IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://bivol.bg/%D0%BF%D0%B8%D1%81%...B0-%D1%81.html
    Писмо до посолството на САЩ разкрива схемата „Булгартабак“ с участието на Бойко Борисов, Делян Пеевски и Ахмед Доган

Коментар

• Прочетете го това! Прочетете го! Любослава Русева не говори празни работи.
      Дянков, или записки по безочието

"Гърците тепърва ще отрезвяват. Няма смелост в това да гласуваш нещо, с което казваш „не", но не знаеш на какво казваш „не". С този референдум нищо не се променя, освен че позициите са още по-изострени. Ако бях министър на финансите на Гърция, бих....."
      Това са само част от коментарите на един бивш министър на финансите, чието управление приключи с опоскан фискален резерв и „изчезването” на 1.5 млрд. лв. от здравната каса, с десетки хиляди съсипани фирми и едва дишащ бизнес. Управление, което доведе до масови фалити, защото държавата се оказа извънредно лош платец, та се наложи следващото правителство да връща ДДС в размер на около 400 млн. лв. - пари, които бяха задържани за „по-доброто изпълнение на приходната част на бюджета“ (разбирай – за целите на бодрата стъкмистика). Управление, което се изчерпваше с политиката на „малката пица", т.е. на пълни рестрикции и ограничаване на доходите на най-бедните, и което при разходването на допълнителен финансов ресурс от около 17 млрд. лв., включително от заеми и европейските фондове, въвлече България в структурна и икономическа криза
      ....................
      Впрочем само ден след уволнението на Симеон Дянков финансистът Юлиан Войнов даде най-точната характеристика на „Малката пица“:

„Бил запазил финансовата стабилност. Нека да е ясно, че финансовата стабилност беше установена в България през 1997 г. с въвеждането на валутния борд. Единственото, което трябваше да прави Дянков през всичките години на жалкото му управление, беше да събира парите от данъците на хората и фирмите и да се разплаща за направените разходи. И понеже популистката същност на това правителство налагаше и изискваше ръчно управление на извършваните разходи, по усмотрението и желанието на Борисов, Дянков непрекъснато взимаше - или дългове, или средства от фискалния резерв, за покриване на извънредни разходи като за строителството на българския Лувър, на спортни зали и стадиони, за ремонти на летища в угода на близки до властта медийни олигарси и т.н. В тази си роля Дянков се прояви като безволева креатура на своя бос и беше готов на какви ли не компромиси, за да задоволи неговите прищевки. За целта беше готов да посегне и на Сребърния фонд, както между другото посегна на резерва на НЗОК. Всъщност именно неговата политика на непрекъснато редуциране на важни държавни разходи като капиталови инвестиции и разплащане на държавни поръчки към бизнеса, е една от причините за критичната икономическа ситуация в страната, която в крайна сметка изкара хората на улицата.“
      ........................
      Още по-странно е, че Дянков, който някога се заканваше да „напляска“ руснаците, изведнъж получи и чудесна оферта от Русия - да стане ректор на Руската икономическа школа (РЭШ). Там той зае мястото на либералния икономист Сергей Гуриев, бивш съветник на премиера Медведев, а малко по-късно беше номиниран и за член на надзорния съвет на руската Внешторгбанк (ВТБ), в която мажоритарен собственик е руската държава. А най-странното е, че месец преди уволнението си даде интервю пред в. „Российская газета", в което се изказа в напълно противоположен на „напляскването“ смисъл за Русия:
      .........................
      Може само да се гадае как Дянков си е опичал работите след министерстването тук, но при всички положения днес е скандално да му се предоставя трибуна. Скандално е и безразличието, с което българската публика приема нахалството на един провален политик, а медиите го цитират като вселенски капацитет. А най-най-най-скандалното е, че българите не отрезняха нито след безумната идея за „банкова ваканция“, с която ГЕРБ и ДПС щяха да фалират държавата, нито след поемането на нов, 16-милиарден дълг, при липсата на реформи. Напротив, върнаха на власт популисти, чиято манджа им пресядаше в гърлото едва допреди две години и половина...

Повтарям: само допреди две години и половина имаше българи, които се самозапалваха от глад и отчаяние, а икономисти говореха за „трета национална катастрофа.“ Катастрофа, едно от чиите лица беше Дянков, и която далеч не се изчерпваше единствено с него. Катастрофа, на която за втори път дадохме шанс да ни връхлети, и със сигурност ще го правим отново, защото явно имаме голям проблем с „отрезвяването“.
      Права си Любослава! Права си. Българите са пияни дебилни идиоти, които избраха телевизионната звезда Бойко Тиквата Борисов и въпреки провала му го преизбраха отново.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от iisark Разгледай мнение
        Дон Карлос,

Ти българин ли си въобще?

Фактите, които изреждаш какво общо имат със своеволията на американците?

Как може тия да отиват в държаи като Ирак, Афганистан и да избиват козари и овчари под предтекст, че това са НАЙ-ГОЛЕМИТЕ терористи в света и след това удобно да им прибират петрола и природните богатсва?

Как може американците да се противопостваят на империализма на Русия ( която се съобрази с волята на народа на Крим), а в същото време да "присъеднияват" щатове като Тексас и Хавай към територията си?

П.С.: Комунистите аз ги мразя повече и от теб, защото родът ми е пострдал неизлечимо от тия изроди, но несъм съгласен, че щом мразиш комунистите, значи трябва да обичаш американците! Напротив! Отиди да живееш в чужбина ( аз съм го правил) и виж когато срещнеш руснак и американец на кой от двамата ще можеш да разчиташ повече. Това се и е риторичен въпрос, така че не се чувствай длъжен да отговаряш
        На дона зет му е афроамериканец и затова така се е запенил с тая Америка

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          РБ се разцепи: СДС и БЗНС ще играят за кандидата на ГЕРБ във Варна

Че то кога Деформаторите са били "зацепени"? Само докато се докопат до властта. А иначе са си орел, рак и щука. Само пустата му власт (явно много е сладкааааа) ги държи.
          Е няма по големи крадци боклуци и некадърници от тия

Коментар

• РБ се разцепи: СДС и БЗНС ще играят за кандидата на ГЕРБ във Варна

Че то кога Деформаторите са били "зацепени"? Само докато се докопат до властта. А иначе са си орел, рак и щука. Само пустата му власт (явно много е сладкааааа) ги държи.

Коментар

• Първоначално изпратено от iisark Разгледай мнение
              ...

А относно Путин - самият факт, че подкрепата му в Русия е по-стабилна от всякога какво ти говори?

Друг интересен факт е (за мое учудване), че голяма част от американския народ подкрепя Путин! Ако се съмняваш просто прочети малко коментари в онлайн медии като Huffingtonpost и ще се убедиш сам.
              А знаеш ли каква е била подкрепата за Хитлер?
              А за Мао? А за Пол Пот?
              А сега в момента за Ким 3-тий късий?

Що за идиотизъм!

Коментар

• Здр,

Това, че съм отскоро във форума, не значи, че съм се родил вчера. А местоживеенето ти ми отговори на въпроса, сега разбрах защо ги защитаваш така разпалено американците.

Незнам колко години живееш в Америка, но попитай свои роднини и приятели, които още са тук, в България, какво добро са видяли от Америка. Може би ти можеш да ми отговориш? Защото аз чета само голи приказки, факти от минали събития, но никъде не прочетох някой да напише: "От както България е партньор на Америка ние спечелихме......" Какво?

А относно Путин - самият факт, че подкрепата му в Русия е по-стабилна от всякога какво ти говори?

Друг интересен факт е (за мое учудване), че голяма част от американския народ подкрепя Путин! Ако се съмняваш просто прочети малко коментари в онлайн медии като Huffingtonpost и ще се убедиш сам.

Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                ПП. Да, щях да забравя. Начиная от 1962 година съм кръстосал света надлъж и на шир. Живял съм известно време и в Русия /през 1966 година/, а понастоящем, от години вече живея в Сан Франциско. Това едва ли има някой във форума, който да не го знае. Е, с изключение на такива като тебе.
                Купувате / Продавате бизнес? - http://biznesforum.bg

Коментар

• Без заглавие

Първоначално изпратено от iisark Разгледай мнение
                  Дон Карлос,

Ти българин ли си въобще?

Фактите, които изреждаш какво общо имат със своеволията на американците?

Отиди да живееш в чужбина ( аз съм го правил) и виж когато срещнеш руснак и американец на кой от двамата ще можеш да разчиташ повече. Това се и е риторичен въпрос, така че не се чувствай длъжен да отговаряш
                  Виж, сега, човече, не зная защо става така, но се появява изведнъж някой във форума и започва да се мисли, че летоброенето започва от него. Въобще не си дава труд да прочете кой какво е писал преди 10 или 15 години, да вникне за всекиго що за човек е, а направо се нахвърля и започва да критикува. Безпочвено, в повечето случаи. За такива като тебе става дума.
                  Аз съм доказал за многото години, през които съм във форума, що за българин съм и колегите го знаят добре. Много мастило съм изписал по този въпрос, много свои мисли за България, българите и българското съм споделил. А когато и ти направиш за България поне толкова, колкото аз съм направил за 74 години живот, може би ще имаш някакво морално основание да ме питаш "българин ли съм въобще".
                  Ще ми се да ти цитирам какво написах на 31 декември 2006 година, часове преди приемането на България в ЕС. Извинявам се на колегите, които са чели този пост и го знаят, но господинът не желае да чете:

"Отдавна минава полунощ, а мене сън не ме лови. Броени часове остават до Новата 2007-ма година и до едно невероятно, Велико събитие.
                  Всеки ще се досети - приемането на България в Европейския Съюз. Там където й е
                  мястото от векове насам. Навярно много сънародници биха казали точно това.

Аз обаче поглеждам нещата от малко по различен ъгъл. И ми е чудно, че за сега не
                  съм чул и други подобни мнения. Може и да съм ги проспал.
                  Поглеждам фактите.
                  Малко след началото на миналия век Ал. Стамболийски гласеше България за...
                  американски щат. Сензационно, нали? Но самата истина!
                  По тази причина Европа задружно уби Стамболийски. Никой не можеше да допусне
                  Америка по този начин да стъпи в Европа.
                  Десетки години по-късно Т. Живков гласеше България за съветска република. Е, не
                  се случи, но...
                  А преди стотици, че и повече години, когато бреговете на България се миеха от три
                  морета, цяла Европа искаше да се сроди с българския цар. Франция, Германия,
                  Англия, десетки други - къде бяха те тогава?
                  А славните български владетели, да не ги изброявам, оставиха незаличима следа в
                  историята на Европа. Да, имахме мигове на възход и на падение. Ние сме страна на
                  кръстопът, за добро и за лошо. Кой ли не е минал оттук, кой ли не е....
                  Е, затова пък сме красиви - мъже и главно жени.
                  Но изглежда нещо е ударило и манталитета ни. С голяма болка трябва да си признаем, че ние предадохме Левски! Ние го и обесихме, нито един турчин не подписа смъртната му присъда.
                  Затова настъпващото след часове събитие ни призовава към равносметка, то непременно трябва да ни направи по-добри хора. И по-добри Българи.
                  И с нужното самочувствие, което сме позагубили през вековете.
                  И с нов поглед към знаменитата шопска сентенция, която вече трябва да звучи така:
                  "НЕ Е ВАЖНО Я ДА ИМАМ, ВАЖНОТО Е ВУТЕ ДА ИМА!!!"
                  Тогава ще имаме всички, вярвайте ми.
                  И станали вече хора, каквито винаги е трябвало да бъдем, е крайно време да
                  погледнем истината в очите.
                  Да проумем какво всъщност ще се случи след броени часове.
                  Предупреждавам, че хич не ми е до шеги. Говоря напълно сериозно:

И така. От векове европейците мечтаят да се сродят с българските владетели.
                  С България. След часове тази им мечта ще се сбъдне - Европа ще се приобщи към България!
                  Това е велик миг за цяла Европа.
                  И за нас мигът е велик - бреговете на Родината ни ще се мият вече не само от
                  много морета, а и от океан.

А за тези, които може би се подсмихват снизходително, ще разкажа една история.
                  Преди доста години попаднах в Болоня. Посетих един от най-старите медицински
                  университети не само в Италия, но и в Европа, а може би и в света. Не съм сигурен,
                  но може би и най-старият. Заведоха ме в т. нар. кръгла аула. Парапет в кръг с диаметър около 10 - 20 метра. В средата - падащ под с механизъм. Свалиха пода и се откри зала за дисекция на трупове - упражнения по анатомия. Подът е бил падащ, защото Великата инквизиция е забранявала дисекцията. Ако към университета се приближавали инквизитори, съгледвачите съобщавали, теренът моментално се вдигал и всичко било като обикновена лекция на наредени в кръг студенти. Това е 17-и век. 1600 и някоя година.
                  Ректорът на университетът, който лично ме развеждаше, ми каза като интересен факт, че в онези далечни години упражненията по анатомия се водели от професор, чието име е записано със златни букви в университета.
                  Професорът се казвал Булгарели, с доказано български произход /тази фамилия и досега съществува в Италия/.
                  Болонският университет се гордее със своя велик професор Булгарели.
                  А аз се гордея, че съм българин!
                  А вие?

ДОБРО УТРО БЪЛГАРИ - ЕВРОПЕЙЦИ!
                  БЪДЕТЕ ДОСТОЙНИ ЗА ИМЕТО СИ, КАКТО, НАДЯВАМ СЕ, ЕВРОПА ЩЕ Е ДОСТОЙНА ЗА НАС.

31 декември 2006 г"

Така. За съжаление, не стана, както ми се искаше. Нашите цигани първи плъзнаха навсякъде като марокански скакалци и създадоха изключително лош имидж на Родината ни, пакост, която не може да бъде поправена и за десетки години.
                  Но пък и Европа не се оказа твърде достойна за нас. Накратко, не случихме на съюзи. Едва се отървахме от Съветския съюз и налетяхме на Европейския съюз
                  Що се касае до моите "пристрастия" съм ги изтъквал и аргументирал многократно.
                  Накратко: Недолюбвам американците още от 60-те години на миналия век и обичам руснаците. Аз, като повечето българи, съм заклет русофил. Но мразя Путин. Както навремето мразех и Сталин. Но най-много обичам България. Ти също пишеш в някакъв по-преден пост, че си българофил. Ако е така, няма да е зле да понаучиш български език. Хора, които употребяват буквосъчетанието "ве", са ми пределно ясни.
                  Бъди здрав!
                  ПП. Да, щях да забравя. Начиная от 1962 година съм кръстосал света надлъж и на шир. Живял съм известно време и в Русия /през 1966 година/, а понастоящем, от години вече живея в Сан Франциско. Това едва ли има някой във форума, който да не го знае. Е, с изключение на такива като тебе.
                  Last edited by Дон Карлос; 07.07.2015, 16:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
                    "Проруското и антиевропейско предателство на гърците вчера е доказателство, че войната срещу ЕС на Балканите се води с пълна сила. Започва една от най-трудните седмици за ЕС и европейците, които искат да живеят в една обединена Европа. Русия ще направи всичко по силите си да дестабилизира окончателно не само Гърция, а и всяка по-слаба балканска държава с корумпирани политици. Торбите с мръсни рубли вече са обещани на политици, държавни чиновници, магистрати и журналисти. Ултралевичарското комунистическото правителство на Ципрас е просто острието на тази мръсотия. Сега трябва да прекратим всичко руско в България и да атакуваме всяко начинание на диктатурата на Путин, ако ни е мило Отечеството и бъдещето на децата ни!"
                    Успокой се!
                    След неминуемият и близък крах на СЕРИза, никой няма и да си помисли да води подобна политика в ЕС в близките 20 години, ако не иска да последва чаушеско.

Коментар

• "Проруското и антиевропейско предателство на гърците вчера е доказателство, че войната срещу ЕС на Балканите се води с пълна сила. Започва една от най-трудните седмици за ЕС и европейците, които искат да живеят в една обединена Европа. Русия ще направи всичко по силите си да дестабилизира окончателно не само Гърция, а и всяка по-слаба балканска държава с корумпирани политици. Торбите с мръсни рубли вече са обещани на политици, държавни чиновници, магистрати и журналисти. Ултралевичарското комунистическото правителство на Ципрас е просто острието на тази мръсотия. Сега трябва да прекратим всичко руско в България и да атакуваме всяко начинание на диктатурата на Путин, ако ни е мило Отечеството и бъдещето на децата ни!"
                      М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

• Аз знам американските тролове какво ще кажат.
                        Само дето българските военни летци по военните форуми са напълно съгласни с българския герой-космонавт, а не със сложеното за министър американско извержение.
                        И като гледам, този министър военните го намразиха повече от предния герберастки предател на националните интереси.

Коментар

• Грандиозен гаф! Посрещнаха Плевнелиев в Киев с руското знаме вместо трикольора

http://www.blitz.bg/news/article/347093

Ех тоя роско-боско, що така не му върви

Коментар

• Със сигурност не хващам вяра на "герой на сАвецкия сАюз".

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              А познайте кой лъже! Дали българският летец-космонавт или американското извержение сложено за министър?
                              сигурно е комуниста..
                              М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

• Ген. Александър Александров: За МиГ-овете или някой е заблудил министър Ненчев, или той лъже
                                Трудно ми е да коментирам думи на министъра на отбраната Николай Ненчев и неговото желание да ремонтира нашите изтребители МиГ-29 в друга страна, различна от страната-производител. Наистина не е ясно какви преговори води той с поляците за ремонт и поддръжка на бойните ни самолети.
                                ............................
                                Всяко изменение и допълнение в методиката на ремонта на двигателите се подписва от главния конструктор на фирмата. В този смисъл ми е непонятно желанието на министър Ненчев да избяга от основния производител, който носи отговорност за сигурността на самолетите ни, а се договаря с някаква друга страна, като Полша, например. Та тя получава резервните си части от Руската Самолетостроителна Корпорация МиГ. И как тази поръчка ще излезе по-евтино след като се появява посредник между министерството и компанията? Налага се изводът, че или някой е заблудил министър Ненчев, или той целенасочено лъже.
                                .........................
                                Полша не би трябвало да поеме поръчката, защото няма лиценз от РСК-МиГ нито за ремонт на двигатели, нито за удължаване на ресурса. Не ми е ясно по какъв начин те ще ремонтират нашите двигатели. За техните самолети тази операция поляците я правят с решение на главния инженер на военно-въздушните си сили. По тази логика може и нашият главен инженер на ВВС да поеме тази отговорност и ремонтът да се извърши в Пловдив, примерно. Защо в Полша тогава?
                                Със съжаление констатирам, че в някои български медии се твърди, че руснаците не искали да ремонтират нашите МиГ-ове. Категорично твърдя обратното - компанията РСК-МиГ никога не е отказвала да ремонтира нашите изтребители. Въпреки огромните им натоварвания с други мащабни поръчки за големи потребители, те намират време и за нас.

Нека се знае - и Словакия, и Полша, и България получават резервни части и поддръжка на изтребителите от руската компания. По този начин Русия показва , че няма агресивни намерения към България и Европа. Въпреки внушенията на някои политици.
                                А познайте кой лъже! Дали българският летец-космонавт или американското извержение сложено за министър?

Коментар

Working...
                                X