IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Не е вярно това нещо, просто тук законите не се спазват масово поради "културни" специфики.

Дал съм точна рецепта и при 200 хил. новородени на година средствата ще са под 1 млрд. левас, което е нищо на фона на нашата икономика.

Сещаш ли се кой блокира всякакви подобни предложения, които съм си играл да ви изведа и смятам емпирично на база различни модели?

Накрая излиза некво БГ просте и ми ръси - ти не си българин. Русото се залива от смях
    Не разбрах, русичкото, кое не е верно? А още по-малко го разбирам това число 200 000. Признавам, че си от авангарда на бг-фентъзито, но още не си написал Доктрината за популацията на Бг империята.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
      Миналото десетилетие Русия предприе много по-адекватни мерки за насърчаване на раждаемостта и там има трайни резултати, особено в по-изостаналите райони. Разбира се, тя мобилизира огромен финансов ресурс за тази цел, но нашите пари пък бяха пръснати предимно да се склонят няколко хиляди високо платени майки да се решат да родят първото си дете. В демографската политика не от вчера върви диверсия срещу България и българщината. Само т. нар. служби за сигурност не го забелязват. И циганизацията си върви от всички посоки.
      Не е вярно това нещо, просто тук законите не се спазват масово поради "културни" специфики.

Дал съм точна рецепта и при 200 хил. новородени на година средствата ще са под 1 млрд. левас, което е нищо на фона на нашата икономика.

Сещаш ли се кой блокира всякакви подобни предложения, които съм си играл да ви изведа и смятам емпирично на база различни модели?

Накрая излиза некво БГ просте и ми ръси - ти не си българин. Русото се залива от смях

Коментар

• Въх Лясковския бил експерт и по раждаемостта

Ти колко деца имаш бря ?
        Last edited by markoci; 10.09.2015, 18:11.
        Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
          Не виждам кво да говорим по темата, хората бяха в нашето положение след разпада на СССР. Взеха адекватни мерки и имат положителна промяна, 2013 и 2014 имат положителен естествен прираст. Програмата им продължава........
          В БГ има същия проблем , но няма мерки и проблема се задълбочава...кое точно не разбираш ???
          Моркуфф, поне се информирай, че Русото ви е дало специфична рецепта за излизане от ситуацията още в 2012г. Повече не ме занимавай с глупости да ви правя анализи и търся решение. Дал съм ви го и ще работи, ама на теб най-лесно ти е да слюнчиш хора, които не познаваш, нале?
          ----------------------------------------------------

17.07.2012 - България 2012-2032 - Невидима заплаха?!

http://marandi.blog.bg/biznes/2012/0...zaplaha.980121

П.П. Нарочно "сглобката" е направена по този начин, поради родните специфики. Друго няма да работи. Безплатно съм ви сравнявал няколко модела, за които ти не си чувал даже. Понял?

Коментар

• По данни на Федералната служба за миграция (ФМС) в страната /русия/ официално са регистрирани едва... 816 бежанци. От тях 385 души са граждани на Афганистан, а 285 – на Украйна.
            Още една опорка на гъргойлите се свлече. Нали ни убеждаваха, че са милиони украинците, търсещи убежище при жожето ...
            Yeah

Коментар

• Миналото десетилетие Русия предприе много по-адекватни мерки за насърчаване на раждаемостта и там има трайни резултати, особено в по-изостаналите райони. Разбира се, тя мобилизира огромен финансов ресурс за тази цел, но нашите пари пък бяха пръснати предимно да се склонят няколко хиляди високо платени майки да се решат да родят първото си дете. В демографската политика не от вчера върви диверсия срещу България и българщината. Само т. нар. служби за сигурност не го забелязват. И циганизацията си върви от всички посоки.

Коментар

• Не виждам кво да говорим по темата, хората бяха в нашето положение след разпада на СССР. Взеха адекватни мерки и имат положителна промяна, 2013 и 2014 имат положителен естествен прираст. Програмата им продължава........

В БГ има същия проблем , но няма мерки и проблема се задълбочава...кое точно не разбираш ???

Коментар

• Моркуфф, аз ти казвам, че не съм червена кордела, за да ми правиш "гъди-гъди", ти продължаваш.

Извадил съм ти периода до 2013г на УСА и Монголия. За Монголия наистина има нарастване и стига до 1.58 за цялата страна.

В БГ за 2014г този същият коефициент е 1.59 и ти го дадох изваден по области ( села и градове ).

Ти не можа да видиш къде пише: Общо 1.59 ли, бе?

П.П. Още с колко "сапуни" ще се мъчиш да ни къпиш тук при едни и същи показатели? Но тук било "катрастрофа", а в Монголия било "възход"?!

Коментар

• Втора година прираст на населението в Русия

/КРОСС/ В Русия втора година поред се фиксира естествен прираст на населението, съобщи РИА Новости.
                    Според резултатите от 2014 година, раждаемостта надвишава смъртността с 33.000 души, съобщи пред журналисти министърът на труда и социалната защита Максим Топилин.

„Това не е толкова много, но в историята на Русия това явление се фиксира втора година поред" - каза Топилин. Според него, през последните 3 години раждаемостта в Русия надхвърля 1,9 милиона души. През същата 2014 година на бял свят са се появили 1,947 милиона руснаци.

Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/rysiya-fiksira-t...#ixzz3lLbUjKAt

Коментар

• Ми както винаги Лясковски не си у час , ма това вече не впечатлява никого щото сме ти свикнали да пишеш без да четеш и мислиш.

От 2007 г. започва да действа майчинският капитал, бяха увеличени детските надбавки, след това на многодетните семейства започнаха безплатно да им дават земя за жилищно строителство, започнаха да приемат регионални програми за подкрепа на семействата с деца. И хората отреагираха на тези мерки.
                      Според данни на Архангелски, от 2006 до 2011 година общият коефициент на раждаемостта (средно число раждания на една жена в репродуктивна възраст) е нараснал съществено - от 1,3 до 1,6. При това жителите на селата доста по-добре от гражданите са откликнали на "демографския апел". При тях за този период е регистриран рекорден прираст на раждаемостта - 0,48, и през 2011 година коефициентът на раждаемостта е достигнал 2,056.
                      Това вече е много близо до нивото на простото възпроизвеждане на населението (2,15). При гражданите резултатите са по-скромни, те са добавили само 0,23, общият коефициент на раждаемостта е 1,44.
                      Селското население изобщо показва особена динамика, казва експертът. Като цяло в страната, по думите му, "коефициентът на раждаемостта по първите деца е много нисък, и това се определя от градското население". В селата обаче "в редица региони общият коефициент на раждаемостта по първите раждания чувствително задминава единицата". При това, подчертава демографът, не става въпрос само за регионите на Северен Кавказ или Сибир, това е и Централна Русия, например Костромска и Брянска области. Още по-интересно е положението в Тува, където общият коефициент на раждаемост по първи раждания надвишава 2, а по втори - 1.

---------------------------------------

http://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%BE%D0...%8F/a-17767494

Репортаж на Дойчландфунк предава атмосферата в родилен дом на руския град Ростов на Дон - 12 пеленачета лежат едно до друго в пластмасова вана. Всички те са на по ден-два, разказва главната лекарка Мария Потапова. "През последното денонощие имахме 17 раждания. Това наистина е много. През годината имаме до към 4000 раждания. Откакто работя в тази клиника - вече осем години - броят на новородените всяка година нараства с по 100 до 200", казва тя.
                      В единична стая Галина чака да я изпишат. До нея е дъщеричката й Розалия, която е родена преди шест дни. Това е третото дете на Галина. "Решението ни беше съзнателно, казва тя. Можем да си го позволим. Имам вяра в мъжа си, с него се чувствам сигурна. В състояние сме да отгледаме още едно дете."
                      Това, което Галина описва, междувременно се е превърнало в тенденция за цяла Русия. През 2013 г. раждаемостта в страната за пръв път от 1991 г. насам надхвърли нивото на смъртността. Президентът Путин още преди години заяви, че главна задача на руската политика е да спре демографския спад. Той постоянно подчертава ценността на майчинството и на семейството, особено на многодетните семейства. Създадени бяха и финансови стимули. От няколко години насам държавата отпуска премии от по около 10 000 евро за всяко второ и следващо дете в семейството.
                      Недостигат места в детските ясли
                      Паричните премии породиха истински бум на ражданията в Русия
                      Паричните премии породиха истински бум на ражданията в Русия
                      Особено в руските провинции това са много пари. Изплащането на еднократната парична помощ е обвързано с условието, че парите могат да бъдат използвани за подобряване на жилищните условия, за финансиране на образованието на детето или за повишаване на пенсионната осигуровка на майката. Галина споделя, че за нея парите не са били най-важното: съпругът й е фотограф и печели добре, а и къщата, в която живеят заедно с родителите на съпруга й, е достатъчно голяма.
                      "Подадохме молба за премията, но още не сме решили в какво да вложим парите. За приятелите ми обаче парите са много важни. Те си купиха апартамент. Никой не се решава да гледа деца, ако е принуден да живее в тясно едностайно жилище", разказва Галина.
                      В допълнение към паричните премии в Русия беше подобрена законовата защита на майчинството. Работодателите са длъжни да пазят работното място на майката до три години след раждането на детето. Прави впечатление, че в последно време в Русия и все повече жени в зряла възраст се решават да родят и отгледат още едно дете. Надежда Левитцкая, която е шеф на зравната служба в Ростов казва: "Едно време 28-годишните майки влизаха в отчетите ни като "късно раждащи", а сега много жени раждат и по на 42 и дори 45 години."
                      "Днес хората могат да си позволят да отглеждат деца"
                      Путин обича да позира пред камерите с деца
                      Путин обича да позира пред камерите с деца
                      Самата Надежда Левитцкая има една дъщеря. Тя е родена в края на 90-те години. "Тогава памперсите току-що се бяха появили на пазара. Аз самата повивах бебето в пеленки. Нямахме и истинска пералня, беше много трудно да се отглеждат деца в Русия. Днес можеш си купиш всичко: детска количка, бебешки храни, играчки. А и средната работна заплата е достатъчна, за да отглеждаш деца. Това наистина е огромен напредък."
                      Само че бумът на раждаемостта в Русия има и друга страна: местата в детските градини вече не достигат. В Ростов например майките често са принудени да чакат с месеци, докато получат място за детето си. Галина обаче не се тревожи от това. Майката на три деца е готова да си остане и по-дълго у дома.
                      "Като гледам нашия президент, се убеждавам все повече, че положението в страната ни е стабилно. Това означава, че мъжът ми ще продължи да печели добре. Ако здравето ми позволява, искам да родя и четвърто дете", казва тя.

Коментар

Ми плодят се и Руснаците...масово са им по 3 деца в семействата ....ма нали требва от злоба да се плюва пак
                        Моркуфф, с тия басни може да излизаш на седянка пред червените бабички в дряновските села, но тук е сериозен форум.

Ето ти картинка как изглежда т.нар. тотален коефициент на плодовитост между Монголия и УСА.

Ето ти и данните за БГ от НСИ за 2014г, където е същия коефициент като на пещерняците. Не може да кажеш БГ се топи, па Монголия цъфти и върже при един и същ показател. Понял?

http://www.nsi.bg/bg/content/2970/%D...B5%D0%BD%D0%B5

Чаткаш ли колко си зле, моето момче?
                        Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                          Докато държавата не ги обезпечи и с мобилните си крематориуми, за да не се разлагат по чужди земи ...
                          О изпревариха те с плюването, НПО централата ша плати премия за скорост на сганта....

Коментар

Руснаците ша продължат да се плодат щедро подпомагани от държавата си.
                            Докато държавата не ги обезпечи и с мобилните си крематориуми, за да не се разлагат по чужди земи ...
                            Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                              Охаааа.
                              Това е супер стимулиращо за раждането на деца.
                              Особено в страни с НАЙ-ГОЛЕМИ ислямски малцинства, които както знаем раждат докато могат.
                              Ми плодят се и Руснаците...масово са им по 3 деца в семействата ....ма нали требва от злоба да се плюва пак

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Слаб сезон? Хотелите с 6,5% повече приходи през юли

http://money.bg/news/id_1945638901?u...m_campaign=RSS

Излезлите днес данни на Националния статтистически институт не потвърждават оценките на туристическия бранш за слаб летен сезон - напротив. Поне що се отнася до натовареността на хотелите и реализирания от тях оброт.
                                ----------------------------------------

П.П. Червените талибани да мислят нова "опорка", понеже тази за монголските туристи беше разбита от статистиката.

Моркуфф, уеъ ар ю?
                                Приходите от нощувки през юли 2015 г. достигат 242.7 млн. лв., или с 6,5% повече в сравнение с юли 2014 година. Регистрирано е увеличение на приходите както от български, така и от чужди граждани - съответно с 11,8 и 5,2 на сто.
                                Ти полупроводник ли си, или цял ?
                                Че юли 2014та е най-катастрофалния за последното десетилетие бе! Времето беше отврат чак до 20 юли. Нямаше никой по морето. Нашата почивна станция, в която инак през юли може да отидеш само с резервация, беше празна. Аз ходих два пъти и като ме валя дъжда и се върнах. Чак след 20 ставаше за море.
                                Бойкоборисовата стъкмистика взел да рекламира! Тя е за полуидиотите, или за цели идиоти.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X