва официално да се нарича така при цар Петър I (от 21 октомври 1721 г.). За него името “Московия” е било мракобесно. Петър I не само бръснел насила брадите на руснаците, но

забранил на жените

в Московията да носят

чадри (фереджета) Забранил и харемите (“тереми”, в които жените са държани под ключ). При пътуванията в Европа Петър I настоявал картографите да изписват на картите си името на царството му не Московия или Московития, както дотогава, а Русия.

Продължава тук: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4780635

Коментар

един долар е толкова колкото кажат китайците.....може и да кажат че няма такава валута.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Коментар

Ми би вече руснаците студената война Даже не се наложи да се бият - руснаците фалираха само от напразни опити да стоят в крак

Коментар

Working...
                                X