IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия (2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    Мърша е убиеца-сержант, който е убил тежко ранен беззащитен човек. Виждам че си се окичил с името му. Очевидно ти подхожда.

    ​Красен Станчев:Ципрас и Варуфакис провалиха Гърция с риторика на Ленин, Че Гевара и Кастро http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu...-i-kastro.html

    сите мърши заедно се вижте...

    Коментар


    • и последно...
      -------------------------------------

      Най-голямата легенда на света в момента е Че Гевара. Но защо? Не е успял като грижовен син. Не е успял като доктор. Не е успял като глава на семейство. Не е успял като пътешественик „с раница на гърба“. Не е успял като поет /стиховете му са пълни с изгряващи дъги, червени кълбета и петолъчки/. Не е успял като палач – мозъкът на жертвите му непрекъснато изтича, помним. Не е успял като приятел на Фидел, той иначе щеше да го измъкне от Боливия. В какво успя тогава? Да, в онова, което ненавиждаше - в амбулантната търговия. Няма място на света, където не се продават чаши, запалки, фланелки, бельои други боклуци за по долар с неговия образ.
      Една индустрия за милиарди! Индустрия, която ти, другарю министър на индустрията, управляваш с желязна ръка. ЧЕ-стит Умрял ден, Ернесто! Всеки ден...

      Коментар


      • "И така, Хавана - януари 1959-а. Победоносните колони на Фидел Кастро са слезли от планината Сиера Маестра, а доскорошният диктатор Фулхенсио Батиста е избягал още в ранните часове на 1-и януари. С най-близката си свита и 20 милиона долара/днес около 160 милиона/ към Сиудад Трухиьо /Санто Доминго/. Топло е, жителите са възторжени, из града цари революционна суетня – по улиците реват танкове, пърпорят джипове, въстаници сноват нагоре-надолу със заредени оръжия. Столицата на Куба продължава да е най-аристократичният град на Карибите. Но мнозина от собствениците на колониалните къщи из Ведадо и Мирамар вече не нощуват в тях. Те или са излетели към различни градове на Флорида, или чакат реда си за следващия полет на „Кубана”.Водачите на бунтовниците са се настанили в хаванския „Хилтън” и оттам командват. Един от най-заетите хора е аржентинецът Ернесто Гевара де ла Серна.Той управлява затвора „Ла Кабаня”. Там под неговото пряко наблюдение и с благоволението на приятеля му Фидел Кастро се извършват десетки, понякога и стотици екзекуции дневно. Пред революционните наказателни взводове саизправени офицери, лекари, адвокати, журналисти, писатели, обикновени работници, жени... Гевара си е направил прозорец в кабинета, за да наблюдава разстрелите, когато е зает да подписва следващите смъртни присъди. Изглежда дотолкова прехласнат от работата си, че се жени за втората си съпруга Алейда в затвора. Сред свидетелите е и шефът на наказателния взвод Херман Маркс."

        такива цитати има в изобилие......

        Коментар


        • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Мърша е убиеца-сержант, който е убил тежко ранен беззащитен човек. Виждам че си се окичил с името му. Очевидно ти подхожда.
          Не знам с каква мърша те е кърмил партийния ти баща, за да си влюбен в терорист.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
            Мърша е убиеца-сержант, който е убил тежко ранен беззащитен човек. Виждам че си се окичил с името му. Очевидно ти подхожда.
            Преживял е катарзис въпросния Теран.

            Представяш ли си, Ево Мораес, последовател на Че помолил кубински лекари да оперират напълно безплатно убиеца на Че, болен от рак.

            И въпросния Теран се разплаква ...

            Добрината на Че е победила неговия убиец, каквото и да пишат и да говорят за него.
            За това и легендата за него ще бъде вечна.
            И хората винаги ще помнят и убиеца му, крил се цял живот под чуждо име и оживял благодарение на благородството на последователите на Че.

            Какво величие и благородство - да помогне на убиеца си от гроба ... !!!

            Hasta siempre, comandante !

            Last edited by KrumE; 02.07.2015, 15:44.

            Коментар


            • При тренировъчен въздушен бой между Ф-16 и най-новия и модерен изтребител Ф-35 се доказало, че Ф-35 е твърде муден за да прихване противника или да избегне стрелбата, съобщава сайта War is Boring, както и британския Telegraph.

              Ф-35 струва на американската армия над 1 трилион долара и е най-скъпото оръжие в историята.

              Тренировъчната въздушна битка се провела на 14 януари тази година над Тихия Океан, в близост до ВВС базата Едуардс (намираща се край Лос Анджелес).

              Eдиният самолет е бил Ф-35А, един от по-старите модели Ф-35 на американските ВВС, а другият е бил Ф-16Д Блок 40 – изтребителят, който Ф-35 трябва да замени.

              Пилотът на Ф-35 е трябвало да маневрира и да се опита да свали по-стария Ф-16, чийто пилот е трябвало да направи всичко възможно за да се опита да избяга и на свой ред да атакува Ф-35.

              http://www.telegraph.co.uk/finance/n...1970s-jet.html

              Ф-35 е летял “празен” – без оръжия в оръжейния отсег или под крилата и тялото. Ф-16 от своя страна е бил натоварен с два външни горивни резервоара, което давало на модерния самолет далеч по-голямо аеродинамично превъзходство.

              Докладът (публикуван в реномирания военен сайт AviationWeek) на пилотите след полета показвал, че въпреки, че Ф-16 е бил допълнително утежнен с два външни горивни резервоара, Ф-35 е “губел инициативата при всеки двубой”.

              Ф-35 е конструиран да превъзхожда по всяко отношение по-старото четвърто поколение Ф-16, които са били конструирани през 70-те години на 20 век, като новият самолет може да носи своето гориво и въоръжение във вътрешни отсеци. Въпреки това, по време на тренировъчните битки се установило, че има сериозни аеродинамични проблеми, включително ниска скорост на изкачване.
              Пилотът на Ф-35 установил, че не може да си върти удобно главата в кабината на самолета.

              “Шлемът е твърде голям за пространството в кабината и ми пречи да виждам зад мен”, се казва в неговия доклад.

              Това позволявало на Ф-16 да го заобиколи и да застане зад него.

              Пилотът на Ф-35 се опитал да прихване Ф-16 с бордовото 25 мм оръдие, но по-малкия като размери Ф-16 е успявал лесно да се изплъзне. Според пилота на Ф-35, самолетът се представял толкова зле, че няма никакви шансове във въздушен бой на близко разстояние (във видимия обсег, когато самолетите са прекалено близо, за да се използват ракети).
              Програмата Ф-35 е съвпътствана от многобройни проблеми свързани както със самата конструкция на самолета, така и със самата цена, която продължава да расте.

              През април т.н., американския Конгрес научи, че софтуерът на самолета дава фалшиви сигнали от сензорите през 80% от времето, което може да доведе до още сериозни забавяния на програмата.


              http://www.telegraph.co.uk/finance/n...1970s-jet.html

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнение
                Всъщност подобни "идоли" имат последователите си за мърша.
                Мърша е убиеца-сержант, който е убил тежко ранен беззащитен човек. Виждам че си се окичил с името му. Очевидно ти подхожда.
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнение
                  Червеният терорист Ернесто Че Гевара

                  http://www.extremecentrepoint.com/archives/295


                  В понеделник излезе най-новата книга на Издателска къща МаК “Истинският Че Гевара” на Умберто Фонтова. Тя представя международната икона на комунизма в съвсем различна от общоприетата светлина.В своята книга Умберто Фонтова, кубински емигрант, развенчава редица митове за „световния символ на революцията”. Заради кръвожадната му омраза към „капитализма” Фонтова нарича Че „кръстник на модерния тероризъм”. Гевара съвсем не е нежна душа и самоотвержен герой – той е яростен комунист, който не се колебае да разстреля бременна в шестия месец жена, чието единствено престъпление е, че семейството й му се противопоставя. Че също е самозван лекар, абсурдно некомпетентен партизанин и нещастен подлизурко. Обгражда се с невероятен лукс, докато се представя за „човек от народа”. Планира да хвърли атомна бомба върху Ню Йорк.
                  http://www.provo.bg/%D0%BF%D1%80%D0%...2%D0%BD%D0%B0/

                  Коментар


                  • Червеният терорист Ернесто Че Гевара

                    http://www.extremecentrepoint.com/archives/295


                    В понеделник излезе най-новата книга на Издателска къща МаК “Истинският Че Гевара” на Умберто Фонтова. Тя представя международната икона на комунизма в съвсем различна от общоприетата светлина.В своята книга Умберто Фонтова, кубински емигрант, развенчава редица митове за „световния символ на революцията”. Заради кръвожадната му омраза към „капитализма” Фонтова нарича Че „кръстник на модерния тероризъм”. Гевара съвсем не е нежна душа и самоотвержен герой – той е яростен комунист, който не се колебае да разстреля бременна в шестия месец жена, чието единствено престъпление е, че семейството й му се противопоставя. Че също е самозван лекар, абсурдно некомпетентен партизанин и нещастен подлизурко. Обгражда се с невероятен лукс, докато се представя за „човек от народа”. Планира да хвърли атомна бомба върху Ню Йорк.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                      И най-голямата мърша си има последователи.....
                      Разбира се, те мършите се надушват.
                      И си мислят, че Че е убит.

                      Че не е мъртъв.
                      Че живее и днес.
                      Превърна се в легенда и днес всяко дете в Латинска Америка знае името му.

                      Така става с героите - умират, за да живеят.

                      Ево Мораес на снимката с портрета на Че в президентския дворец в Боливия.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                        Може и да са били неграмотни огромна част от последователите му ....Но са били мечтатели.....
                        Всъщност подобни "идоли" имат последователите си за мърша.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнение
                          Да, Че Гевара е идол на доста неграмотни по света.
                          Може и да са били неграмотни огромна част от последователите му ....Но са били мечтатели.....

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                            И най-голямата мърша си има последователи.....
                            Да, Че Гевара е идол на доста неграмотни по света.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от KrumE Разгледай мнение
                              Никакъв антикомунист не е.
                              Обикновен убиец и страхливец, дълго крил се под чуждо име.

                              Никога не е членувал в каквито и да е партии и цял живот се срамувал за това, което е извършил.
                              За капак на всичко, на стари години, през 2006 с застъпничеството на Ево Моралес - президента на Боливия, в кабинета на който виси портрета на Че, същия е опериран от рак напълно безплатно от кубинските лекари.

                              След операцията се разплаква и им целува ръцете.

                              Това е историята на този нещастен човек, чието единствено "геройство" е убийството на вързания Че Гевара.
                              И най-голямата мърша си има последователи.....

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от KrumE Разгледай мнение
                                Никакъв антикомунист не е.
                                Обикновен убиец и страхливец, дълго крил се под чуждо име.

                                Никога не е членувал в каквито и да е партии и цял живот се срамувал за това, което е извършил.
                                За капак на всичко, на стари години, през 2006 с застъпничеството на Ево Моралес - президента на Боливия, в кабинета на който виси портрета на Че, същия е опериран от рак напълно безплатно от кубинските лекари.

                                След операцията се разплаква и им целува ръцете.

                                Това е историята на този нещастен човек, чието единствено "геройство" е убийството на вързания Че Гевара.
                                Все някой е трябвало, да му тегли калайката.
                                Ако се е казвал Иван Петров, това щеше да ми е ника.

                                Коментар

                                Working...
                                X