IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Благодаря!

Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
    Другарю Карлос ,не се казва Закон за референдумите ,а се води ЗАКОН ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ
    изм. ДВ. бр.98 от 28 Ноември 2014г.

Приемане или отхвърляне на предложението - предмет на референдума

Чл. 23. (1) Предложението, предмет на референдума, е прието, ако в гласуването са участвали не по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание и ако с "да" са гласували повече от половината от участвалите в референдума избиратели.

(2) Ако предложението, предмет на референдума, не е прието, национален референдум по същия въпрос може да бъде иницииран не по-рано от две години от датата на произвеждането на референдума.

(3) Когато в гласуването са участвали по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание, но повече от 20 на сто от гражданите с избирателни права, и ако с "да" са гласували повече от половината от участвалите в референдума, предложението, предмет на референдума, се внася в Народното събрание и се разглежда по реда на чл. 52.

http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135636485
    Благодаря, другарко Коки! Винаги съм вярвал в твоите необятни знания.
    ПП. Иначе казано - "Не по врат ами по шия"
    ППП. Другарко Коки, да вземеш да направиш люта забележка на другарката Мая Манолова, която казва дословно :"Президентът Плевнелиев нарушава Закона за референдумите". Да вземеш също така да направиш забележка и на БНТ за думите: ".Депутатите обсъждат промени в Закона за референдумите". Ама-ха! Ще ми говорят те глупости, без да се допитат до нашето Всезнаещо Коки! До перфекционистката Коки, която не пропуска удобен момент да блесне със знанията на нета.
    Last edited by Дон Карлос; 05.06.2015, 02:43.

Коментар

• More than a third of probes into alleged corruption involving EU cash centred on Romania, Hungary and Bulgaria, a report has revealed. Romania had 36 investigations opened against it last year, Hungary 13 and Bulgaria 11, according to the European Anti-Fraud Office. ..more : http://www.euronews.com/2015/06/03/p...-and-bulgaria/
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
        Абе многознайко, ти що не вземеш да си глътнеш фуражката? Тя и без друго е стояла върху нещо, което не може да служи за мислене. Докога ще пишеш глупости само и само да ме "затапиш"?
        Референдумът е НЕВАЛИДЕН. И тези 20% са от ОБЩИЯ БРОЙ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ, а не от гласувалите на последните избори. Хайде престани да пишеш неистини. И престани да си го мериш с мене, защото си много ситен по всички параграфи.
        Ето чети и си затрай най-после:
        "Първият референдум в най-новата история на България се проведе на 27 януари 2013 година по темата за развитието на ядрената енергетика чрез евентуално строителство на нова ядрена централа.
        Референдумът е невалиден, защото в него гласуваха по-малко български граждани, отколкото на последните парламентарни избори - 1 405 463 избиратели срещу 4 345 450.

Участвалите в референдума бяха 20.22 на сто от гражданите с избирателни права. От всички гласували повече от половината - 851 757 души, отговориха с "Да". С "Не" отговориха 37,961 на сто (533 526 гласа). 1.436% бяха недействителните бюлетини (20 180).

Според закона при активност над 20 на сто от включените в избирателните списъци гласоподаватели и ако над половината от тях са казали "Да", темата се връща за обсъждане в парламента.
        На 27 февруари парламентът реши окончателно да се спре проектът АЕЦ „Белене".

http://dnes.dir.bg/temite/tag/Parviat-referendum-45673

Ако това не ти е достатъчно, вземи си намери Закона за референдумите, няма да ти го сервирам наготово.

ПП. Впрочем дращи си каквото искаш. На мене ми е приятно, когато ти и още няколко души се опитвате да ме плюете и хапете, защото това изрично ми показва, че съм на прав път. Лошо ще бъде, когато започнете да ме хвалите, тогава ще трябва да се замисля къде бъркам.
        Другарю Карлос ,не се казва Закон за референдумите ,а се води ЗАКОН ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ
        изм. ДВ. бр.98 от 28 Ноември 2014г.

Приемане или отхвърляне на предложението - предмет на референдума

Чл. 23. (1) Предложението, предмет на референдума, е прието, ако в гласуването са участвали не по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание и ако с "да" са гласували повече от половината от участвалите в референдума избиратели.

(2) Ако предложението, предмет на референдума, не е прието, национален референдум по същия въпрос може да бъде иницииран не по-рано от две години от датата на произвеждането на референдума.

(3) Когато в гласуването са участвали по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание, но повече от 20 на сто от гражданите с избирателни права, и ако с "да" са гласували повече от половината от участвалите в референдума, предложението, предмет на референдума, се внася в Народното събрание и се разглежда по реда на чл. 52.

http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135636485
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Многознайко

Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Айде пак логореята те хвана. Спри се бе! По кратичко.
          При това пишеш невярни работи.
          Референдумът е валиден, когато са участвали повече от 20% гласоподаватели, спрямо последните парламентарни избори. Но решението на референдума тогава НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за пряко изпълнение, ами въпросът се разглежда в парламента, който може да игнорира волята на болшинството гласували, както стана с референдума за АЕЦа. Тогава гласуваха 20,2% и герберския парламент не се съобрази с народния вот, ама референдума беше ВАЛИДЕН.

А референдумът е невалиден, ако гласуват под 20%.
          А ако гласуват над 50%, то тогава референдумът е валиден и същевременно е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за изпълнение от държавните органи. Не подлежи на разглеждане от парламента.
          Абе многознайко, ти що не вземеш да си глътнеш фуражката? Тя и без друго е стояла върху нещо, което не може да служи за мислене. Докога ще пишеш глупости само и само да ме "затапиш"?
          Референдумът е НЕВАЛИДЕН. И тези 20% са от ОБЩИЯ БРОЙ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ, а не от гласувалите на последните избори. Хайде престани да пишеш неистини. И престани да си го мериш с мене, защото си много ситен по всички параграфи.
          Ето чети и си затрай най-после:
          "Първият референдум в най-новата история на България се проведе на 27 януари 2013 година по темата за развитието на ядрената енергетика чрез евентуално строителство на нова ядрена централа.
          Референдумът е невалиден, защото в него гласуваха по-малко български граждани, отколкото на последните парламентарни избори - 1 405 463 избиратели срещу 4 345 450.

Участвалите в референдума бяха 20.22 на сто от гражданите с избирателни права. От всички гласували повече от половината - 851 757 души, отговориха с "Да". С "Не" отговориха 37,961 на сто (533 526 гласа). 1.436% бяха недействителните бюлетини (20 180).

Според закона при активност над 20 на сто от включените в избирателните списъци гласоподаватели и ако над половината от тях са казали "Да", темата се връща за обсъждане в парламента.
          На 27 февруари парламентът реши окончателно да се спре проектът АЕЦ „Белене".

http://dnes.dir.bg/temite/tag/Parviat-referendum-45673

Ако това не ти е достатъчно, вземи си намери Закона за референдумите, няма да ти го сервирам наготово.

ПП. Впрочем дращи си каквото искаш. На мене ми е приятно, когато ти и още няколко души се опитвате да ме плюете и хапете, защото това изрично ми показва, че съм на прав път. Лошо ще бъде, когато започнете да ме хвалите, тогава ще трябва да се замисля къде бъркам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Setver Разгледай мнение
            Тази пропаганда не е точна, по-принцип жълтата преса винаги изкривява информацията. Реално, не референдума е проблем, той е дори допитването, отговорът ще е "да". "Резултатът ще е положтелен, но не смятаме, че ще е правилен", каза още лидерът на ДПС.
            По логиката на гусина сигурно най тоталитарната държава е швейцария, мисля че имат поне 3-4 задължителни референдума за година, а другите тях никой не ги брои

Коментар

Референдумът за Белене е невалиден. Не са спазени условията, а именно:

"За да бъде валиден референдумът, т.е. той да има юридическа стойност и решението от него да влезе в сила окончателно, то той трябва да отговаря на две условия:
              Да гласуват поне същия брой гласоподаватели, колкото на последните парламентарни избори, т.е. 4 345 450 от включените в избирателните списъци 6 949 120 гласоподаватели
              Отговорът с 50% + 1 от гласовете да се приеме за легитимен"

Само 1 405 463 души гласуваха.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%...B8%D1%8F_(2013)

Но дори и да беше валиден, мисля, че тези 851 757 юнаци, гласували "за" е редно да извадят необходимите милиарди за построяването на АЕЦ Белене и да платят. Да седнат и да изчислят по колко хилядарки на калпак се падат. Редно е също половината от сумата да заплати инициаторът на референдума БСП. Но не от народни, а от лични пари. Ако това стане, аз съм с две ръце "за".
              То не е е само да гласуваш. Преди да пуснеш бюлетината трябва и да мислиш. Ако има с какво, де.
              Айде пак логореята те хвана. Спри се бе! По кратичко.
              При това пишеш невярни работи.
              Референдумът е валиден, когато са участвали повече от 20% гласоподаватели, спрямо последните парламентарни избори. Но решението на референдума тогава НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за пряко изпълнение, ами въпросът се разглежда в парламента, който може да игнорира волята на болшинството гласували, както стана с референдума за АЕЦа. Тогава гласуваха 20,2% и герберския парламент не се съобрази с народния вот, ама референдума беше ВАЛИДЕН.

А референдумът е невалиден, ако гласуват под 20%.
              А ако гласуват над 50%, то тогава референдумът е валиден и същевременно е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за изпълнение от държавните органи. Не подлежи на разглеждане от парламента.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Местан на крака при Давутоглу в Турция
                От ДПС не коментират целта на визитата на лидера си
                4 юни 2015 13:48, Златко Желев
                61

Прочети още на: http://www.dnes.bg/politika/2015/06/...turciia.265711

Ще договарят изборите и в Турция и в България.....

Коментар

Но дори и да беше валиден, мисля, че тези 851 757 юнаци, гласували "за" е редно да извадят необходимите милиарди за построяването на АЕЦ Белене и да платят.
                  Милиардите ли бяха проблема? Аз не мисля. Милиарди винаги има, ако няма винаги може да се вземат както се взеха последните 8 млрд. евро външен дълг, дори и референдум не трябваше. А Белене беше доста под тази сума.

Коментар

• Референдумът за Белене е невалиден

Първоначално изпратено от Ravon Разгледай мнение
                    Няма лошо да има референдум за изборните ни права, да каже народа как предпочита да гласува. Обаче, нека не забравяме че самият референдум нищо не значи, т.е. не е толкова важно какво ще каже народа на референдума. Пример, референдума за Белене, народа каза едно, но после се реши друго. Причина, важни са националните ценности и идеи.

Референдумът за Белене е невалиден. Не са спазени условията, а именно:

"За да бъде валиден референдумът, т.е. той да има юридическа стойност и решението от него да влезе в сила окончателно, то той трябва да отговаря на две условия:
                    Да гласуват поне същия брой гласоподаватели, колкото на последните парламентарни избори, т.е. 4 345 450 от включените в избирателните списъци 6 949 120 гласоподаватели
                    Отговорът с 50% + 1 от гласовете да се приеме за легитимен"

Само 1 405 463 души гласуваха.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%...B8%D1%8F_(2013)

Но дори и да беше валиден, мисля, че тези 851 757 юнаци, гласували "за" е редно да извадят необходимите милиарди за построяването на АЕЦ Белене и да платят. Да седнат и да изчислят по колко хилядарки на калпак се падат. Редно е също половината от сумата да заплати инициаторът на референдума БСП. Но не от народни, а от лични пари. Ако това стане, аз съм с две ръце "за".
                    То не е е само да гласуваш. Преди да пуснеш бюлетината трябва и да мислиш. Ако има с какво, де.

Коментар

• Няма лошо да има референдум за изборните ни права, да каже народа как предпочита да гласува. Обаче, нека не забравяме че самият референдум нищо не значи, т.е. не е толкова важно какво ще каже народа на референдума. Пример, референдума за Белене, народа каза едно, но после се реши друго. Причина, важни са националните ценности и идеи.

Коментар

• Ето кой е против референдума. Да се запитаме защо трябва да спираме прехода и реформите, вместо да вървим напред с референдум и нови промени след него. Нека да уважим мнението на президента ни, г-н Плевнелиев, и след като той е решил че има нужда от референдум, значи е така. Все пак всички следва да уважаваме президента ни.

БСП се запъна: Плевнелиев да оттегли референдума!
                        Президентът над закона ли е, попита Мая Манолова

БСП поиска президентът Росен Плевнелиев да оттегли искането си за референдум, защото то е направено в противоречие на закона. Според Мая Манолова държавният глава е нарушил закона за допитване до гражданите, където е записано, че нова подписка за референдум не може да бъде внесена по-рано от една година след решение на парламента по същата тема.
                        Росен Плевнелиев поиска допитване със същите въпроси и преди година, а парламентът отхвърли предложението на 17 юни.

П.П. И за да не говорите глупости, че ДПС е против референдума, ето че ДПС е за и подкрепя:
                        ДПС подкрепи поправките на ГЕРБ, според които при провеждане на национално допитване на една и съща дата с местни избори общинските избирателни комисии да изпълняват функциите по организирането на националния референдум на територията на страната.
                        Last edited by Setver; 04.06.2015, 15:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                          Разбира се, че ще си против електронното гласуване. Все пак единствената електроника, която вашите избиратели имат у себе си е....пейсмейкърите им.
                          Не знам кой са мойте избиратели , но понеже заяви че си реаниматор....пестмейкърите са у реститутите и седерастите.... и пачките откраднати пари също.....

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                            Разбира се, че ще си против електронното гласуване. Все пак единствената електроника, която вашите избиратели имат у себе си е....пейсмейкърите им.
                            Трябва много добре да се изясни на народа същината на референдума, за да отидат достатъчно бройки хора, да го подпишат. Иначе ще е на вятъра.

Коментар

• Разбира се, че ще си против електронното гласуване. Все пак единствената електроника, която вашите избиратели имат у себе си е....пейсмейкърите им.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                                Местан скочи остро срещу референдума на Плевнелиев
                                http://www.blitz.bg/news/article/340574

Щом депесе КВИЧИ значи предложението е чудесно!!!
                                Само напред!
                                Тази пропаганда не е точна, по-принцип жълтата преса винаги изкривява информацията. Реално, не референдума е проблем, той е дори нещо положително и всички го приветстват. Въпросът е какво правим после след като знаем резултата? Какви ще са решенията и дали ще има такива, или просто ще има референдум, а после все едно не е имало, както е ставало в миналото. Ето точното мнение, за да не говорите глупости за г-н Местан:

http://www.dnes.bg/politika/2015/06/...zlygani.265692

Лидерът на ДПС Лютви Местан не подкрепи искането на президента за провеждане на изборен референдум. Той предупреди, че допитването понякога води до установяването на недемократични практики.
                                "Чрез пряко допитване до народа са се установявали и тоталитарни решения, приемали са се и тоталитарни конституции, под предлог "народът казва, ние решаваме" са се реализирали недемократични идеи", каза още лидерът на ДПС.
                                Той изрази притеснение и че много често референдумите следват конюнктурата на доминиращите настроения в обществото. "Не винаги емоцията на деня е в съответствие със стратегическите цели на държавата", каза Местан. Той изрази съмнение, че ако за влизането ни в ЕС и НАТО е имало допитване, то резултатът едва ли е щял да бъде положителен.
                                Освен това според лидера на ДПС няма кой да носи отговорност за резултата от референдума. "Народът не може да носи отговорност, референдумът е отговорност на тези, които са го инициирали", каза Местан. Той прогнозира, че и по трите въпроса в допитването, отговорът ще е "да". "Резултатът ще е положтелен, но не смятаме, че ще е правилен", каза още лидерът на ДПС.

Коментар

Working...
                                X