IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
    Нея конкретно не се е налагало да я гони

Естествено няма да го опише в спомените си , както и Рачо Петров не би написал колко златни франка са си разделили с царя от комисионните за превъоръжаване на българската армия

Добре де, уточняваме, че Ф е би...

А иначе Султана РП е изключителна личност, не знам дали знаеш, че спомените й са по инициатива и под редакцията на Симеон Радев (с който подозирам, че е имала нещо общо, освен писането)...

В същите спомени има доста нелицеприятни изказвания по адрес на Рачо, с който е разведена от 1918-та...

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
      Ха, последно четох точно нейните спомени, много ценен документ, не останах с впечатление, че я е гонел...

Човекът си е падал по-мъжки задни части, ама нейсе...
      Нея конкретно не се е налагало да я гони

Естествено няма да го опише в спомените си , както и Рачо Петров не би написал колко златни франка са си разделили с царя от комисионните за превъоръжаване на българската армия

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        Рашидов до българите: Не ме подкрепяйте с митинги!
        Да не би да се ориентираш към този мунчо, грънчаря и баба цонка

В тази кампания жу суи вежди

Ч. Попчев Новини:
        Българската "интелигенция" поиска главата на министър Вежди Рашидов. Обаче, тъй като му стига само до под кръста получи нещо друго.
        Yeah

Коментар

• Аз за любителя на печени прасета (това не е много правоверно, май) отдавна съм се изказал...

Коментар

Ха, последно четох точно нейните спомени, много ценен документ, не останах с впечатление, че я е гонел...

пак отпра нанякъде ,като не ти изнася темата....
            Пусна ни въдичка с Ненчев ама понеже не са ти смлели както трябва тематиката и избяга от темата....
            гъбичке ти ще подкрепиш ли рашидов мултака ....

Рашидов до българите: Не ме подкрепяйте с митинги!

Прочети още на: http://www.dnes.bg/politika/2015/04/...mitingi.261558

Коментар

Не е бил глупав , а тщестлавен и безразсъден !

Не знаех че Султана Рачо Петрова е била офицер !?

Коментар

Той е гонел млади офицери, не слугини... ма тва е друга тема...

И ти си прав, но поведението му има логично обяснение... все пак човекът не е бил никак глупав, безрасъден или лекомислен...

Когато руският император ти е обещал, трябва да му вярваш, така са мислели тогава, сега вече знаем, че не е точно така...
                Не е бил глупав , а тщестлавен и безразсъден !

Не знаех че Султана Рачо Петрова е била офицер !?

Коментар

Това което си написал е така !

Война и политика не се правят само с вяра , ядене и гонене на слугините по къошетата !

Трябва и акъл !

А умния човек не слага всичко на червено или черно !
                  Той е гонел млади офицери, не слугини... ма тва е друга тема...

И ти си прав, но поведението му има логично обяснение... все пак човекът не е бил никак глупав, безрасъден или лекомислен...

Когато руският император ти е обещал, трябва да му вярваш, така са мислели тогава, сега вече знаем, че не е точно така...

Коментар

Извинявай, но това са клишета, аз лично се отказах от подобни схващания за Фердинанд и за МСВ след като попрочетох малко литература без идеологическа замазка...

Всъщност МСВ не е някаква еднократна, висяща в пространството постъпка, за да я обуславяме от нечии вътрешни качества или емоции...

МСВ е резултат от некадърно проведените преговори от правителството Гешов;
                    МСВ е резултат от двуличната игра на Русия, която имаше ангажимент на арбитър между съюзниците с подписан ангажимент как следва да отсъди и Русия имаше подписан ангажимет спрямо България да блокира евентуални действия на Румъния;
                    МСВ е резултат от действията на нашите същзници;
                    МСВ е резултат от персонални грешки на българското командване (Михаил Савов и Фердинанд);

В резултат "съюзниците" ни отказаха да признаят подписаните договорки (Сърбия) или пък нашите русофили (Гещов) бяха забравили или счели за ненужно да подпишат ясни споразумения с Гърция;
                    Русия отказа да изпълни ангажимента си като арбитър или по-скоро предприе действия противни на поетото задължение;
                    Фердинанд разчиташе, че Русия ще спре Румъния от нападение в гръб;
                    Михаил Савов, понеже беше градил тази армия, познаваше възможностите й, знаеше, че тя има сили да се разправи и с Гърция, и със Сърбия, и с двете заедно (той също вярваше, че Русия няма да позволи румънска намеса);
                    Фердинанд искаше да си осигури силна позиция за предстоящите преговори, чрез една военна демонстрация срещу "съюзниците", той нямаше намерение да води война с тях, но в същото време беше подведен (виж по-горе)...

И така, знаем кво се случи после...
                    Това което си написал е така !

Война и политика не се правят само с вяра , ядене и гонене на слугините по къошетата !

Трябва и акъл !

А умния човек не слага всичко на червено или черно !

Коментар

• Първоначално изпратено от 8ball Разгледай мнение
                      Ето, европейска точност, навременност и безпристрастност на приоритетите...
                      Интересно ако ми откраднат колата така Бързо ли ще се реагира от страна на държавата...

След признание на Ненчев, че е офертиран с процент от сделка за изтребители
                      Прокуратурата започна проверка за предложен подкуп на военния министър13:23 |

Николай Ненчев. Снимка: БГНЕС
                      Прокуратурата е започнала проверка за предложен подкуп на военния министър Николай Ненчев, съобщиха в петък от държавното обвинение.

Разследващите са се самосезирали по повод интервю на лидера на земеделците пред в. "Сега", в което чистосърдечно признава, че е бил офертиран с процент от евентуална сделка за нови изтребители за военновъздушните ни сили на общо стойност 80 млн. лева. Кой му е отправил това предложение обаче, министърът не уточнява.

"До настоящия момент Николай Ненчев не е уведомил по никакъв начин органите на досъдебното производство за твърдяното предлагане на подкуп, въпреки задължението за това на всяко длъжностно лица, съобразно чл. 205 ал. 2 НПК", добавят от прокуратурата.

От държавното обвинение информират още, че казусът е възложен на новосформираното спецзвено "Антикорупция". Предстои Ненчев да бъде поканен да даде обяснения по случая. Предмет на проверката ще бъдат и данните за отправени смъртни заплахи срещу военния министър, за които самият той съобщава пред "Сега" в петък.

Той признава, че са му били предложени "сериозни проценти" от евентуална бъдеща сделка за нови изтребители по повод въпрос дали армията ни може да поиска американските изтребители Ф-15, които са в Бъ7лгария по линия на НАТО, да останат по-дълго време.

"Ако някой иска да извади 80 млн. лв., аз съм съгласен. И то сега, в тази тежка криза. Как да постъпим? Нали разбирате, че ако аз бих искал да злоупотребя, това е най-лесната форма, а те са изключително изобретателни, процент от тези 80 млн. лв. се опитаха да предложат", отговаря Ненчев без да персонализира авторът на това примамливо предложение.

Помолен да уточни да тази оферта е била отправена лично към него, министърът на отбраната добавя още по-лаконично: "Идва някой и казва: "Аз минавам оттук. Чул съм еди-какво си. Тези хора са готови. Дават едни сериозни проценти. Защо не го направите?" Защо смятате, че аз се съпротивлявам на това? Кажете поне една причина? Защото мразя руснаците? Имам отношение към външната политика на държавата, но към Русия и руския народ – никога. Напротив. Защо смятате, че си навличам всички тези неприятности? Включително смъртни заплахи. Кажете ми защо".

Попитан кога е получавал заплахи за убийство, Николай Ненчев заявява, че не се страхува, спомняйки си, че веднъж чул призиви от бивши разузнавачи по партийната телевизия на "Атака": "Предателство. Смърт, смърт, смърт". Добавя и, че е имало и други подобни заплахи, но не уточнява кога и от кого, за да не безпокои близките си.
                      Готино...
                      Вече са му скроили шапката....
                      Или лъже или нищо няма да докажат......и ще го шитнат...
                      Вече е неодобен и на РБ и на Бойко и на всички....

Коментар

Ако не беше заповядал атака , щяхме да си върнем български територии а не да загубим и територии и войната !

Да не говорим за хилядите жертви на горделивостта , алчността и простотията му !

Това е обективната истина !
                        Извинявай, но това са клишета, аз лично се отказах от подобни схващания за Фердинанд и за МСВ след като попрочетох малко литература без идеологическа замазка...

Всъщност МСВ не е някаква еднократна, висяща в пространството постъпка, за да я обуславяме от нечии вътрешни качества или емоции...

МСВ е резултат от некадърно проведените преговори от правителството Гешов;
                        МСВ е резултат от двуличната игра на Русия, която имаше ангажимент на арбитър между съюзниците с подписан ангажимент как следва да отсъди и Русия имаше подписан ангажимет спрямо България да блокира евентуални действия на Румъния;
                        МСВ е резултат от действията на нашите същзници;
                        МСВ е резултат от персонални грешки на българското командване (Михаил Савов и Фердинанд);

В резултат "съюзниците" ни отказаха да признаят подписаните договорки (Сърбия) или пък нашите русофили (Гещов) бяха забравили или счели за ненужно да подпишат ясни споразумения с Гърция;
                        Русия отказа да изпълни ангажимента си като арбитър или по-скоро предприе действия противни на поетото задължение;
                        Фердинанд разчиташе, че Русия ще спре Румъния от нападение в гръб;
                        Михаил Савов, понеже беше градил тази армия, познаваше възможностите й, знаеше, че тя има сили да се разправи и с Гърция, и със Сърбия, и с двете заедно (той също вярваше, че Русия няма да позволи румънска намеса);
                        Фердинанд искаше да си осигури силна позиция за предстоящите преговори, чрез една военна демонстрация срещу "съюзниците", той нямаше намерение да води война с тях, но в същото време беше подведен (виж по-горе)...

И така, знаем кво се случи после...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          прекалено опростенческо звучи да хвърлим цялата вина за МСВ върху Фердинад...понеже претендираш за грамотност.....
                          Кажи бе ФердинаНд, аз не хвърлям цялата вина върху него ,а по голямата част , по малката част от нея върху Стамболов....
                          А относно плюнката военнен министър....земеделеца....
                          Да си чул ,че той е член на правителството и като член на изпълнителната власт има инструментите да потърси отговорност на виновните ,най малкото може да подаде сигнал до МВР и Прокуратурата ама ти нали си нямаш понятие от право и ..трябва много дълго да ти го обяснявам....

Ето, европейска точност, навременност и безпристрастност на приоритетите...
                          Интересно ако ми откраднат колата така Бързо ли ще се реагира от страна на държавата...

След признание на Ненчев, че е офертиран с процент от сделка за изтребители
                          Прокуратурата започна проверка за предложен подкуп на военния министър13:23 |

Николай Ненчев. Снимка: БГНЕС
                          Прокуратурата е започнала проверка за предложен подкуп на военния министър Николай Ненчев, съобщиха в петък от държавното обвинение.

Разследващите са се самосезирали по повод интервю на лидера на земеделците пред в. "Сега", в което чистосърдечно признава, че е бил офертиран с процент от евентуална сделка за нови изтребители за военновъздушните ни сили на общо стойност 80 млн. лева. Кой му е отправил това предложение обаче, министърът не уточнява.

"До настоящия момент Николай Ненчев не е уведомил по никакъв начин органите на досъдебното производство за твърдяното предлагане на подкуп, въпреки задължението за това на всяко длъжностно лица, съобразно чл. 205 ал. 2 НПК", добавят от прокуратурата.

От държавното обвинение информират още, че казусът е възложен на новосформираното спецзвено "Антикорупция". Предстои Ненчев да бъде поканен да даде обяснения по случая. Предмет на проверката ще бъдат и данните за отправени смъртни заплахи срещу военния министър, за които самият той съобщава пред "Сега" в петък.

Той признава, че са му били предложени "сериозни проценти" от евентуална бъдеща сделка за нови изтребители по повод въпрос дали армията ни може да поиска американските изтребители Ф-15, които са в Бъ7лгария по линия на НАТО, да останат по-дълго време.

"Ако някой иска да извади 80 млн. лв., аз съм съгласен. И то сега, в тази тежка криза. Как да постъпим? Нали разбирате, че ако аз бих искал да злоупотребя, това е най-лесната форма, а те са изключително изобретателни, процент от тези 80 млн. лв. се опитаха да предложат", отговаря Ненчев без да персонализира авторът на това примамливо предложение.

Помолен да уточни да тази оферта е била отправена лично към него, министърът на отбраната добавя още по-лаконично: "Идва някой и казва: "Аз минавам оттук. Чул съм еди-какво си. Тези хора са готови. Дават едни сериозни проценти. Защо не го направите?" Защо смятате, че аз се съпротивлявам на това? Кажете поне една причина? Защото мразя руснаците? Имам отношение към външната политика на държавата, но към Русия и руския народ – никога. Напротив. Защо смятате, че си навличам всички тези неприятности? Включително смъртни заплахи. Кажете ми защо".

Попитан кога е получавал заплахи за убийство, Николай Ненчев заявява, че не се страхува, спомняйки си, че веднъж чул призиви от бивши разузнавачи по партийната телевизия на "Атака": "Предателство. Смърт, смърт, смърт". Добавя и, че е имало и други подобни заплахи, но не уточнява кога и от кого, за да не безпокои близките си.

Коментар

обратно към съвремието...

Военният министър: Предложиха ми подкуп, за да подпиша договор за поддръжка

Логично е атаките срещу мен да идват от засегнати от действията ми групи и групировки, които години наред са паразитирали върху Министерството на отбраната, смята министърът

Военният министър Николай Ненчев съобщи, че му е бил предложен подкуп, за да подпише договор за поддръжка на руските самолети МиГ-29 до 2019 г., а след отказа му срещу него са започнали атаки.

http://www.vesti.bg/bulgaria/politik...podkup-6035101

Кой, кой е предложил подкуп? Кой, кой ремонтира и поддържа самальоти МиГ 29?
                            прекалено опростенческо звучи да хвърлим цялата вина за МСВ върху Фердинад...понеже претендираш за грамотност.....
                            Кажи бе ФердинаНд, аз не хвърлям цялата вина върху него ,а по голямата част , по малката част от нея върху Стамболов....
                            А относно плюнката военнен министър....земеделеца....
                            Да си чул ,че той е член на правителството и като член на изпълнителната власт има инструментите да потърси отговорност на виновните ,най малкото може да подаде сигнал до МВР и Прокуратурата ама ти нали си нямаш понятие от право и ..трябва много дълго да ти го обяснявам....
                            Last edited by Монти; 24.04.2015, 13:26.

Коментар

• То май и днес има един горделив, алчен и простоват.. Какво ли следва?...

Коментар

нека да я върнем в полето на обективната истина, да я избавим от клишета и лъжи...
                                Ако не беше заповядал атака , щяхме да си върнем български територии а не да загубим и територии и войната !

Да не говорим за хилядите жертви на горделивостта , алчността и простотията му !

Това е обективната истина !

Коментар

X